26 Mayıs 2013

Icim dondu iciiiiiiim

 Merhabalaaaaaarrrrrrrrrrrrr,
Bugun daha once yaptigim bu posetlik ile donus yapayim dedim:)
Ben herzaman bu depresyona girenlere kizar, aman depresyonda neymis? annem bana :aman kizim bilmedigin yerlere girme der, o yuzden ben depresyona falan girmemderdim. Taaakiiii bu troid illeti ile tanisana kadar. Cok sevgili uyuz doktorumun sayesinde ilaclarimi duzenli kullanmiyordum, ki hala da kullanmayacagim, taaki Turkiye'ye gelip kendimi Turk doktorlarina emanet edene kadar:))))
Neyse iste bu troid sayesinde depresyona girdim hemde taaaa dibine vurdum, bir ofke, bir sinir harbi ki boylesi  ne goruldu ne duyuldu. Nasilsin diye sorani bogazlayacak kadar ileri duzeyde yani:)) Benim bu halime alisik olmayanlar, beni iyi taniyanlar bile artik benimle cekinerek konusmaya basladi. (tamam oncedende , catacat cevaplar veren, lafimi esirgemeyen biriydim ama, hem dozu, hem kendimi astim yani:)) Aram her ne kadar modern tipla iyi olmasada, mecburen troid ilacinin kuyuya sarkittigi ipi yakalayip yukari ciktim:) Eveeeettttt bu kadar bunalim yeter degilmi???? :)
Bu cicis bebegi Turkiye'den almistim, buraya gelince bir posetlik dikeyim dedim, ve bunu yaptim, mutfagimin bas kosesine astim, saclari dokulmesin yemeklere karismasin diyede saclarini orup birde bandana diktim:) eeee 7/24 mutfakta duracak tedbiri almak lazim degilmi? :)

 Arkasindan posetleri koymak icin 10 cm4lik bir aciklik biraktim, altina ve ustune lastik gecirdim. Alttaki lastigi biraz bol biraktim ki posetleri alttan rahat cekebileyim.
 Eveeeeetttttt, buda benim pc basindaki gunluk halim :( Ayaklarim ayak isiticisinin icinde dizlerimde battaniye:(  Kis ne yazikki geri geldi, hos zaten hic yaz gelmemisti ama!!!
Buyuk salonumu dikis atolyesi yaptim, fakat iki salon arasinda ve ust kata cikan merdiven basinda  kapi olmadigi icin atolyem Sibirya gibi oluyor, ben orada ellerimi hohlaya hohlaya kaliplarimi cikarim kucuk odaya kacmak icin firsat kolluyorum:) Malum havalar biraz ama biraz fazla degil!!! isindigi icin artik soba yakmiyorum, evimiz tas ev oldugu icinde kalorifer bu aylarda yetersiz kaliyor.
Zaten normalde de cok usuyen, hic isinmayan ben; ancak bu isitici sayesinde buzlarimdan cozuluyorum :)
Su anda disarisi 8 derece, evin ici 13 derece. O yuzden diktiklerimi giyip fotograf cekemeyecegim uzgunum... Ama hafta icinde isinacakmis, o zaman birkac fotograf paylasacagim insallah:)


Ben hep arkadaslarin bloglarina yaptigim yorumlarda kiskaniyorum siziiiiii, kisa kollu usuyeceksiniz, ustunuze hirka giyin diyorum ya iste hep bu yuzden...
Booooollllll sicak gunleriniz olsun, gunesiniz hic eksik olmasin...

26 yorum:

  1. Siz öyle yaratıcısınız ki , keyifli hobileriniz var, merak etmeyin hiç birşey olmaz...

    YanıtlaSil
  2. Poşetlik gerçekten çok cici olmuş.
    Çok geçmiş olsun.
    Ben de bir tiroid hastasıyım. Yıllarca boynumda nodüllerle gezdim. İki yıl önce ameliyat oldum ama şimdi bir ömür ilaçlara mahkumum. İlaçlarımı düzenli almadığımda hormon değerlerim bozuluyor ve üşüyorum, kilo almaya başlıyorum, her şeye sinirleniyorum, sürekli yorgun oluyorum. Ben de oldum olası sakin bir insan değilimdir ama hormon değerlerim uçunca daha beter hal alıyor. Bence ilaçlarınızı düzenli alıp kontrolleri ihmal etmeyin. En azından hayatımızı daha kaliteli yaşamış oluruz. Görüşmek üzere. Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  3. Petek Ulug Petegin Keyif Dukkani: Valla dibe vurunca, bu kyifli hobiler bile iskence gibi geliyor hayat:) Ama yine de iyi bir kurtulus noktasi oluyor, teskkur ederim:)

    YanıtlaSil
  4. Yelda Kaya: Tesekkur ederim, sanada gecmis olsun, ne illet bir rahatsizlik degilmi? Haklisinda hayatim, doktorum iyi cikmadi benim:) Oyuzden hormonlarim dengede kalsin diye gecici olarak bir iki haftalik biz duzende aliyorum ilaclari. Cunku yaninda herhangi bir yardimci ilac vermedi ve 2 sene kullan yine gel dedi. Ki benimki daha baslangic ve bana tam ilac almami soyledi. Annede troid hastasi degerlerimi kendi doktoruna soylemis, ilaca baslamadan bana gelsin demis. O kadar yukserk doz kullanmasina gerek yok demis:( Tatili iple cekiyorum yani...

