04 Nisan 2013

Cuma Pazari Maceramiz

Merhabalaaaaaaarrrrrr,
Turkiye'den doneli bayagi oldu ama, hem yorgunluk, hem temizlik, hem gelecek misafirler icin hazirliklar, birazda tembellik' le bu zaman oldu.:)) Aslinda bugun tavan arasini ve 3. kattaki odayi temizlerken bu kadar yorulmasaydim bu miskinlik dahada devam ederdi:))
Bloglar yorgunluk atmak icin harika bir vesile:)
Eveeeetttt, gelelim Cuma pazari maceramiza:
Efeniiimmm; Antalya'ya gidis ve donus ucusumu oyle ayarladim ki, kafaya koymustum bi cuma pazari yapacaktim. Antalya'dan geri donusumu persembe gece saat 11'e ayarladim. Kizkardesim cuma gunu icin isyerinden izin aldi. Cuma sabahi kalktik, babamida alip, Kanlica'ya kankama kahvaltiya gittik. 
Mantomu arabanin bagajina koydum hirkayla bindim arabaya. Kizkardesim sarinip burunmus, beni sadece hirkayla gorunce bir guzel fircaladi boylemi geleceksin diye. Hiiicccc sesimi cikarmadim:) Eveeeeettt dedim hava cok sicak. Halbuki eskilerimizin deyimiyle: disarda it donuyor:))
Neyse Kankamda bir guzel kahvalti yaptiktan sonra Kadikoy'e dogru yola koyulduk. Aman allahim o nasil trafik oyle:(( Kabus gibiydi...
Neyse Kadikoy meydaninda babami indirdik, seni yine buradan aliriz dedik, biz Hasanpasaya dogru devam ettik, ama park yeri bulmak tam bir kabus. En guvenlisi ucretli otopark dedik ve (Evlendirme dairesinin yaniymis) otoparka arabayi birakip kucuk valizi ve mantomu bagajdan cikardim:) Kizlardan bir fircada burda yedim, valizle pazarami gidilirmis. O kadar kumasi elimizdemi tasiyalim yani dedim, evet dediler ama ben bunlari dinlemedim; ( lille kumas fuarindan tecrubem var ya:) Bir de yagmur varki sanki dersiniz gok yere inecek:((  Bende sans olsa......
Neyse pazarin yerini bilmedigimiz icin sora sora ( ki iki defa yanlis yere gonderildigimiz icin ayni yolu geri yurumek zorunda da kaldik) niyahet pazara ulastik ama pacalarimiz ustumuz basimiz sirilsiklam oldu ve cok usumeye basladik:) 
Pazara girdik ki anaaaaa oda ne pazar toplaniyor, butun kumaslarin ustu kapatilmis:((((
Allahim dedim kesinlikle ben bir kabusun icindeyim:(  Acik buldugumuz koselerden kumaslari eselemeye basladik, ama ne mumkun yagmur habire yagiyor, buldugumuz kumasin bir ucundan biz bir ucundan satici cekistiriyor: birak abla gidecegim, toplamam lazim,
Ben: ama ben daha yeni geldim kumas almam lazim derken: en ustte gordugunuz dantel likrali kumasi cekmeye basladim. Abi cekiyorum cekiyorum kumas bitmiyor:) Kankam imdada yetisti birlikte kumasin ucuna ulastik:)) 

Abi ne kadar bu dedim: 5 tl dedi. 
Abi metresi mi?dedim:
Yok abla hepsi dedi, acaba dalgami geciyor benimle diye yuzune dikkatli baktim, hepsi abla algit, gidecegim dedi:))) heyyoooooo yasasin...katlamaya bile ugrasmadan tikistirdik valize, valiz doldu:(
Cunku bu dantel kumas; 1.75x5metre idi:))

Altindaki gri triko, onun altindaki lacivert dantel (yine likrali) kirmizi pamuk krep karisimi likrali ve en alttakide yine triko bir kumas. Tabi hepsi farkli tezgahlardan. Biz kumasi secene kadar pazar toplandi ve ben sadece 5 parca kumas alabildim:(((

Bu arada saat henuz 3.30 pazar topalndi, biz aciktik, babam habire ariyor daha bekliyormusunuz diye.
Allahim dedim: birgun herkes gibi sabah gelip istedigim gibi eselenebilecekmiyim bu pazarda diye dusunmeden edemedim. Ama sonra uzuntum birden yok oldu, cunku eve gelip kumaslarimi valize yerlestiriken bir baktim dunya kadar kumasim olmus:)) 
Nasil mi? 
Bir sonraki postumda anlatacagim:)
Hoscakalin, mutlu kalin....





