27 Haziran 2015

Erkek Gomlegi Dikimi 1

Merhabalarrrrr,
Benim koca'da alma hastaligi var. Bana aldigi makinalardan sizde az cok biliyorsunuz  artik.
Funda bezelye ayikladim banada birsey dikersin artik diyen kocasina gomlek dikince, ee bu kadar makina alan adamin basimi kel dedim, bende dikeyim.:))
Laf aramizda benimki tam bir cahil cesareti:)) Cunku ilk defa gomlek dikecegim, hemde erkek gomlegi, bak, bak, bendeki ozguvene bak!!!!! Nasilda everest yapmis :))

Neyse blogda bulunsun, olurda basarirsam, ilerdede lazim olur ayrintilar diyerek, bol foto cektim; Hadi bakalim, allah utandirmasin:)

Once kalip cikardim burda'dan. Burda herzamanki azizligini yapti yine. Normalde kaliplari buyuk oluyor diye bir beden kucuk cikardim, onunda normal kalip cikacagi varmis, kucuk oldu:) Bende koca'nin keceli kalemle on yakanin cep altini lekeledigi gomlegini dikis yerlerinden sokup, gercek bir kalip elde ettim.
 Gomlek itina ile parcalarina ayrilir, dikis kat yerleri utulenir.

 1,5 metre ince tiril tiril keten kumas uzerine kaliplar serilir ve kesilir.
 Sukufe'nin uzerine on ve arka parca ignelenir.
 Arka parcaya roba gelecegi icin biraz asagidan igneledim;
 Arka roba 2 defa kesilecek
 2 roba arasina arka beden elde tegellenir. ( Ahhh koca sen nelere kadirsin, ben ve bol tegel?? :)
 Sonra makinaya cekilir. On yakalar icin omuzlar acik birakilir
 2 adet robanin bir parcasina onler dikilir,
 2.kat roba ustune getirilerek usten sus dikisi yapilir.
 Boylece hem ic hem dis dikis cokkkk temiz oluyor.
 Kumasim cok ince oldugu ve sanayi makinasinda kullanilan en ince igne kumasa kalin geldigi icin arada cekmeler yapti :(
Evetttt bu gunluk bu kadar , bir sonraki postta yaka, mansetler, kol yirtmaclari vs var....
Musmutlu hafta sonu dileklerimle...
Hayirli ramazanlar...

23 yorum:

  1. Mevlüde dikiş aşamalarını öyle güzel anlatmışsn ki dikiş bilmeyen bu adımlarla yapabilir,ellerine sağlık canım,ayrıca artık erkek giysilerine de el attınız ya bravo size diyorum ,sevgilerr :))

    YanıtlaSil
  2. DIKTIM DIKTIM GIYDIM: Anlatimlar da is yok ama gorseller ise yarar cinsten Nuray'cigim. :))
    Erkek giyime el attimda ne oldu? Koca dun aksam isten gelince gosterdim, soyle goz ucuyla bakip: Siskooommm niye ugrasiyorsun boyle, git al 10 euro gomlekler zaten dedi. ( Sen soyle: ölürmüsün, öldürürmüsün? )

    YanıtlaSil
  3. Çok temiz dikişle devam ediyorsunuz maşallah. Eşiniz biraz zayıflasın olur beden için:) Ben erkek işi dikmeyi hiç sevmiyorum. Onları pek estetik görmediğimden sanırım:))))))Elinize sağlık, kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. Süpersiniz yaaa valla harika gidiyor hemde robalı gömlek bravo bitmişini merakla beklemekteyim ;)))

    YanıtlaSil
  5. Mevlüde helal olsun. Çok iyi yapmışsın giyilmeyen gömlekten kalıp işini. Sen aştın valla. Manşetler yakalar ooooo. Gaza gelicem kalkıp birde erkek ceketi dikecem o olacak. Yapacağındam emindim arkadaşım kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  6. nilgun aydin: Eger kumasim biraz daha kalin olsaydi tam makinama gore olacakti ve daha guzel olcakti dikisler. Ama ogrenecegim yavas yavas:)) Evet ic dikislerin temiz olmasi motive ediyor zaten. Zayiflama isini soylesem baliklama atlardi:)) Ama bizde gomlekler ikiye ayriliyor, Belcika icin ve Afrika icin diye. Bu diktigim Afrika icin o yuzden normal bedenden bir beden buyuk dikiyorum. Afrika cok sicak oldugu icin yapismasin bol ve rahat olsun diye.:)
    Hic el atmayin zaten, hakikaten hem estetik degil, hemde cok oyalayici.
    Tesekkurler...

    YanıtlaSil
  7. aycan ulus: dun cok iyi gitti, ama bugun mansetler cok kotu gitti, hic begenmedim ama baska kumasim yok yeniden kesemedim:((
    bende robayi cok buyutuyordum gozumde ama en zevkli ve kolay yeri orasiymis biliyormusun? :))
    Insallah yarin bitecek, Pazartesi ise gideken giymesi icin zorlayip zorlamayacagima karar verecegim:))

    YanıtlaSil
  8. Funda Caglayan: Bu gomlekten kalip yapma ilk vukuatim degil benim:)) Coooooookkkk acemiyken bir denemem olmustu, onun icinde 1 euroya pazardan gomlek alip kalip yapmistim:)) http://melined.blogspot.be/2013/06/capulcu-geri-dondu.html.
    Valla bendeki cahil cesaretimi, deli cesaretimi bilemedim. Ama birdaha dikermiyim? Tabiki HAYIRRRR :)

