25 Mayıs 2016

Patli Fermuarli Pantalon ve Diy

Merhabalarrrr,
Kim diyor bana sabirsiz diye! Gosterin agzini yuzunu dagitayim:))
Bu kavanozu boyamak tam tamina 3 gunumu aldi. 3 kat boyadim, her katta 3 gun bekledim:) (Bak bak bak sabir everest olmus:))
Tamam yine bi sabirsizlik gosterip vernigini atmadan paylastim:) Ama ne yapayim, ilk defa boyadigim cam bu kadar hosuma gitti:))

Bu arada akrilik boyayla cam boyanmaz diyenle, akrilik boya cabuk kurur diyenleride getirin bana:))
Simdi daha onceki boyayip ( boyadigimi sanip, katlettigim halde kullandigim) cam kavanozlarimi  yenileyecegim. Demekki neymissss; sabreden dervisss, muradina ermissss...:))
Gul, Sevda'min botlarima yaptigi gullerden kalan. Kapagin kenarindaki danteli ucuzluktan almistim:) 59 cent'e:)) 10 mt var bobinde.



Mavi puantiyeli olan desenli bantlardan. Onuda ucuzluktan almistim. 3 tanesi 80 cent'e. Herbiri 5mt.

Gulu pecete tutkali ile yapistirdim. Danteli once silikonla yapistirdim ama tutmadi. Sanirim benim silikonda var sorun. ( Asil sorun ben ve beceriksizligimde de olabilir:)) Bende normal tutkal gibi bir yapistirici ile yapistirdim:)

 Ustune logom olan basharflerimizi kondurmasam olmazdi:)) MN...

Kabusum pantalonum. Bir insan neden yurumeyi ogrenmeden kosmak ister ki?
Bilmiyorum, bilsem zaten benzeri seyi yapmazdim. Ama laf aramizda ilk defa patli fermuarli pantalon diktim. Ilk olmasina ragmen cok begendim, cerceveletip atolyemin duvarina asmaya karar verdim:))

Arkadas bir pantalon 3 gun surermi yaa? Tabi benim gibi ilk defa patli fermuar dikiyorsan, ilk defa yan cep calisiyorsan ve bunlarin hepsini boooolllll likrali bir kumasla yapiyorsan, ustune birde yaptigini iki dakika sonra unutuyorsan az bile surmus diyebilirsiniz:)))

Ilk dusunme safhasi, kalibi cikarip on parcada iki tane pat elde edip, birini kesmeyi akil edemeyip, ben bunu nasil yapacagim ki idi.

 Ikinci dusunme safhasi: cepler. Kalip uzerindeki numaralandirmadan bi halt anlamayip, kafama gore yerlestirip, haaa boylemiymis, kolaymis diyerek yolunu bulup, masadan kaldirip, dikis makinasina gelene kadar hangi parcayi, hangi parcayla birlestirdigini unutup, geriye donup iki saat tekrar dusunup, bu sefer ignelemeyi akil etmek idi.:))

 Tabi ilk baslarda birturlu isin icinden cikamayip, saatlerce internette video arastirdiktan sonra, buldugum video ile dunyalarrrrrr kadar mutlu oldugum halde 3 gun surundurdum.:) Acaba ben bir nevi akil tutulmasi falanmi yasadim. Yoksa zaten aklim herzaman tutuktuda benmi arada calistigi bolumleri degerlendiriyordum:)) Bilemedim valla:))

Neyse bak bu videoyu izleyin anacim valla cok faydali. Ne guzel anlatmis adamcik. Ama benim yaptigimi yapmayin, kalibi cikardiktan sonra patin birini kesin:))















Amanda amaaaannn, guneside gormusteee, gunes gozluklerinide takip pozlarda verirmisss:)))

Bak bak bakkkk corap bile yok ayaginda:))) Gordugunuz gibi gunes olunca disarida cekim yapiyorum. Yoksaki kesinlikle mekansizlikla, yada tembellikle alakasi yok:))

Bu arada bu kumas, pazardan gelinimizin anneannesi tarafindan masa ortusu niyetiyle alinmis. Yengem, yani  torun anneannesinde gorup: aaaa ananeee bu benim olsun deyip el koymus.
Bende yengemde gorup: aaaa bundan cok guzel pantalon olur dedim. Alip cantama koydu:)) Nedir bu masa ortulerinin benden cektigi acaba?:)))
Camin altinda boyadigim saksilarimada dikkatiniz cekerim efeeemmm. Gordugunuz uzere, ari gibi calisiyorum:))



 Gormemis bir pantalon dikmis, poz poz fotolarini cekmis:)))

Kalip bilgilerini isteyen arkadaslar ve kendime hatirlatma :) 2014/2 129 A
Kalip onerisi: benim gibi cok esnek bir kumastan dikecekseniz, cikardiginiz bedene dikis payi eklemeyin. Ben once ekledim bol oldu. Yari esnek kumastada 1 cm yada daha az dikis payi yeterli olacaktir. Baska hicbiryerinde duzeltme gerektirmeyen guzel bir kalip.