21 yorum:

  1. Dantel kumaşı çok iyi fiyata almışssınn yaa bayıldım,hadı kolay gele canım

    YanıtlaSil
  2. Terzi Esma: evet yaa, onu bu fiyata alinca butun pazar boyle sandim:)) sonra begendigim kumaslara metresi 5 tl dediler ya acaip sukutu hayale ugradim:))

    YanıtlaSil
  3. Bazen kendini şansız hissediyor insan ama herşeyde bir hayır mutlaka vardır. Mevlüde hanımcım umarım bu güzel kumaşlarla neler dikeceksiniz merakla bekliyorum.bu arada evinize hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil
  4. Hahaa :) Pazar alışverişini yaşaman ne güzel :) İşte ben her hafta gidip öyle büyük ve güzel kumaşları seçmeye bayılıyorum. Hiç o kadar büyük bir parçaya denk gelmedim ama bak iki yıldır giderim :) Şanslısın vesselam, kullan kullan bitmez canım bu dantel... Neşeli Neşeli güzel şeyler dik bakalım acımadan kes nasılsa daha devamı var :)

    YanıtlaSil
  5. bak bu metesi beş lirayı söylediğin iyi oldu en azından bende kumaş pazarı kumaş pazarı diye üzülmem :D kumaşlarını güle güle dik güle güle giy de mevlüde şu senin evdeki gerçek ahşap mobilyalar ve ilginç objeler de her fotoğrafta ilgimi çekmiyor değil. bu masanın üzerindeki obje ne kuzum antika gibi sanki bir el aleti gibi çok hoş görünüyor. ben çok seviyorum antika ve nostaljik parçaları evdede var üç beş parça kap kacak alet edevat

    YanıtlaSil
  6. Güle güle dik canım kumşlarını! Gerçekten çok maceralı olmuş. :)) Güle güle dikip giyersin inşaAllah!

    YanıtlaSil
  7. haha çok eğlenceli yazmışsın gene tam bir macera olmuş pazar :)
    sen anadolu yakasına gitmişsin ben otarafları bilmiyorum ama meşhur kadıköy pazarı salı günü diye duymuştum...
    ne kadar şanslısın öyle 5 metre kumaşı tee belçikalardan gelip bulmuşsun :) ben her hafta giderim hiç denk gelmedi öyle 4-5 metre...
    bence pazarcı senden kurtulup yağmurdan kaçmak için vermiş 5 tl ye :))))

    YanıtlaSil
  8. arch.fikriye: Tesekkur ederim, evet yagmurun yagmasi, pazarin erken toplanmasi, 1 yil hayalini kurup istedigim gibi kumaslar alamamak bu hissi ziyadesiyle yasatti bana. Ama ben Turkiye cocuguyum, boyle seyler moralimi bozamaz:))))

    YanıtlaSil
  9. Senay Atilgan: Valla tam bir sansti bu, hemde ilk tezgahta:) istersen hangi tezgah oldugunu tarif edeyim, onu sittin sene unutmam artik:) Yakinlarda bir dugun varmis, kankam dediki: tam dugunluk dantel bu, sulalenin butun kizlarina ayni model dikip giydir bence diye fikrini beyan etti:)) Pazarci acidi bana galiba, bizi o halde yagmurda kalmis kedi yavrusu gibi sirilsiklam gorunce:))))

    YanıtlaSil
  10. Saadet Yamak: Aslinda dahasida varda cok uzun olacak diye kisaltip yazdim.:)) Super macerali bir gundu:)
    Tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  11. Mevlüdecimmm gelmişsin de dönmüşsün vay bee ben kaçırmışım o kısımları:) güzel güzel kesmen biçmen dikmen dileğiyle güle güle kullanasın hepsini:) Bidahaki gelişini yaza denk getir de pazar toplanacak derdi olmadan akşama kadar dolaşırsın bütün tezgahları. Tabi o zaman da sıcaktan erimezsen:)))

