16 Ocak 2014

Ordan, Burdan, Surdan -2-

Merhabalarrrr,
Gecen postta bu elbiseden bahsedecegimi yazmis ve anlasmami bastan yapmistim. GULMEK YOK!!!!!!

Yarasa kol'a taktigimi soylemistim, bunuda yarasa kol yaptim ve sonra altina klos etek ekleyip elbise yapmak istedim. Yaptim da!!!
Ama kumasi verevden kestigim icin kenarlar olmadi, orayi duzelteyim, burayi duzelteyim diye kese kese, ultra mini bir elbise elde ettim:)) Etegi soktum, iki parca halinde beklemedeler. Ama adam olacaklar, ben umutluyum:))


Serpil arkadasimiz blogunda bir bere paylasmis, yapilisini anlatmisti. Cok begendim, kazagimdan kalan iple ordum. Ipim kalin oldugu icin ben 6 numara sisle ordum.

 Bitirirken 40 olan ilmek sayisini keserek 25'e dusurdum. Kalan ilmekleride buzerek kenar dikisini yaptim. Haraso orduklerimi baklava dilimi olacak sekilde birlestirip diktim. Renk siyah olunca ornek pek belli olmadi. Ama Serpil'in blogundan ornege bakabilirsiniz:))



Bu kazagin 3. hali:) Ilk once koltukta hic kesme yapmadan buradaki penye gibi ordum. Sonra begenmedim, komple soktum, duz bir kazak ordum, onuda begenmedim tekrar soktum  bir karis kalana kadar. Bir karistan sonra kesme islemini yapip, eteklerimin uzerine giymek icin kisa bir kazak elde ettim. Bu hali daha kullanisli oldu. Sadece klos eteklerimle giymeyi dusunuyorum, zira pantalonla olmaz. (yani olur da ben rahat edemem.) Pantalon giydigimde kazak yada penyelerim kalcadan asagida olmali. (oylede mutaassip ev kiziyimdir:)))
Etek yine klos ama bu defa beline lastik diktim. Yanlarda, onde, arkada hic biryerde dikis yok. Tek dikis astarla, lastigin birlestigi bel kisminda. 
Bunuda Miray arkadasimiz yapmis, dikis olmamasi cok eglendirdi beni, denemekte fayda var dedim ve yaptim. Ama tek kotu tarafi her defasinda kafadan giyip cikarmak zorunda olmamiz, cunku kalcadan gecmiyor. 


 Sukufe salonda cok usumus hepsini ona giydirdim:) Kazagin yaka ve etek kismina tig ile kucuk kucuk bidiklar yaptim. Bu seferki yaptiklarim;  fikirler blog arkadaslarimizdan, el emegi benden oldu:))


Eveeetttt, benden bugunluk yine bu kadar. Musmutlu gunleriniz olsun...

18 yorum:

  1. Ayy Mevlüde bayıldım peplum bluzuna!! :)) elbise olmadıysa çok harika bir bluz olmuş işte hayırlı günlerde giy... her kumaştan böyle bir bluz dikeyim diyorum hiç nasip olmadı daha. güle güle giy çok şık olmuş gerçekten! yakayı nasıl yaptın hazır trikolar gibi çok düzgün olmuş benim bilmediğim bir teknik galiba.. bir ara fotoğraflı gösterirsin vaktin olursa inşaAllah.. ellerine sağlık örgülerinide çok beğendim, hayırlı günlerde kullan hepsini de. :)

    YanıtlaSil
  2. Elbise olamamış ama çok şık tunik olmuş:) Kazak ve eteğe bayıldım ellerinize sağlık güzel günlerde giyin :))

    YanıtlaSil
  3. kese kese kuşa çevirmişsin :) bende yapıyorum bazen yaka olmuyor bir daha bir daha derken bisiklet yaka bakmışsın dekolte olmuş :)ellerine sağlık hepside çok güzel

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize Saglik, cok guzel olmus, gule gule giyin..

