01 Temmuz 2015

Erkek Gomlegi Dikimi 3 FINAL

Merhabalarrr,
Evettt, kol yirtmacinin biyeside boyle oluyor.

 Sonra onun sol yakasina ilik acilacagi icin telalanir. Diger yakada tela yoktu ama ben ince tela yapistirdim daha tok dursun diye:)
 Daha sonra 2 adet kesilen  yakanin dista kalacak olan parcasi telalanir ve govdenin yakasina dikilir;
 Daha sonra diger kati ustune katlanir ve ignelenir. ( Siz bol tegelde alabilirsiniz, ben tegel almayi sevmiyorum:)
 Ve usten sus dikiside olacak sekilde dikilir.
 Dikdortgen bir cep kesilip kenarlari koselendirilir. Cep agzi iki kere, sekilde goruldugu gibi katlanir.
 Katlanmis hali boyle olacak. Ve gomlegin sol yakasina dikilir.
Sadece ilik acilmasi kaldi, onuda herkes biliyor nasil olsa:)
 O yuzdennnnnnn, Finaaaaalllllll
 Aferin benim Sukufe'me erkek gomleginide iyi tasidi. Biraz buyuk oldu kendisine ama!!!  :))
 Sukufe'nin kamburumu cikmis nee??
 Hahhaaa sahibine benzemeyen mal haramdir diye bosuna dememisler. Bak Sukufe'de acti yakayi bagiri:))) Darlandi benim gibi:))
Eveeet 3 Postta Erkek gomlegi boyle dikildi. Umarim aciklayici olmustur.
Bir sonraki gomlek kesinlikle kisa kollu olacak:))

Musmutlu gunleriniz olsun.
Hayirli Ramazanlar...

36 yorum:

  1. Çoook güzel olmuş bayildim hazır gibi görünüyor ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. Pes diyorum, bu kadar ayrıntılı bir gömleği ne de güzel ve başarılı dikmişsiniz. Elleriniz dert görmesin. Ben erkeklere çalışmayı pek sevmiyorum. Onlara dantel, güpür, payet koyamayınca zevk vermiyor:)))

    YanıtlaSil
  3. Süpersiniz ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık cok güzel ve aciklayici olmuş. Sukufeye selam:) hayırlı ramazanlar♥♥♥

    YanıtlaSil
  5. Senin şüküfen boyfriend takılıyor 😂

    YanıtlaSil
  6. Harkulade ellerinize sağlık çok güzel olmuş...sağlıkla kullanılsın...

    YanıtlaSil
  7. Ellerin dert görmesin. Yine harika bir final olmuş.

    YanıtlaSil
  8. ee sabrın sonu selamettir .Bak sonunda erkek gömleği bile diktin.
    İlk evlendiğimde eşim benden de gömlek dikmemi istemiş dikmiştim ilk ve son oldu.Yalvarır yakarır yine de dikmem.Erkek gömleği çok zordur hata kabul etmez hemen dikişlerin yamukluğu kendini belli eder yaka ayrı manşet ayrı derttir.

    YanıtlaSil
  9. zehra gencoglu: Cok tesekkur ederim:)) Dikislerde ara ara kaymalar oldu ama, o kadar kusur kadi kizindada olur dedim kendi kendime:))

    YanıtlaSil
  10. nilgun aydin: Cok tesekkur ederim. Koca kisisine yakissin bari dedim:) Kesinlikle haklisiniz, erkek giyimi dikmenin hicbir albenisi yok, susleme yapilamadi icin:))

    YanıtlaSil
  11. aycan ulus: Cok tesekkur ederim hayatim. Sizin motivasyonlariniz olmasa ben bunu yarim birakirdim. Cunku yakada hakikaten kafamda huniyle dolastim:))

    YanıtlaSil
  12. Havva Guney: Cok tesekkur ederim. Sukufe'dende sana selam:) Sanada hayirli ramazanlar. Optum.

