19 Ekim 2014

Rahmetli Amcamdan inciler...

Merhabalaaarrrrrr,

Bugun rahmetli amcamdan inciler dokturecegim sizlere...

Benim amcam Astsubaydi. 36 yasinda gorev yerine giderken aramizdan ayrildi. Ozamanlar garnizonda terzi olmadigindan herhalde, kendi ilik, sokuklerini kendileri diker, utulerini kendileri yapar, kopan dugmelerini kendileri dikermis. Hatta hayal meyal hatirlarim, bizlere elbise bile dikerdi makinada. Ahanda kime cektigim belli oldu :)))
Neyse efendim, amcam gorevden geldiginde anneme bildiklerini ogretirmis, annemde bizlere ogretti.
Gizli dikisi, gizli dediysem oyle bildiginiz dikis degil, cunku ben bu dikisi hickimsede ve hicbiryerde gormedim.
Birara fotograflarim. Cunku bu gizli dikis genelde sokuklerde kullanilan bir yontem.
Birde utu izi olan pantalonlarda dizlerin cabuk cikmamasi ve utunun bir hafta kadar ilk gunku gibi durmasini saglayan bir yontemi varmis amcamin. Ben esimin pantalonlarini surekli oyle utuluyorum cok faydali gercekten. Bilenler mutlaka vardir bu yontemi, bilmeyenlerde faydalansin istedim. Simdi fotolara gecelim gorelim bakalim neymis bu yontem:)
 Once pantalonumuzu ters ceviriyoruz.


 Sonra el sabunu ile utu izi olan yeri kalin bir sekilde ciziyoruz;

Sonra duzunu cevirip, utu bezini koyup utuluyoruz. Iste bu kadar. Sabun sicak ile birlesince birbirine yapistiriyor, boylece utu izi kolay kolay bozulmuyor, dizler hemen cikmiyor.

 Bu aralar dizilere sarmis durumdayim. Dizi izlerken elim bos durmamali ya orgu ormeliyim, ki ordugum kazagim bitince fotograflarim. Yada elimi oyalacak birseyler olmali. Bu ayakkabi kutulari dizi izlerken kaplandi. Disina da icinde ne var diye hepsini acip bakmak zorunda kalmayayim diye birer parca yapistirdim:)
 Allahim bu tembellik ne zaman sona erecek??? Yok canim ne tembelligi!!! Tamamen duzen, disiplin:)) Yerseniz kizlarrr :)))))
Musmutlu yarinlar sizlerin olsun...

26 yorum:

  1. Ah ne nefret ederim ben utuden bir bilseniz!Hele pantolon utulemekten. Eve temizlige gelen kadina kakalamaya kalkmistim yillar evvel. ancak 50 yaslarinda kadin bu yasina kadar hic utu yapmadigini,utu yapmayi bilmedigini soyledi. Guc bela gomlek t-short utulemeyi ogrettim de pantolon utuleri yine bana kaldi.Deneyecegim bu yontemi hic duymamistim. sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Meri Bagatur: Evislerinde benim en sevdigim, utu yapmak ve cam silmek. Gariplik bende var sanirim:) Dene mutlaka cok faydasini goreceksin. Yada kadini degistir, utu bilen biri gelsin daha iyi senin icin :))
    Sonra bu formulu ona gosterirsin:)

    YanıtlaSil
  3. Allahtan eşim düğün bayram dışında kumaş pantolon giymiyor :)) Ama aklımın bir köşesine yazdım teşekkürler :))))

    YanıtlaSil
  4. Azönce bitti ütüler :)) yorgun ama savaş kazanmış asker gibi gururluyum :)) ama birdahaki ütü savaşımda kesin deniyeceğim :))

    YanıtlaSil
  5. Dikis dikmeye basladgmdan beri bende ütü yapmayı sever oldum;) kendi diktigim seyleri ütülemek ayrı keyif veriyor pantolon fikri cok hosuma gitti gercekten tesekkurler paylastıgınz icin

    YanıtlaSil
  6. ütüyü işime gelirse çok severek yaparım zorunluluk durumunda bir parça ütüler diğerlerini bırakırım onun için ütü masamın üstü hep ütüleneceklerle doludur yaptımmı hepsi ütülenir anlayacağın keyfim gelecek kiiiii


    bir de ben gizli dikişi de merak ettim kutuları kaplarken onları da anlataydın iyi olacaktı

    YanıtlaSil
  7. ALLAH rahmet eylesin. . Çok faydalı bir post oldu benim için. Ütülüyorum bir defa giyiliyor hemen iz kayboluyordu . Teşekkürlerrr denicem :)

    YanıtlaSil
  8. Hiç duymamıştım ama çok mantıklı, hemen deneyeceğim. Paylaştığın için sağol, amcana da Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Bak iyilik ve bilgi nekadar önemli, insan göçüp gittikten sonra bile hayırdua alabiliyor onların sayesinde.
    Şu gizli dikişi de anlat bir ara, merak ettim. Sana maşallah diyor ve kolaylıklar diliyorum. Bu ne hamaratlık !
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. aycan ulus: Oooooo kosesin valla:)) En iyisi seniki. Darisi basimiza:)

