14 Nisan 2016

Etkinlik Cantasi 2 Tutorial

Merhabalarrrr,
Ikinci cantayi bitirdim bugun. Aman ne cok ugrastimmm, ilk defa detay calistim, ilk defa yeni model denedim, ilk olmalarina yeni bir ilkte, patron cikarmadan olculerle calistim. Bak bak bak, ozguvene bak:)))
Hani ben hep diyorum ya ben alzheimer'im diye. Hemencecik unutuyorum herseyi. Mesela dun salata icin misir almaya 3 defa markete gittim ucundede baska seyler alip, misiri almadan dondum:)) ki marketimiz arabayla 15 dk. :))
Bunu niye anlattim? Sunun icin efenim: dun aksam bu cantanin videosunu izledim, bugun atolyeye gecip, aklimda kalanlari ile saplara kadar geldim.:))
Bu arada kendi kendimle konusmayida ihmal etmedim tabi:))
-Birde kendine alzheimer diyorsun askolsun Mevlude!
-Ama ne bileyim, herzaman unutuyorum ya ondan. Su an bende soktayim!
(konustugum kimse artik :))
Neyse uzatmadan yapilisa gecelim, zira astim kendimi ve yine tuto yaptim:))

Cantanin arka yuzune fermuarli cep koydum, bu yuzden once cebi hazirladim.
Kumasi ve deriyi asil yuzleri birbirine bakacak sekilde yerlestirip, fermuardan 4 cm kisa, 1,5cm genisliginde dikdortgeni cizip dikiyoruz.

Koselere ucgeni verip, ucgen uclarindan ortayi ciziyor,

ve kesiyoruz. Kenardaki ucgenleride dikisin tam ucuna kadar kesiyoruz.

Kestigimiz delikten kumasi ice ceviriyoruz. Benim 1.hatam, kumasi astar kumasindan yapmadim, ki cokta onemli degil nasilsa gorunmeyecek:) 2.hatam, utuyle cok bastirma sansim olmadigi icin(deri suni oldugu icin erime yapti) kumas kenarlardan hafif gorundu:( 

Amanda pazenler kullanirmisim:) (Caktirmayin elimdeki en kucuk parca buydu:)

Sonra fermuarimizi acikliga guzelce yerlestirip,

guzelce dikemiyoruz. Deri azizligini yapti ve kaymalar oldu:(

Sonra cebi kenarlarindan 1cm iceri katlayarak, cantanin arka parcasina dikiyoruz.

Astarimizida kesiyoruz, ama deriden 8 cm kisa olacak. (sonra kirmizi deri parcasi ile tamamlayacagiz) 1cm dikis payi vererek deri ile ayni olcude de kesip ayirabilirsiniz.Ben once kumastan yapacaktim, sonra deri daha iyi olur diye dusundum:))

Ha bu arada dedim ya detay calistim diye, diger bir detayda cepler. On tarafa 3, arka tarafa 1 buyuk cep koydum.

Cantanin butun parcalarina toplu bakis:)

Cantanin boyutlari 35x45 oldugu icin 40cm'lik fermuar kullandim. 30cm uzunlugunda 4 parca kirmizi deri kestim. Ortalarini bulup,

Fermuar arada kalacak sekilde diktim.

Fermuarin her iki ucuna deri parcalar ekledim. Herzaman soyletmeyin iste, detay calistim detayyy!!! :))

Bir elimde fotograf makinasini ayarlayip bir elimle deriyi gorsele hazirlarken elim titreyebiliyor. ( Sensin yasli!! Yasliliktan titremiyor elim:) 3.hatam; iki uclara diktigim parcalarida keske kirmizi iple dikseydim:(

Astari 8cm kisa kesmistik ya, hah iste onu tamamliyoruz simdi. 8cm genisliginde, 45cm uzunlugunda iki parca deri kesip, astar ve fermuarli olan parca ile birlestirip dikiyoruz.

Evet elimizde boyle bir parca olustu.