    YanıtlaSil
  12. Ornitorenkhandmade: Parca kumas bulmak icin bol vakit lazim Gonca. Cunku parcalar 5 tl. ama parca da 1.50 yada 2 metre olursa yine metresi 5 tl.:( Pazarcinin biriyle sohbeti koyulastirinca sordum: ben surekli duyuyorum 1 tl'ya 5 tl'ya kumaslar varmis bu pazarda ben hic gormedim diye. Dediki abla hem yagmurdan dolayi cogu erken gitti, hemde talep cok fazla o yuzden tutturabildigine, ve kalitesine gore gidiyor kumaslar dedi. ve bana elbise yakalarina takilan V seklinde iki dantel hediye etti:))
    Evimize gelince: evet evimizde gercek ahsap olmayan sunta mdf gibi malzemeler bulunmuyor. Hepsi teck agacindan. O gordugun obje eski bir el kantari. Esim isi geregi yillarca afrika ulkelerinde kalmis, cok fazla otantik objelerimiz var evde ki cogunuda toz almanin derdine kaldirdim. Sadece cok begendiklerimi biraktim:)

    YanıtlaSil
  13. X Madame: Evet cok maceraliydi, kisaltarak yazdim, daha cok seyler vardi aslinda:)) Evet sali pazarini bende biliyordum ama sali pazari kaldirildi, simdi cuma gunu daha cok kumas var dediler. Bircok kiside bu cuma pazarini tavsiye etmisti. Birde bana en yakin olan kadikoy ve umraniye idi. Ama zaman kisitli oldugu icin bu seferlik tek pazarla yetinmek zorunda kaldim:) Eeee kuzum bu kadarcik sansimda olsun ama degilmi? Taaaaa buralardan kalkip gelmisim:)) Evet yaa adam dedi zaten abla al git, gidecegim diye. Baktiki ben hala eselenmeye devam ediyorum, kurtulmak icin verdi garibim:)))
    Darisi sizin basiniza valla:))

    YanıtlaSil
  14. Blogdayaparimkariyerde: Saglik olsun hayatim:) Tesekkur ederim, miskinlikten kurtuldugum anda kesip bicecegim insallah:)) Yazin zaten ahdim var, pazarcilari evlerinden alip tezgahlari beraber acacagim:)))
    Valla gecen yaz Antalya'da Agustos'un ortasinda millet sicaktan nefes alamazken ben bir gr. ter dokmedim. Sanirim buzlarim cozulmemisti henuz:)) Bu yaz da aynisi olur bence. Bu seneki kisimiz bayagi sert gecti cunku. Yine buz tutmusumdur, cozulene kadar ben iki pazar hallederim:)))

    YanıtlaSil
  15. dantelliye bayıldın ..ne dikeceksiniz merakla bekliyorum ..buralara niye gelmez böyle pazarlar yaaaaa..

    YanıtlaSil
  16. Kelebekana: tesekkurler bende bayildim, hele birde 5 metreye 5 tl verince iki kere bayildim:)) Burada da yok bu pazarlardan o yuzden Istanbul cennet kumas yonunden:))
    Ama umudunuzu kaybetmeyin belki oralara ve buralarada gelir bu pazarlar:)) Kimbilir!!!

    YanıtlaSil
  17. Mevlüde Hanım, ne güzel geçmiş günleriniz, kumaş alışverişinden karlı dönmek ise en sevinilecek noktalardan biri. Elbette dostlarla geçirilen dakikalar hiçbirşeye değişilmese de alınanlar da mutlu etmiş ben olsam ben de sevinirdim 5 mt'i 5 tl ye alınca. Ama sayılı gün çabuk geçermiş derler, öyle oluyor hakikatten.

    YanıtlaSil
  18. valla süpersiniz yaaa ne şanslısınız ne güzel kumaş hem de 5 TL inanamıyorum harika!!! kimbilir ne güzel şeyler çıkacak ondan merakla bekliyorum :)))
    sevgiler!

    YanıtlaSil
  19. gooogoook: evet bayagi karli dondum:) sadece pazardan degil gittigim yerlerdeki evsahipleride hep kumas hediye ettiler bana, bu seyahat cok karli gecti cooookkkk:)Ve dedigin gun sayili gun cok cabuk gecti maalesef...

    YanıtlaSil
  20. Melislicious: Canim cok tesekkur ederim ve coookkkk ozur dilerim, yorumunu yanlislikla, yayinla yerine sil'e basip sildim:(( Insallah guzel isler cikacak bu dantelden ama acele etmeyecegim, denk geldikce yapacagim. Sanirim bu pazara yazinda ugrayacagim, bakarsin birdaha denk gelir kimbilir:)))

    YanıtlaSil
  21. Melislicious: Ayy ne guzel oldu bu:) gmailde yanlislikla sildim mesajini diye uzuldum ama, denetleme kutusunda buldum mesajini harika cok sevindim:)5 tl'lik bir kumas aldim gerisini size biraktim, darisi sizin basiniza:)

    YanıtlaSil