26 Aralık 2012

Braine-le Compte Dikis Kursu

Belcika'ya gelip dil kurslarinda derdimi anlatacak kadar fransizca ogrendikten sonra, elbiselerimi dikecek kadar kurslarina gideyim dedim; bana en yakin kurs; 36 km uzaklikta Braine-le Comte kasabasindaki Promation Social'in (halkevi gibi) dikis kursuydu. Kotunun iyisi diye basladim:) Haftada bir gun 3 saat idi. Oraya iki hafta devam ettim, ve bu sure icerisinde bir ceket burada, bir pantolon, bir etek ve bir elbise diktim; Daha sonra daha yakin da ( 10 km)  bir kurs bulunca bu kursu biraktim. Kurs profosorumuz madame  
Nancy cok tatli bir hatundu (bakiniz mavi degaje yaka kazakli olan). Ilk Paris seyahatimi de bu kurs ile gerceklestirmistim:))

10 yorum:

  1. Haftada 1 gün 3 saat ile yani toplamda 6 saat kursa gittiğini varsayarsak sen zaten dikiş biliyormuşsun:)

    YanıtlaSil
  2. Evet ama kendi kendime dikiyordum:) Inceliklerini bilmiyordum. Zaten kursun ilk gunu kendi diktigim Lilibebek'in blogundaki D elbise ile gittimde Madame Beatrice; sen niye geldinki buraya, zaten dikis biliyormussun dedi:))

    YanıtlaSil
  3. Doğru söylemiş öğrenebildin mi inceliklerini:))
    Latife yapıyorum pek tabi benden dikiş dersi alan çoğu kimse önceden dikiş bilenlerden ayrıntılar ve incelikleri için geliyorlar:)

    YanıtlaSil
  4. Kolaymi oyle hocam:)yavas yavas ogreniyoruz iste:) mesela ilk diktigim cekette o kadar ceketin koldaki astarda biraktigimiz kucucuk delikten cevrildigi ogrendigim zamanki saskinligimi bir haftada atmistim uzerimden:))

    YanıtlaSil
  5. ceket en zoru .gerisi tırıvırı .onların modelistleri 6 bin tl alıyor ayda:))
    sen zoru başarmışsın ki cekettin mükemmel

    YanıtlaSil
  6. Bunu sizden duymak cok onure etti beni, cok tesekkur ederim.:)

    YanıtlaSil
  7. Mevlüde eski yayınların çok ilginç,yaşadığın yerle ilgili değişik şeyler hoşuma gitti,bedava dikim evi mesela...Ben gezip durum :))

    YanıtlaSil
  8. Diktim Diktim Giydim: Gezip duruver gari, burler sensiz galmasiinnn :)
    Evet yaa oyle guzel seyleri varki, ama bazanda diyorum ki allah allah bu niye yok ki? Mesela elbise diktirmek istesen bir mahalle terzisi yok, modaevine gidiyorsun, oralarda bir guzel yarilip geliyorsun:)))

    YanıtlaSil
  9. Şu an sana oturmaya gelmişimde sen elime bir albüm tutuşturup mutfağa gitmişsin ben habire bir şeylere yorum yapıpı kendi kendime gülüyorum gibi hissettim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O hissi verebildiysem ne mutlu bana:))
      Ortalik biraz daginik kusura bakma, ama sen albume bakana kadar ben toparlarim:))

      Sil