16 Mayıs 2015

Karisik Dikisler...

Merhabalarrrr,
Biliyorsunuz benim bir kizkardesim var. Bize hic benzemeyen, sarisin, mavi gozlu oldukca guzel bir hatun!!!
O kucukken, seni copun yaninda bulmus annemler, acimis eve almislar diye kandirdigim:)))
Sanki o gunlerin intikamini aliyor benden. Kendine diktiginden banada dikeceksinnn!, en guzel modellleri bana yapacaksinnn! ama benim istedigim gibi olacakkk!  diye surekli mizildanan kardess!!!
Benim tam tersime asiri suslu, kendine bakan, kokosmu kokos bir hatun.
Burdanin pratik dikis dergisinde bu modeli gozume kestirmistim. Kumas degerlendirmesiyle denerim bu modeli dedim ve elimde kalan, tek basina ise yaramayan parcalari birlestirip bacima,  onun deyimiyle bu janjanli bluzu diktim.
 On ve arka ortada kullandigim gri yesil simli parlak jarse kumas. Digeri gri ince triko. Fotograflarda cok net cikmadi kumaslarin renkleri ve dokulari:(
 " Janjanli olsun, totosumu kapatsin, degisik olsun" dedi. Al o zaman dedim:) Fotoda begendi, bakalim kendisini goruncede begenecek mi?

 Bu trikolar indirime girmisti, metresi 3,75 euro. Bebe mavisi ve seker pembesi aldim birer metre. Bu hafta gidip gozunu cikaracagim ikisindende 4'er metre alacagim. Cunku tam havasi:) Boyle samsalas bir model vardi aklimda, base kalibimi kullanarak kestim modeli.
 
 Beni artik biliyorsunuz, hatasiz isim olmaz benim:)  On kisa arka biraz uzun olacakti ama yine herzamanki saftaloslugumla ikisinide ayni kestim:(
Eee ne yapayim bende ek yaptim, ustunede sus dikisi gectim, hatta abartip o dikisin ustune kucuk papatyali dantelim var onumu diksem diye dusunup duruyorum:))

Maksat; model yaptim canim:)  ne hatasi demek!!! :))
 Sevda'cigim bu botlarimi gormesin:)) Onun gazina gelip stiletto almaya gidip, bu botlari alip dondum:))))
 Burda koca'yi yakaladim kolundan,
-Gel sende, beraber cektirelim dedim,
-10 yil once dugunde cektirmistim beraber yetmedimi dedi,
- Kesin onceki hayatimda Hisdistan'da yasiyordum ben dedim
- O ne demek dedi? Bosver dedim.
- Gene birsey demek istedin ama anlamadim dedi. Bastim kahkahayi... :))
Hala bazi laf sokmalari ve esprileri anlayacak duzeye gelmedi Turkce'si... Ama ben umutluyum ogrenecek:))
Musmutlu gunleriniz olsun...














22 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, çok da güzel anlatmışsınız..:))

    YanıtlaSil
  2. Yine çok şık. Sizi tebrik ediyorum, harikasınız...

    YanıtlaSil
  3. Janjanlı bluz harika olmuş. Siyah deri bir tayt ile yıkılır ortalık. ..

    YanıtlaSil
  4. Son fotoğraftaki kahkaha çok hoşuma gitti,hep gül böyle :)) Ne güzel hem kendine hem kardeşine dikmişsin ellerine sağlık,ek yaparak çözmüşsün işi hem de şekil olmuş...Benim de hiç stilettom olmadı ,Dikişkıs duymasın :))

    YanıtlaSil
  5. Tarzim ve El Emegi: Cok tesekkur ederim, valla ne olduysa hic degistirmeden anlattim:) Zaten biz ailece normal degiliz:))

    YanıtlaSil
  6. nilgun aydin: Cok tesekkur ederim Nilgun Hnaim, birde hatasiz is yapmayi ogrensem daha super olacak ama degil mi?:))

    YanıtlaSil
  7. Yasemin Avun: Valla icime su serptin Yasemin, ilsallah bizim mizildayan kus'ta senin gibi dusunur. Bu onerini iletecegim kendisine, yiksin gecsin ortaligi:)) Tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  8. Diktim Diktim Giydim: Valla yiyorsa dikme kardese. Valizin basina oturuyor gidince, bana birseyler diktin mi diyor? Eger yok dersem direkt benimkilere daliyor. Ukala birde, giymek istersen veririm bir kereligine deyip alip gidiyor:)) Valla ne kadar dikkat edecegim desem illa bir yanlislik yapip katlediyorum kumasi:)) Ama yinede giyiyorum:) Dikis kiz bizi stiletto sahibi yapacak bence:)) Baksana ben direkten dondum:)))

    YanıtlaSil
  9. Bacılara dikmessek olay olur valla. Birde benim bacım mükemmel dikiş diker,ama hanımefendi sıkılıyormuş. Abla noooluuurrr deyince kıyamıyorum. Senin bacının ciciside pek bi afilli olmuş, güle güle giysin. Senin bluzuna gelince niye hata diyorsun anacım,yeni bir model olmuş işte çaktırma salla gitsin. Ne yaparsan o moda oluyor zaten. Gülen yüzün solmasın,cicilerinide gülerekten giy. Öptüm.

