14 Haziran 2015

Kimonolu tembel :)

Merhabalarrr,
Bu cicegi gecen sene kapinin iki yanina koymak icin  aldim. Kisin soldular haliyle. Bende saksilarina dokunmadim yazin yeni cicek ekerim dedim. Yagmur, ruzgar derken yaz geldi. Aaaa bir baktim ruzgardan savrulan tohumlardan pave arasinda bu boyle cosarken, yanindaki saksida asil kok olan kisim kurudu. Kuruyan yerde tek bir cicek var,  kuruyup kurumama arasinda kararsiz kalmis. Oda sanki pave arasinda cikandan utandigina acmis gibi:)) Bende hic dokunmadim, sadece saksiyi kapinin diger yanina koydum, bakarsin gelecek yazada orada cikar ayni cicek:))

 Bu kimononun kumasini rahmetli kayinpederim esi icin almisti. Kayinvalidemde bana verdi birseyler dikersin diye. Tiril tiril bir krep. Kimono dikmeye karar verdim ve gecen yazin diktim. Ic kisimlarini fransiz dikisi yaptim temiz olsun diye. Yaka kenarina biye seklinde kalin bant diktim cift igne ile. Aaaaa bir baktim ki sirtin tam ortasinda kumasta eziklik var. Eeee ne yapacagim simdi derken, amannnnnn birak beklesin dedim:)
Bu yaz aldim ele ne yapsam diye dusunurken herkesin yaptigi gibi puskul yapayim dedim.
 Ucgen kismi ezigin tam ustune gelecek sekilde yerlestirip diktim

 Butunluk olsun diye kollarida puskulledim, etek ucunada koymayi dusundum ama sonra cok bogar diye vazgectim. Kankam bayildi ona hediye gidecek :))
 Ayni kumastan bir tane daha dikecegim kendime. Ama ezik olmayanindan:))  Kollara ve etek ucuna daha uzun puskul koyacagim. Sizce nasil olur???

 Bu sandalyeleri koca,  depodan cikardi. 6 tane. Daha once mutfak ve yemek odasinin sandalyelerini degistirmistim biliyorsunuz. Bunu kocada unutmamis ki, siskom bak ben bu sandalyeleri cok begeniyorum, sen bunlarinda derisini degistirirsin degilmi deyince iyi madem dedim. Yapilacaklar listesine girdi, bakalim ne zaman yeni yuzu ile karsimiza cikacak???

30 yorum:

  1. Kimonona da sana da bayıldım.Ne acayip kelime oldu ay,kimonana hahahahaa.Sandalye mevzusu karışık biraz ben de yapacağım ya güya,bekliyor benimkiker de.Sen bir yap da,ben de gaza geleyim capon kız :))

    YanıtlaSil
  2. Kimono çok güzel olmuş. Bende kendine dikeceğinin de püsküllerini bu boy yap ;)

    YanıtlaSil
  3. Sen bayil bize, ben komik kelimelere takilmam :)
    Yok hic karisik degil, yada ben artik iyice tecrube kazandim, sonucta 12 sandalye yenilemisligim var:))
    cing, cang, cong (burada ellerin avuc icleri birlesmis parmak uclari cene altinda hafif egilmis selam veriyorum hayal et:)) sandalyeleri kap gel...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir kimono olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Yasemin Avun: Tesekkur ederim, dun Fransa'ya gittik, yolda bir kizin uzerinde gordum uzun puskullusunu, cok chic duruyordu:)) (kiskancmiyim neyim:))
    Her iki boyunuda alip denemem lazim sanirim.

