05 Haziran 2015

MIM Ben Kucukken!!!

Merhabalarr,
Bugun bir mim icin buradayim. Cok uzun zamandir mim yapmamistim, bu cok guzel bir mim  ( ama baskasinin yaptiklari okumak cok daha guzel:)) Sevgili  Handan mimlemis beni. Cokta iyi etmis:)
Hadi bakalim bakalim ben nasil bir kucukmusum? :)

Benim cocuklugum aslinda mutsuz baslamis:(
Ne kadarlikmisim bilmiyorum ama cok hasta olmusum, hastaneye yatirmislar, bir hafta sonra doktorlar alin cocugunuzu, onun icin yapacak birseyimiz kalmadi demisler. Ama arsiz bir cocukmusum:)) Yilmamis yilismisim hayata:))

5-6 yaslarindayken babam beni koye yollamis dedemlerin yanina, hayvan otlatmaya. (Dedem oyle buyurmus cunku)

Ruyamda Istanbul daki evimizde olurdum. Uyanir bakardim koydeyim,  tekrar gozlerimi kapardim Istanbulda olmak icin:(

Ilk domatesi ve ilk beyaz ekmegi camis otlatirken yedim. Hala tadini unutamam!!!

Sonra Istanbul'a geldim. Hain kizkardes beni evden kovdu, sen bizim kardesimiz degilsin git diye (ki kendisi o zaman 5-6 yaslarindaydi) Yazik hakli ama tanimiyorki garibim beni:))
Sonradan ocumu kotu aldim ondan tabii:)

21 yasima kadar hic kizarkadasim olmadi, hep oglan cocuklariyla oynardim, futbol, savas, bahcelerden erik calma. Oooooo ne ararsan var:) Abilerimden cok dayak yedim oglanlarla oynuyorum diye:))

Akrabamiz olan iki kiz ve ben bir cete kurmustuk; Haci Ayselin bahcesinden erik calinip, mahalleliye dagitilacak ( birde haci olacak, bir tane erik vermez, ustune birde sopayla kovalardi bizi:)) mahalleye yabanci sokulmayacak, okula giden miniklere goz kulak olunacak, derslerine yardim edilecek, yasli teyzelere kuyudan su cekilecek. ( Ne guzel ceteymisiz)

Bayramlarda en cok Zarife teyzeyle bayramlasmayi severdim, cunku tuhafiye dukkani vardi ve her bayram bize yeni ve suslu mendillere sarili sekerler verirdi:)

Biz fakir bir aileydik, hic yeni ayakkabim olmazdi, ilk defa bir bayramda kirmizi rugan ayakkabim olmustu o yuzden ruganlar hala cok cezbeder beni:) (onuda biz alamamistik, mahallemizdeki ayakkabici ayni zamanda akrabamizdi, o hediye etmisti:)

Annem disari cikmamiza izin vermediginde evde oynardik kardesimle bazan. Bir defasinda hirsiz polis oynarken (ben polistim) hirsizi yakaladim ve bogazini sikarak kardesimi bayiltmistim:)

Cok sinirli bir cocuktum, yanina yatmak isteyen kardesimi yataga almamak icin ayagimla tekmelerken yataktan yuvarlayip, bufenin kenarina carpmasiyla kulagi yirtmis, ortaligin kan golune donmesine sebep olmustum:) Hala dalga gecerim kardesimle, eski kulagi kesiklerdendir diye:))
Oda cok arsiz cikti, bana ragmen hala hayatta:)))

Cok hazircevaptim ve dogrucu davuttum. Olecegimi bilsem kimse bana yalan soyletemezdi (hala oyleyim)

Ne dusunursem kirilirmi uzulurmu diye dusunmez kut diye yuze soylerdim. O yuzden pek sevilmezdim :)

Kucukken olabildigince cirkin bir cocuktum, kardesimde alabildigince guzel.
Bir akrabamiz: Melek ilk bakista dikkat cekiyor, Mevlude ise sonradan farkina variliyor ama, rutubet gibi insanin icine isliyor demisti:) Cok mutlu olmustum :)

Yilandan cok korkarim hatta resmine bile bakamam. Cetedeki arkadasim bir kitaptan yilan fotografi yirtip pesime dustu (ki allahtan ortaokulda atletizm sampiyonuydum) koca mahallede 3 tur attirmis, kendimi kapidan iceri zor atip kapiyi kapatmistim, ama arkadasim yilanla beni korkutamadigi icin resmi kapinin altindan atip bayilmama sebep olmustu:) Bende 2 gun sonra onu yalniz yakalayip sacini basini yolmustum:) Hala anlatir guleriz ne manyakmisiz diye:)))

Simdi dusunuyorum da cok fakirlik cektik ama cok guzel cocuklardik biz.
Kisitli olan herseyimiz cok kiymetliydi, sahip oldugumuz seye gozumuz gibi bakardik, cunku bilirdik ki birsey olursa yerine yenisi alinamayacak.
Simdiki cocuklara bakiyorum, herseyin en iyisine sahipler ama mutsuzlar, doyumsuzlar.