    YanıtlaSil
  10. Merakli: Ozaman bir sonraki utu savasin icin simdiden gazan mubarek olsun diyorum:)

    YanıtlaSil
  11. Nrc Kacar: Ben bulasik yikamaktan nefret ederim, ama utu yapmak ve cam silmek en guzel terapi benim icin. Faydasini goreceksiniz eminim bundan, rica ederim, bilgiler paylasilca daha anlamli oluyor benim icin:)

    YanıtlaSil
  12. Sebahat Sayin: bizim evde hafta sonlari cumartesi gunu utu gunudur, onun disinda utu masasini sadece dikis dikerken cikaririm. Gizli dikisi cok merak eden oldu, en kisa zamanda gosterecegim, kutularda tam tembel isi, yapiskanli kagitla kestim kapladim o kadar yani:))

    YanıtlaSil
  13. Sym Couture: Amin, tesekkur ederim. Bak ne guzel olmus o zaman bu bilgi, bende herkes biliyordur diye paylasma geregi duymamistim, demekki bilinsin bilinmesin paylasmak iyiymis:)) Kolay gelsin diyorum:)

    YanıtlaSil
  14. Nowacraft: Sabunun yapismasi ayni zamanda utunun jilet gibi gorunmesinide sagliyor.
    Rica ederim, isinize yararsa ne mutlu bana.
    Evet bilgi ve paylasim herzaman guzellikler birakiyor arkasinda, amcam birtaneydi heryonuyle.
    Gizli dikiside anlatacagim bir ara, hamaratlik birsey yok aslinda sadece el oyalamasi o kadar:) Yinede tesekkur ederim. Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Harika bir yöntemmiş, paylaştığınız için çok teşekküler. Böyle yöntemler öğrenmek her zaman hoşuma gitmiştir. Pratik yöntemler işlerimizi kolaylaştırıyor gerçekten. Bu arada değerli amcanızı rahmetle anMış olduk mekanı cennet olsun. Güzel insanlar güzel izlerle hatırlanıyor. Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
  16. Allah rahmet etsin amcaya, öldüğü yerden bile faydası dokunuyor. İnan hiç bilmediğim bir şey, teşekkürler paylaşımın için.

    YanıtlaSil
  17. çok güzel paylaşımlarınız

    YanıtlaSil
  18. gooogook: Tesekkur ederim Handan hanimcigim. Evet boyle seyleri ogrenmek benide cok mutlu ediyor. Pratik yontemler hayat kurtarici oluyor cogunlukla:))Amin cok sagolun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Necla Solen: Tesekkur ederim, ben cogu kisi biliyordur diye dusunmustum ama yorumlardan oyle olmadigini gordum:) Evet iyi ve guzel insanlar daima iyilikle aniliyorlar...

    YanıtlaSil
  20. Birmavimbirpembem: tesekkur ederiiimmmm :)

    YanıtlaSil
  21. :))) Buraya gelip benim ütüleri de yapar mısınız?
    Onlar bana ben onlara bakıyorum da.:((

    YanıtlaSil
  22. Bahce perim: buyuk bir zevkle ve seve seve. Ac kapiyi, bak geldim bile:)))

    YanıtlaSil
  23. gizli dikişi bilir ve yaparııım :)) annecim öğretti bana.söylemişmiydim bilmiyorum ama annem terziydi(atölyeyi sağlık sorunlarından dolayı kapattıktan sonra çok az dikiyor)o öğretti bana.
    amcana hayran kaldım bana rahmetli dedemi anımsattı ortak yönleri bi hayli varmış.Allah rahmet eylesin hepsine.ütüden nefret ediyorum ama bu bilgi süper bişi kesinlikle kızma göstereceğim :)(ütü ona aitte)

    YanıtlaSil
  24. Alanay Yildirim: En kisa zamanda gizli dikisi yayinlayacagim, bakalim ayni dikismi? Gerci terzi anneler kesin bilirler:)) Eski erkekler dahami bir hamaratmis bu el becerileri konusunda acaba?:)) Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. Kizin sana kesin tesekkur edecektir.:)) Yada yaaaa anneeeeeee diye soylenecek:))

    YanıtlaSil
  25. Çok beğendim ben bunu. En kısa zamanda deneyip eşime hava atmalıyııım Ha ha :)) (Ben pek ütü yapmam da , yapınca da hası olmalı demi) çok tkeşekkürler paylaştığın için. Amcana da Allahtan rahmet diliyorum. Sevgiler Mevlüde.

    YanıtlaSil
  26. Ilknur Yagmur: Tabiki Ilknur, oldumu hasi olmali isin:) Yap at havanida koca kisine: yapmam ama yaptimmida feristahi gelse bozamaz utu izimi diye:))
    Boylece amcamin ruhuda sad olur. Amin, tesekkurler

    YanıtlaSil