23 Nisan 2016

Etkinlik Cantalari SON

Merhabalarrrr,

Oncelikle, butun cocuklarin, cocuk kalanlarin,  23 NISAN bayramini cani gonulden kutluyorum:))

Nihayet cantalar bitti. Artik uzunca bir sure canta gormek, yada adini duymak istemeyecegim sanirim. Cunku gozunu cikarana kadar diktim, yeterr.
Hatta o kadar ki, sanayi makinam bozuldu:( Singer'in yine damari tuttu, olurumde dikmem diyor. Acaba bugun bayram ya, bunlarda kendini cocukmu saniyor, yoksa cocuk seyleri dikmedim diye bana killik mi yapiyorlar.:))
Ama diktigim cogu cantalar hediye ki!!!  Cocuk olmasalarda cocuklar gibi mutlu olacaklara gidecek biliyorum ben. (Aslinda makinalarda biliyor ama:(
Neyse gelelim cantalara.
Bunu hatirlarsiniz, kereviz kokunden baski yaptigim kumas, canta ici cantasi olacak demistim, oldu:)) Gokceeee bak poset buna deniyor iste hayat:))

Cantanizda herdaim tasiyiniz.

Ne zaman ne alacaginiz olmaz:)) Ama isin bitince katlayip, cuzdana koyup, cantana atmayi unutma:)) Birdaha lazim olacak!!!

Yine sirt cantasi. Gozu cikmamis daha, o yuzden diktim, ciksin diye:))

Kiminki acaba? :))



Yok yok icindeki kumas benim, onu vermeyecegim:))
 Anaaaa genemi sirt cantasi. Evet simdi gozu cikti iste:)) Valla baska yok, bu sonuncuydu. Prensesime zorla diktim.:))
 Kumascidan aradim: Zarifeeee sana sirt cantasi dikecegim.
-Model nasil teyzee?
-Kendime dikmistim ya suetten, gormustun face'de ondan
-cik istemiyorum teyze, sagol
-hayir dikecegim, soyle soyle kumaslar var hangisi olsun?
-iyi bari asker desenli olan olsun, bu sene armalar moda.
-Tamam kapat :))
Eve gelince kumasin fotosunu attim: Teyzeeeee cok guzelmisss, hemen dik ama buyuk olsun, yani dosya falan sigsin dedi.

Ben yine ayni olculerde yaptim, cunku icine iki tane kapisonlu uzun hirka sigiyor. Eee bizim kizda butun sinifin defterlerini koymayacak herhalde:))
Makinalar bozulmasa birde kalemlik dikecektim ama olmadi:((

Elimde halka kalmadi, onlari istanbuldan alacagim. O yuzden bu sekilde gidip, orada tamamlanacak. 

Musmutlu gunleriniz olsunnnn...

28 yorum:

  1. Sultanım replik gibi yazı olmuş sonuna kadar okudum hem çanta resimlerine bak hem yazıyı dikkatli oku ahanda aklımda bir şey kalmadı dur bir daha okuyayım :)) ....hee şimdi devam edeyim önce arka fondaki karabaş makinalar dikkatimi çekti onları nerden buldun ayaklı makina kullanmayı daha çok severim şimdi sağlam ayağım yok ama dikişi de güzell olur onların ....eeee senin diğer makinaların ne diye pürüzlük yaptı yok yavrucuğum sende nazar var harbiden bak , konuşukların işlerin hepsiyle şahanesin yahu :) ama her zaman ben 41 kere maşallah çekiyorum bakk :)) tabikiii şahane çantalarına bittim sahipleri güle güle kullansın çok şanslılar... sen dikişte tavansın maşallah ,öpüyorum bayramınıda kutluyorum hadi geçmiş olsun projelerin bitti rahat uyu <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tektek cevaplayayim hemen:
      O arka fondaki karabaslardan birisi ayakkabi makinasi ama calismiyor antika.
      Digeri dikise ilk basladigimda koca kisisinin bana aldigi makina. Hala calisiyor ama iyi bir bakima ihtiyaci var. Oda antika sinifina dogru gidiyor:))
      Koc sirt cantasini dikerken, sanayi makinam imdat cigliklari atmis ama ben anlayamadim. Sonraki pissssss diye cikardigi sesten sonra monitore baktigimda kalp atislari durmustu. Koca kisisinin kalp masajlari bile hayata donduremedi:(
      Pazartesi servisi arayacak bakalim ne olacak?
      Singer ilk modellerden yillarca kahrimi cekti, artik emekli olma zamaninin geldigini dusunuyor herhalde:)) Dikerken surekli hata vermeye basladi, birak yakami demek istiyor ama ben yine anlamamazliktan geliyorum:))
      Kesni nazarlandim ben. Bi okuyun ufleyin bana dogru:))
      Cok tesekkur ederim Ayselim. Bitti cok sukur dikisler, ama ben etkinlik hediye cantasinida dikip getiririm diye planliyordum ama, makinalar azizlik yapinca yaza kaldi kazanacak arkadasin cantasi:((
      Opuyorum en kocamanindan...

