Sayfalar

13 Nisan 2017

Omrumu yedin Omrumuu

Merhabalarrrr,
Uzun zamandir bu omuz detayli bluzdan istiyordum. Turkiye'de de cok baktim almak icin ama, omuz detayi degi, denediklerim omuzdan bilek detayi idi. Bir insan hicmi edepli adapli bir model bulamaz? Bulamadim valla.
Sonrasinda amaaaannnnn ne ariyorum ben bunu dikerim dedim. Iyi halt ettim:)
Modeli buldum basladim dikmeye. Anaaaa ne guzel, hic sorun olmadan diktim. Ben bir sevindirik, bir mutlu degmeyin keyfime. Taa ki omuz biyelerine gelene kadar. Yaka biyesini, sol omuzun biyesini diktim sira geldi sag omuza. Hunilerimi taktim tek tek:))

Ayni olcude kesilen biye kucuk geldi, cok buzusme yapti. Soktum yeniden 1 cm daha uzun bir biye kesip tekrar diktim. Bol oldu, yeteri kadar toplamadi, tekrar soktum biraz daha kisalttim. Kucuk geldi. Derken dikilip sokulmekten esnedi herhalde penye dedim. Yeniden olctum kestim diktim. Ohh bu sefer oldu dedim giydim. Sag kol donuyor. Haydaaa, ayni anda kesildi bu kollar niye donuyor bu? Anlayamadim.
O kolu attim, yeniden kol kestim. Iki kere daha biyeyle sinandiktan sonra ohhh oldu sonunda. Kaldi etek ve kol uclari. Cift igne dikecegim caniiimmm ne varki? Iki dakikada diker giyerim...... Dedim icimden.
Ama riske atmamak icin o attigim kol da denedim once,  gayet guzel. Sorun yok. Aldim penyeyi onume basladim dikmeye. Dikisin biri guzel olurken biri atlama yapiyor. Soktum tekrar deneme kumasinda yaptim, sorun yok, hah dedim ben yapamadim herhalde. Tekrar dikmeye basladim. Yok yine atlama yapiyor. Diger makinayi aldim onume. Deneme kumasinda diktim sahane. Penye ye basladim ikisinde de atlama yapiyor. Tam kayis atmak uzereyken, birak Mevlude dedim. Arada damarlari tutuyor. Ertesi gun tekrar denedim. Deneme kumasinda gayet guzel dikiyor, asil penyede olurumde dikmem diyor. Yavv arkadas ikiside ayni penye derdin ne? Cevap yok.:((
Baktim kafayi kirmak uzereyim ya makinayi firlatacagim ya penyeyi cope atacagim. Dur dedim sakin ol. Uyma sen bunlara. Kol ve etek uclarini normal dikisle diktim. Tabi hafif marullasma oldu. Disarida giyilecek bir parca olmadi. Ama ev icinde giyerim dedim oylece biraktim. Bakmayin oyle havali durusuna deli etti beni:))
Hic siyah penyem yokmus. Kareli ceketimi giyerken farkettim:)) Hemen gidip aldim birtane. Dokunmadan dururmuyum peki?:)) Tabiki hayir:)Yok yok, merak etmeyin bunda macera yok:)))
Koca kisisinin belinden cektirdigi filmler vardi. Lazimmi bunlar koca dedim, yok dedi. Aldim onume, iki tane desen cikardim netten. Filmlere aktarip kestim kendime stencil yaptim. Ilk kalpli kutunun altinda denedim. Baktim guzel oldu. Penyemede baski yaptim.
Sacmalamayin tabiki kilo almadim. Fotograf sisko gosteriyor:))
Musmutlu gunlerimiz olsun...