Musmutlu gunleriniz olsun canlar...










43 yorum:

  1. Ay okurken kendimi gördüm valla aynı ben! :))) bir eşofman dikeyim dedim yan cepler bir günümü aldı... sanki lego oynar gibi düşün babam düşün... o kadar uğraştıktan sonra sırf paçaları kaldı hala bitiremedim 1.5 aydır bekliyor... pantolon süper yakışmış ne kadar övüne övüne fotoğraf çekilsen azdır... sevgiler! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Sedaaa ne olacak bizim bu halimiz :))
      Benimki 3 gun surundu ama beni benden aldi:) Bu defa azmettim ama, atmadim bir koseye:)) Cercevelenecek kadar olmus degilmi? Beni bir sen anladin bak:)))

      Sil
  2. Vallahi ilk dikim için harika olmuş. Praject one way de falan bazen bir dikiyorlar, aman aman diyorum. Buna bayıldım. Güle güle giy.

    Bana geldiğinde hatırlat örtü sermeyeyim masaya, amerikan servisle idare edicez artık (kumaş değil plastik) :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yaptim, ben yaptimm diye ortalikta dolanan bir deli dusun. Dusundun mu? Hah iste o benim:))) Tesekkur ederim.
      Hahahhaaaa herkes masa ortulerini kose bucak sakliyor benden. Niye anlamadim? :))
      Ama biliyorsun o plastiklerle cok guzel kutu kaplaniyor:)))

      Sil
  3. Pantolon benim için hala ulu manitu projesi. Yani yapılacaklar listesinde gömlek ve ceketten sonra en zor giysi. 3 gün bence normal.Pantolonunuz harika olmuş. Hem de lacivert. Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende oyle diordum, ama inanin ki tamamen bizim gozumuzde buyutmemiz. Aslinda bir cesaret edildiginde, aaaa bumu korkutmus beni diyoruz. Benim bu kadar zorlanmam, dergilerdeki aciklamalari okumuyorum, numaralara ve kafama gore yapmaya calisiyorum:)) Cok tesekkur ederim.

      Sil
  4. İlk dikiş için şahane görünüyor ellerine sağlık canım. her seferin de yeni bir şey öğreniyoruz. Büyük oğluma çocukken biraz kiloluydu hazırlar hiç yakışmazdı üstüne al paçayı kes yandan ayarla filan derken kendim öğrendim de lise yıllarına kadar okul pantolanlarını ben diktim süper dikişim yok ama olayı kurtarıyorum kendimce:)))

    Maaşallah diyeyim ben nazarlar uzak olsun dikiş boyama süsleme çok faalsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Hatice, her defasonda yeni birseyler ogrendikcede nasil mutlu oluyoruz degil mi? :))
      Bende senin gibi basladim ve uzun bir sure bende kucuk ogluma ayni sebepten, ayni seyleri yaptim:))
      Cok tesekkur ederim. Bu ara havalar isindi burada (hayretlik bir olay:)) o yuzden tutamiyorum kendimi:))

      Sil
  5. Bencede ilk deneme için harika olmuş. Ben kalıbı da çok beğendim. Hangi kalıp ki bu ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. Evet kalibi bende cok begendim. Ama dikis payi vermeden kesmek gerekiyor. 2014/2 129 sanirim:))
      Yarin bakip yayina eklerim olurmu? :))

      Sil
  6. NE GÜZEL DİKMİŞSİN YİNE SÜPER GÖRÜNÜYOR PANTOLON CNM GÜLE GÜLE İYİ GÜNLERDE KULLAN :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Ilcihan. Simdi mavidende dikecegim, cok fena gaza geldim:))

      Sil
  7. Alemsin Mevlüde....
    Masa örtüsünden hiç pantolon yapmak aklıma gelmezdi eskiden şimdi her gördüğüm masa örtüsüne Mevlüde bundan ne dikerki diyorum :))
    Ama şahane olmuş pantolon, hatun güzel olunca yakışıyor da :)))

    Birde aceleci olmasa :) Bak daha neler yapacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alemim degil mi? :))
      Hahahahahaaa benimde gelmezdi dikise baslamadan once. Simdi herseye dikilebilecek nesneler olarak bakiyorum.:))
      Yaaa nedir bu masa ortulerinin kaderi?:))
      Cok tesekkur ederim Sebnem:)
      He yaa birde az sabirli olsam super olacak valla:)

      Sil
  8. Ayyy, ayni beeen: "masadan kaldirip, dikis makinasina gelene kadar hangi parcayi, hangi parcayla birlestirdigini unutup, geriye donup iki saat tekrar dusun" Yaka patı yaptım yakın zamanda ben de, delirmeye ramak kaldı:))
    Pantolon çook güzel olmuş, çok yakışmış, güle güle giy:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahhaaa Gokceeee, bir biz degilmisiz kiz. Bak herkes bizim gibi:))
      O anda delirmeler sorun degil, ikinci defa yapmaya kalktigimizda unutmasak:))
      Cok tesekkur ederim hayatim. Optum kocaman...

