26 Eylül 2016

Yapma Dedim, Basina Kalir Dedim, Ama Kime Dedim???

Merhabalarrrr,

Bir kucuk hikaye:
Yil 1995. Koca kisisi ciftlik evimizi alip, tas tas ustunde kalmayacak sekilde (sadece cati kalmis) sokup dagitip, yeniden restore ettirip, badanasini, boyasini yaptirip girmis icine. Gel zaman, git zaman benimle evlenmis, yil 2006.
Ben o yil bu yil tutturmusum, su evi boyatalim, su evi boyatalimmm. Ama gel gor ki boyaci bulamamisiz.
Ya gelenler cok para istemisler, yada evin buyuklugunden korkup isi kabul etmemisler. Ki totalde 16 oda 4 banyo, 1 kucuk tuvalet ve 1 kucuk el yikama yeri olan minnak otesi bir ev:))
Netice itibari ile 21 yili bitirip 22'ye yuvarlanan yilin sonunda ben deli dumrul: bu is boyle olmayacak, is basa dustu deyip koridorlardan basladim boya isine.

Bakiniz duvar-tavan birlesim yerine, pis, piss, pisssss deyin bana, atis serbest:)))

Omru hayatimda boyayi, fircayi sadece ustalarin elinde goren ben, boya isine kalkisirsa; 4 gunde sadece koridor boyar:))

Ama tavanlarida boyadim. Tavanlarin duz gorundugune bakmayin, bombeli  oldugu icin bayagi oyaladi.

Tabi 21 yillik boyasizliktan sonra tek kat yetmedi, 3 kat boyadim.Aslinda iki yetermis, ama ben boyayi fazla inceltince kapatmadi:))

Bu arada tabi once zimparaladim, cunku catlayan, patlayan yerlere koca kisisi habire alci, vs. surup birakiyordu. Mecburen zimpara ile duzeltip boyaya hazirladim.


Bu arada yeni boyali evimizi yeni objelerimiz olsun diye bu objeyi aldim.
Kapi girisinde aynanin yaninda gelenleri karsilayacak:)

Kendimden birsey katmasam olur mu? Olmaz dedim, dantelle susledim.

Icinede Alaaddin'in sihirli lambasi gibi bir lamba koyacagim. Ama renkli kocaman bir mum daha guzel olur. Bulur bulmaz degistirecegim :))
Ben mi? Kollarimin agrisindan gece uyuyamiyorum, ama koridorlari gorunce sanki agrilarim diniyor.
Saka-maka evimiz bayagi aydinlikmis ta, pislikten kasvetli gorunuyormus:))
Birde temizim diye geciniyorum ya, allah beni bildigi gibi yapsin:))))

Haa koca kisisimi? O olanlardan cok mumnun vede mutlu, butun evi boyayip, boyamayacagimin derdine dustu simdiden:)))

Musmutlu haftalariniz olsun...



18 Eylül 2016

Transfer kagidi ile Tshirt Baskisi 2

Merhabalarrrr, Baski yapacagim tshirt icin kumascima gittim, extra kumaslarda alip dondum:)) Soldakiler cantalik kumaslar, sagdakiler tshirt icin kumaslar.:)
Sag alttaki yastik kilifi icin ama:))


Tshirt icin beyaz, kirmizi ve lila rengi ince penyeler aldim.

Hazir bir penyemi kalip olarak beyaz kumasa yatirdim.

On ortayi bulup, 8 cm asagiya deseni yerlestirdim

Burada gostermek icin boyle koydum resmi. Yoksaki ters cevirip koyuyoruz:))

Iste boyle:))

Sonra utu ayarimizi, pamukluya getirip, buhari kapatiyoruz ve utulemeye basliyoruz. Koseleri iyice utuluyoruz.
Dipnot: utulemeye baslamadan once, tshirtu 30 saniye kadar utu basip isitiyor, sonra resmi koyup utulemeye basliyoruz...

Tabiki telefon reklami yapmiyorum:)) Dakika tutuyoruz. Ben iyice resim tshirte tutunsun diye 5 dakika utuledim. Tarifte 4 dakika yeterli diyor.

