05 Mart 2015

Ya Sabir'lik Hirkam

Merhabalaaarrrr,

Iste yine olayli bir calismam ile karsinizdayim.
Dogumgunumu Turkiye'de kutlamistim. Kankam ve kizkardesim ne istiyorsun diye sorduklarinda (Bu kadar yuzsuz olacagimi tahmin edemediler:))
Tabiki kumas istiyorum dedim. Gerci ben dalga gecmistim ama belliki onlar cok ciddiye almislardi beni. (Halbuki hic adetleri degildir:))
Gerci buda ayri bir post konusu olacakti ama ne yazikki telefonumdaki resimleri bir turlu pc ye aktaramadim:(
Neyse konudan uzaklasmayalim. Iste kankam ve kardesimin aldiklari bu caaaniimm guzelim trikodan o anda bu model birsey dikmeliyim dedim.
Ve diktim de.... Ama iste de'si var:))
Model Burda 11/2013 Long Cardigan 107
 Facile yaziyor, yani kolay demek, evet beden dogru ciksaydi gercekten cok kolay bir modeldi:) 
 Ben ustten 38 beden alttan 40 bedenim. Tipik Turk kadini formu:))))
Oyuzden kalibi 38 cikardim, kumasi yatirdim bir guzel kestim, makinada tegel dikisi yaptim giydim. Anaaaammmmmm o ne??? Benim gibi iki kisi daha giriyor yanima:(( La havle dedim soktum, daralttim, tekrar tegelleyip giydim, kucuk olur korkusuyla sanirim az daraltmisim. Tam uc kere sokup diktikten sonra bu formu yakaladim:)) Peki oldumu? Icime sindimi?
Tabiki hayir, kollar biraz daha daraltilip, boy azicik kisaltilarak ondeki biye yeniden dikilip uclara dogru olan ice kivrilmanin onlenmesi gerekiyor.
 Evet Ya sabir ceke ceke cikan sonuc budur...


 Burada havamdan degil, tam onume gelen sacimi arkaya atmak icin kafami cevirirken cekti hain makina:)) Ondan havali kendini begenmis, ukala durusum:))


Eveeeetttt benden yine bu kadar. Musmutlu hafta tatilleriniz olsun...

22 yorum:

  1. merhabalar..
    benimde gözüme kestirdiğim bir model ama henüz ona uygun bir kumaş alamadım.
    bence çok güzel olmuş güle güle giyin :))

    YanıtlaSil
  2. Mevlüde hanımcım Merhaba,

    Çok yakışmış ellerinize sağlık ben hiç burda dergisi kalıbı kullanmadım fakat aldığım yorumlar pek olumlu olmadığı için belkide yazılarınız harika çok samimi ve içten severek okuyor ve takip ediyorum.

    sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. La havleler işe yaramış, gayet güzel bir hırka çıkmış ortaya. Bazen kalıplar insanı delirtebiliyor. Neyse atlatmışsınız. İyi günlerde giyin.

    YanıtlaSil
  4. Ozlem Oner: Uzun zamandir bende istiyordum bu modeli ama burda'nin azizligi iyi olmadi:) Neyseki giyilebilir hale geldi. Aklinda bulunsun ayni kalibi kullanirsan eger, kendi bedeninden en az iki beden kucuk calismalisin:)

    YanıtlaSil
  5. Funda Caglayan: Ah birde bana sorun siz o anlari:) Ah inanmiyorum yinemi yaaa nidalari arasinda oynatmaya az kaldi sarkisi super gitti :))

    YanıtlaSil
  6. Aaaaa tesadüfe bak ben de tam bu modeli dikmeye hazırlanıyordum,şikayetler gözümü korkuttu,çok uğraştırmış sizi...Sonuç başarılı görünüyor,iyi günlerde giyin

    YanıtlaSil
  7. Benim çoğu ürünüm böyle uğraşarak çıkıyor boşuna demiyorum "çömez bir terzinin maceraları" diye... :))) ama hep kalıpsız çalıştığım için... bazen çok uğraştırınca insan nefret ediyor o giysiden bazen de kurtardım emek harcadım diye daha severek giyiyorsunuz... siz de sonuçta kurtarmışsınız güle güle giyin!... ben daha yeni yeni başladım kalıpla çalışmaya... creazion dergisinin kalıpları aşırı büyük burdanın genelde doğru mu çıkıyor Mevlüde hanım?...