      Sil
  9. Ayyyy şu pantolon maceran kalp spazmı geçirtti bana. Bu ne yaaa. Ama artık unutmazsın bence. Çok güzel olmuş. Ayrıca ne o öyle havalı kavanozlar falan. İndirtceksin bana kilerdeki bütün kavanozları oturup boyuycam o olacak. Kadın yavaş git. Daldan dala atlama öyle. Takipte zorlanıyorum. Kavanoz pantolon bluz bir sürü artiz pozu ayy beynim döndü. Yinede öpüyorum. 😄😄😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak daha okurken neler yasadin, birde beni dusun:))
      Cepleri yine unuturum ama pati unutmam. Cepler puzzle gibi, herdefasinda dusunduruyor:))
      Kavanozlari senden kiskandm hayat. Senin kadar cesaretli olup dolap boyamam ama kavanoz boyayabilirim dedim:)) Cikar kilerdekileri onlarin basi kelmi? :) Artizlik ruhumda var ne yapayim:)) Bende optum en kocamanindan...

      Sil
  10. İlk deneme için gerçekten muhteşem olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmus degil mi? Cerceveleteyim ben bunu o zaman:)) Tesekkur ederim

      Sil
  11. benim de buna benzer lacivert puantiyeli bir oantolon dikmişliğim var. sizinki çok daha özenli görünüyor kesinlikle. ellerinize sağlık. video paylaşımı da süper oldu ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. Aslinda kumas guzeldi, hic kayma falan yapmadi. Diekrkende beni hic zorlamadi. Sanirim o yuzden boyle guzel oldu. Tesekkur ederim. Video faydali olur umarim herkese :)

      Sil
  12. Mevlüdeeee sana bir haller olmuş anacım ilhamlar gelmiş.O ne güzellik bir pantolon,ellerine sağlık azıcık,unutmalar filan olmuşsada sonunda ortaya çıkmış tebrikler.Pes etmeyeceksin bacım yoksa,sanatını gösteremezsin.Gerçekten çok güzel olmuş anneanne örtüsünden olsada,sana yakışmış.Sevgiler arkadaşım kavanozu unutum sanma mavi mavi masmavi güzelik olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can sikintisindan basladim. Kumas ziyan olsada onemli degil, deneyeyim diyerek basladim. Sonuc harika oldu bana gorede:)) (cokta mutevaziyim gordugunuz gibi:))
      Azicik unutma ne ki? Butun birgun boyunca ikinci pati ne yapacagim diye kara kara dusunmelerr, ceplerin parcalarini surekli unutmalar. Ayyyy aklima geldikce bi silkeleniyorum yine:))) Pes edip biraktigim isler cogaldi bunu bari becereyim dedim:))
      Tesekkur ederim. Kavanozun vernigini atinca mavis mavis guzel olacak. Ama caylar sabirsizlandi giriverdiler bile icine:))

      Sil
  13. Meli kız (Yenimahallede Çayırova ilköğretim okulunda )12 sene çalıştım.Seni ben okutmuş oluyormuşum ha ha hahhhay ne güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa belkide kimbilir kizzz, ay pardon ooretmeniimmm.:)))
      Hangi yillar oradaydin, belki taniyanlar bulurum. Dedikodunu yapariz, cekirdek citlerken :))

      Sil
    2. Melicim 85-97 yılları arasında siz ne zamandan beri oradasınız ailen yani.Ben Gebze'de ikamet ettim okula çayırovaya gidip geldim.Gebze'de 25 sene yaşadık.