 2,5 cm genisliginde 62cm uzunlugunda (dikis payi icinde uzunlugun) saplari on ve arka parcalara birlestiriyoruz.

Ve kirmizi parca ile cantanin govdelerini birlestirip dikiyoruz.

Sonra dikis kenarlarini birbirine denk getirerek, astari astarla, deriyi deriyle birlestirip, astarin altinda 15cmlik bir aciklik birakacak sekilde dikiyoruz. Biraktigimiz acikliktan cantayi ceviriyoruz.

 Suan dusunuyorum. Belki bir akil verirsiniz. Normalde agiz kismina 1cm'den dikis gecmek lazim ki, icte kalan parca fermuari acip- kapatirken disari cikmasin ve guzel dursun. Ama dikisten baska birsey yapilabilirmi? Cunku makina azizlik yaparda kayma olursa, goruntu cirkin olacak.

Evet onerisi olan???


50 yorum:

  1. Cantayı çok beğendim. Bu paça için kullanılan çift taraflı yapışkan tela ile içten kenarına yapıştırabilirsin. Deri dikmek zor gerçektenden. Bende etkinlik için 3 çanta diktim. Biri elimde olan deriden küçük lakin şirin bir çanta oldu. Bu sefer etkinliğe özel minnak bir kız çantası denedim. Çok havalı oldu.güneş saklandığı yerden çıkar çıkmaz fotoğrafları çekip göndereceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Yasemin, valla bende cok begendim:)) Telayi denedim ama tutmadi, yani yapismadi, ne tela ne kumas yapistirici tutmadi maalesef. Deri yapistiricimda yok. Gercek geriyi dikmek cok kolay, suni deri zorluyor. Hadi bakalim, en guzel cantalar senden gelecek te ben hasetimde, olecegim diye korkuyorum:)) Bekliyorum...

      Sil
  2. Üşenme Mevlüde o kadar dikmişsin bir zahmet o ağız kısmına da makina çekiver :))) Çook beğendim bu çantayı yaaa ellerine sağlık. Ayrıca yaşlısın hata kaç oldu bir yerden sonra ben sayamadım da ;))) Öpüyorum seni en kocamanından :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bak bak, ben okadar dikmisim birde usenme diyor:)) Kiz usenmedim valla bak. Ya dikis egri olursa o kadar emegim heba olur diye korkuyorum. Cunku suni deriyle calismak cok zor, sokulme sansi yok, cunku yirtiliyor:((
      Aa aaaaa, sen kendine yasli bir arkadas ariyorsun sanirim ama yanlis adres hayatim. Senin karsinda 47'lik bir citir var:)))
      Bende opuyorum en kocamanindan tembel kadin!!! :))

      Sil
  3. Bebeişim içten birbirine yapıştırabilirdin ama artık olmaz herhalde değil mi? Hem dikiş olursa daha şık durur.Bir videoda izlemiştim,çift iğne ile elde dikiyor.Bir alet var çatal gibi,onunla ilaretleyip iki iğne ile dikiyor,hem iç hem de dış makinede dikilmiş gibi oluyor.Uygun boyutlu bir çatalla boydan boya işaretle,sonra da çuval ağzı diker gibi iki iğneyle dikiş geç.Sen kesin yaparsın bu işi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icten yapistirma hicbir sekilde tutmadi Sevdam. Yaseminede yazdim ya gerci. O dedigin videoyu buldum, sahane birsey ve hemen bir parda deri uzerinde denedim catalla, ama catali batirgimda delmem gerekiyor ki o kadar guc yok bende. Yoksa izi kalmiyor, iki sn. icinde kayboluyor. Velhasili kelam beceremedim onuda:( Sanirim en iyisi Esmanurun soyledigi, kenarina zincir detayi gecerek halladecegim. Bakalim kismet artik:))