      Sil
  2. Vallahi çantacıya çıkacak adın,tam oldun artık.O poşetten bana da vermiştin,kız ne çok iş görüyor,asma yerinden çantama asıyorum,alış verişte,' cıks,poşet vermeyin,var bende ' diyerek çıkarıveriyorum.Hem havamı atıyorum,hem de çevreyi korumuş oluyorum.İnşallah geldiğinde Murat burada olur da,ben de gelebilirim yanınıza.Yoksa sadece gündüz görüşebileceğiz.Ya da cadı Melek kediye katlanabilrse siz bize gelirsiniz.Çok özledim kız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde olan malzemelerle ancak bu kadar oluyor Sevdam. Birhafta sonu Eminonu yada Umraniye yapalim seninle, canta aksesuarlari almam lazim:)
      Sana verdigim naylonumsu ve hazirdi. Bunu yengeme diktigim ceketeen artan keten kumastan diktim:) Cok pratik ve rahatlik oluyor canta icinde.
      Insallah hayatim. Ama siz gelinde, cadi melegin bahcesinde bir bahce keyfi yapalim. Eski tip mahalle komsuluklarini ozlemissindir, hasret giderirsin sende:))
      Yaa acaba diyorum, biz bigun belirleyip bulussak mi handan,sen,ben, funda ve Istanbulda olan digerleri???

      Sil
    2. Süper olur valla,buluşalım

      Sil
    3. Sen gelince ayarlarız gününü,aksesuar için Eminönü'ne gideriz,Ümraniye'de bulamayız.Tek bir tuhafiye var büyük olan,aksesuar çeşidi az ve pahalı.Eminönü'nde acayip yerler var.

      Sil
    4. Bir de ,hazır makine gitti gidiyor,boş ver sanayi tipini falan,adam gibi elektronik makinelerden al,ömür boyu kullan.Bir site keşfettim,tüm makineleri incelemiş.Pfaff,Janome,Babylock,Brother orta ve üst kademe makinelerini gözün kapalı al yani.Alt kademe bizi tatmin etmez yoksa onların da puanları yüksek.Hem yer kaplamaz,hem al götür istersen yatak odanda dik.Abime söyle,hemen alır,kıyamaz şişkosuna :)

      Sil
    5. Biz Handan'la bulusacagiz zaten, yan insallah:)) Sen zaten varsin oyuzden saymiyorum bile:))
      Umraniye'dede var diye biliyordum, sen kucuk orasi diyorsan ok. Yalniz ben Eminonundede nerede oldugunu bilmiyorum sen biliyorsun degilmi?
      Kizzzz, bende sansmi varr, koca kisisi yapmis makinayi, tikir tikir calisiyor, ama basinin etini yemeden durmuyorum tabi, cok lezzetli. Heran yeni bir makina alabilir:))
      Ben tamam al desem hic gozunu kirpmayacak, alacakta ben tutuyorum.:))

      Sil
    6. Ben de geleceğimmmm uleynnnn :) Niçin beni saymıyorsun sennn ,beni sevmiyor musun :(((((

      Sil
    7. Sevmek ne kelime bayiliyorum sana:)))
      Sen gelirmisin ki hani Istanbul dedik diye, yoksa listenin ennnnnnnn basindasin bebegim:)

      Sil
    8. Kız makineyi buradan al madem,acayip ucuza gelir sana.Çünkü burada 1 lira olan orada 1 euro.Yani rakam aynı ama kur farklı.O yüzden yarıdan fazla ucuza gelir.Kız,Nuray ,gelsen süper olur valla.