    YanıtlaSil
  5. Saadet Yamak: Dimiii?:)) Ben oyle yaparim iste:) Bende etegin altina bir parca daha ekleyeyim yada beline lastik takip yegenime vereyim diye dusunuyordum. Cunku peplum'u cok sevmedim:( Yakaya biye yaptim. Ama ben ustte dikis sevmedigim icin gizli dikis gibi yapiyorum.Vaktim oluyorda, sabrim olmuyor genelde:)) Ama senin icin deneyecegim gostermeyi. Tesekkur ederim Saadet'im, opuyorum

    YanıtlaSil
  6. Aycan Ulus: evet ne yazikki elbise olamadi, ama etek bluz olarak kurtarabilirim diye dusunuyorum:)) Tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  7. Bahar Yorgun: Kus uzun kalir bunun yanida:)) Halbiki doger eteginde verevden kestim. Anlamadim bu niye boyle oldu. Evet arada oluyor iste ne yaparsin? :))

    YanıtlaSil
  8. Meri Bagatur: tesekkur ederim, giyilebilir olanlari giyiyorum :))

    YanıtlaSil
  9. olur böyle şeyler sen benim neleri şekilden şekile soktuğumu olmazda beğenmezsem kainattaki bilumum kara deliklere nasıl yolladığımı bir bilsen, pc yi her kaptığımda önce senin bloğuna bakıyorum eli çabuk, marifetli arkadaşım neler yapmış diye...:) Maşallah diyeyim de bişi olmasın ne olur ne olmaz.

    YanıtlaSil
  10. Letafet ile hersey: oooo o kara delikler kapandi tikandi, bunlar delik bulamayanlar:)) Bende her yorumundan sonra kosturuyorum senin bloga ama hep husranla donuyorum. >Don artik hayatim, yeter bu kadar ayrilik. Bu arada tesekkur ederim:))

    YanıtlaSil
  11. Mevlüde Hanım ne harika şeyler yapmışsınız öyle! Eteğin kloşluğunu da çok beğendim ben, elbise de harika duruyor. Böyle kısa tunik gibi elbiseler ince taytlarla da güzel duruyor... Kazağın, berenin ipini o aradan çıkan bürümcükleri çok beğendim:)))) çok tatlı olmuşlar
    ellerinize sağlık
    sevgiler!

    YanıtlaSil
  12. En iyi öğrenme şekli bu. Boza-yapa insan çok şey öğreniyor ve kendine güven geliyor. Elbise olmaz, başka bir şey olur. Eteğin üst kısmına korsaj ekle, üstü bedenine otursun altı kloş olsun, al sana yepyeni bir model...
    Kolay gelsin, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. Melislicious: Canimm, yuzu gibi kalbi guzel, dili guzel blog arkadasim, ne kadar incesin, cok tesekkur ederim, evet bende ipin guzelligine vuruldugum icin aldim, degisik geldi banada:))
    Cok tesekkur ederim, evet sanirim etegi duzeltip taytlarla giyilebilir birseyler yapabilirim

    YanıtlaSil
  14. Nowacraft: Maalesef boza-yapa ogrenemediklerim, ziyan ettiklerimde oluyor:)) Yorumlardan sonra seninde soyledigin model gibi birseyler yapacagim sanirim. Fikir icin tesekkur ederim. Hep gel, hep fikir ver olurmu? Opuyorum.

    YanıtlaSil
  15. ama bu peplum bluz olmak istemişte sen duymamışsın ki sesini :) hatta olmuş ta :)
    yün pek güzel kazak ve berede ben örgü örmeyi bilmiyorum bu bizim sırrımız tamam mı? ve bu aralar taktım örgü ve etamine havalardan dolayı yakında blogda elimde şiş cebeleşirken halerimi paylaşırsam şaşırma, öpüyorum seni mevlüdem

    YanıtlaSil
  16. Ornitorenkhandmade: Gonca'm sanirim duymamaktada israr ettim, zira ayirdim govdeden ikiye:) Sir icin hiiiicccc merak etme, bir bayrada soylerim, birde cami kapisinda, kimsecikler duymaz:))))))
    Sen basladiysan kesin alninin akiyla cikarsin, birde hava bile atarsin:) Bende seni kocaman opuyorum Gonca'm

    YanıtlaSil
  17. arkadaşım nerelerdesin.. İnşallah aksi bir durum yoktur.

    YanıtlaSil
  18. Oytunla Hayat: Yok Sebnem'im, geldim, geldim:)) Bir sorun yok, toparladik biraz iste:(

    YanıtlaSil