24 yorum:

  1. Ah yaaa, beni en iyi sen anlıyorsun işte, maceraların sultanı :) Çok güzel olmuş her ikisi de. Güle güle giy, bol güneşli günlerde :))
    Yeşillinin etek ucuna bant geçirsen nasıl olur (benim gri penyede yaptığım gibi), marullaşmaya kesin çözüm :) Hem de overlokla şipşak bitiveriyor ;)
    Fotoğrafta da gayet fit görünüyorsun ayrıca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasrettin hoca misali, bana damdan dusen birini getirin:)))
      Tabiki seni benden, beni senden daha iyi anlayan olamaz su blog aleminde:))
      Bant degilde, bugun sezlongu zimparalarken geldi aklima, uc telasi yapistirip cift igneyi oyle denesem diye? Olmadi kasabanin dikis atolyesine gotururum, daha olmadi dikis kursuna gotururum:)) Daha olmadi oylece giyerim, ben diktim ben diktim diye tepemde hunimle:)))
      O gobek icerde de ondan bi biraksam penyede marullasma kalmayacak:))))

      Sil
  2. sizi uğraştırmış ama iyi günlerde giyin.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayni baslikta ki gibi, omrumu yedi omrumuuuu :)))

      Sil
  3. Hahaha ben olsam üstünde zıplayıp parçaladıydım o kumaşı :)

    Ya enine çizgili ya ondan kilolu göstermiştir o, ondaaan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az kaldiydi Handan:)) Ama ne olduysa bu aralar bir sabir var ustumdeki sorma gitsin. Sevda'nin dedigi gibi nirvanaya ceyrek kalanlardan oldum sanirim:))))
      Kesinlikle enine cizgili oldugundan. Dikine olaydi, Cagla Sikel gibi hatunum ayol:))))

      Sil
  4. Çağla ŞİKEL halt etmiş.O ne öyle kara-kuru.
    SEn-ben gibi az,balık olmalı insan, bayağı fitsin şaka-maka bu arada maşallah.
    Penyene gelince öyle oluyor bazen ama maşallahın var,sabır ve beceri ile çıkmışsın bak işin içinden.
    Stensil fikrine bayıldım,
    Kol detay çok güzel olmuş,uğraştırmış ama inan değmiş olsun hafif marulumsu ben severim ki kimene sıkmadan azıcık,efil efil giyersin işte.
    Siyah penyen tam 10 numara gerçekten ellerine sağlık,USTA oldun sen USTA...
    güle güle iyi günlerde,zevkle giy arkadaşım.
    İyi geceler.Öpüldünüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar zayifim iste:)) Hep bu fotograflar boyle sisko gosteriyor:))
      Balik eti tamam da ben balina eti olma yolunda emin adimlarla ilerliyorum hayatim:))
      Valla bu aralar bir sabir var ustumde ki sorma gitsin. Olayli bir bluz la ugrasiyorum simdi de. Kararliyim, hepsini kurtaracagim:))
      Valla o marullasmaya baktim da oyle goze batacak kadar yokmus yaa, yada giydikce gozum alisti, bilemedim:))
      Siyah penyenin sadece gul detayi bana ait. Gerisi hazir! :))
      Cok tesekkur ederim guzel ogretmenim benim. Sende kocaman opuldun...

      Sil
  5. İyi uğraşmışsın valla bu sıralar ben hiç o kafada değilim iki kumaş çöpe gitti güzel kurtarış olmuş senin ki ;)) Bel kısmına bant geçseydin keşke uğraştırmazdı. Ellerine sağlık ama harika olmuş veee nerde göbek :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini kurtaracagim bu sefil hayattan:))) Sorma bu aralar ne olduysa bana, bende anlamadim haa:)) Yaslaniyorum galiba. Yasli sabri coreklendi uzerime:))
      Banti sevmiyorum, kasmamali beni, goruntusu bile:))
      Gobeeekkk!!!! icerde hayatim icerde:)) Cezasini cekmeye gitti:))

      Sil
  6. Mevlüşüm sen gençleştin bak saçını kestirince... Vallahi çok hoşuma gitti lşimdi bu fotolarda... Acayip cikssin bebeyim :)))