      Sil
  3. Melicim harika olmuş.Kız anam yeter makine ilallah etti be,nedir yani kıskandıra,kıskandıra yetmedimi bacım neyin nesi-fesi bu çoştunda çoştun bre hatun yapan var yapamayan var pes diyorum başka da bir şey daha diyorum İyi bayram akşamları olsun,gönlün neşeyle dolsun,hayat hep gülsün sana,tutuğun altın olsun.görümlük istedim o kadar, vermedin neyse çıktım görücüye gelde gör bakalım beni beğencen mi gız.Sevgili arkadaşım gerçekten çok şık ve kullanışlı çantalar yaptın ellerine sağlık iyi günlerde sevgiler dolsun çantalar dolusu hayatınz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etti valla Merih ve son nefesini verdi, kurtamadik zavalliyi:))
      (Aman caktirma birtaraftanda sevindim, insallah tamir olmazda degistiririz, zaten hic icime sinmemisti:))
      Ama, ama ama ben evsahibiyim ya hani, ikramda kusur olmasin dedim:))
      Guzel dileklerin icin cooookkkk tesekkur ederim. Hayatim gorumluk icin sato anahtari verecegim daha ne yapayim ben sana:) Hadi madem ustune birde oldtimer araba veriyorum oldumu? :))
      Amin insallah hepimizin hayati mutlulukla dolsun.

      Sil
  4. Anaaaaa, ağzım kulaklarıma vardı :D Öptüm öptüm öptüm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anaaaaaa yaa ben dedim sana valizler dikerim diye:)
      Ama sende soz verdigin origami cantayi yapacaksin:))
      Bende optum en kocamanindan.
      27'sinde oradayim kismetse, bulusacagiz...

      Sil
    2. Yapıcam söz :)

      Bekliyorum :D

      Sil
  5. Eveeeet ben daha bir tane çantanın hakkından gelemedim. Kadın 70 tane çanta dikmiş.(Çünkü evim pazar yeri gibi şu an akraba günümü atlattım. Şimdide badanaya kalkıştık. Buda benim savunmam cicim) Vallahi bravo sana hepsi ayrı güzel olmuş. Daha önceki yayınlarda sırt çantasının nasıl dikildiği varmıydı kız Mevlüde? Hatırlayamadım. Yoksa onuda anlatsana bacım beee 😆😆😆 ayrıca o poştten bende yapcam dursun çantamda dimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahhaaaa 70 olmus mu kiz, ben 69'dan sonra birakmisim saymayi:)))
      Ayyyy badanaya hazir bulasmisken bizim evede bi el atsana bacim. Valla hizmette kusur etmem, cayini, corbani eksik birakmam noluuuurrrrr???? :))
      Cok tesekkur ederim hayatim. Evet bu sirt cantasinin yapilisini anlattim hatta videonun linkinide verdim. Izleyeyin diye. Belki benim anlatamadim yerler olmustur. Ama olculerini verdimmi hatirlamiyorum:)
      Eger yoksa, dikecegin zaman hemen yollarim olculeri hayatim.
      Di tabiki. Her cevreci hatunun cantasinda olmali. Ama sen ozenli dik, benimki gibi bastan savma olmasin:))

      Sil
    2. Geliyim hayatım ne demek. Elimizden her iş gelir evelAllah. Senin evide pardon şatoyuda elden çıkarıveririz. Tamam sırt çantasına başlayabilirsem eğer ki şu badanam bi bitsin kendimi dikişe adıyacam. O zaman yardımını isterim. Çok öptüm canikom.

      Sil
    3. Gel kiz valla, evim zaten nohut oda bakla sofa modunda, hemencecik biter ki:))))
      Kolay gelsin sana hayatim, Istanbul'a gelince bulusma ayarlayalim, goruselim.
      Boya isininde detaylarini konusuruz. Is yemegine cikartayim seni hahahahahaaa:))

      Sil
  6. Amanııın !!! Ne güzelmiş bunlar.
    Keşke benim olsa ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tulin hanimcigim maalesef etkinlige katilanlar arasinda yapiyoruz cekilisi:( Kendimizi simartmak adina:)) Iki model daha var. Uc modelden biri dikilecek kazanana. Tesekkur ederim...

      Sil
  7. Çantalar harika maşallah ne kadar güzeller:)

    YanıtlaSil
  8. ya senin poşetlerin bile farklı, ne diyim ben :( yok ama koydum kafama, gerçek bi çanta dikecem en kısa zamanda :)
    Hepsi çok güzeller, özellikle o sırt çantasına bayıldım, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah allaahhhh nesi farkli ki? Ama kabul et seninki poset degil:) Hadi dik baride gozumuz gonlumuz senlensin o zaman:)) Tesekkur ederim hayat. Sen daha sahanesini dikersin, biliyorum ben.

      Sil
  9. Bende metrelerceee ince suni deri kumaş var "ne yapacağım bir senedir duruyor" diyordum. Etkinlikteki çantalardan kopya çekerim belkii :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iste herseyin bir zamani varmis demekki:)) Hadi cektigin kopyalari goster de not verelim, bakalim iyi kopya cekebilmismisin?:)))

      Sil