03 Temmuz 2015

Sortlar Dantellensin mi?

 Merhabalaarrr,
Koca gomlegi beni iyice daralttiginda araya baska seyler katmistim  azicik nefes alayim, gomlegi bitirmek icin enerjim kalsin diye.
Malum yaz geliyor, tatilde geliyor( derken koca yine yapti yapacagini:(( )
diyerek hazir soldes'larda baslamisken birkac parca deniz kenari kiyafeti alayim dedim:) C&A'da  cocuk reyonundaki bu sortlar cok hosuma gitti, aldim geldim. Bahcede calisirken de, pave aralarindan oltari temizlerken de kapi onlerinde de giyerim dedim tatile gidene kadar:))  Ama ben cok kokos olmusum ayol:)) Yada kendimden birseyler katmazsam olmaz modunu iyice benimsemisim. :))
 Once ceplerin oldugu yeri yirtayim, dantelleri cep astarlarinin ustune dikeyim diye dusundum sonra vazgectim. O kadar uzun ise gerek yok dedim, sonucta gomlekten nefes almak icin yapiyorsun!!! Cabucak bitsin, moralin tavan yapsin... Bende ustune diktim. Hemde elimde, hemde her kosesiniiii!!!! Bak ,bak, bak, bendeki sabira bakk :)
 Cocuk reyonundan giyinmekte ayri bir keyifmis haa:)) Ne kadar foto cektiysem alttaki sortun birturlu asil rengini yakalayamadim, su yesilimi diyeyim, mint yesilimi diyeyim bilemedim? Ama cok soft bir yesil. 
 Bununda pacalarini
ve cep kenarlarini dantelledim. 
 Iste asil olay? !!!   Bu danteller bir tul  kenarinin gupuru:))

 Kankam tullerini yenilediginde, tullerin kenarindaki bu gupurlerin cope gitmesine kiyamamis. Once eve temizlige gelen yardimcisina vermeyi dusunmus, sonra; aaa ona niye veriyorum? Kankam kesin bundan birseyler diker, ona vereyim demis ve bana verdi. Simdi onada bir sort dantellemek gerekir degil mi?:))

Yaklasik 6 metre kadar var. Ben bunu sekilli sekilli keser, keser kullanirim artik.:) Baska nerelerde kullanilir? Fikirlerinizi de  bekliyorum...

Benden yine bu kadar.
Musmutlu hafta sonlari ve
Hayirli Ramazanlar efendimmm...

30 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerine sağlık ve Güle güle kullan sevgiler . 😊

    YanıtlaSil
  2. Ben bu Tür güpürleri yaka da çok seviyorum. Bir fikir:))

    YanıtlaSil
  3. Yasemin Avun: Ay Yasemin cok guldum kendime:)) Iki isi birarada yapamiyormusum demekki:))
    Hem ikinci el sitesine antika araba annoncu koyarken hemde post yazarsan iste boyle bos yayinlarsin:)))
    Neyseki tamamladim postu, ama heyecanima ortak oldugun icin de tesekkur ederim:)) Cunku ilk sortlari alip atolyeye girerken yuksek sesle bu soruyu kendime sorup, sonrada eveeeettttt diye cevaplamistim kendimi;)))) ( ahaaaa kendi kendinle konusutorsan sorun yok ama cevap verirsen kafayi yemissindir diyorlardi oda oldu tam oldu bak:))))

    YanıtlaSil
  4. tokideki ses: Cok tesekkur ederim. Evet bende begendim.:)) ( cokta ukalayim canimmm :))

    YanıtlaSil
  5. turkan engin: Bugun kizkardesime penye diktim yakasini nasil suslesem diye dusunuyordum, hemen yapacagim, tesekkur ederim:))

    YanıtlaSil
  6. Neyse dantellenmiş bu sefer, ne boş boş başlık yazıp da heveslendiriyorsun insanı baiiim, hıı:-)

