03 Aralık 2015

Nefrett? Kiiimm?? Beeenn??? Yok Artiiikkk !!! :)

Merhabalarrrr,
Kumastan nefret edilir mi? Edilmez, olsa olsa ancak cok kizilir. Sonra Kumas istedigin modele girip seni bastan bile cikarir:))
Baakkk biz nasilda mutluyuz.
Eeee bosuna dememisler; Buyuk asklar, nefretle baslar diye:)
Koca  kisisine kahvelerimizi icip, mutfaktan cikarken iki foto cek bana gitmeden dedim. Arkamdan gelirken derin bir ic cekis duydum.
Evin arkasina nukleer santral kurmayacaksin askim, iki kere dugmeye basacaksin dedim.:)))

Zamanim yok siskoo, diye soylenmeye baslayinca, ayakkabi giymeye bile firsat bulamadim.:(

Daha ben kendimi duzeltemeden, allahim yaa diye soylenirken,

Dur yaka, kol ve etek uclarinida cek diye yaklasirken, makinayi uzatip; tamam hepsi cikti diyerek evrak cantasini kapmasiyla, solugu kapinin onunde almasi bir oldu:) Ama adam ettim kazagimi, boyu biraz kisaldi ama olsun artik o kadar degil mi? Sonucta kalp masajiyla hayatta kaldi...

Marullanma oldugu icin, yanlardan kesip daraltarak marullasmayi yok ettim ve cift igne ile dikince ortaya boyle guzel bir sonuc cikti:)) (fotoda flu cikmasaydi daha iyi olacakti ama !!!)

Esnek olan kumaslarda genelde bu igneyi kullaniyorum. Yani bosuna debelenmis ve sinir yapmisim:)) Dogru malzeme ve dogru tercih mis isin sirri:))

 Siradaki projem bu yelek,

 Bu kumasi bir onceki fuarda esim gordu cok begendi boyle bir yelek dik diyerek aldi:)) Bende takim olsun dedim ama,

Altina etekmi yoksa pantalonmu dikeyim bu kumastan kararsiz kaldim???

Bunlarda yine bir onceki fuardan aldigimiz kumaslarim:
Triko penye: alirken cok guzel elbise olur bundan dedim.

Bu trikonun mavisi cekti beni.

Cizgili triko: hafif yarasa kol bluz guzel olur sanki,

Aztek desen triko, bilemedim ki ne yapsam???

Kumaslara toplu bakis. Bu ara trikolara takmis durumdayim.
Dun koca soruyor bana; Siskomm bu yakinlarda fuar yokmu?
- Vaarrr dedim, Niyeki?
- Eeee dedi gitmiyormuyuz?
Ayy ben seni yerim yaa, sekercik:))))

Musmutlu haftalariniz olsun...

26 yorum:

  1. Nasıl düzelttin Mevlüdem,yaz ki öğreneyim.Senin yüzünden ben de triko dikmeye başlayacağım ya,iyice öğrenmeye çalışıyorum.Overlok olmadan neler yapılıyor diye geziyorum youtube'u.36 yıldır dikiyorum,ilk kez triko dikeceğim,kız heyecenlıyım bildiğin.Ayrıca Nesim abime kocamaaann sevgimi ve saygımı ilet,bir tanadir o.Nedim yazarken Nesim oldu idare et,düzeltemedim,inat etti iped.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heee bak onu unutmustum ama ekledim hayatim. Cift igne ile diktim. Trikom kalin olunca guzel olmaz diye dusunup tercih etmemistim ciftigneyi ama, etmeliymisim:))
      Bir zorlugu yok, hatta dikimi cok bile kolay. Ama kenarlari atmayan trikoyla basla derim, overlogun olmadigi icin. Gerci senin makinanin vardir overlok ayari, onunlada yapabilirsin.
      Daraltmalardan sonra normal duz dikisle dikip, sonra overlok cektim yanlarina. Ve etek ve kol uclarina strech ciftigne kullandim o kadar.
      Sevgi ve saygini iletirim tabiki, olsun ben anladim Nedim demek istedigini:)) Opuyorum en kocamanindan