    YanıtlaSil
  6. Ha ha çiçeğin de senin gibi bir alem:-) Zaten hep aynı saksıda duracak değil ya, geziyor tabe:-)

    Kimono çok güzel gözüküyor, güle güle giysin arkadaşın:-)

    YanıtlaSil
  7. Çok cici olmuş. Ama sizinkinin etek uçlarına da dikin muhakkak püskül. Bu arada çiçeğin durumu da çok ilginç olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Kapınızaki çiçekler çok arsız ama çok sevdiğim bir çiçektir her yerde kendi kendine çıkar ama diğer saksıdan çıkmaz orda hiç toprak yok.
    Kimonu bu sene çok mada bendede 2-3 tane var hem şık hemde serin havalarda çok kullanışlı.Sizede çok yakışmış desenide güzel güle güle giyinin Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Mevlüdeee bu ne hava kızım,çok hoş olmuşsun ve çözümüne de bayıldım,benim de aklıma oraya bir motif kondurmak geldi,turkuaz bir motif...Geçen yıl diyordum ki ayy bu kimonolardan da herkes dikti ,ben dikmem diyordum ki geçen gün gezerken gördük ince kumaşlardan dikmişler,benim arkadaşlar hemen bundan dikelim mi diye beni sıkıştırınca ,fikir hoşuma gitti,sanırım dikeceğim ben de...kısa püskülü daha çok beğendim ama canım sana hepsi yakışır. :))
    Ayrıca benim de bir tane sandalyem var,ayrıntılı yap da öğrenelim canım

    YanıtlaSil
  10. Handan: Alemligi bana, gezenteligi sana cekmis Handan'im:))
    Kimono icin tesekkur ederim. Optum

    YanıtlaSil
  11. nilgun aydin: Benimkinin etek ucunda mutlaka olacak ama uzunmu kisami ona karar veremedim henuz.
    Evet yaa, saksidaki topragi gubreli bakimli ama o pave arasindaki kumlu toprakta buyumeyi secti:))

    YanıtlaSil
  12. Guloanne: Evet arsiz bir cicekmis, cam onundeki saksidan dusenlerle onunda etrafi cicekle dolmus.
    Ama saksisinda toprak doluydu, gecen gun menekselerimi ayiriken topragindan aldim saksinin o yuzden az gorunuyor. O zamanda tek o acan cicegi vardi zedelemedim belki cosar diye:)
    Kimono gecen senede revacta idi, ama ben cok inat ettim dikmemek icin niyeyse artik:) Tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  13. Diktim Diktim Giydim: Senin yaninda ne havasi Nuray hocam, ancak feyz almisizdir sizden:)
    Gecen yazdan bu yana bekliyordu garibim cozum bulayim diye. Sanirim puskul dikmemek icin inadimdan bekledi:))
    Ay sorma gecen yaz diktim bunu ama kankam cok istedi diye ona diktim, ben dikmem diye cok inatlastim kendimle ve dikmedim kendime:) Ama bunu puskulle kurtarma operasyonundan sonra giydim cok hosuma gitti. Kendimede dikmeye karar verdim. Hatta bugun diktim sadece puskulleri kaldi.
    Sende dik bence bu sicak havalarda tam bir kurtarici. ( Tabi benim gibi askililarla dolasmayi sevmiyorsan) Sandalyeleri bol fotolu paylasirim tabi, bu posttaki baglati yaptigim sandalye yenilemelerine bakabilirsin, onlarda bol fotolu cunku:)

    YanıtlaSil
  14. Mevlüdecim kimono çok yakışmış. Bana hiç cazip gelen bir parça değildi ama sanki biraz biraz ısınmaya başladım. Sıcaklarda efil efil giymek için ideal. Senin yapamadığın bir şey yokmu Allahaşkına sıra sandalye yenilemeyemi geldi. Helal olsun valla.

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık canım, kankan bayılacak bu kimonoya:=)

    YanıtlaSil
  16. Dikip dikip kendine tembek demiyor musun deli ediyorsun beni kadın :)
    Yok püsküldü, bilmemneydi demişsin bak bir sürü detay sana ...
    Ellerine sağlık bu arada...

    Sandalyenin öncesi ve sonrası olarak acilen bekliyorum.... Şimdiki halindeki zımbalı hali bir çok hoş gözüküyor...