      Sil
    3. Ben 36 yil orada yasadim. Annemler 55- 60 yildir oradalar. Benim son iki seneme denk gelmis, ama ortaokul yukarida oldugu icin tanisma sansimiz olmamis demekki:) Ama Galip Oktayi, Ibrahim Benlicobani, Tevfik Aksuyu, okul muduru Cevdet Cetinkayayi tanirsin mutlaka. Biraz daha kurcalarsak, ozaktan akraba cikacagiz gibi bir his var icimde:)))

      Sil
  14. Bebemmm aynı sen gibi bende patlı cepli pantolon diktim ama etekpantolon seninki 3gün sürmüş benimkisi nerdeyse 3hafta bitti 2gün önce resimlenmeyi bekliyor seninkisini çokk beğendim sen göbeği falan eritmişin ne güzell fitsin kavonozsa ayrı bir şık olmuş keşke benimde bir denemem olabilse böyle görünce heves ediyorum ellerin kolların dert görmesin sen herşey süperr alkışşşş ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayni kabuslari sende yasamissin demekki :))
      Ama sen birakip ara vermissindir. Ben en fazla 15 dk. Ara verdim:))
      Gobek erimedi hayat, azicik icime cektim hahahahaa:)) 3 gundur de koca kisisi beni maraba gibi calistiriyor disarilarda:)) Gunesi gorunce attik kendimizi bahcelere:)) Bakan guzel gozlerin ve guzel sozlerin icin coookkkk tesekkur ederim arkadasim. Optum

      Sil
    2. Kesinlikle ara ara uğraştım ama yukarıdaki yorumumda bir şeyi gözden kaçırmışın :))) etekpantolon ne yahu :)) acele ile yazarsam pantolonetek olur etek pantolon :)))bende kocamannn öptüm arkadaşım.

      Sil
    3. Bildim degil mi?:)) Yoksa 3 hafta surmez senin maharetli ellerinde.
      Hahahahahaaa siz Turkler etekpantalon diyorsunuz herhalde diye birsey demedim:)))
      (caktirma ne demek istedigini anladigim icin, yanlisi farketmedim bile:))

      Sil
  15. O kumaş masa örtüsü olaydı bu kadar havalı ve güzel dururmuydu, durmazdı:)) azimle yılmadan uğraşmışsın sonuç mikemmel olmuş:)) kavanozun da çok şeker olmuş. MaşaAllah diyorum, pantlonu da guzel güneşli günler de giy diyorum başka da birşey demiyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede olmazdi:) Siyah masa ortusumu olurmus? Masa ortusu dedigin beyaz olur:))) Evet yaa ne azmettim ama!!! Evet sonuc mikemmel oldu valla:) Birde rahaaaatttt, ohhh mis. :))
      Ayyyy gunesli gun dilegine kocamaaaan tesekkur ederim. 3 gundur sahane bir gunes var. Gerci dun adetini yerine getirdi yagdi ama olsun, bugun yine gunes var:)) Optum en kocamanindan...

      Sil
  16. Canımmm Mevlüdem benimmm geldim merak etme iyiyim. iyi olacağım öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh cok sukur sesin cikti:)) Merak etmistim. Iyi olmana sevindim. Bende opuyorum en kocamanindan...

      Sil
    2. Kuğu delisi işte:))

      Sil
  17. Very nice pants! They look good on you! Nice work!

    YanıtlaSil
  18. Hıııııı o pantalonla gömleği niye çıkarmadığını ,pazenle kombinlediğini anladım kıssss :))) yeni dikilmiş,gece de onlarla mı yatıyorsun yoksa Mevlüdeee :))) senle uğraşmak çok güzel ,blog dünyasının çılgın kadını çok beğendim pantalonu,ellerine sağlık,zayıf olmak ve bu pantalonlardan giymek isterdimmm ...kocaman öpüyorum senii

    YanıtlaSil
  19. Sus sus aramizda herkes bilmesin:))
    Bayramlik gibi dusundum, onlarla yatip onlarla kalkiyorum komurcu cocuklari gibi:)))
    Pazen daha once bitmisti ama hemen arkasindan pantalona baslayinca fotogralamak kismey olmadi:)
    Pantalon burun farkiyla kapti onceligi:)) Zayiflik konusunda gobusu iceri cekip nefesimi tuttum, farketmedin galiba:)) Yoksa bagimsiz bir parcam gobusum:))Aldi basini gidiyor:))

    YanıtlaSil
  20. İlk deneme için harika gerçekten. Patlı değil ama cepli tulum dikmiştim geçen sene de cepler beni biraz !!! uğraştırmıştı. Patlı yaparsam artık patlar mıyım, yoksa iki üç gün havalanıp oturup yapar mıyım bilmiyorum ama kalıp çok güzel oturmuş üzerinize, kaçırdıysam kusura bakmayın ama kalıp Burda Dergisi'nden ise bilgilerini paylaşır mısınız? Güzel günlerde giyin Mevlüde Hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Handan hanimcigim Yaa bu ceplerle sinavim hic bitmeyecek herhalde ne dersiniz? :))
      Yok patlamazsiniz ama havalanip havalanip oturursunuz:))
      Hayir kacirmadiniz, kalip bilgisini yorumlarda vermistim ama siz soyleyince yayina ekleyecegimi hatirladim:)) Hatirlatma oldu, tekrar tesekkurler...

      Sil