02 Şubat 2015

Yarim Kalanlar...

Merhabalaaarrrr,
Turkiye'den doneli bayagi bir zaman oldu. Yine her zamanki temizlik rituelimizi gerceklestirecektik kiiiii, kolumdaki tenisci dirsegi rahatsizligim azdi. Bu yuzden haftada bir gun eve yardimci almaya karar verdik. Bir haftalik resmi basvuru zirvalariyla ugrastiktan sonra gecen cuma gunu Sylvie imdadima yetisti.
Bu arada 2 aylik yoklugumda 4 erkek evi ozellikle mutfagi oyle bir hale getirmisler ki :( Masanin ustundeki musambayi kalin bulasik teliyle telledim kurumus lekeleri cikarmak icin diyeyim de gerisini siz anlayin:))

Neyse cuma gunu alt kat temizlenince ( ust kata zaman yetmedi oda gelecek cumaya kaldi) bende hafta sonu yarim kalan, elimde aylardir surunenleri bitireyim de yenilere yer acilsin diye vurdum kendimi dikise:))
Haaa bu arada oyle cok ahim sahim seyler beklemeyin, bunlar aksilik cikip bitiremediklerim yada bitirmek istemediklerimin son versiyonlari :))
Her ne kadar belli bir yasa gelsekte aldigimiz terbiyeden buyuklerimizin yaninda askili elbiselerle oturmak yakisik almiyor. Bu dantel ceketi gecen yaz diktigim askili elbiselerin uzerine giymek icin dikmis, fakat geri kivrilmaya care bulamadigim icin ( ki cift igne ile dikmek yeterliymis:)) bir kenara atilmisti...



Buda burda dergisinin o sahane sorunlu kaliplarindan dikilip, bir halta benzemeyince komple sokulup yeniden baska kaliba yatirilip kesilerek kurtarilmaya calisilan triko kazagim:))
 Cepleri sadece hareket katmak ve parcali olusundan gozu ayirmak icin koydum:)))
 Yaka ve kol biyelerini ince suni deriden yine kendi yontemimle gizli olarak yaptim

 Tadilatta kol boyu kisaldigi icin kola ek yapmak gerekti...
Evettttt benden bugunluk bu kadar.

Musmutlu yarinlariniz olsun...

27 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, ikisi de çok güzel olmuş:=)

    YanıtlaSil
  2. İkisi de çok güzelmiş keşke daha önce bitselerdi ;) Ellerine sağlık güzel günlerde kullan :))

    YanıtlaSil
  3. Ozlem Oner: Aslinda bu evi komple onlara temizletmek vardi ya... Neyse....:)

    YanıtlaSil
  4. Necla Solen: Tesekkur ederim :))

    YanıtlaSil
  5. aycan ulus: Tesekkur ederim keske bitselerdi ama, aksilikler arka arkaya gelince aramiza sogukluk girdi iste:))

    YanıtlaSil
  6. GBazen uzadıkça uzuyor anlamsızca ellerinize sağlık...:))

    YanıtlaSil
  7. Merhaba mevlüde:Uzun zaman yayın yapmayınca bende Türkiye de olduğunu düşündüm.Senden haber bekledim.Annen nasıl oldu canım.Umarım herşey yolundadır.Tekrar gelişinde mutlaka bekliyorum:)Çok öptüm.....

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık, favorim dantel ceket :))

    YanıtlaSil
  9. Evinize hoş gelmişsiniz diyeyim:)) . Ev toparlamak bir parça daha sizi uğraştıracak gibi görünse de yardımcı almanız çok doğru olmuş. Kendinize dikkat edin. Bunun dışında dantel ceket çok şık görünüyor elinize sağlık. Sorunlu kalıp olsa bile çok iyi iş çıkardığınız bluzun da ayrı bi havası var gerçekten. Elinize sağlık , cepler farklılık yaratmış; ). Güle güle giyilsin, sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
  10. Hobimani: Evet bazan cok anlamsiz bir sekilde uzatmalari oynuyor bu dikisler:))

    YanıtlaSil
  11. Havva Guney: Ocak ortasi dondum, annemin iyilesme sureci biraz uzun surdu ki halada tam duzelmis degil. Ama insallah zamanla daha iyi olacak. Yardimsiz kalkamadigi icin hicbiryere cikamadim maalesef. Bir sonraki gelisimde bizdiklarini opup koklamak icin mutlaka ugrayacagim hayatim:) Hersey icin tesekkurler...