    YanıtlaSil
  17. kimono bir harika olmuş. pantolonun rengine de bayıldım :))

    YanıtlaSil
  18. Hiç kimono dikmedim ama çok rahat görünüyor :-)) ellerine sağlık, haa bidee bu "polen-rüzgar-arı" üçlüsü sayesinde heryerler çiçek oluveriyor :-))) ne kadar güzel dimii

    YanıtlaSil
  19. Mevlüde evet evet dik bir tane daha hatta biraz daha uzunu ve püsküllüsünden zara da görmüştüm . Çok güzel olmuş . Sandalyeleri ,elinden uçakla kaçan kurtuluyor :))

    YanıtlaSil
  20. Funda Caglayan: Funda'cigim, bende senin gibi basta pek isinamadim ama bayagi guzel ve rahat bir parca oluyormus. Dik bence, dikip birkere giyince fikrin degisecek benim gibi:))
    Ooooo bu sandalye yenileme 3.cu olacak benim:)) Alistim ya durduramiyorum kendimi hahahahaaa. Tesekkur ederiiimmm

    YanıtlaSil
  21. Necla Solen: Tesekkur ederim, Fotografini yolladim bayildi zaten. Benide tembihledi, sakin kimonomu giyme diye:))

    YanıtlaSil
  22. Oytunla hayat: Sebnemcigim valla tembelim kadiinn!! Baksana suncacik sey gecen yazdan beri dolap koselerinde surunuyor. Eee bu durumda tembel demeyeyimde ne diyeyim kendime:))
    O puskuller hata kapatmak icin, tembelligi ort-bas etmek icin yapildi.:))
    Sandalyelerde o zimbalari yine kullanacagim paslari giderilecek, deriler yenilenecek, birde sungerleri degisecek. Oncesi sonrasi diye genis bir aciklama yapmayi planliyorum bakalim!!! Tesekkurler...

    YanıtlaSil
  23. ANTUGONE: Tesekkur ederim, pantalonu alirken koca yien dirdir etti, rengi yasina gitmez diye ama ben yine pek tinlamadim:)) Yaslandikca asilesiyormuyum ne? :))))

    YanıtlaSil
  24. Sym Couture: Evet rahat bir parcaymis bu kimono. Guzel elde duran sifon bulursam birtane daha dikebilirim gibi geliyor bana:)
    Evet yaa o uclu sayesinde heryerimiz cicek oldu:)
    Ruzgar sayesindede arka bahcem nane ile doldu:)) mis gibi kokuyor:)) Cok guzel bencede:)

    YanıtlaSil
  25. Cigdem Aksoy: Ay Cigdemmmm kimonoyu diktimde puskul bulamiyorum ya ben:((
    Gecen aldigim yerdede kalmamis. Sanirim bir yazda bu bekleyecek:) Sanirim benim kimonolarin kaderi beklemek:))
    Sandalye yenilemek aslinda cok zevkli, tabii cok teferruatli olmadigi surece. Bunun zimbalari oyalacak gibi gorunuyor ama bakalim ne olacak:))

    YanıtlaSil
  26. Kimonolara bayılıyorum tiril tiril ne güzel oluyor, kumaşı da bir harikaymış desenine bayıldım! Güzel günlerde giyin:)

    YanıtlaSil
  27. Melislicious: Evet yaa, kimono kullanimi gercekten rahatlikmis, yazin tiril tiril bir parca. Deseni gercekten guzel ama kumasi icin ayni seyi soyleyemeyecegim:( Zira o kadar kirisiyorki, gun sonunda biri ustumde gorse: allah rizasi icin bi utuleyiverip oyle giyeydin der. O derece yani:))

    YanıtlaSil
  28. Ama olmaz ki böyle?! Hep bi merak, hep merak... Senin blog arkası yarın kuşağı gibi. Şimdi ben bu sandalyelerin yenilenmiş halini görmezsem nice olur halim?! O zaman bitirince yine bana haber edersen çok sevinirim. ;) Mutlaka görmek isterim. :)

    YanıtlaSil
  29. complete_the_sentences: Hahahahahaaa seni gidi merakli senii:)) Sandalyeler icin esimin bos zamanini bekliyorum. O zimbalari kullanacagim icin zedelenmeden cikarilmasi gerekiyor. Ben senin halini nice edermiyim hic? :) Artik sart oldu bloguna haber birakmak icin bir kenara not etmek:))

    YanıtlaSil