17 Ocak 2013

Senay Atilgan kalibi:)

Merhabalaaaaarrrr;
Iste Sevgili Senay'in kalibi ile karsinizdayim. Senay blogunda kalibi nasil cikardigini tarif etmisti, bende bir deneyeyim dedim, ama ben kendimi riske atmak istemedigim icin metresini 3.75 euroya aldigim bir kumasla denedim:)) ama gordum ki hic risk yokmus:))
Sadece omuzlarini biraz fenis tutmusum, 1 cm daha kisa yaptigimda omuzda tam oturacak diye dusunuyorum...
Arkasina pens falan koymadim cunku boyle de gayet guzel oturdu, ben cok begendim, denemek isteyenlere tavsiye ederim, tesekkurler Senay Atilgan:))
Kol kenarlarina gectigim siyah biye kumasa gore daha kalin kalinca cok icime sinmemisti, o yuzden biyeleri soktum, omuz genisligini biraz daha daralttim, ve kendi kumasindan biye ile dondum.
Simdi daha guzel oldu, en azindan: hanim verdi, hizmetci giydi imajindan kurtuldu:))))


16 yorum:

  1. :) elinize sağlık yakımış

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim bu denemeydi, kol ve yakaya yaptigim biye pantalonumdan kalan kumasti, biraz kalin oldu o yuzden buzulmeler olustu, ama yinede ben begendim artik her modeli gonul rahatligi ile uygulayabilirim:)

    YanıtlaSil
  3. Ahhh ahhh öğretmenler gelsede görse nasıl dikiş dikilir çatırrr çatır....ellerine sağlık...çok güzel olmuş..güle güle giy.....

    YanıtlaSil
  4. Amaaannn Hande o istedigi kadar fermuar normal dikis ayagiyla dikilir, kol buzgusu makinada yapilmaz desin, cami ne kadar buyuk olursa olsun, imam bildigini okur diye bosuna dememisler:)))
    Tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  5. Kumaşının deseni çok güzel göründü gözüme, sade kumaşın güzelliği değil tabi bluzunda çok hoş olmuş güle güle kullan....:))))

    YanıtlaSil
  6. sagol hayatim, ama yakasi biraz kapali oldu, acacagim onu yeniden, hahahaaa kendimi fatmagulun yengesi gibi hissediyorum bu aralar, kapali yaka giyemiyorum:)))

    YanıtlaSil
  7. bayılıyorum marifetli ellere. çok güzel olmuş eline sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Juliette: tesekkur ederim:) Bnece her kadinin icinin bir kosesinde var dir azicik marifet:))
    Benimkide oyle iste:)

    YanıtlaSil
  9. senay cım muhtesem bır modacı...bana uzaktan uzaga ölçulerımı verdım ve sahane kıyafaetler dikti:)))yetenegı sınırsız masallah dikişte...

    YanıtlaSil
  10. çok çok güzelll olmuş ellerine sağlık..
    yakışmışta ;)

    YanıtlaSil
  11. serpil'cigim gordum kiyafelerini hepsi super olmus, guzel gunlerde kullan, Senay'cigimda dikiyor yani ama:)

    YanıtlaSil
  12. Cicileydi: tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil
  13. Aman Allahııııımmm ben bunu görmedimyaaaaa :) Mevlüde Hanımcım artık ismim verilerek birşeyler yapılıyor referans gösteriliyorum demekkkkkk :) Ne kadar memnun oldum anlatamammmmmm gözlerim doldu yeminle :) Çok teşekkür ederim kullanışlı olduysa ne mutlu :) Ben bu kalıbı eğip büküp neler neler yapıyorum bir bilseniz :) Ama siz yine de hocanızın dediğini de yapın da kızmasın haha :)

    YanıtlaSil
  14. Askolsun Senay'cigim senden ogrendigim seyi kendime saklayacak degilim, ben faydalandim herkesde faydalansin istedim:) Okalip icin hatirlarsan kitap gibi hatunsun'la baslayan bir sozu kullanmistim, cevir cevir kullan:)) Insallah bende cevirip cevirip kullanacagim:)) tekrar tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  15. Elinize sağlık. Bu arada Fatmagülün yengesi benzetmesi süper.Şenay hanımın pratik dikiş yöntemlerini bende beğeniyorum.Ben 6 sene okulda dikiş bilgisi gördüm halen yeni şeyler öğreniyorum.Bildiklerimizi paylaşacağızki güzellikler artsın.

    YanıtlaSil
  16. Turkan: tesekkur ederim, Fatmagul'un yengesi bana bayagi bir post konusu oldu:))Ogrenme konusunda haklisiniz, hergun yeni birseyler ogreniyor ve : aaaa bilmedigim ne cok sey varmis diyoruz:)

    YanıtlaSil