Farkinda olmadan,  cocuklarimizi mutlu etmek icin, onlarin hayallerini caliyoruz.
Birbirinin ayni nesiller yetistiriyoruz. Tamam zaman kotu olabilir ama bu kadar korumaci olmayalim, her istediklerini almayalim ki idealleri, hayalleri olan cocuklarimiz olsun.
Ayyy mimlemeyi unuttum:)
Sevda Sahin, Diktim Diktim Giydim, Ornitorenkhandmade, emekliyim.com, sym couture, Aycan Ulus, Mutluluklar sokagi, Yasemin Avun, Necla Solen, NOWACRAFT, Funda caglayan...


Hersey gonlunuzce ve musmutlu hafta sonlariniz olsun:))



28 yorum:

  1. İyi ki sen bizim İzmir'deki eve gelmemişsin, ha babam bir yerlerden yılan çıkıyordu:-) Metehan çok üzgün şimdi orada yaşamadığımız için çünki kendisine istediği evcil hayvan yılan:-)

    Neden anlattıklarına hiç şaşırmadım acaba, tam da böyle çetin ceviz bir tip olduğuna emindim:-)

    Evet ya, biz küçükken yoktu fazla şeyimiz ama hiç sıkıldığımızı bilmem, gayet eğlenceli geçiyordu günlerimiz:-)

    Öptüm seni:-)

    YanıtlaSil
  2. Canım benim,kan çekiyor işte bu yüzden,çok benzer bir hikayem bar benim de....

    YanıtlaSil
  3. Handan: Ayy herhalde ya kalp krizinden olurdum, yada korkudan odum patlayarak olurdum:)) Sen Metehan'i bana getir, ben evire cevire bir doveyim onu fikri degissin:)) Baska hayvan mi bulamadi isteyecek:)
    Evet cetinligim bebeklikten geliyor:))
    Evet dedigim gibi biz guzel cocuklardik Handan:)
    Bende optum...

    YanıtlaSil
  4. Uzun olmasına rağmen soluksuz okudum roman tadında olmuş. Çok beğendim. Icim de burkuldu ara ara. Canım sın ya. Seni tanıdığım için çok mutluyum Mevlude hanimcim. Belki yokluktandir ayakkabı ya düşkunlügümüz. Alamazdik istediğimizi. Hakikaten bizim mahalledeki hacı amcalar da kufurbazdi. Dediğiniz gibi bahçelerinde ki meyveleri yedirtmezlerdi.

    YanıtlaSil
  5. Sevda Sahin: Seni mimledim ki zaten. Bekliyorum cocuklugunu Sevda'm:)

    YanıtlaSil
  6. Nilgun Aydin: Ooooo Nilgun hanimcigim kisa bile oldu:) Daha neler var neler:)) Iciniz hic burkulmasin, bakin ne guzel seyler biriktirmisim :) Ben hep gurur duydum yasamimla, ailemle,yasadiklarimla. Simdi deselerki cocuklugunuza geri doneceksiniz ne istersiniz? Yine ayni sartlari, ayni mahalleyi, ayni aileyi isterdim. (Sadece dile yatkinligim cok olsun isterdim:)))
    Tabiki yoklugun verdigi bir his alma istegi. Ne zaman ayakkabi magazasina gitsem elim ilk once ruganlara gider, kendime almam, ama yegenim rugan kusacak yakinda:))

    YanıtlaSil
  7. Bence kesinlikle hayatınızı anlatan bir roman yazın. Bunlar akla hayale gelmez şeyler çünkü:))

    YanıtlaSil
  8. Bilgisayarımdan ayrıyım 1 gündür. Döner dönmez yazımı yazacağım. Zamane çocukları hakkında ki tespitlerine %100 katılıyorum.