    YanıtlaSil
  5. soğuğu hiç sevmeyen b,r, olarak seni hem çok iyi anlıyor hemde çabucak soğuğun geçmesini diliyorum.ve geçmiş olsun diyorum.modern tıbba güvenmesende ilaçlarını düzgünce kullansan daha iyi olmaz mı .sağlık ihmale gelen bişey değil.
    poşetliğin çok ama çok güzel olmuş.nedense çok sevmeyip kullanmadığım bir eşya ama senin yaptığını beğendim.sana bollll güneşli ve sıcacık günler diliyorum arkadaşım.sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. ne guzel degerlendırmıssınız super olmus ıste bu arada ıstanbul yanıyor:(

    YanıtlaSil
  7. Ah ah o ayak ısıtıcı hiç ısınmayan ayaklarım geldi hemen aklıma :) şükür ki İstanbula azıcık yaz geldi :) Tiroid de üşüme yapıyormuş halsizlikte cabası sinir stres neyse daha fazla yazmayayım sinirleniyorum :) Ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  8. Mevlüdecimmmm geçmiş olsun canım öncelikle, kendini Türk doktorlarına emanet edene kadar da tedavcine ara verme sakın doktordur sonuçta bizden iyi bilri değil mi :) Dinle onları canım yaaaaa.
    Zaten hava da soğukmuş bak sinirlenme şimdi herkese, o uyuz doktorunun da senin troidden dolayı uyuz olduğunu düşünme olasılığında var elbette onu da göz ardı etme :)

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun Mevlüdeciğim. Benimde eksik çıktı troitlerim ama findiktan büyük boğazımdaki guatr. Annem de ameliyat olmuştu yıllar önce sinir yapıyor çok sinirliydi. Ben de bazen hakim olamıyorum. Bu gün Adem Güneş hocadan dinledim. Gerçekten sinir sistemlerine çok tesiri varmış troidin. Allah şifa versin canım. Sabret Türkiye'ye gelince güzelce bir muayene olursun inşaAllah!

    YanıtlaSil
  10. Mevlide hanımcım öncelikle çok çok geçmiş olsun.. ben sizin asabi olduğunuza pek inanamadım çünkü çok cana yakın hoş bi insanssınız..
    bebek harika olmuş..saçlarına yaptığınız işlemde çok çok iyi olmuş :) ne olur ne olmaz.. bu titiz biri olduğunu gösteriyor :) poşetlik değilde aksesuar gibi olmuş çok beğendim ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. haha tuttum bu sözü...bilmediğimiz yerlere girmemeyi annelerimizden öğrendik...benim annemde üflediğimde çimdik atar...git toz al der...poşetlik harika olmuş

    YanıtlaSil
  12. evin baya bir soğukmuş.13 derecede nasıl duruyorsun.poşetlik harika olmuş.eline sağlık.bende tiroit hastasıyım Allaha şükür benim senin anlattığın kadar değil şimdilik.Rabbim şifa versin arkadaşım.sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Alanay Yildirim; Dun bugun biraz gunes yapti, ogleden sonra yagmur basladi ve hala yagiyor sistim yagmurdan valla :( 2 haftalik bir kur yapiyorum ilacla, ayaga kalkabilmek icin merak etme:) Evet posetlik konusunda haklisin yapti icini doldurdum ama nedense el aliskanligi, hala lavabonun altindaki sepetle devam ediyoruz:) Bebisim sus oldu mutfaga:)
    Allahim dualarini duysun insallaaaaaahhhh :)

    YanıtlaSil
  14. O bir Anne: Tesekkur ederim, evet haklisin en azindan bebegim ortalikta surunmuyor:)) Yanin yanin yanmak iyidir, darisi bizim basimiza:)

    YanıtlaSil
  15. Pinarin Dunyasi: Insallah buralarda isinirda isiticiyla bagimizi kopaririz:) Pek bi kanka olduk kendisiyle zira...
    Troidin usume yaptigini bilmiyordum bak??? Ama halsizlik ne kelime, sanki Belcikda'nin butun evlerini, yollarini ben temizliyorum. Bugun kursa gittim iki merdiven ciktim sinifa girdigimde, yarim saat kendime gelemedim, sanki dersin kilometrelerce kosmusum:(
    Ay dur bak bende yazmayayim daha fazla ,bende sinirleniyorum:) Tesekkur ederim, optum

