10 Nisan 2013

Hirka diye basladim Manto cikti:)

Merhabalaaaaaarrrrrr canlarrr,
Cooookkkk uzun zamandir evin icinde giymek icin soyyyylllleeeee kocaman cepli, salas hirka tarzi birsey istiyordum. Hatta birkac blogda bazilarinin ablasi ormustu ve ben salca olmama ragmen kimse ablam olmayi kabul etmemisti:)
Ehh madem dedim: is basa dustu. Turkiye'ye gitmeden son kez kumascima bir ugramistim. O zaman bu kumasi buldum. 1,5 metre kaldigi icin  5 euroya aldim, hatta baliklama atladim, cunku saf yun kumas:))
Hirkami serdim ustune kestim, bictim,diktim. Salas olacak ya kivirma falan yapmadim kenarlarina, sadece overlok cektim biraktim. Orasina onu yapayim, burasina bunu yapayim derken hafif  manto tarzi birsey cikti ortaya, alisverise falan giderkende giymeye basladim:)) 
Sonuctan ziyadesiyle memnun kaldim. Dugme iliklerinide actim, ama henuz dugmelerini alamadim:)
Bu yakasindaki tek bir dugmeydi, 

bende arkasina cengelli igne dikip, bros gibi yaptim, dugmelerini alana kadar boyle idare edecegim artik:)
 Birde beni en mutlu eden tarafi: cizgilerine hic dikkat etmedigim halde, hepsi cuk diye denk geldi ya, alllaaaaahhhhhh, degmeyin keyfime oldu valla:))) Darisi sizlerin basina, ne diyeyim baska:)




23 yorum:

  1. Çokta güzel olmuş :) güzel günlerde kullanın ....

    YanıtlaSil
  2. Hikmet Erdogan: Cok tesekkur ederim Hikmet hanimcigim, bende sevdim:))

    YanıtlaSil
  3. cok güzel olmuş ellerinize sağlık banada beklerim

    YanıtlaSil
  4. Igne oyalarim ve hobilerim: tesekkur ederim:) Hemen iadei ziyaret yaptim:)

    YanıtlaSil
  5. bence çok güzel olmuş...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Gurme sirine: tesekkur ederim,coktandir elimde bekleyen birde polarim vardi yakasini beceremedigim icin birakmistim. Bu yakayi sevdim onuda boyle yapayim bari:)

    YanıtlaSil
  7. oo süper tatlım çok tarz bişiolmuş ellerine kollarına sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Terzi Esma: Tesekkur ederim Esma hanim, bende sonuctan memnun kaldim, gerci evin ici bayagi tarz oldu ama:)))

    YanıtlaSil
  9. Canım güle güle giy bayıldım rengine de tarzına da. Ellerine saglık

    YanıtlaSil
  10. Ful Atolye: Tesekkur ederim:))

    YanıtlaSil
  11. Ekose kumaşları ben çok seviyorum.buda çok hoşuma gitti.tarzlı kadın.güle güle giy.

    YanıtlaSil
  12. aaa evet çizgileri çok güzel denk gelmiş :) çok güzek olmuş ellerine sağlık, yün olması ayrı bir gözellik güle güle giy. broş düğme süper :)) bende bazen evin içinde giyerim diye yapıyorum çok hoşuma gidiyor dışarıda giyiyorum ama bazende özene bezene dışarısı için yapıyorum hoşuma gitmiyor evde giyiyorum :))

    YanıtlaSil
  13. Fatma Basaran: Ekoseleri bende seviyorum, yesil mantodan sonra yemin ettim bir daha ekose kumas almamaya ama elim de hep onlara gidiyor gorunce:))Tesekkur ederim, ama suna karar verdim ki benim belli bir tarzim yok:( Yakistirdigim herseyi giyiyorum:))

    YanıtlaSil
  14. X Madame: evet hayatim yaa, nasil denk geldi anlamadim valla, halbuki yesil mantomdan sonra bunu dikerken aman banane yaa bunun cizgileriyle ugrasacagim dedim, kollari bile denk gelmis:)) Demekki bazan ozenmemek gerekiyormus:)
    Ev ve disari olayi bendede ayni oluyor bazen. o yuzden merak etme yalniz degilsin:)))

    YanıtlaSil
  15. ah bu yöntem hep tutuyor özensiz yapılan her iş çok iyi olueken özendikçe sorun çıkaran işler insanı çıldırmanın eşiğine getiriyor. nasılda milimi milimine denk gelmiş çizgiler bu ev içinde giymelik falan değil dışarılarda herkeslere göstermelik olmuş şimdi bir tanede ev için dikmen gerekecek hahaha

    YanıtlaSil
  16. maharetli eller işte hırka diye başlayıp kumaş yığınını da ben yaparım mıhteşem bir yeteneğe sahibimdir:DDD

    ama çok hoş cidden güle güle giyinin:DD

    YanıtlaSil
  17. Ornitorenhandmade: Evet Gonca'cigim ozensiz diye boyle guzel oldu bencede:)) Zaten disarda giyiyorum hep ev icin biraz agir abi modunda oldu bu:) O cildirma olayina hic girmeyelim, Lille kumas fuarindan hem pahali hem sahane ici gri disi siyah bir polar aldim, evin icinde giymek icin hirka yapacaktim bunun gibi, nasil becerdiysem bir turmu adam edemedim, 2 aydir posetin icinde bekliyor:)) Cok ozenmistim ona guzel birsey olsun diye:) Cok guzel oldu kimselere gosteremiyorum utancimdan:))

    YanıtlaSil
  18. birgaripseyma: merak etme hayatim o mihtesem yetenek bendede var, herzaman boyle seyler cikartamayabiliyorum:)) Kumas artik cuvalimi gorsennnnn, toplu katliam yaptim sanirsin:)) Begenin icinde tesekkur ederim, zevkle giyiyorum:)

    YanıtlaSil
  19. yaaa seni okumak çok keyifli hep sırıtıyorum.
    :)
    yarın bilokunu tanıtcam.
    :)

    YanıtlaSil
  20. deeptone: Bak yaa bana komik dedi yaa:)) okurken yuzunu guldurebiliyorsam demekki dogru yoldayim:) Hadi hadi tanit bilokumu:)

    YanıtlaSil
  21. aaaa ben seni tanıtırken sen de filme yorum yapıyormuşsuuun.
    :)
    biraz da belçika çikolata ve dantellerini annatsanaaa.
    geçen gün brugges'ü yazmıştımdııı.
    :)

    YanıtlaSil
  22. Deeptone: aman bulamadim brugge ile ilgili yazini:( Hala ariyorum ama:) Senin icin cikolata'yi anlatacagim, sana biraktigim yorumda dedigim gibi: bunlarda fransiz gupur ve dantellerini kullaniyorlar, anlatilacak dantelleri yok yani:))

    YanıtlaSil
  23. pikiki.
    :)
    30 mart.
    grote markt limonçello ve çello.
    :)
    ondan önce de bi te huur adlı yazım var. o da amsterdam. gitmişsindir. yakın ki sana.
    :)

    YanıtlaSil