      Sil
  2. Trikon gerçekten çok şık olmuş. Bu arada sizin nereniz şişko? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Turkan,:) Hic degil mi ama nerem sisko benim? :)) Tamam gobegi saymazsak, basenleri saymazsak incecik bir hatunum ayol. (Geriye ne kaldiysa artik:))

      Sil
  3. Merhabalar.
    Blog sayfamı ziyaret ederek, izleyiciler eklentisine bıraktığınız profiliniz için çok teşekkür ederim. Ben de iade-i ziyaret için sayfanıza misafir oldum. Profil bilgilerinizden anladığım kadarıyla Belçika'da kalıyorsunuz ve dikiş dikmeyi çok seviyorsunuz.
    Benim babam da terzidir. Bizler de büyükleri hep terzi olan bir ailenin çocuklarıyız. Terzilik, kardan adam yapmak gibidir. Çok ince bir sanattır. Yıllardır kumaşlara hayat veren babam, çok yıllar oldu terziliği bırakalı. Bir atasözümüz var, "İğne ile kuyu kazılmaz" diye çok doğru bir söz. Nihayetinde babam da iğne ile kuyu kazamadığı için, Almanya'ya işçi olarak gitti. Ardından ben de gittim. Almanya'da bir tekstil fabrikasında çalıştık. Kumaşlara hayat verdik. O serüvenimiz de bitti. Şimdi elimde kalem kelimelere hayat vermeye çalışıyorum.

    Fransızca konuştuğunuza göre Belçika'nın Fransa sınırına yakın bir yerdesiniz. Almanca'dan bahsetmiş olsaydınız, Belçikan'nın Almanya sınırına yakın bir yerdesiniz derdim. Belçika'ya hiç gitmedim ama, Belçika'nın yapısını iyi bilirim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Rica ederim ne demek. Yazilarinizin bir kacini zevkle okudum. Sanirim bundan sonra daha cok gelecegim blogunuza:))
      Evet ben Belcika'da yasiyorum, dikis dikmeyi seviyorum ama hobi olarak.
      Ne guzel sizde o ortamin havasini solumussunuz, o zaman bizi biraz daha iyi anlarsiniz:)
      Hayat verdiginiz kelimeleri cumlelere donusturup bizlere boyle zevkle okunasi yazilar yaziyorsunuz ne guzel...
      Evet biz Fransa sinirina yakiniz. Hollanda'ya mutlaka gitmissinizdir, Hollanda ile Belcikanin yapisi birbirine benzer, ne kadar farkli gorunsede:))
      Selam ve saygiyla...

      Sil
  4. Offff o kumaşların güzelliği ne öyle hımm misss miss zevkle severek güzell modeller dik cnm. Kazağını da adam etmişin helal sana yaniii chic olmuş valla :)) güzell günlerde sıcacık giyesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok guzeller degil miii??? :)) Insallah diyorum guzel temmenilerine.
      Adam ettim valla. Suni teneffustu, kalp masajiydi derken aramiza dondu:)) Cok tesekkur ederim.
      Kocaman sevgilerimle.

      Sil
  5. Merhabalar.

    Evet, Hollanda'ya iki sefer gittim. Çünkü orada da dayım vardı. Dayım hala orada. Hollanda'yı çok beğendim. İmkanım olsa orada temelli kalırdım. Yüzölçümü itibariyle küçücük bir ülke ama, neler var, neler. Belki Avrupa'nın tüm sera sebzesini Hollan'da yetiştiriyor dilerim. Hele de o kaşar peyniri. Bir de Keukenhof isimli bir lale bahçesi vardı. Aman Allah'ım ben o büyüklükte bir lale bahçesi hiçbir yerde görmedim. Belki benim ilçenin yüzölçümü büyüklüğünde bir lale bahçesiydi.