    YanıtlaSil
  9. Çocuk

    Güzel anılar gibi hüzünlü

    Hüzünlü şarkılar gibi güzel
    CEMAL SÜREYA

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Mevlüde önden bir şiir gönderdim,şiir sevdiğini biliyorum çünkü...İki kere okudum,çocukluk ne güzel bir dönem yahu,küçük Robinhutlar,iyilik düşünürler,herkese yardım ederler,iyilikçetesi...Benim de vardı kırmızı bir rugan ayakkabım, çabuk yırtılır,dayanmaz diye babam söylene söylene almıştı,zor ulaştığımız için çok kıymetliydi tabii her şey...Kral çıplak diye bağıran çocuklardır her zaman,büyüdükçe öğrenirler entrikayı,hırsı...Amaaaa tam bir cadıymışsın Mevlüde

    YanıtlaSil
  11. Bir ses vereyim dedim ;)) iyiyim Mevlüde Hanımcım gayey sağlıklıyım çok şükür :)) Mime en kısa zamanda cevap vericem bu arada ben de yılanın resmine bile bakamam ;)))

    YanıtlaSil
  12. Yaşarken zor ama çocukluktaki sıkıntılar, güçlü karaktererin oluşmasına faydalı oluyor. El bebek gül bebek büyüyenler, o ilgiyi hayat boyu herkesten bekliyor. Bulursa yakınındakilere yazık, bulamazsa kendine yazık oluyor.
    Mim'lenenler listesinde bana da yer verdiğin için sağol. Mevlüde'ciğim benim çocukluğum epey gerilerde kaldı, anlatırsam dönem filmi gibi bir şey olur ;p

    YanıtlaSil
  13. turkan engin: Ooo daha neler neler var aklimdan cikmayan, hatirladikca kahkahalarla guldugum, bogula bogula agladigim... Kalemim guclu olsa denerdim gercekten:)

    YanıtlaSil
  14. Yasemin Avun: Allah kavustursun diyorum o zaman:)) Evet yaa simdiki cocuklar ve bundan sonrakiler... Aaahhhh ahhh. Ne yapmali bilemedim ki?

    YanıtlaSil
  15. Diktim Diktim Giydim:

    kentler daralıyor yollar daralıyor
    kaldırımlar daralıyor daralıyor bahçeler bile,
    daralıyor masallara sığmayan evrenimiz
    yüreklerimiz daralıyor gün geçtikçe
    oynayacak yer bırakın bize
    önce cadde kenarları sonra kaldırımlar
    bahçeli apartmanların bahçeleri
    size ayrıldı sizin otomobillerinizle doldu
    okulumuzun önü düşlerimizin içi
    oynayacak yer bırakın bize
    caddelere şimşek gibi fırlıyorsak
    haşarılıktan değil yaramazlıktan değil
    bizim olması gereken yerler bize yasak
    büyükler söz anlamaz büyükler bencil
    oynayacak yer bırakın bize
    hey babalar abiler amcalar yöneticiler
    bir makina yığınına kurban etmeyin bizi
    aklınıza gelsin boş arsalarda oynadığınız günler
    ama şimdi boş arsalar bile otomobil sergileri
    oynayacak yer bırakın bize

    Eray Canberk

    Iste cocuklarin mrsaji Nuray'im. Iste yapmamiz gereken... Cocuklugumuzu unutmasak ne guzel olurdu cocuklarimiz...

    YanıtlaSil
  16. Diktim Diktim Giydim: Cocukken yaptiklarimizi simdi dusunuyorum da ne guzel ahlak, neguzel sevgi verilmis bizlere ki, bizde cocuk ruhumuzu butun guzelligiyle yansitmaya calismisiz buyuklere. Hatirlarim mesela, ramazanlarda ezan saatine yakin kapi onunde olurduk ki belki ekmek alamayan ve aldirmak isteyen birileri olur, belki bakkala gidecek kimsesi yoktur diye. Simdiki sipalar cagirsan bile ses vermiyorlar tembelliklerinden:)
    Evet yaa cok fena bir cocuktum:)) Ama kizkardesime karsiydi fenaligim. Sanirim kiskaniyordum o sapsali:)) Yoksa valla parmakla gosteriliyorduk mahallemizde:)) Hirsi entrikayi da yine bizlerden ogreniyorlar galiba. Bir yazi okumustum: cocuklariniz degil, kenidiniz terbiye edin, zira cocuklar sizi ornek alir diye. Aslinda cok cetrefilli bir konu bu yaa:)
    Neyse o zaman ne diyoruzzzz: yasasin kirmizi rugan ayakkabilarrrrr :))))