    YanıtlaSil
  16. Senay Atilgan: Yoookkkk senaycigim valla dinlemem ben bunlari:) Troidden once birgun gripten dolayi eve doktor cagirdik, adam bir geldi zilzurna. Ben gripten agzim burnum akiyorken, adam bana tansiyon ilaci yazdi gitti:)) Guvenirmiyim kiz ben onlara daha??? :) Yok valla harbi uyuzlar, benim hastaligimla alakasi yok:) Optum hayatim:)

    YanıtlaSil
  17. Saadet Yamak:) Tesekkur ederim Saadet'im ya, insallah gelince annemin doktoruna gidecegim. Hem nasil bir sinir, diyorum nasilsin diye bogazlayacak durumdaydim gerisini dusun artik:) 2 haftalik bir kur yapiyorum biraz kendime geleyim diye, calsium'a da basladim, hayirlisi bakalim:) Sana ve annene de acil sifalar diliyorum hayatim, opuldun...

    YanıtlaSil
  18. Ceyda Cicek: Canim cok sagol, iltifatina ayrica bayildim, ama hastalik surecinde aynen bir sinir kupuydum, civildayan kuslarla bile kavga edecek durumdaydim:) ama normaldede zaten agresifimdir (damarima basildiginda, babam gelse tanimam) Yani iyim iyidir ama tersimde fenadir yani:) Evet posetlik suan aksesuar konumunda:) Bu hastaliktan sonra ben titizligim kalmadi, saldim cayira, mevlam kayira yaptim:)))

    YanıtlaSil
  19. Arda Boran: Ay sorma valla, azicik uf'lesek terlik yada oklava oynamaya baslardi, yada, hadi hadi sizin temizlik vaktiniz gelmis deyip kovalar konurdu onumuze:)) Bu troid irsiymis ya hani annemden gecmis bana:) ama annem lokum gibi kadindi, bu siniri ben kesin babamdan aldim:)))))

    YanıtlaSil
  20. Fatma Basaran:) Ooooo simdi evimiz sicak, biz kisin ortasinda bile 17° den yukari cikarmadik isiyi, mazallah sicaga alisiriz da romatizma falan olamayiz diye:))) Saka bir yana, salonda soba yaktigim icin isi diger odalarda 17 yi hic gecmedi, sanirim o yuzden alistik:)) Ama ayaklarim asla alisamayacak bu duruma cunku Antalya'nin sicaginda bile benim ayaklar hep buz kalibinda gibiydi... Ay yok zaten haslikta benim kadar olma cok kotu cooookkkk

    YanıtlaSil
  21. Mevlüde Hanımcım hoş geldiniz. Dilerim şifanıza kavuşursunuz Allahım sağlıklı günler versin. Poşetlik çok şirin gerçekten. Güzel, sıcak ve sağlık dolu günler diliyor, selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum.

    YanıtlaSil
  22. ayyy kuzum benim ya, o kadar soğuk demek kıyamam sana :(
    bir önce ısınır havalar inşallah, geçmiş olsun bu arada.

    poşetlik de çok cici olmuş :) öpüyorum canım

    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  23. Gooogoook: tesekkur ederim hayatim, biraz daha iyiyim, iki haftalik kurun ilk haftasindan itibaen kendime gelmeye basladim:)Hepsi icin toplu tesekkurlerimi gonderiyorum hayatim, opuldun...

    YanıtlaSil
  24. Semra Demir: Duani icten diledin sanirim kabul oldu, iki gundur 18'leri gorduk biraz kemiklerimizi isittik, iki-uc gun daha sicak olacakmis insallah daha uzun surer:)) Cok tesekkur ederim hayatim, sen dua et benim icin, gunesimiz hic gitmesin:)) Kocaman tesekkurler ve opucukler gonderiyorum:)

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar,
    Bloğunuzu yeni keşfettim çok beğendim. maşallah ne beceriklisiniz :)) Yaratıcılığınız çok hoşuma gitti. Bu arada çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum...
    Sizi izlemeye aldım, bana da beklerim: http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlarda görüşebilmeyi diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. >Fatma Damyan: Cok tesekkur ederim, hosgeldiiinnn...kusura bakma gec oldu bu cevap, bu aralar bayagi yogun gecirdim gunleri, pek firsat bulamadim, hos zaten birseyler paylasmakta icimden gelmedi. Neyse artik buradayim, hemen gelecegim sana, cayi-corbayi hazirla:)))

    YanıtlaSil