    Sanırım bu sene şortlardan uzak duracağım ben görüntü kirliliği yaratmamak içim, böhööo..( Böğürerek ağlama efekti:-)

    YanıtlaSil
  7. Perdeden kesileceği hiç aklıma gelmezdi,sonra koca tül perdeyi görünce çok şaşırdım,çok şahane bir fikir valla Mevlüde,bayıldım,ellerine sağlık canım.Yeşille beyazı daha da beğendim.. Kot çanta falan dikersen,ya da başka kumaştan çanta...onlara da güzel olur diye düşündüm :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Handan: Cevap icin Yasemin Avun'un yorumuna bakiniz:))
    Yaa hic sorma, ilk Yaseminden yorum geldi: evetttt diye ki ben daha postu yaziyordum:)) noluyooo dedim:)) Iki isi bir arada yapamadigimi da kanitlamis oldum:))
    Goruntu kirliligi bendede var, caktirma:)) Arkadan liselik, onden muzelik hallerindeyim gobekten dolayi. :))

    YanıtlaSil
  9. DIKTIM DIKTIM GIYDIM: Yaaa bak yaraticiyim dimii:)))
    Hocaaaammmmm, ben masa ortusunden bluz dikmis kadinim, benden cok akli basinda fikirler beklemeyin yani:)) Bakiniz:
    http://melined.blogspot.be/2013/01/masa-ortusunun-evrimi.html
    Fikirler sahane, kesinlikle degerlendirecegim Nuray'im. Tesekkur ederimmm

    YanıtlaSil
  10. ne kadar da değiştirmiş, elinize sağlık... :)

    YanıtlaSil
  11. Swotpisces: Degil miii? Sort sort olmaktan simdi cok mutlu:))

    YanıtlaSil
  12. Bak çocuk reyonundan giyiniyorum diyerek bana şişkomu demek istiyorsun. Anladık zayıfsın. Burda kıskanan olurmu olmazmı hiç düşündüğün yok. Belki benimde canım çocuk reyonundan giyinmek idtiyor ama olmuyor. Allah Allah.( Bir insan bu kadar işgillenir.) Şaka bir yana deli bir dantel modası var. Senin şortlarda çok havalı olmuş. Kolsuz bluz dikip etek uçlarına dantel de çok güzel olur. Güle güle giy incecik bacım.

    YanıtlaSil
  13. Bluz ve elbise yakalarında gömlek manşetlerinde şapkalarda ayakkabılarda daha sayayım mı ;)) Maşallah diyorum size ellerinize sağlık harika olmuş biraz da taş pul boncuk ekle iyice kokoş olsun :))

    YanıtlaSil
  14. çok şık olmuş ellerinize emeklerinize sağlık .. dikiş dünyasına yeni katılanlardanım bende beklerim http://ayselmelike.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  15. Ne güzel bir değerlendirme.İkisi de çok hoş olmuş. Güpür oldukça kullanışlı bir desenmiş. Güpürü yakalarda ve sıfır kol giysilerde (hafif omuzu kapatacak şekilde) omuz kısımlarına uygulayınca çok beğeniyorum. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  16. Funda Caglayan: Aslaaaa:)) Rol calmayalim lutfen, cunku sisko benim:)) Senin kocan sana sisko diyemi sesleniyor? Hayirr, ama benimki beni sisko diye cagiriyor:))
    Ayyy hic dusunemedim valaa, hay benim dilimi esek arilari soksun, beni tavsanlar, tazilar ve bilimum hizli kosan hayvanlar kovalasin:)) Sustum birdaha asla demeyecegim soz:) (ama 30 yasina kadar bedenime gore giysi bulamadigimdan cocuk reyonundan giyiniyordum ya simdi eskileri yad etmis gibi oldum, ondan dedim yani:)
    Evet yaa o deli dantel modasi burdada var, sortlarda, penyelerde, elbiselerde, askili badilerde, her yerde yani. Cok tesekkur ederim hem guzel orumun, hem fikirlerin icin, ruhu incecik bacim :))