    Ben bu omzu açıklara şu gözle bakıyorum aneym. Ne var ki bunda yuvarla kes gitsin ahahahaaaa :)))) Biliyorum şu anda beni boğmak istiyorsun :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askolsun Sebom, ben herzaman genctim,gencim, guzelim:)) Tamam kisa sacinda azicik faydasi olmus olabilir ama malzeme guzel:))))
      (sus sus havami sondurme sakin:)))
      Hah bende tam senin gibi bakiyordum ki kesim sekli farkliymis, bende sen gibi bakiyorum, yuvarladim gitti. Ama o son biye beni benden aldi, yoksa tamamen ayni fikirdeyiz, rahat ol. Ikinci omrumu yiyende ayni model ama, omuz detayinda degil bu modelin genelinde bir terslik var bence:))
      Mesela ilk denemeyi artik kumasla yaptim ve yarim saatte bitmisti:)

      Sil
  7. Senin bu yaratıcılığına bayılıyorum. Hem de Hatice'ye değil neticeye bakarım. Bence gayet şık olmuş omuz detaylı penye. Kol ve etek ucunu hiç dikmesende olurmuş. Artık dikmeden öyle kestikleri gibi bırakıyorlar. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim:) Netice dir onemli olan degil mi?:))
      Yaka ve kollara biye olunca etek ve kol uclarini oylece birakamadim maalesef.
      Hem o ince penyelerde chic duruyor. Bu triko ya zamanla kivrilirdi bence.

      Sil
  8. Merhabalar Değerli Kardeşim.
    Blog sayfanızdaki paylaşımlarınız daha çok bayan arkadaşlarımıza hitap ettiği için, pek sayfanızı ziyaret edemiyorum. Arada sırada sayfanıza gelip yaptığınız çalışmalarınıza bakıyorum ama, yorum yazmıyorum. Üreten bir kardeşimiz olarak sizi her zaman takdir ediyorum. Çok güzel şeyler üretiyorsunuz, elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Ben de 1971-1975 yılları arasında Almanya'da kalmıştım. Almanya'dan Hollanda'yı ve İngiltere'yi ziyaret etme imkanımız olmuştu ama maalesef Belçika ve diğer Benelux ülkelerini ziyaret edemedim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sizde haklisiniz tabii; Cok tesekkur ederim. Evet Almanya'da kaldiginizi textil le ugrastiginizi biliyor/hatirliyorum:)
      Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim.

      Sil
  9. Merhaba Mevlüde Hanım, nasılsınız? Ne zamandır gelip gidiyorum blogunuza ama yazmamışım. Gün bugündür dedim.Bu aralar Leuven'deki arkadaşlarımla sık sık konuşuyoruz. Siz geliyorsunuz aklıma.Güle güle giyin yeni bluzunuzu. Ben ona baktıkça zorluk seviyesinin çok yukarılarda olduğunu düşünüyorum. Hem penye hem pencereli hem de bol biyeli. Benim daha çok çalışmam lazım çoook...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Ozge hanimcigim. Iyiyim gordugunuz gibi:))
      Cok iyi yaptiniz, sevindim yorumunuzu gorunce. Umut ederim buralara yolunuz dustugunde de hatirlarsiniz beni:)
      Aslinda cok basit sadece makinalarimin azizligine ugradim:)) Yoksa o saydiklarinizin hicbirisi zorluk seviyesinde degil, inanin. Biz sadece gozumuzde buyutuyoruz.

      Sil
  10. Aaa, sen saclarini mi kestirdin sekerim? Bakar bakmaz ilk gördügüm o oldu valla:) (Dost basa , düsman ayaga bakar demisler):D

    Cok seker olmussun valla.

    Bir de o penyelerini de, o pozlarini da yerim senin:))♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooooo uzadi tekrar kestirdim hemde:))
      Hiiiicccc alici gozuyle bakmamissin bana demek:)))
      En buyuk dostumsun :))))
      Cok tesekkur ederim yi beni yi beni:)))

      Sil
  11. Ben olsam çoktan çöpe atmıştım valla. Sabrına hayran kaldım. Güzel günlerde giy :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de direkten dondu:))
      Bu ara ne olduysa evliya sabri geldi bana:))
      Cok inatlasir oldum sorunlu parcalarla:))
      Cok tesekkur ederim:)

      Sil
  12. Harika olmuş sizde musmutlu günlerde giyin .

    YanıtlaSil