26 Haziran 2013

Bekleyin ben geliyoruuuummmm

Merhabalarrrrrrrrrrrrr

Hemen kestirmeden konuya girecegim cok kisacik bir post olacak bu. Resim yok, sadece mutluluk paylasimi var :)


Acin kollariniziiiii Bu soguk ulkeden, simsicak sevgilerimle ben geliyoruuuuuummmmmmmm....

01 Temmuz Pazartesiden itibaren allahim kismet ederse Turkiye'deyim dostlaaaaaarrrrrrr :)))))

17 Haziran 2013

Mutfakta Yaz Degisimi

Merhabalaaaaaarrrrr,
Umarim hersey gonlunuze goredir.:))
Cooookkkk uzun zamandir evde boya yaptirmayi dusunuyordum ama bir turlu boyaci bulamadik, evi goren kaciyor. Kacmayanlar da cok para istiyorlar:)))
Baktim bu evin boyanacagi yok, yavas yavas isin ucundan baslamak lazim deyip, mutfakla ise koyuldum. 
Buzdolabim kucuk olanlardan. Kisin zaten mutfak sibirya gibi oldugundan yemekleri dolaba koyma ihtiyaci duymuyorum, ama yazin cok zorlaniyordum. Mutfagin stilini bozmamak icin yeni buyuk boy buzdolabi yerine yine kucuk ikinci bir buzdolabi aldik. Ee haliyle mutfakta yeni dolaba yer acmak icin bu dolabi disari cikardik. (Bunu dikis odama koyacagim:))

 O dolabin yerine kose dolabi yaptirip buzdolabini icine koyduk. Butun beyaz esyalar ancastre olunca bunuda oyle yaptik. Tabi renk farki oldu. Kollari sivayip dolabi diger dolaplarla uygun hale getirdim:)
 Raflarina da bakirlarimizi koydum, cok otantik oldu:)) Tabi dolabi koymadan once arka duvari boyadim, (firsat bu firsat dedim). Eh dedim madem basladim butun mutfagi boyayim, ve boyadim( cok becerikliyim valla, hic firca izi olmadi:))) Dolabi bitirdim bayagi hosuma gitti.
                                           
Ama sandalyelerde uzun zamandir gozume batiyordu, once tek tek disari cikarip lekeleri gidermek icin zimparaladim.
                                     
Sonra dolaplarla ayni renk te boyadim. Fakat oturma yerlerindeki kadife kumasti ve surekli silinmekten artik rengi iyice solmustu. Onlarida tek tek sokup suni deri ile kapladim. Renk olarak kina yesilini sectim.

 Cunku mutfakta kullandigim cop sepetleri, perdeler ve masa ortusu yesilin tonlarindaydi.
Burada da kadife ortulu hali, zimparalanmis hali ve yeni kaplanmis hali. 
Kaplanmis boyanmis hali boyle oldu. Ben cok memnun kaldim, sanki yeni yapilmis bir mutfaga giriyormus gibi oluyorum her defasinda:))) Sirada gordugunuz gibi masanin ayaklari var. 
                                       
Vay arkadas o kadar direndim ama sonunda boyaci ve dosemeci de oldum ya... Ama asil korkum esim simdi koca evi bana boyatmaya kalkar, iste o zaman gider Taksim'e eylem yaparim valla:)))) 2-3 oda olsa ic sorun degil ama totalde 16 oda 3 banyo:(((( Ama her turlu imece'ye'de acigim arkadaslar haberiniz ola:)))))))


15 Haziran 2013

Capulcu geri dondu:))

Merhabalarrrrrrrr,
Nasilsiniz bakalim kizlarrrrrr, umarim hersey cooookkkk guzeldir. Buralarda havalar isindi, kisa kollu, hatta askili bile giydik 3-4 gun:)) Aman ne mutlu olduk, ne olduk gormeliydiniz:))
Aslinda aklimda evimle ilgili yaptigim degisiklikler vardi, ama bu fotolari gorunce once bunu paylasmak istedim. (Sanirim pasami ozledim:))
Once benim pasam bir Merhaba desin size bakalim, sonra yaptiklarima gecelim: Sabah ziyareti, uyanmis sipa, bizi uyandirmaya geldi:))
Eveeettttt simdi gelelim yaptiklarima
 Kinali kuzum (eltimin kizi olur, birazdan anlayacaksiniz neden kinali kuzum dedigimi:) kamuflaj gomlek satin almak istiyordu, ben dikeyim sana dogumgunu hediyesi olarak dedim, cok mutlu oldu. Ama ben hic gomlek dikmedim ki nasil olacak? diye dusunurken aklima kurtarici pazarimiz geldi, hemen gidip 1 euro'ya bir gomlek aldim:) Eve gelip itina ile soktum utuledim, veeee bir gomlek kalibim oldu. (Tembellik boyle birsey olsa gerek:)
Ve asagidaki kamuflaji diktim.
 Once Sukufeye giydirdim, cunku kinali kuzumla, Sukufe ayni olculerde:)

 Sonra kinali kuzuma... Anladinizmi simdi neden kinali kuzu oldugunu:) Kipkizil ve iki orgu yaptiginda tek orgusu bilegim kalinliginda olan gurmu gur saclari yuzunden:) (Laf aramizda kuaforler onu gorunce kacacak delik ariyor, o kadar gurki saclari sadece duz fon saatlerce suruyor)

 Buda artan kumaslari degerlendirmek icin Ezik'e diktigim bluz:) Aslinda adi Leyla ama ben ona Ezik diyorum:)) Hello Kitty'i pc'nin ustune kagit koyup kopyaladim sonra kece uzerine cizip, kumas kalemleri ile boyayip bluza cep yaptim. Ezik bayildi buna:)
 Poz ver dedigimde saclarini soyyylllleeee bir savurup boylemi dedi:)
 Bu yelekte yine artan parcayi degerlendirme. Aslinda pasaya dikmistim ama buyuk olunca susleyip Ezik'e yaptim.
 Bunada bayilmis, hic ustunden cikarmiyormus:)
Neden Ezik diyorum bu guzellige onuda anlatayim: Gecen yaz eltimle beraber geldik Turkiye'ye. Bu fistiga vize almak icin siraya girdik Turkiye'de. Sira bize geldi, Gorevli: kucaginiza alin yuzunu goreyim, pasaportu ile kontrol edecegim dedi.
Annesi kucagina aldi, gorevli bir pasaporttaki resmine birde buna bakti, tamam dedi. Basladi bununla konusmaya: -Turkiye'ye hosgeldin, 
-Bunda tik yok. 
Aaaa sen Turkce bilmiyormusun?
-Bunda yine tik yok
Annesi yooo biliyor dedi;
gorevli : Merhaba dedi
Bizimki: Nebala dedi, biz koptuk. 
Gorevli ah yaziiiikkkk gercekten Turkce bilmiyormus dedi, bu kendi ekseninde bir donup geriye dogru kacarken soyleniyordu: Tuh rezil olduk herkese:)))))))))
Odur budur ona nbr kiz Ezikkkkk, daha bir Merhaba bile diyemiyorsun diye takiliyorum. Bu sene yine onunla gelecegim. Sordum: Merhaba demeyi ogrendin mi? Bu senede rezil olma dedim. Ogrendim ogrendim dedi:)) Bakalim vize kuyrugunda gorecegiz ogrenip ogrenmedigini:)))
Hepinize mutlu gunler canlar...