Koseleri iyice utuleyelim demedeki sebep buydu. Ilk denememde tshirte yapisan bolumde kalkti, iyi utulemedigim icin.:(( Koseden tutup, yavas yavas kagidi kaldiriyoruz

Evetttttttt, geliyorrrrrr:))))

Aahhaaaa yavru koala!!!!


Veee sonuc!!!

Giyip fotograladim, hadi bakalim mi fotolara???
Bu arada onceki yayinda fotokopi aldigim da renk solgunlugunu kartusa baglamistim, ama degilmis. Baskiyi tshirte gecirdigimde, gercek rengi cikti, o solgunluk kayboldu. Olurda denerseniz, renk kotu diye uzulmeyin:))

Caktirmayin koala'larimi seviyorum burada:))

Yakaya biye gectim ama sonra pisman oldum. Kollara ve etek ucuna birsey yapmadim. Cunku penyenin cok salas bir havasi var. O yuzden surfile makasi ile kenarlarini kesip oylece biraktim.

Endipnot: Pc'de shopla yumusatmayi yapmadan yapmayin derim. Zira ben ikinciyi oyle yapacagim. Cunku cok hasir hasir ses cikariyor dokundugunuzda. Hani su pazarlarda satilan ucuz plastik baskilar gibi. O yuzden cokta hosuma gitmedi acikcasi. Grafik okuyan yegenimle konusurken, yumusatma yapip tekrar deneyelim dedi. Denedigimde o tecrubeyide paylasacagim sizinle.
Musmutlu gunleriniz olsun.

16 Eylül 2016

Transfer Kagidi ile Tshirt'e Baski

Merhabalarrr,
Bu aralar hala blogla aramdaki soguklugu gideremedigimden, yeni aldigim dikis makinasi ile yildizimiz barismadigindan yokum buralarda. En cokta gonul kirikligindan yokum ya, neyse bunun konumuzla alakasi yok:)))
Evetttt, gecenlerde diktigim fil'li tshirt'u prensesim: teyzeeeeee o benim olsun noluuurrrr deyince ki hayatta kolay kolay birsey begenmez! hemen verdim kendisine:))
Sonrada hayvanli talepler artinca, takvim yapragindan kesip kullanirim ki ben bunlari diyerek sakladigim hayvan resimlerini transfer yapmaya karar verdim.

Bunlar takvimden kesip sakladigim resimler, gonlum yunustan yana olmasina karsin, koala'nin sevimliligi kendini one cikarttti:))

Transfer kagidini yeni acilan bir magazada gorunce yine alayim dedim. Daha once kumascimdan almis ama kullanmamistim ki o biraz daha farkli bir kagit.
Icerisinde 5 tane transfer kagidi var, fiyati 10 TL gibi bir rakama tekabul ediyor.

Kullanma talimatlari Turkce haric:) her dilde var.

Soldaki 4 tane acik renk tshirtler icin, sagdaki ise  1 tane ve koyu renk icin.

Ben tercihimi koala'dan yana kullandim ve yazicidan renkli olarak trasfer kagidina fotokopi aldim. Sanirim tonerin azizligi renk solgunlugu. Ama tecrube ile, bir sonraki baski fotomuzu, koca kisisine verip isyerinden daha net cikti aldirmak :))


Bir sonraki foto buyuk itimalle bu flamingolar olacak::)) Eylul ayi cabuk bitse bari:))
Bu on yayin olsun. Tshirt henuz hazir degil. Kendi diktigim mi olsun? hazirmi alayim?  karar veremedim. Ama birazdan kumasciya gidecegim. Istedigim gibi duz bir penye bulursam, tabiki her isi elimden ciksin diye kendi diktigime yapmak isterim. :))
Musmutlu gunlerimiz olsun.

Tarik Akan'a allahtan rahmet, sevenlerine de sabirlar diliyorum.
Mekanin cennet olsun koca yurekli adam...

03 Eylül 2016

Cantada markamiz artik Nach Nuch... Daha ne olsun.