    YanıtlaSil
  17. aycan ulus: Aycan ne guzel fikirler bunlar boyle, cok hosuma gitti, ozellikle ayakkabilarda. Bez ayakkabim var iki tane, hemen uygulayacagim. Cok tesekkur ederim, ama sanirim tasa, boncuga biraz daha var, azar azar, kendimi urkutmeden yapayim.:))Simdilik tasli boncuklu satin aldigim seylerin ustunden sokuyorum, bakalim dikme ne zaman olacak? :))

    YanıtlaSil
  18. Aysel Melike: Cok tesekkur ederim, hosgeldiniz aramiza diyelim o zaman, hemen geliyorum.

    YanıtlaSil
  19. a kumasca: Kocaman tesekkurler, hem guzel yorumun, hem fikir icin. Elimde bu kadar cok gupur olunca suyunu cikarmam insallah:))

    YanıtlaSil
  20. Güpür dediniz koştum geldim. Bayılmam mı? Bayıldım tabi. Ne de güzel düşünmüşsünüz Mevlüde Hanımcıııım. Aferin size örtmenimmmm:)))))

    YanıtlaSil
  21. Kız coştun sen,ne güzel olmuşlar yahu....

    YanıtlaSil
  22. nilgun aydin: Kosun gelin tabii, gupur, incik boncuk sizin isiniz aslinda, fikirleriniz onemli benim icin:) Rolleri degistik sanirim hocammmmmm!!!!!! :))

    YanıtlaSil
  23. Sevda Sahin: Costukta ne oldu ki? Koca yapti yapacagini,artik kapi onlerinde cicek ekerken, otlari temizlerken giyecegim:(( Eylul sonu, ekim ortasi gibi gidelim Turkiye'ye diye tutturdu. Hemde nereye KOYEEE!!!!:(( Kara bahtimda kor talihim diyorum :(
    Sortlari suslemesem, cicekler beni begenmezdi yoksa? :))))

    YanıtlaSil
  24. Mevlüde'ciğim, senin dantel zamanın gelmiş, dantelsiz bir şey bırakmayacaksın bu gidişle :) Ellerine sağlık, tatilde iyi havan olur !
    Şortları şimdi dantelle, bıkınca keser çanta yaparsın :))
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  25. Eneeemmm,valla yapmış yapacağını .Eee ne de olsa Karadenizli,bir yerden gösterecek huyunu.Kız köy de güzeldir ama o şortlar orada giyilmez,hahahahaaa.....Ama söyle enişteme,köye de götürsün seni,tatile denize de.Kıyamam ben sana yaaa...

    YanıtlaSil
  26. Elinize sağlık Mevlüde Hanım, çok güzel olmuş, dantel- güpür detay giren her tür giysi hatta obje çok seviyorum, güzel günlerde giyilsin:)

    YanıtlaSil
  27. Nowacraft: Valla bu kadar dantel ziyan olmasin diye hayatim, yoksa baska amacim yok yani:)) Tatile gidebilsem ne havalar yaacagimda, tatil yatti galiba ;(
    Turkiye'ye giderse geri gelmzki bu sortlar:)) Neyseki canta icin geride cok var daha:))

    YanıtlaSil
  28. Sevda Sahin: Ypati valla. Sen 10 sene gelme benimle, tam kizlarla tatil yapma planinin ortasina dal bodoslama:) Laz iste, damari tuttumu tutuyor:)) Valla tasla sopayla kovalarlar beni koyde:)) Yok anam kalabalik oluyor tatil beldeleri diye hayatta gitmez.
    Neyse bakacagiz bir caresine artik:)

    YanıtlaSil
  29. gooogoook: Tesekkur ederim Handan hanimcigim, dantel, gupur nasilda havasini degistiriyor giysilerin degilmi?

    YanıtlaSil