      Sil
  4. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.
    İnternette bakındım bakındım kenarına makina dikişi yerine nasıl bir uygulama yapılabilir diye diye bunları buldum.
    Ne kadar işine yarar bilmem ama bir bak istersen

    http://www.bandabuliyam.com/dovmeli-bayan-canta-Tbbc-001

    http://yaseminindiktikleri.blogspot.com.tr/2015/10/canta-susleme-ve-siyah-beyaz-bir-kombin.html

    http://atolye-nar.blogspot.com.tr/2013/06/el-yapm-cantalar.html

    http://buramoda.com/image/cache/data/5YB/cn/cn/5YBDSCN23358-kenarlari-zincirli-deri-canta-siyah-570x800.JPG

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahanesin Esmanur. Canmsin yaa, birde arastirmissin benim icin:) Cok tesekkur ederim. En aklima yatan zincir detayi oldu, sanirim oyle birsey yapacagim. Tekrar cok tesekkur ederim, kocaman opuldun...

      Sil
    2. İşine yaradıysa ne mutlu bana.

      Sil
  5. Bu çantayı ben dikmişim gibi çek pampa ahahahaaaa :))))
    Günaydın mevlüdem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gunaydin Sebomm, kiz sen dikip gonderdin ya fotograflari, unuttun mu? :)))

      Sil
  6. çok başarılı elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ay çok güzel olmuş yaaaaa.. Ellerinize sağlık, anlatıma da bayıldım çok teşekkürler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy cok tesekkur ederim Baharrr, begenmene cok sevindim.:)) Ben hep boyle anlatiyordum aslinda da son bir kac yayinda pek bi ciddiye baglamisim olayi:))

      Sil
  8. Allah seni bildiği gibi yapsın Mevlüde. Hayatım sen iyice aştın kendini, iyice havalandın, bak kendine gel. Çıtayı yükseltip durma nedir o öyle 80 tane detay. Dik iki kenarında koy bi çıt çıt yallah. Biz netcez şimdi. Başımıza iş açıp duruyorsun hayret bişi. (Kadın oturmuş uğraşmış bi dayak atmadığım kaldı. Hayır sanki mecburum en zorunu yapmaya :)))) Niye tepki verdim bende anlamadım ama hadi çok güzel olmuş, hadi beğendim, hadi inşallah çekilişte ben kazanırımda bak nasıl zor model istiycem heheheheheheh Öptüm cicim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dimii? Ay ben ne fenayimmm, allah beni bildigi gibi yapsin:))
      Hicccc degil mi ama? Nedir o detaylar metaylar!!! cik cik cik caniimm. Neyse sonraki canta tam senin dedigin gibi olacak merak etme:))
      Ama ne? Emege saygi lutfen Funda hanimcigim. O kadar ugrasmisim, kendime saklamamis anlatmisim. Ayol ne istiyorsun daha anlamadim ki? :))
      Hahahahhaaaa seni sinsirella seniiii:))) Hepi topu 3 model var kazanana dikecegim. O yuzden hic zorlama sansin yok bebegim.
      Cok feci onemli NOT: Citayi bu kadar yukseltmem, hep instagrama katiginiz buralari bosladiginiz icin. Beter olun:)))

      Sil
    2. Bilmiyorum işte kaşınıyorum. Nankörlük yapıyorum. Çok güzel olmus ya fesatlanıyorum. Ayrıca çok feci önemli nota bittim. Güle güle bir hal oldum. Yok kız boşlamadım. 23 nisan için bebelerin oyuncaklarını yetiştirdim gönderdim. Yoksa boş durmuyom.yapcam yayınımı yarında çantalık kumaş bakmaya bi gideyim bi karıştırayım ortalığı.