    YanıtlaSil
  17. Aycan Ulus: Cok sevindim iyi olmaniza. Merak etmeye baslamistim yine:)
    Bekliyorum o halde:)
    Ayyyyy soguk hayvan vesselam degil mi? :((

    YanıtlaSil
  18. NOWACRAFT: Cok haklisin valla. Bu cocuk yetistirmenin bir ortasini bulsak ne guzel olur:))
    Belki boyle guclu olmam bu yuzdendir. Ve diyorum iyiki boyle bir cocukluk yasamisim. Yirtik oldum bu sayede, haklarimi soke soke aldim:)
    Ooooo o halde kesin anlatmlisin, buyuk bir zevkle okurum ben o donem filmi senaryosunu:)
    Ayni jenerasyonuz hayatim yani bundan 10-15 yil oncesi, cokta gecmis degil yani:)))))

    YanıtlaSil
  19. Çok cadıymışsinız, yahu. Gerçi benim için de çok uslu denemezmiş ya.

    YanıtlaSil
  20. yaaa çok güzel yazmışsın Mevlüde abla bitmesini istemediğim bir post olmuş; daha anlatacak neee hayat hikayeleri vardır sendee. Okadar haklısınki; dedem ve babamların zamanında yokluk varmış, çok şükür ben yokluk görmedim, ve büyük bir ihtimal bu yüzdendirki anlatacak hiç doğru düzgün anım yok. Arada büyüklere kafa tutan, sabahları yedide okula gitmek istemeyen, öyle basit bir çocukluk geçirdim yanii ne ben hatırlıyorum nede annemler anlatıyor, çünkü yok. Ne ağaca tırmandım nede tavuk kovaladım.. bunlar ne kadar üzücü aslında farkında değiliz.. Bu postla eski Türkfilmlerindeki çocukları hatırlattıgin için teşekkür ederim.
    Beni düşünüp mimledigin içinde ayrıca teşekkür ederimmm.
    ♡♡

    YanıtlaSil
  21. Sym Couture: Tesekkur ederim canim benim:) Ooooo neler var neler, aklima geliyor, aaa bak bunu yazmamisim diyorum:) Eger hepsini yazacak olsam herhalde "Ben kucukken 1-2-3..... falan diye bu post sayisi uzarda uzardi:)) Ben 69 kusagiyim yani yoklugun devam ettigi zamanlar, haliyle etkilendik. (pismanmiyim peki? ASLA)
    Ayy ama yazik sana yaa, hicmi yok anin, anneni zorla bence mutlaka vardir birseyler:))
    Saglik olsun o zaman diyoruz. Ama yazdim bir kenara baska bir mim icin...:)) ( Yani illa bir mim yaptiracagim sana)

    YanıtlaSil
  22. deli kız küçükken de deliymiş :))
    Çok güldüm şu çete işine...
    Şimdi olsa yine kurarsın sen bu çeteyi eminim :))

    Nede güzel söylemişsin... Varlık içinde hayallerini çalıyoruz çocuklarımızın diye...

    YanıtlaSil
  23. Allah seni napmasın küçüklüğün de aynıymış komikmişsin rutubet mevlüdeee :)))))

    YanıtlaSil
  24. Oytunla Hayat: Bana soyleyene bak :)) Seninde benden asagi kalir yanin yokmus yani:) Acaba bu haylazliklarmi cekti bizi birbirimize:))Boyle bir cetemiz yine var ama gizli kapakli yapiyoruz artik:)
    Dogru degilmi ama. Bir nevi hirsizlik yaptigimiz cocuklarimi icin :(

    YanıtlaSil
  25. deeptone: En ince noktaya bir tek sen dokundun deep... Azbucuk fenaydi cocuklugum kabul ediyorum:))

    YanıtlaSil
  26. Bahce Perim: Eee cadi olalim ki cocuk oldugumuz belli olsun:) Evet yani seninde benden asagi kalir yanin yokmus:))

    YanıtlaSil
  27. Hayat dolu bir insansın vesselam sen çok yaşa ve hep gül emi.

    YanıtlaSil
  28. Funda Caglayan: Cok sukur , yasamimizin hakkini vermeye calisiyoruz:)) Sanirim ben hayati pek ciddiye almiyorum o yuzden bu enerjim:))
    Hep birlikte gulelim, hatta butun insanlik hep gulsun Funda'm.

    YanıtlaSil