    Buraları gördükten sonra şöyle ülkeme bir bakıyorum ve ne kadar tembel ve miskin bir milletiz diye ah! geçiriyorum. Neyse fazla başınızı ağrıtmayayım. Aman ha orada dikkatli olun. PKK'nın en çok yuvalandığı ülkedir orası.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hollanda hakkinda yazdiginiz bircok olumlu seyin disinda bizim hic sevmedigimiz yerlerin de basinda geliyor. Cunku biliyorsunuz uyusturu satisinin yasal oldugu bir ulke. Bu yuzdendir ki genclerin en sevdigi ulke:)
      Belcika konusundada maalesef haklisiniz, teroristleri sarip sarmalayan bir ulke. Taki kendi canina kastedene kadar!!! Ve yine maalesefki millet olarak coookkk tembeliz, sikayet etme konusu haric:))
      Saygilar...

      Sil
  6. kıskandımmmm. Ayol sen şişkosan bana da obez der, seninki. Bir kerem sen balık eti bile değilsin; yahu... Abooovvv. Aztek kumaşda yelekde iyi gider. Bu arada acaip kıskanıyorum ben sizleri dikiş dikenleri yahu.Ne olacak bu işin sonu???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ben alistim bana sisko demesine:)) O benden baskasinin kilosuyla ugrasmaz merak etme, adamin derdi zoru ben ve kilolarim:))
      Hiccc kiskanma, senin gibi becerikli bir hatun el atsa dikise neler yapar neler? Ben o isigi goruyorum sende:)) Hem ne istiyorsan soyle ben dikerim sana:)

      Sil
  7. İletişiminiz süper bayılıyorum size :)) Kazak harika olmuş çok da yakışmış size ama durmadan en sevdiğim dizinin arasına reklam sokar gibi o kumaşları sokmayın araya moralim bozuluyor sonra yaaa zaten hastayım salya sümük yatıyorum dikişde dikemiyorum kabanı kestim yarım kaldı bir de bu kumaşları görüyorum gidip kumaş almak istiyorum sonraaa üşüyen var hasta olan var canı çeken var lütfen yaniii ;))) Ne bitmez fuarmış bu arkideş yeeaaa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahaaa Aycan hanimcigim dediklerimi hemen anlasa kesin o bayiltir beni:)) Kazak icin tesekkur ederim, ama dizi arasi reklama koptum:)) Ama ben reklam arasina dizi koyanlardanim:))
      Ayyy kiyamamm cok gecmis olsun. Siz kalkin bana gelin, ben sizi soyyyle bir dondurayim, o mikroplarda donsun vucudunuzda zimba gibi olursunuz:)) Ben 8 yildir grip olmuyorum.(masallah deyin:))
      Tamam tamam, Sevda'nin hediye kumaslarini ve Turkiye'den aldiklarimi siz iyilesene kadar yayinlamayacagim soz :))))
      Bu ay'da iki fuar var ama gitmeyecegim, yoksa kesin kriz falan gecirirsiniz mazallah:))

      Sil
  8. Anacım trikon çok güzel olmuş, Elcağızlarına sağlık. Kumaşların şahane, renkleri birbirinden güzel. Kimbilir neler çıkar bunlardan. Vallahi canım triko çekti. Bir talan etmem lazım ortalığı. Kolay gele cicim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol hayatim, bastan boyle beni cileden cikarmayaydi iyiydi:)) Valla trikolarin hepsi kazak olacak, malum kis geldi, hasta olmamak lazim degil mi? Gel beni talan et istersen cok triko var bende:))

      Sil
  9. Çok güzel görünüyor mevlüde sen bu kadar kumaşı nerden buldun söyle de bizde dalalım yeşil olan favorim sen şimdi onlara gömülürsün neler yaparsın neler sana kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Semosum. Kumas fuari vardi iki fuar gezdik,( pardon talan ettik koca kisisiyle)
      Biraz ben begendim aldim, biraz o begendi aldi derken bir yigin oldular:))

      Sil
  10. Sisko mu? aaaa fistik gibi kadin ayol, neresi sisko?? Ayip oluyo ama sayinn Mevlüde'nin kocasi!:)) (Gercekten sisko biri olarak nasil zoruma gittiyse artik):))