    Hoopppp orda dur Funda, simdi durduk yerde citayi yukseltme lutfen ceket, meket deyip:))
    Saka bir yana sen yaparsin, senin elinden kacan kurtulurmu hayat? Tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  9. Vallahi bravo, ben olsam gömlekler indirime girmiş haydi alış verişe gidelim derdim:-)

    YanıtlaSil
  10. Öldürelim Mevlüdem,bu söylenecek şey mi :))))

    YanıtlaSil
  11. Handan: Hah iste Handan benimkide aynen bunu dedi bana:))

    YanıtlaSil
  12. DIKTIM DIKTIM GIYDIM: Bencede umugunu sikalim :)) Degil mi ama, soylenecek laf mi bu? Insan bi aaa siskom ne gerek vardi, ama cok tesekkur ederim, cok guzel gorunuyor falan der degil mi? Ama yoookkk. Bitince giymezse sen gor o zaman onun basina gelecekleri :))

    YanıtlaSil
  13. Gömlek harika gidiyor,çok temiz çalışıyorsunuz. Fotoğraflara bakınca dikiş dikme isteğim geldi birden. Sonucu merakla bekliyorum, belki bana da ilham olur da eşim için bir şeyler dikerim. Kolaylıklar diliyorum size.

    YanıtlaSil
  14. vaayyyy çok iyiii :-) cesaret edip dikmen çok güzel, ilkler her zaman çok zor gibi gelir ama güzel oluncada tadından yenmez :-))) merakla sonunu bekliyorummm

    YanıtlaSil
  15. a kumasca: Tesekkur ederim, iside bir hafif ki sormayin, cok kucuk bir iki aksiligin disinda yag gibi akti resmen:)) Gomlek temiz dikis istiyormus ne yazikki :)) Kumasta ince olunda ici direkt disinda:)) Insallah ilham gelir ama benimkiyle ayni model bir koca'ya sahipseniz hic denemyin bile derim:)) Ona dikene kadar kendinize dikin gitsin :))

    YanıtlaSil
  16. Sym Couture: Diyorum ya ben ya cahil cesaret, ya deli cesareti diye:) Karartim gozumu bakalim, ya batacagim ya cikacagim:)) Simdilik cikacak gibi gorunuyorum:) Tesekkurler. Pazartesi yayinda olur umarim...

    YanıtlaSil
  17. İnanmıyorum, erkek gömleği! Dikmek zorunda kalsam çaktırmadan gider terziye diktiririm valla. İyi cesaret. Funda hanim bir, siz iki. Kotu ornek oluyorsunuz Mevlude hanim.Erkek gömleği diken arkadaşlarım olduğunu bilse eşim ,dilinden kurtulamam,kirk yil der artik dikmedin bana diye. Diksem giymez,begenmez .Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  18. Meri Bagatur: Valla Meri laf aramizda en guzelini yaparsin. Bugun fittirp kafaya huni koymama ramak kalmisti:))
    Yaa hic sorma, aklimda gomlek dikmek vardi ama bana kalsa atar atistirirdim ama bende Fundanin gazina geldim iste:)) Hemde oyle boyle degil gaz.:)) Hazir gomlekler gibi teferruatli sectim birde:))
    Aman diyeyim sakin esine birsey deme, birak hep kendimize dikiyoruz bilsin:))
    Tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  19. oh oh iyi yapmışsın hayatım ellerinesağlık. hep kendimize hep kendimize yazık değil mi kocalarımıza :)
    ama ne yazık ki handmade in değerini anlayamıyorlar değil mi? naapalım bu modellerde böyle :)))

    YanıtlaSil
  20. çok açıklayıcı bir yazı olmuş bende eski giysileri kalıp olarak kullanmaya bayılıyorum provada sorun çıkmıyor ne güzel ellerinize sağlık güzel günlerde kullansın eşiniz

    YanıtlaSil
  21. X Madame: Ooooooooo kimleri goruyorum buralarda. Karabatak cikmis ortaya:) Cok sevindim yorumunu gorunce, umarim yogunluga alismissindir, artik buralarada vakit ayirabilirsin.
    - Tesekkur ederim, bende iste yazik bu kocaya birde ona dikeyim dedim, ama ilk icin keske daha az teferruatli bir model secseydim. Mesela kisa kollu yapsaydim:)) Aslinda benimki handmade in degerini cok iyi bilir, ama sanirim kumasin inceligi hosuna gitmedi:( Bu modelleri bi revize etmek lazim sanirim:))

    YanıtlaSil
  22. Zehra Gencoglu: Valla resimler olmasada sadece anlatsaydim, eminim gomlek firmalari bana yukluce bir para teklif ederdi, bir daha anlatim yapmamam icin :))))
    Benim kumastan sanirim valla muthis sorun cikti kollarda, cok uzun oldu, utuledikce uzadi herhalde:)) Ama ikna ettim, Afrika seyahatlerinde giyeceksin bunu dedim, oda haa tamam ozaman kollarini kivirip kullanirim dedi:)) Tesekkur ederiz...

    YanıtlaSil
  23. teşekkür ederim canım :)
    evet tam bir karabatak oldum ben. çok özlemişim buraları ama yine karabatak durumum devam edecek gibi görünüyor. şimdi ramazan dolayısıyla sahuru beklerken geçirdiğim zamanı buralarda değerlendiriyorum işte. uyanık kalabilmek için :))
    kısa kollusunuda yaparsın sen öpüyorum...

    YanıtlaSil