    YanıtlaSil
  8. Bence olmuş salaş hoş bir model kalın kazakla da giyilir ellerine sağlık süpeer :)

    YanıtlaSil
  9. Cemile Pehlivan: Tesekkur ederim. Hepsi boyle sorunlu cikmiyor, ama bu aralar ben hep sorunlu modelleri buldum galiba:) Icimden geldigi gibi yaziyorum sanirim bu yuzden samimi oluyor:) Cok tesekkur ederim. Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Diktim Diktim Giydim: Yookkk sakin gozunuzu korkutmasin, dikimi gercekten cok kolay ve eglenceli. Sadece kalip iki beden ufak olursa sorun olmaz:)) Birde ben cok sabirsizim, Burda'nin kaliplarinin sorunlu oldugunu bildigim halde olcmek bana zor geliyor. Gerci sonuc daha zor oluyor ama? !!! :)) Dikin mutlaka, model gercekten guzel...

    YanıtlaSil
  11. Siyah Dantel: Seda hanim, once tesekkur ederim.
    Evet kurtatdiktan sonra sanki daha bir kiymetli oluyor:))
    Aslinda bendede tam tersi, kalipsiz calistiklarim daha sorunsuz oluyor. Kalipta sorun cikinca sanki kaliptakine uydurmak zorunlulugu varmis gibi illa oyle yapmaya calisiyorum.
    Aslinda hepsi sorunlu degil ama evet sanirim creazion dergisi gibi bundada buyuk oluyor kaliplar, ama bazilarida sanki sizin beden icin cikarilmis kalip gibi oluyor:) Oyuzden ne desem bilemedim ki???

    YanıtlaSil
  12. Aycan Ulus: Tesekkur ederim, evet asagi yukari butun penyelerim karasa kol oldugu icin boyle bir hirkayi rahat kullanirim dedim. Cunku yarasa uzerine takma kol hirka giyince koltuk altinda yigilma oluyor haliyle rahatsiz ediyor. Ama buda cok ugrastirdi beni yaa. Iyiki kolay kalipmis, birde zor olsa ne yapardim ben? Aman allahimmmmm :)))

    YanıtlaSil
  13. Çok cici olmuş ellerinize sağlık Mevlüde hanımcım. sevgiler. yakışmış da:)

    YanıtlaSil
  14. Sökmece, daraltmaca ile çok uğraştırmış ama gayet güzel toparlamışsın, çok iyi görünüyor.
    Makina hain falan değil, havalı pozunu yakalamış. İstesen çekemezsin böyle :)

    YanıtlaSil
  15. Uğraşacağına bana gönderseydin. Yenisini keserdin. :)

    YanıtlaSil
  16. Nilgun Aydin:Tesekkur ederim Nilgun hanim.

    YanıtlaSil
  17. NOWACRAFT: Valla bir sokemce daraltmaca daha istiyor ama aramiz biraz sogusun :) Cok hasir nesir olduk kendisiyle:)
    Makinada isi biliyor demek, anliyor pozdan:)))
    Cok tesekkur ederim, kocaman opuldun...

    YanıtlaSil
  18. Bahce Perim; Eeeee askolsun amaaa... Bu simdimi soylenir??? :)))
    Gene yollayayim, en azindan 4. daraltmadan kurtaririm, ne dersin? :))

    YanıtlaSil
  19. Bence guzel olmus gule gule kullanin yakismis sizede

    YanıtlaSil
  20. Fatmariko Dikissever: Tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  21. valla sabrına hayranım.bi kere olmadımı bırakıyorum.dikiş konusunda sabrım yok ki en çok sabır isteyen iş.ama hırka çok şık olmuş şekerim yazdıklarını yapınca daha bi albenili olacaktır.

    YanıtlaSil
  22. Alanay Yildirim: Valla senin tas boyamalari gorunce benim sabrim neki seninkinin yaninda dedim:))
    Ama buna sabir degilde inat diyelim, illa yapmam lazim yani. Aramizin sogumasini bekliyorum daha albenili olmasi icin:) Tesekkur ederim bitanem.

    YanıtlaSil