    YanıtlaSil
  13. Dikis Dersi: Evet evet, sanirim sıkıldı biz kadinlardan:) Birtek bu yorumun ve google+'a bir yorumun geldi. :)

    YanıtlaSil
  14. Tulin Akin ATESAL: Cok tesekkur ederim, yaka bayagi zorladi ama boyle guzel yorumlardan basardigimi saniyorum:))

    YanıtlaSil
  15. Yasemin Avun: Gomlek diken birinden boyle yorum almak, sevindirdi beni:)) Demekki olmus, cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  16. Sebahat sayin: Evet yaa dikise ilk basladigimda esim surekli banada dik birseyler derdi. Nihayet dikme zamani geldi diye dusundugumde, adam bana: ugrasma siskom, gomlekler 10 euro zaten dedi:)) Ama yilmadim ve diktim. Birtek kumasini begenmedi:(
    Evet yaa o dikisler az yamuk gittiginde moral otomatik olarak dusuyor. Birde makinanin en genis dikis araligi 2,5 sokmekte sokulmuyor. Kafayi yememek icten degildi ki yakayi cok genis yaptigim icin komple sokup yeniden diktim:(
    Ay yok artik gomlek momlek. Olursada kisa kollu kalin bir kumastan olur:)) Tesekkur ediyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Finali de başarıyla yaptın Mevlüdeciğim,ellerine sağlık canım :) Beyefendini üstünde de görsek iyiydi ama Senin Şükufe de başarılı bir sunum gerçekleştirdi.. Ya sen teyel almayı sevmiyorsun,peki nasıl oluyor bu iş,ben her yerine teyel ala bir hal oluyorum..Bol teyel ayrı,ara teyel ayrı ..yok yok benim de derhal pratikleşmem lazım... Aslında şöyle Ankara olgunlaşma gibi güzel dikiş kursu olsa hiçbir şey bilmiyor gibi gidesim var ama çevremde yok böyle bir kurs :(( ya da sen bu işin sırrını anlatacaksın bana..Sevgilerrr

    YanıtlaSil
  18. DIKTIM DIKTIM GIYDIM: Tesekkur ederim Nuray'cigim yaptim valla:)) Insallah giydirmeyi basarirsam caktirmadan cekerim fotolarini yuzunu gizleyerek:)) Malum yasak, firma kurallari gerefi...
    Valla Sukufe'm bu konularda cok basarili, ayni benn:))
    Tegel isinde ilk dikise basladigim zamanlarda bile tegel almadim, sanirim o yuzden el yatkinligi cabuk olustu:) Ben tegelde igne iplik yerine sadece igne kullaniyorum. Eger diktigim tok bir kumas ise dikerken hic igneleri cikarmiyorum. Dikis bittikten sonra aliyorum igneleri. Eger penye kumas ise, ignenin ucuna kadar geliyorum dikisle, sonra igneyi cikariyorum. Yani sir falan yok. Demene yap kumaslarda bir iki defa goreceksin ne kadar kolay oldugunu...

    YanıtlaSil
  19. Harikasınn!!! Nasıl güzel olmuş bu 3 post. Ellerine sağlık. Sen hiç üzülme ben benimkine kaban, yelek vs bir sürü şey diktim tadilatı sevmediğim için bazı pantalonlarını terziye kısaltmaya yolluyorum diye hala herkesin yanında bunu anlatıyor. İnsaf işte :)) iki dakikada online koca çekiştirdim :))) hak etti ama!

    YanıtlaSil
  20. Ful Atolye: Tesekkur ederim Fulya. Yok artik uzulmuyorum hatta ne soylerse soylesin tiiinnnn diyorum. Butun koca modelleri boyle sanirim:)) Hainlerrrr !!!! Sus sus, online cekistirmeyi bile hakediyorlar:))
    Gormuyormusun postlarimda ben nasil cekistiriyorum benimkini? :))

    YanıtlaSil
  21. Hem zor bir parça, hem de anlatım. Harikasınız, gömlek süper görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  22. a kumasca: Cok tesekkur ederim, hem kendim hemde dikmek isteyenler icin blogda bulunsun dedim. :))
    Mesela elbisede pervazi hala internette arar bakar, oyle yaparim. ( Cunku her defasinda unuturum nasil yaptigimi :) Halbuki onada yapsam boyle birsey super olur.