    YanıtlaSil
  10. Çok tatlısınız siz yaa :)) Yine keyifle okunacak bir yazı olmuş. Bluz harika ama ben en çok sizinkini sevdim (kardeşiniz okumaz umarım ) ellerinize sağlık güzel günlerde kullanın ;))

    YanıtlaSil
  11. Wooww,çok tarz olmuşsun.Hata niyetine yaptığın eklemeyi de çok beğendim.Ben olsam o papatyalı danteli mutlaka dikerdim.Botlara gelince,bu kombinle süper olmuşlar.Amaaaaa,o stilettoları alıp giyecen bacım,madem yazdın alacaktım diye,alınacak o stilettolar.Alınmakla kalınmayıp,bir de foto paylaşılacak.Valla gelirim taa Belçika'ya,tutar kolundan alışverişe götürürüm seni.Neticede emekli bir insanım,vaktim çok.Ayrıcaaa,kız kardeş güzel olabilir ama ablası da çok güzel.Enişte nereli bu arada,bileyim de ona göre takılayım.

    YanıtlaSil
  12. Ha ha ha bir an kendimi gördüm :) Yıllar önce yapmaya çalıştığım domatesli pilav bulamaca dönünce tencereye iyice bastırıp, üstünü altını kızartıp öyle yedirmiştim Can'a, bunun modeli böyle diye :D Hatalardan güzel şeyler çıkabiliyor netekim :D (Hoş ben bir daha da domatesli pilav pişirmedim ama :)

    YanıtlaSil
  13. Funda Caglayan: Ooooo senin kardes benimkinden fena o zaman, cunku bizimki igneyi gorse be ne diye soracak kadar uzak dikisten:)) Ama evet hakilisin kiyilmiyor iste:( Bana ne dikersen dik, janjanli olsun diye tembihleri kulaklarimda cinliyor ona birsey dikerken, o yuzden oyle afilli:)) Dimi ama hata degil model o!!! :) Bundan sonra caktirmak yok hatalari o zaman, model bu deyip sigiriyoruz:)) Cok tesekkur ederim Funda'cigim, opuyorum seni en kocamanindan...

    YanıtlaSil
  14. Aycan Ulus: Cok tesekkur ederim Aycan hanim:)) Merak etmeyin okumaz, okumuyor cunku ilgisini cekmiyor boyle seyler onun, rahat olun yani, bende soylemem:))
    Sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil
  15. Sevda Sahin: Wouuvvv tesekkur ederimmm, tamamdir seni dinleyip dikecegim o danteli:) Botlari aldigima cok memnunum cunku kis geri geldi, montlar, sapkalar eldivenler geri cikti valla:(( Ama yok kararliyim alacagim bir stiletto:)) Yada senin gelmen icin almasammi acaba? :)) Emekli emekli gezerdik!!!
    Tabii caniiimmmm ben daha guzelim ondan, o alamanlara benziyor:)) Esim aslen Trabzonlu. Ama 40 yildir burada oldugu icin artik unutmus Turkce'yi. Allahtan benimle evlendi de yeniden ogrendi ana dilini:)) Takil istedigin gibi, anlamadigi yerleri ben anlatirim ona:)) Opuldunuz en yurekten...

    YanıtlaSil
  16. Handan: Ooooo yemek konusunda benimde cok yapmisligim vardir oyle seyleri.:))
    Yanip yirtilmadigi surece cope gitmemeli hicbirsey, degerlendirmeli.:)) Yok ben azimliyim istedigimi basarana kadar denerim:) Basardiktan sonraki mutlulugum everesti gecer:))

    YanıtlaSil
  17. ha haaaaa yaaaa çok neşelendim yaaaaa laf sokmalaraaa :)

    YanıtlaSil
  18. Mevlüdeciğim, kendine diktiğini daha çok beğendim, kardeşin okumaz umarım, onu da kaptırma istersen :) Enişte beye gelince; esprileri anlayacak kadar dilini geliştirememiş olabilir ama maşallah her karede bulunmak istememesi gibi "standart Türk erkeği" tribi kendisinde mevcut :) Benim kocam da; ben çekmesem veya fotoğraf karemin bir ucuna iliştirmesem, ehliyet ve kimliğindeki yüz yıllık fotoğrafıyla ömrünü tüktecek potansiyelde bir adamdır...

    YanıtlaSil
  19. ellerıne saglık yıne cokguzel olmus

    YanıtlaSil
  20. Deeptone: Aaaaa cok ayip Deeppp :))

    YanıtlaSil
  21. Nurtenbegendi: Merak etme okumaz:)
    Yok kaptirmam cunku bunun boyu kisa ona gore almaz yani rahatim:))
    Ooooo kocayi sorma hatta stardart ustu fotograf konusunda. Yok kiz benimki sadece bana yapiyor, gittigi ulkelerde butun is arkadaslariyla sakir sakir cektirip birde nispet yapar gibi gosteriyor bana hain kurt:))

    YanıtlaSil
  22. Gulengorucu Hobi dunyasi: Cok tesekkur ederim. :)

    YanıtlaSil