      Sil
  9. Eeee, bunun üzerine ben nasıl utanmadan diktigim poşeti yayınlayacam, sorarim sana eyyy Mevlüde Sultan!! Hem olmamış bu bi kere, o ne oyle korkudan dikiş geçilememiş kenarlar falan, ı-ııhh, olmamış:P
    Çatallı videoyu seyretmedim, o videolar pek pratik oluyor, bana yaramıyor:)) ama demissin ki izi kalmadığı icin yöntemi uygulayamadim. Çatallı iz birakan bişeye batir önce, akrilik boya mesela, silinir mi derinin üzerinden? Ya da kuruyunca sertlesen hamurumsu bişeye batir, olmaz mı ki??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayinla sen, eminim benimkinden guzel olmustur.
      Iyyyy sinsirellaaa, kiskancccc neler soyledi benim cantamaa!!!.:))
      Nutelli ekmekler yiyesinde benim kiloma gelesinnn!!:)))
      Zaten video catalli degil, catal sevdanin fikriydi. Ama senin onerilerinde cazip. Gerci suan zincir fena takildi aklima. Sahibine bir sorayim isterse zincirle susleyerek yapacagim dikisini.

      Sil
  10. melicim ben sana ne deyim senin bence çanta-triko atölyen var ve bizi kekliyon.Bu nedir böyle harika olmuş,iki renk olması çok avantajlı açıklamaların gayet güzel ben bu açıklamalarla bu modelin aynısını döşemelik kumaştan yapsam olurmu ? Fermuar uçlarına dikilen deri parçalar,inan hazır gibi olmuş bana kalsaa ben böyle kullanırım pofidik pofidik ağzını dikmezdim ama bilir kişilerin fikirleri de çok güzel seni tebrik ediyor öpüyorum.Ellerine sağlık yeni bulduğum güzel arkadaşım.hep neşeli ve genç kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sssttttt sus kiz caktirma aramizdaa!!! Elemanlara diktirip ben diktip diye atiyorum havami. Bozma beni:)))
      Cok tesekkur ederim. Cok guzel olur dosemelik kumastan. Bende dikecegim kendime kumastan. Izledigim videoda hatun kumastan dikmisti. Hatta dur bak linkini vereyim. Izle oradan. Daha pratik olur senin icin:
      https://www.youtube.com/watch?v=p8YHMqJi3a8
      Cok tesekkur ederim Merih. Kocaman optum hayatim...

      Sil
  11. Üstten spor dikiş cancazım . http://turkanaozgu.blogspot.com.tr/2013/03/krokodil-desenli-canta-yapimi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iste o spor dikisi yapamiyorum Turkan. Sanayi makinamin en genis dikis araligi 2,5 oldugu icin spor dikis olmuyor. Singer'imde eski modellerden. Arada damari tutuyor dimem diye:)) Oyuzden cesaret edemiyorum. Ki suni deri oldugu icin cok takilma yapiyor. Yagladigim zaman iyi ama dedigim gibi inadi tutarsa korkusu var:(

      Sil
  12. Gönlümün sultanı sana önerim çanta imalatına geç ciddi söylüyorum bana göre sıfır hatalı modellerin hele bu son derece şık kullanışlı bittim ayol ötesi varmı hemde kırmızı elin kolun dert görmeye kocaman maşallah sana .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman ben koca kisisine laf etmeyeyim daha, alsin deri makinasini:))
      Yoksa bu makinalar beni deli edecek. Yakindan hatalarini gorsen boyle demezsin:)) Ozellikle dis cebin fermiuar kenari cok kayma yapti:((
      Yinede cok tesekkur ederim canimmm

      Sil
  13. Mevlüdeee Mevlüde çantaların sultanı Mevlüdem,pazen de koymuşsun :) valla ben senin bu çanta dikişlerini gördükçe kadınların başaramayacağı şey yok diyorumm,helal sana arkadaşım,ben de bilgisayar açamıyorum yoğunluktan,yarın veli toplantısı,sınavlar falan filan günler yetmiyor,yapmak istediğim işlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurayyyy Nuray, cok tesekkur ederim hayatim. Cok feci gururlandim bak simdi.:)) Kadin isterse dunyayi yerinden oynatir:))
      Bende bu aralar pek ugrayamiyorum, son cantayi dikip bitirecegim, sonra kizkardesimin siparislerini yetistirmem lazim. Kismetse 27'sinde Turkiye'deyim. :))