    YanıtlaSil
  12. Gizli Dikis: Tesekkur ederim, bayagi bekledi yazin elbiselerin uzerine hirka giymek zorunda kalinca tamamlanma zamani gelmis geciyor dedim:))

    YanıtlaSil
  13. Gooogoook; Hosbulduk, tesekkur ederim, evet temizlik boyle bayagi surecek gibi. Cunku ben camasir yikamak ve yemek yapmaktan ka birsey yapamiyorum bu aralar saglik sorunumdan dolayi. Olacak, bitecek bir sekilde artik:)) Dantel ceket bekledigimden daha chic oldu:) Sorunlu kaliptan arta kalani gorseydiniz ugrasma kaldir at cope derdiniz cunku sokerken cogu yeri yirtildi. Ama sonuc iyi oldu gibi, en azindan ev icinde giyerim :))

    YanıtlaSil
  14. Öncelikle geçmiş olsun, Mevlüde'ciğim. Yardımcı almakla en doğrusunu yapmışsın.
    Memlekete gidip yakınları görmek çok güzel de, dönüşte böyle ağır bedeli oluyor.
    Bazı işler eften püften sebeplerle elimizde takılıp kalıyor böyle. Ama sende bu maharet varken hepsini süper halletmişsin.
    Ellerine sağlık, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  15. Ellerinze sağlık ikisi de çok güzel...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Mevlude , oncelikle rahatsizligin icin gecmosolsun sonra da kalan temizlik ici kplay gelsin diyorum. Bitirilen yarim parcalar insani gercekten rahatlatiyor. Parcalarin ikisi de cok guzel olmus en cok da siyah olana bayildim boyle parcalar her zaman kurtarici ve dolapta olmali bence de. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  17. Nowacraft: Tesekkur ederim.Ilaclarimi duzenli kullanmaya ve kol badimi takmaya basladim, insallah dahada iyi olacak
    -Bazan gercekten bazi seyler cok ters gidiyor ve bir sogukluk geliyor icime. Bekleme suresi dolunca yeter kalabaliginiz diyerek ele alinip bu hale geliyorlar:) Iltifatlarin beni aldi goturdu, getirin tum yarim isleri halledivereyim hemennnn :))

    YanıtlaSil
  18. Nilgun Aydin: Tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  19. Ilknur Yagmur: Tesekkur ederim >Ilknur. Yardimci olduktan sonra artik temizligi dusunmuyorum, sagolsun temizligi istedigim gibide yapiyor, icim rahat yani:
    Ayyy o yarimlari dolaplarda ordan oraya tikistirmaktan fenalik gelmisti icime, iyi oldu valla:))
    Sirada yine yarim bir manto, bir trench, bir ev hirkasi birde ceket var:)) Onlarda bitecek insallah birgun:))))

    YanıtlaSil
  20. maşallah maşallah güzel hoş haberler :)

    YanıtlaSil
  21. deeptone: Tesekkur ederim, ortaya cikisim guzel hos olan sanirim:)))

    YanıtlaSil
  22. evet o daha hoş tabiiii :)

    YanıtlaSil
  23. Çok geçmiş olsun öncelikle... ikisi de çok güzel olmuş... ellerine sağlık, sevgiler! :)

    YanıtlaSil
  24. Deeptone: Bende oyle tahmin etmistim:)) Merciiii

    YanıtlaSil
  25. Siyah Dantel: Her ikisi icinde kocaman tesekkur ediyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil