16 Mayıs 2016

Ben geldim, geliyorum, gelecegim derken HANDAN GELDIIIII:))

Merhabalarrrrr,
Evet ben dondum, ama donmeseydim bundan iyiydi. Giderken yap temizlik,  donunce yap temizlik, bu nedir arkadas? Ev hanimi olarak, haftada iki gun tatil istiyorum. Tatil donusu temizlik yapmak istemiyorum. Disarda yemeyi sevmedigim icin, temizlik gununde evde yemek pisirecek yardimci istiyorum. Cok seymi istiyorum? Evet sanirim, galiba coksey istedim.:))
Gordugunuz gibi bunye alisik olmayinca cokmus gibi geliyor:)))
Neyse Henuz buyuk salonun temizligine baslamadim cunku koca kisisi yayilmis salona. Canima minnet dedim, kendi haline biraktim. Tabi bu arada bos durmadim, temizlik, camasir, utu yaninda limon cekirdeginden yetistirdigim limonum ve nane, maydanoz, sogan ekecegim saksilarimi boyadim. Yagmur ve dolu durunca hepsini halledecegim.

Gelelim Turkiye'ye.
Hep bir kosturmaca, hep birseyleri yetistirme telasi ile kosa kosa yasarken gunleri, Handan'la bulusma son gunlere kaldi. Cuma gunu kankamla kadikoy kumas pazarina gittik. Giderken ne hevesliydim, neler neler alma hayalim vardi. Cumarteside Handan'la bulusacaktik.
Abi pazara girdik, ilk birkac tezgahtan birseyler aldiktan sonra, bende bir bitkinlik, bir isteksizlik, bi amaaannn bosvercilik basladi ki sorma gitsin. Baktim pazar tat vermiyor, hadi Sevda'ya caya gidelim dedik. Kalktik gittik. Amanda amannnn, Sevdamda bir sohbet, bir muhabbet, habire birseyler yeme (hatun bir masa kurdu, karnimiz doyduda gozumuz doymadi:)) yedikce konustuk, konustukca yedik, derken saati 20.00 etmisiz. Dosegimiz kalin oldu ama artik kalkma vaktidir dedik, evin yolunu tuttuk.
Yenimahalleye geldik, bir usume aldi beni. Allahim dedim hasta olacagim galiba. Insallah burada olurumda bana bakarsiniz dedim kankama:) Dilek kabul saatimmis sanirim:) Eve zor attim kendimi ve 3 gun boyunca igneler, ilaclar, yatak yorgan yattim. Degil gozumu acmak, kasimi kaldiracak halim olmadi. Bademciklerim, bademcik olmaktan cikmis, bildigin karnabahar tarlasi olmus. Bir serum, iki grip icin igne, agri kesiciler ve grip ilaclari, arkasindan 5 tane antibiyotik igne derken, Pazartesi gozumu acabildim:)) Bosuna dememisler: buyuk lokma ye, buyuk konusma diye. 10 yildir grip olmuyorum diye hava atiyordum, al sana :)))) Bu arada Handancigim sagolsun hergun ariyor nasil oldun diye? Pazartesi ignemi yaptirmak icin poliklinige ciktigimizda tekrar konustuk Hnadan'la. Ben geleyim eve dedi. Nasil mutlu oldum, nasil sevindim anlatamam. O kadar sevindim ki telefonu yuzune kapattim, o derece yani:)) Saka len saka. Telefonun jarji bitti yuzune kapandi. Eve gelip jarja takartakmaz, arama tusuna basarken Handan aradi:
-Vay arkadas bi gelecegim dedim, telefonu yuzume kapattin, tamam gelmiyorum rahat ol dedi
- Bende bekledim artik vazgecmistir gelmekten deyip actim telefonu dedim:))
- Minibusten nerde inecegim dedi:))) Hahahahahha vazgecmemis.:))
Tarif ettim, indigi yerden gidip aldim. Veeee iste bizdeyizzzz.

Biz gidecektik ya once, Handancigim ve annesi birsuru sey hazirlamislar, (hamsili pilavida kacirdik), gidemeyince Handan oturup afiyetle yemis, kilolarida tek basina almis:))) Ama gelirken kendinden sakladigi boreklerden getirmis. Pacanga, kiymali, iki cesit daha vardi unuttum:)), kankamda citir simit getirdi, bende tiramisu yaptim. Vurduk sohbetin gozune, kahkahalar ata ata...:))

Annem yeni ergen. Elinden telefonu birakmadi, instagram ve twiterda pek populer. Face zevkli degilmis:))) Bi duysa onlar ne diye sorar caktirmayin:))))

Cektimi, cekiyormu derken kankami gotururken yakaladik. Bizdeki mutluluga bak:))

Ignenin etkisiyle ayakta durdugum belli olmus burda.  Amaaaaannnn yat yat nereye kadar degil mi? Ayyyyy Handan'im gelmis kiiizzzzzz:)))

Bunlari en sona sakladim. Handan'cigim bana ne guzel kitaplar getirmis. Omrumun tek gecesine basladim daha ucaktayken. Yazim dili cok enteresan geldi bana. Adapte olmakta biraz zorlandim. Ama daha ilk sayfalarda alip goturuyor insani. Cok eski kitaplarmis, sanirim yazim dilininde sebebi bu.
Birde Handan cekilis yapmis ve ben bir bileklik begenmisim (cekiliste begeni nasil olmus, hatirlamiyorum valla:)) Cunku bilekligide unutmustum ben. Ama Handan unutmamis ve benim icin saklamis. Bkz ustten ikinci resimde kolumda:))
Birde renkleri cok hosuna gittigi icin dayanamayip aldigi coraplar. ki renklerine bende bayildim.
Sevdamla Eminonu maceramiz var sirada:))
Musmutlu gunleriniz olsun...

28 yorum:

  1. Canım ne güzel insanın sevdikleri ile birlikte vakit geçirmesi. Bende yakın zamanda İstanbul yolcusuyum. Çok geçmiş olsun. Hava değişimi çarpmış seni sanırım. Ama dostlarla yan yana olunca hastalıkta neymiş diyiveriyor insan :):) Gittiğimde bende bir Eminönü çıkartması yapacağım. Almam gereken malzemeler var. Cuma pazarına bende mi gitsem acep. Seni kıskandım şimdi :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla haklisin Yasemin, helede boyle blog arkadaslarimizin tamda tanidigimiz, bildigimiz, sanki yillardir tanisiyormus gibi olmasida ayri bir haz, ayri bir mutluluk:)
      Sana iyi yolculuklar, ama cok dikkat et kendine bu mikrobik bir olaydi, oyle bildigimiz grip degildi. Bende diyorum hastalikta neymis, insan dostlarla olunca...:))
      Marpuccular'a gi direkt. Neler var neler. Sadece yapiskanli tela bulamadim ben canta icin. Cuma pazarina mutlaka ugra. Ne guzel kumaslar var cantalar icin. Birde kucuk portefeuille icin gercek deriler 5 tl. Almayani dovuyorlar.:)) Kiskanma git kiz valla...

      Sil
  2. Yavrucum sülalece yerinde duramıyorsunuz, hahaha, bak ben masum masum poz verip duruyorum, benden başka herkes başka havada :D

    Kitapları eski kitap istediğini söylediğin yazıma ithafen eski aldıydım. Şimdi millet bilmeyecek, yanlış anlıycak bak :D Yanına osmanlıca türkçe sözlük de gerekli olabiliyor tabi, eski kitapların da öyle bir yanları var:)

    İyi ki gelmişim, ama bir dahaki sefere bizde toplabiliriz umarım. Vallahi size yaptıklarımı yemekten insanlıktan çıktım yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurtluyuz hayatim ne yapalim:)) Ben bide hasta olunca daha bi kipirtili oluyorum:)) Birde poz vermeyi beceremem, soyle durayim boyle guleyim derken, korku filmlerinden firlamis gibi oluyor butun pozlarim:)))
      Yaa yorumlari okuyunca anladim ki kitabin yazim dilini anlatamamisim:((
      Icinde sozluk gerektirecek kelimeler yok, cok anlasilir bir dil kullanilmis, sanki birbiriyle sohbet ederken den, birine anlatiyormus'a gecip, sonra roman yazimina akiyor anlatim. Farkli bir dilden kastim buydu:) Anlatabildim mi bilemedim yine:))) Ben cok sevdim kitaplarimi, cok tesekkur ederim tekrar...
      Valla iyiki geldin, keske hasta olmasaydim da daha guzel agirlayabilseydim, daha bir kudurabilseydik keske:)) Neyse birdahaki sefere sende yapariz artik:)) Valla hiiicccc abartma Handan fistik gibi hatunsun, fotograflar cok yaniltici, ben bunu gordum...
      Optum en kocamanindan...

      Sil
  3. Ah Mevlüdem beee seni görmek kısmet olmadı bana. Sen geldin ben düğün için İstanbul dışına çıktım. Dönüşün çabuk oldu bu kez. kankilerinle güzel vakit geçirmene çok sevindim lakin hastalığınada çok üzüldüm. Geçmiş gitmiş olsun canım. Allah devasız dert vermesin. Eminönü maceranızı merakla bekliyorum. Çok öptüm canımcağzım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh be Fundan saglik olsun. Birdahaki sefere insallah. Hatta soyle hep birlikte bir piknik, bir branch falan yapariz:)) Yazinda gelecegim diye kisa tuttum, koca kisisi demesin ki gidince donmeyi unutuyorsun:))))
      Gecti gitti hastalik cok sukur. Amin insallah hayatim. Yaaa sonra farkettim ki Sevdayla Eminonunde ve evde hic fotografimiz yok leenn.
      Eminonunde kendimizi cekmeyi unutmusuz, evdede benim telefonum yoktu Sevdaninkiyle cektik, onda kaldi.:))
      Bende optum koskocaman

      Sil
  4. Yazıyı çok keyifle yazmışsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim:)) Gunlerin keyifli gecmesi yaziya yansidi sanirim:)

      Sil
  5. Gez ye iç ohhh valla dünya sana güzel :))) Türkiye güneşine aldandın değil mi kız sen nasıl soyundun dökündün kim bilir iki güneş ışığını görünce zaten salgın da var herkes salya sümük neyse çok geçmiş olsun canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezdim, yedim ictim ohhh miss:))) Kiz yok, zaten iki gun gunes gordum, birincisinde kot pantalon ustune kisa kollu thsirt, ikinci gun uzun kollu penye ( gunes bulutlarin arasindan ara ara gosterdi kendini)
      sonraki gunlerde ici polar montla dolastim. Yagmur, dolu girla gitti cunku:)) Salya sumuk olayi degildi benimki ama. Sanirim mikrobik birseydi. Nesyseki gecti gitti valla. Ama ben buyuk konustum, hep ondan oldu:))

      Sil
  6. Neden herkes İstanbul'a gider, neden herkes İstanbu'da buluşur, neden, neden! Bu arada Esat M. Karakurt'un bir kaç kitabını okudum. Eski kelimeler olsa da çok anlaşılır ve akıcı bir üslubu vardır. Elimdeki kitapları bitirince kalan Esat Hoca kitaplarını da alıp seriye bağlamayı istedim şimdi:) Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahhahaaaa neden neden? Bende bilmiyorum diyecegim ama biliyorum ki!:)) Ailem Istanbulda, hersey Istanbulda var. Alisveris ve pazar cenneti:)) Ama bak ahanda buraya yaziyorum, bu yaz Antalya'ya gelirsem soz sana gelecegim.:)
      Kitaplar gercekten cok guzel, ve eski kelime yok icinde okudugumun. Handan'a yazdigim gibi anlatim dili demeyeyim de anlatim sekli ilgincti. Seriye baglanacak kadar var ama:))
      Optummm

      Sil
  7. Geçmiş olsun ,kolay gelsin,hoş geldin,hemen Sevdayı aradı gözlerim,Handanı da düzgünce görmüş oldum ,kendi bloğunda hep merak ediyordum ama tam olarak görmüyordum :)))kumaşlar da almışsındır sen,ne güzel yakınlarını gördün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gecti gitti, tesekkur ederim, hosbulduk. Sevdayi ikinci yayina biraktim, cunku Sevda'dan fotograf almam lazim. :))
      Handan fotograflardan daha ince, daha uzun boylu. Ama bir guzel kahkakasi var ki insan o gulerken mutlu oluyor:))
      Cok kumas almadim, biriki parca, daha cok aksesuarliklar aldim. Ama cuma pazarinda dedim ya hastaligin verdigi bir bitkinlik vardi uzerimde hicccc birseye bakamadim o yuzden. Hadi iyisiniz, az kiskandiracagim:)))

      Sil
  8. "Annem yeni ergen"...koptum yaa:))

    Harika olmus bulusmaniz, cok hosuma gitti. Darisi basimiza artik. Her ikinizle de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahaa kadin ne zaman eline telefonu alsa oyle diyoruz: yeni ergen gibi telefon elinden dusmuyor, birakta iki sohbet edelim.
      Oda bizi makaraya sariyor, dur suna bi yorum yazayim birakiyorum, yada hep sizmi bakacaksiniz feyse, torunlarima bakiyorum diyor.:)))
      Darisi basimiza valla, ne guzel olur Ayseee:)

      Sil
  9. Çokk geçmiş olsun hayatım anlaşılan seni hava çarpmış ya da yine nazara geldin hem kendi kendine grip olmuyorum demekle nazar ettin hemde balkondaki neşeli gülüşlerin milleti çatlattı neyse sağlık hastalıkları olsun arkadaşlarınla ne güzell vakit geçirmişin dostluğunuz daim muhabbetiniz boll olsun annemede maşallah yani :)) Sevda sağmı :) özledim onu maceranızı merak ediyorum sevgiyle kal ev işlerin kolay gelsin maviş gözlüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Aysel. Valla ya hava carpti, yada ben kendi kendimi carptim. Ama ben biliyorum, ben buyuk konustum, cok buyuk konustum. Yok ben 10 yildir grip olmuyorum, yok mikroplar soguktan dondu kipirdayamiyorlar... Al hepsi birden canlandi bana da gunumu gosterdi:))
      Hee kiz ama haklisin nazarda varmis...Annemle yengem okudukca esnemekten agzimiz yirtildi deyip durdular valla:))
      Handan ve kankam gelince daha bir ayaklandim, super oldu. Amin insallah Ayselim. Annem klasik annem iste:))
      Sevda sag ama biraz saglik problemi var. En kisa zamanda yazacagim bizi:)) Ama ama ama ben yesil gozluyum, kim bu mavis gozluuu??? :)))

      Sil
    2. Erenlerin sağı solu belli olmazmış yeşil yerine maviş yazmışım işte olsunn sonuçta renkli güzell gözlerin var ....ayy üzüldüm Sevda'ma şimdi inşallah çabuk toparlar hep bloguna uğrayım nerdesin diye yazayım derken senden haber aldım aman kimse hasta olmasın bende çok koşturdum bu aralara kronik rahatsızlığım yine gündemde idare ediyorum cnm. ama çokk kötü değilim..

      Sil
    3. Tamam o zaman erenler... Sen ne dersen o:)))
      Senden sonra dun Sevdayi aradim, grip olmus, salya sumuk garibim yaa:((
      Sanada cok gecmis olsun. Aman ne cok hastalik var yaa:((
      Hepimize allah sifa versin...

      Sil
  10. Yerim ben seni Mevlüde...
    Çiğ çiğ yerim hem de :)))
    Acayip kıskandım yahu sizi :)))
    Bir dahaki sefere bende gelicem banane :)))
    Şaka bir yana hakikaten çok keyifli gözüküyorsunuz. Gelmiş geçmiş olsun, bir daha kendi kendine nazar değdirme olurmu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karta kactim artik, cig cig midene dokunabilirim, pisirde ye beni:)) Ama illa ye yani:))))
      Kiskanmaaa, sende gellll...
      Bende bu papuc kadar dil varken yine nazarlarim kendimi:))) Optummm

      Sil
  11. Melicim çok geçmiş olsun.Yediğin içtiğin senin olsun,gezdiklerini anlat diyecektim,gezemeden gelmişsin anlaşılan.Ama,ama,ama kıskandım biraz buluşmaları falan ,filan.kumaşlar, Ben de Ankara Ulus'a giderim alırım görürsün sen o zaman.Şaka bir yana sağlıkla kal öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezmeden cok islerimi hallettim. Kiskanmaaa seninlede bulusuruz ki!
      Kumas yok, yani kiskanilacak kadar almadim. Ama Istanbul pazarlarini kiskanabilirsin, zira bende gidemedigim zamanlar cok kiskaniyorum cunku:))) Ulus'a git al, kiskandir beni:) Bu aralar bende damlayabilirim Ankara'ya. Koca kisisinin pesine takilip:)))

      Sil
  12. Çok çok geçmiş olsun. Sen kendine nazar etmişsin ama işte o sıkıntıyı çekecekmişsin demekki. Sağlık hastalığı olsun. Arkadaşlar la sohbet muhabbet moralini düzeltmiş biraz. Zaten bu günler için lazım değilmi ya:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilimide isirmistim ama! :)))
      Akacak kan damarda durmuyormus demek, olacagi varmis:)) Neyseki herkey dostlarla guzel, hastalik bile:)) Cok tesekkur ederim...

      Sil