Merhabalarrr,
Bugun size cok sirin, samimi, paylasimci ve yetenekli bir arkadasimi tanitmak istiyorum. Aslinda ben susayim, cantalari ve kendini anlatan roportaj yazisi ile kendisi konussun:))


- Bize öncelikle kendinizden bahsedebilir misiniz?
Tabii, 1982 doğumluyum. Bir süre finans sektöründe çalıştıktan sonra 2013 yılında beni daha özgür kılacak bir hayat tarzına geçiş yapmak için ilk adımımı attım. Şimdi tabiri caizse Nachnuch Bags’in tek çalışanı ve müdürüyüm.
- Tasarım yapmaya nasıl karar verdiniz?
Kendimi bildim bileli el işlerine meraklıyımdır. İlk olarak barbie bebeklerime kıyafet dikerek başladım. Lise eğitimimi bu yönde almam bana işin teknik yönlerini keşfettirdi. Sonra üniversite eğitimimde ters köşe yaparak İşletme okumaya karar verdim. Uzunca bir süre boyunca dikiş olayından kendimi soyutladım. Lakin algım hiç bir zaman tam anlamıyla kapanmadı. Moda dergileri almaya, kendimce bir şeyler dikmeye devam ettim. Ta ki 2013 yılına kadar. Arkadaşlarıma yılbaşı hediyesi olarak ped çantası dikmeye karar verdim ve kolları sıvadım. Hediye ettiğimde herkes hayretle karşıladı. Bu yönümden haberdar olmayan insanlardan övgü dolu sözler duymak beni yeniden dikiş ile haşır neşir olmaya itti ve tasarım serüvenim böylece başlamış oldu.
- Nachnuch’un anlamı nedir?  Marka isminini nasıl buldunuz
Markalaşabilmek için bir isme ihtiyacım vardı. Uzun bir süre bu konu hakkında düşündüm. Sonunda hiç bir anlamı olmayan, sadece fonetiği hoşuma gittiği için Nachnuch (naçnuç) demeye başladım. Görüşüne değer verdiğim insanların onayını da aldıktan sonra, artık Yasemin’in çantaları olmaktan çıktılar. Şimdi herkesin onları tanıdığı ad olan Nahcnuch diye anılıyorlar. Marka logomu İtalyan bir arkadaşım tasarladı. 2016 yılında ise Marka ve logo tescilimi aldım. Artık Nachnuch Bags tam anlamıyla bana ait bir marka.
- Yeni tasarımlar yaparken geçmiş tasarımlarınızdan etkileniyor musunuz?
Hayır. Bence bir tasarımcı sürekli kendini aşmaya çalışmalı, sürekli yaratmalı. Eskilere takılı kalırsam, yeni ve özgün şeyler üretemem. 
- Kişiye özel tasarımlar yapıyor musunuz?
Müşterilerimin isteklerine kulak veriyorum. Lakin ben bağımsız çalışmaktan yanayım. Bir çok kez kişiye özel tasarım yaptım. Sadece nelerden hoşlanıp, hoşlanmadıklarını soruyorum. Sonra onları baz alarak kendi özgün çalışmamı yapıyorum. Diğer türlü, tüm  detayı veren müşteriler beni yoruyor. Kendimi bir terzi gibi hissetmek hoşuma gitmiyor açıkcası. 
- Tasarım yaparken etkilendiğin ve dikkat ettiğiniz hususlar nelerdir?
Doğanın renkleri bana ilham veriyor. Çevremdeki  her şeyden etkilendiğimi söyleyebilirim. Bazen bir oyuncaktan bile etkileniyorum. Çünkü onlar rengarenk oluyorlar. Farklı renk uyumlarını bu şekilde yakalıyorum. Seri üretim şeklinde çalışmamaya özen gösteriyorum. Birebir aynı çantayı hiç bir zaman dikmedim ve bundan böyle dikmeyi de düşünmüyorum. Bazı müşterilerimin ısrarı üzerine aynı çantayı, küçük farklılıklar ile değiştirip kişiye özel yapabiliyorum. 