      Sil
  14. Ayyy bayıldım. Hazır çantadan eksiği yok fazlası var. Elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Nihan. Senin pachwork kadar olmasada! :))

      Sil
  15. sen beğenmiyosun ama bunu da yapamayanlar var:) örnek ben:)valla harika olmuş bundan iyisi daha nasıl olur bilemedim. birde ince ince resimlemişsin o dikmekten zor, elcağazlarına sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senmi yapamiyorsun!!! Guldurme beniii. Vakit bulamamissindir yada sira gelmemistir. Eminim bir canta diksen burayi oynatirsin yerinden. Cok tesekkur ederim:))Simardim galiba:)))

      Sil
  16. Şahanesiniz !!! Bir de böylesi güzel tutorial post hazırladığınız için emeğinize sağlık..Fazlasıyla emek ve zaman gerektiren bir iş..Çanta herzamanki gibi şahane,ellerinize,emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Yaptiklarimi paylasmak enaz dikmek kadar zevk veriyor bana. Hele birde faydalanip diken arkadaslarimiz olunca oooohhh degmeyin keyfime:))

      Sil
  17. Hem el emeği... :)

    Hem de çok şık... :)

    :)

    Ters Düz'ü okursanız yorumlarınızı merakla beklerim... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Mert.
      Tabiki paylasacagim dusuncelerimi. Sabirsizlikla bekliyorum yolculugumu:)

      Sil
  18. Sevgili modacı Mevlude hanımcuğum bir hayranınız olarak her yapım aşamasını izleyip hiç bir şey anlamamış bulunmaktayım dikişe yakın olup bir şey anlamayan ben dün sanayii dikiş makinasına oturup parmağı diktim :( eve almış olduğum singer ne kadar tatlıymış meğerse sanayi makinaları canavar ağzını açmış yutmaya hazır bekliyor:( velhasıl modacı hanumcuğum akşam avaz avaz ağlarken aklıma sen geldin resim çekip yollasam dikiş dikerken çekilen ızdırap katogorisinde birinci olurum dedim sonra pis pis sırıttım çevremdekiler kafayı yediğimi duşundu . İç döküntümude yaptım du ben bi çanta dikeyim gülmek yok :) optummmmmmmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Kugucugum, oncelikle guzel sozlrin icin tesekkur ederim. Her asamasini izledigin halde anlamadigin yerleri sor, hemen canli destek vereyim:))
      Oooooo aramiza hosgeldinnnn:) Demek parmakta dikildi? Tamamdir oldun sen o zaman:)) Bende basparmagimi dikmis, tirnagimda igne kirilip gomulu kalmistida, kucuk oglum cekip cikarmisti. Bakimini iyi yap, enfeksiyon kapmasin. Onun zonklamasi beyni yerinden oynatir, cok iyi bilirim. Cok gecmis olsun.
      Askolsun ben ne zaman guldum diktiklerine.
      Hadi yolla gun azaliyor. Optum

      Sil
  19. Wauww ellerinize sağlık.Siz aşmışsınız bu işi.Geç kalmış olsam da ben de katılıyorum etkinliğinize...Tabi kabul ederseniz::))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki kabul ediyorum:)) Tesekkurler katilim icin.

      Sil
  20. Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Hatice. Sanada iyi yolculuklar...

      Sil
  21. Uçağa diyorum yetişebildim mi acaba hu huhu bekle meliiiii.Geldimmmmm.hop valizin içine koy beni minak bir çantayım zaten,beğendin mi kız melicik beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ucagada yetistin, etkinlige yetistin. Begenmek ne kelime bayildim, ozellikle uzerindeki etamin islemeye sahanesin, ellerine saglik hayatim.

      Sil
  22. Çok güzel olmus eline saglik.

    YanıtlaSil
  23. Vaouuu j'adore! Aşamalar içinde çok sağol emeğine sağlık

    YanıtlaSil