    Yaa gercekten Mevlüde, biz niye bukadar gec tanistik senle yahu...okadar da yakin sayilirmisiz bak, ben Almanya'da, sen Belcika'da...surdan surasi. Günü birlik git gel yani.
    Bir gün 5 cayina beklerim sekerim:)

    Cok selamlar
    Ayse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiiiccc dimi ama? Nerem sisko benim ayol?:)) Ssssttttt len koca kisisi arada gir de oku su yorumlari:)))
      (Hiccc zoruna gitmesin, kocayi yalanci cikarmamak icin yavas yavas lakabima uygun hale geliyorum:)
      Yaa ne bileyim, ben genelde hep dikis bloglarina baktigim icin sanirim seni bulmam zaman aldi.
      Aaaa yok bak once ben beklerim. Niye dersen sen evsahibi sayilirsin, once bi avrupamiza hosgeldine geleceksin ki banada yol acilsin degil mi ama. Hem bak gordum Hollandaya gelmissin, Hollandayla benim aram en fazla 2 saat. Hadi bekliyorum kop gel...

      Sil
  11. Mevlüdee bunu yapmayacaktın,yaa bu kumaşlar çooooook güzel bayıldım,o desenlilere özellikle,renkleri de şahane,.. Off yakın da değilsin ki gelip çalayım :))) Bu fuar işi iyiymiş ...Canım benim sen dik giy ben mutlu olurum,bence de çok güzel elbise olur,o pantalon pek düşünemedim ama sen bu işi iyi biliyorsun zaten ne yapacağını bilirsin sen ...Hani o iç çekişi duymuşsun ya ,bana da çok tanıdık geldi çok güldüm :))) Kazağını da zaten çook beğenmiştim keyifle giy canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapttiiimmmm? :)) Ay ama paylasmasam catlardim been:)) Bu guzellikleri nasil saklayayim kendime. Aaaaa askolsun niye yakin degilmisim 3,5 saat ayol. Hem calmaya ne hacet, veririm ki ben sana istedigini. Sevda'm da cok begendi onu, ikinci fuarda alayim dedim ama bulamadim aynisini:((
      Ilk etapta bende pantalonu pek dusunemedim ama tek kati ince oluyor, oyle cok tiril tiril degil ama cokta kut kalin degil. Olabilir gibi sanki. Ama aklimda yinede dar uzun, yandan derin yirtmacli etek var:))
      Aaahhhh o ic cekisler... Bizim ic sesleri biliyorsunuz siz artik asinalik yapmistir:))
      Kazagim cok guzelde cok kasindiriyor Nurayim yaa, uyuz keci gibi arada bir kasinti tutuyor ki sorma gitsin :))

      Sil
  12. ----------Oooo-----
    -----------(----)------
    ------------\---(------
    -------------\_)------
    ----oooO----------
    ----(----)-----------
    -----)---/-------
    -----(_/--------
    Sayfada gezindim :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanidim ki ayak izlerinden ben seni:)
      Sevgiler benden:))

      Sil
  13. Ohh ne güzel kurtarmışsınız kazağı :) elinize sağlık. Yelek de çok havalıymış, o kumaştan nasıl bir şey olacak çok merak ediyorum. Bence aynı kumaştan dar bir etek çok güzel olur onun altına. Aztek kumaşı bende çok beğeniyorum bulursam mini bir etek dikmeye niyetim var. Kolay gelsin size Mevlüde hanım :)) he bir de hiçte şişko değilsiniz bence ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa sayende oldu birazda:)) Ay evet yelege bende bittim ama kumasinda cok etkisi var havali olsunda, insallah benim kumasimdada ayni havayi yakalar. Bende dar uzun derin yirtmacli bir etek dusundum ama pantalonda olabilirmi diye gecti aklimdan? Kesin bulursunuz bu aralar pek bir revacta bu aztekler.
      Tesekkur ederim. Hee degil mi ama? Bencede sisko degilim:))

      Sil