-Tasarımlarınız ile ulaşmayı amaçladığınız hedef kitleniz nedir?
Kişisel bir stil yaratma isteği olan herkes. Ufak detaylarda farklılıklar yaratarak, akılda kalıcı çantalar diktiğime inanıyorum. İnsanların çantalarımı gördüğü zaman, işte bu tam bir Nachnuch stili demeleri istiyorum.
- İnsanların tasarımlarınıza nasıl tepkiler vermesini istiyorsunuz?
Şaşırmalarını isterim. İnsanları şaşırtmak güzel. 
- Erkekler için tasarım yapmayı düşünüyor musunuz?
Evet. Projelerim arasında var. Türk erkeklerinin renksiz ve tekdüze çantalardan kurtulmasını ve hayalarına renk katmalarını çok istiyorum. Erkek müşterilerim oldu ve diktiğim çantaları çok sevdiler. Bu olumlu geri dönüşler, beni bu konuda tasarım yapabilmek adına cesaretlendirdi.
- Markanızın yurt dışına açılma konusunda girişimleri var mı?
Şu an Polonya’da yaşıyor olmamı göz önüne alırsak, çoktan açıldım diyebilirim. Bir çok ülkeden müşterilerim var. 
- Tasarımlarınıza satın almak isteyenler nerelerden ulaşabilirler?

Instagram ve Facebook üzerinden bana ulaşabilirler. 

Türkiye dışı siparişler için etsy.com adlı siteyi kullanıyorum.

Ayrıca her türlü bilgi için nachnuch@gmail.com adresinden bana ulaşabilirler.

- Son olarak gelecekteki projelerinizden ipuçları alabilir miyiz?
Kendi mağazamı açmak istiyorum. Ama şu an gündemimde www.nachnuch.com online mağazam var. 
Dikmis oldugu cantalardan ornekleri goruyorsunuz. Cesitler arasinda yok yok!!!

 Haydi Ziyarete kizlar Nach Nuch sizi bekliyor.

01 Eylül 2016

Yoklugumda...

Merhabalarrrr,

Yoklugumda yaptiklarimdan kisa kisa konu basliklari atip kacacagim. Cunku Turkiye'den onceki gun dondum, dun misafir agirladim, bugun temizlige girisecegim.

Uc tane minnak kedi yavrusu bulduk arka bahcemizde, bu minis acliktan bayilmis bir halde ayaklarimizin dibine dustu. Karnini doyurduk, diger kardeslerini yakaladik ve...


 benim kucuk oglusumun kiz arkadasi onlara ev buldu, hepsinin bir ailesi var artik.:)

Kaftandan elbiseye donup, kollarinin darligi yuzunden icime sinmeyen ve kollara tekrar mudahale edilmesi gereken olayli pazenimin son hali:))
 Arabalarimiz icin yeni garaj yapiyoruz. Taslarin kesimini benim koca kisisi yapiyor, yerlestirmeyi, maaile yapiyoruz:))
 Duvarci ustamiz esimin yegeni.
 Burada boyle calisiyoruz ama eglenceyide es gecmiyoruz. Iskelenin uzerindeki Yilmaz. Baglama ustasi ayni zamanda bildigin aglatiyor baglamayi, kirmizi tulumlu Ozan. Kemence ustasi. Sapkali olan benim kucuk pasam. O tembellik ustasi:)))
Gunduz calisiyor, aksam sarap esliginde muzik ziyafeti veriyorlar:))
 Benim askimdaki aska bakarmisiniz lutfennnnn!!!!
Adimi islermis taslaraaa:))
 Buradaki insaati yarim birakip kizkardesime yardima gittim Turkiye'ye 2 haftaligina. Ustalar bugun gelecegiz, yarin gelecegiz diye bizi atip atistirirken, bos durmayalim, bahcedeki masanin altina beton dokelim dedik. Biz kadin milleti baslayinca dururmuyuz, alani biraz genisletmisiz farkinda olmadan:))
Yine ustalarin azizligine ugradigimiz birgun Kanlicaya kactik hem nefes almak, hemde Knalica yogurdu yemek icin. Ilk ve son cikisimiz oldu. Sonrasi gece 3'lere kadar ev tadilati ve yerlestirmesi ile gecti.
Simdi evimdeyim. Biraz temizlikten sonra, insaata hiz verecegiz yine.
Alayacaginiz kizlar, itina ile bina tadilat isleri yapilir. Bilginize... :))