    YanıtlaSil
  23. Bu kadar teferrutlı gömleği dikip bitirdin ya bravo Mevlüdecim. Elinden birşey kurtulmuyor maşallah.

    YanıtlaSil
  24. Şekerim maşallah yani. Kocama gömlek dikiyorum dediğinde bu kadarını beklemiyordum. Ellerine sağlık. Şu kol yırtmacından ben de kendime bir gömlek dikince denemeyi düşünüyorum :) Çok beceriklisin, bunu bilir bunu söylerim. Enerjin de bulaşıcı galiba, gidip şu hırkamı bitirmek konusunda gaza geldim sayende. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  25. Funda Caglayan: Iyi gaz almisim senden demekki:)) Koca kisisi surekli takim elbise giydigi icin takim icine yakissin dedim:) Ondan bu teferruat yani:) Ahhh ahhh Funda'm sen birde heba ettiklerimi gorsen!!!! Pis musriffff dersin bana:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah gülüm hepimizin bir onu bunu heba etme geçmişi var. Boşverrrr. Böyle böyle tecrübeli olunuyor.

      Sil
  26. beauty beybi: Tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil
  27. Nurtenbegendi.blogspot.com: Aaaa askolsun Nurten'cigim ben oyle koca'yi bastan savarmiyim hic. 40 yilda birsey diktim bari tam olsun dedim:)) (caktirma tamamen cahi cesareti benimki:)
    Ay o kol yirtmaci cok kolay haa. Bence en cok zorlayan yaka ile govdenin birlesim yeri. Cunku en goze batan yer, ve dikisin en muazzam olmasi gereken yer. Ben orada cok zorlandim. Kac kere soktum, dikis hafif yamuk oldugu icin:(
    Tesekkur ederim:)) Simartma beni boyle:) Aaaa bitir tabi dikissiz hirkanin nasil oldugunu gorup feyz alacagiz hayatim. Sevgilerin en buyugu benden sana gelsin.

    YanıtlaSil
  28. Funda Caglayan: Dimi ama? :)) Tesekkur ederim, moral icin:))

    YanıtlaSil
  29. Aştın kendini aştın.anlatım süper. Dikişin süper efendin Güle güle giysin:)

    YanıtlaSil
  30. Evalla sana da pıravoo!!!Bir Türk filminde böyle diyordu aktör.Ellerin dert görmesin.Oldu bitti işte,bir leveldaha atladın bacım.

    YanıtlaSil
  31. Fatma Basaran: Cok tesekkur ederim:) Izninizle simaracagim efenimmmm:))

    YanıtlaSil
  32. Sevda Sahin: O zaman bende Turkan Soray goz kirpistirmasiyla cevap verdim sana.:) Tesekkur ederim Sevda'mm. Bir degil biden fazla level atladim hemde:) Bir ara ana kofradan sigiriyorum dedim:)) Hunim nerde? Hunim nerde diye bile bagirdim dusun artik:)))

    YanıtlaSil
  33. Şukufe de az zilli değil. Bu arada, senin bir yayınına tabletten cevap yazarken ertesi gün bir baktım benim bloga düşmüş. Ne oldu nasıl oldu ben hiç anlamadım. Hemen kaldırdım. Tabletten yorum yazmaya korkar oldum. Kendine iyi bak. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  34. Bahce Perim: Sukufenin benden daha zilli oldugu kesin zaten canim:))
    Ay evet gordum, once sort dantelledin, beni ornek verdin sandim. Yayinin icinde girince anladim yorum yapmak isterken post yazdigini:) Hala baslik olarak duruyor ama sayfana girinci silindigi goruluyor:) Bende o yuzden tablete hic bulasmiyorum olasi kazalardan korunmak icin:) En kocaman sevgi benden:))

    YanıtlaSil