29 Mart 2016

Mart/2016 Etkinlik Ceketleri

Merhabalarrrr,
Aslinda ceketlerim 10 mart civarinda falan bitmisti,
Evet evet Aysel'in  etkinlik ceketlerinden bahsediyorum tabi caniimmm:)

- tembellik basa bela yapacak birsey yok.

- tabi caniiimmm soguk havalarin hic sucu yok

- kabul et sende biraz tembelsin.

- Hssstttt ne yapiyorsunuz siz oyle elaleme karsi? Butun millet size bakiyor. Cik, cik, cikk yaa:))
Ohoommm seyyyy, evet ne diyorduk. Haa ceket!!! Evet ceketler bitti ama fotograf cekimi icin uygun hava sartlari beklendi. (Sari ceket icin) Bu bu lanet ulkede mumkun olmayinca ic cekisle, ic cekime devam edildi.
Toparladik sanirim.:))))
Ic sesim ve ben, sizinle sonra, yalnizken gorusecegiz!!!

Evet bu ceketi ortanca gorumceme diktim. Kendisi 34 beden alti oldugu icin, malum ben giyemedim.:)  Sukufede karnini iceri cektide oyle giydi:))
(Iyi oldu haspam hep fizigiyle hava atiyordu bana:))
kollar sanki iki renkmis gibi cikmis, ama isiktan o isiktan:)
 Model eski burda dergilerinden. Ama asla tavsiye etmedigim icin, model numarasi, yili falan vermiyorum. Arkadas hicmi bir parcanin olcusu birbirini tutmaz:(( Allahtan gorumcem uzun elbiselerin ustune bayagi kisa istedide kese duzelte kusa cevirdigim ceket heba olmaktan kurtuldu:))
 Benim sevgili koca kisisi o gun evdeydi, ben sukufeyi disari cikarip fotograf cekerken: siskom istersen sen giyde ben cekeyim dedi.
Soyle ters bir bakis attim,
- Ne olduuuu dedi?
- Sence ne olmus olabilir dedim? Bu ceketi Emine ablaya diktim ben! (34 beden alti ile 40 bedeni kiyasladi caktirmadan)
Elini kafasina vurup; ay pardooonn diyerek arkasini dondu kis kis gulerken. Arkasindan Sukufeyi firlatmamak icin kendimi zor tuttum. Hain koca...
Ama iki saat konusmayarak intikamimi aldim kendisinden:))





Buda kendime diktigim sari dantel ceketim. Gecen yaz Turkiye'ye gitmeden once almistim kumasi. Yine indirime girmisti. Metresini 3,75 eurodan aldim. Ama niye bu kadar ucuzlattiklarini anlayamadim hala. Nasil guzel bir kumas, nasil guzel dikiliyor. Insan dikerken bu dikis hic bitmesin dedirtiyor. O derece sahane birsey.
Carsamba gunu gidip 4 metre daha almayi dusunuyorum. Sari civciv gibi dolasirim artik ortalikta.:) Arada yemlemeyi unutmazsiniz beni degilmi:)))
 Aslinda daha once bitecekti ama ilk etapta astarsiz yapmak istedim. Temiz gorunsun diye kol evlerini overlokla gecmek istedim ama altta katlanma olmus farkedemedim, arka yani kesmisim. Allahtan ilk defa dikis payini 1,5 cm vermistim. Birde rahat olsun diye bir beden buyuk yapmistim.
 Bu defa ise yaradi rahatlik duskunlugum:)) Yeniden soktum kesilen yeri attim, yeniden diktim. Bu arada 40 beden cikarmistim kalibi ama 42 gibiydi diktikten sonra sokup bir beden kucultmustum. yani yakada dahil 3 defa dikilip sokuldu. (Niyahetinde dikis paysiz 38 bedene indi:)) Ama kumasta herhangi bir deforme olmadi. Birdaha almayayimda ne yapayim, siz soyleyin? :)) Sevdamda bu ayakkabilari iyiki yapmis. Yoksa ne yapardim fotograf cekimlerinde:))
 Gokceeee bak bu poz senin icin. Pratik yakadan yaptim yine:)) Kiz valla cok pratik.


 Kalibin tek hatasi arkada pli payi vermemisler astarda. Ve pervaz payinida cikarmamislar. Bende pli icin arka ortayi 10 cm kadar sokup, yanlara acarak, ortaya kumastan ucgen parca diktim. Boylece ayri bir havasida oldu:)) Fotografta pek belli olmamis.
 Son iki poz utulenmeden cekilmisti. O yuzden oyle gorunuyor. Yoksaki yok oyle potluk, kirisiklik yani:))
Bir etkinligi daha bitirmenin huzuru ile yeni dikislere yelken actim:)

Musmutlu yarinlariniz olsun...

41 yorum:

  1. Yaaa insan bu kadar mı zevkle okunan yayın yapar , diktiklerini mi öveyim gülümseten yazdıklarını mı hele de duruşuna ....ceket ne yakışmış öyle yeminle manken gibisin hiçç yaşını göstermiyorsun bacım tü tüü maşallah ...görümcen de sende mutlu günlerde sğlıcakla giyin . Aaaa unuttum cketin ensedeki eki benim ilk dememdeki astar çalışmamın aynısı olmuş ama ben görüntü kirliliği olur diye gösterememiştim :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikim asamasinda aslinda kendi icimde yazmaya basliyorum. Sonra bitirdikten sonra zaten yazi hazir oluyor kafamda. Araya ikide koca kisisyle yaptigimiz atismalari katinca boyle yazilar cikiyor ortaya iste:))
      Mankennn evet sisko mankenn:)) Yasimla sorunum yok cok sukur. Ben degil nufus kagidim eskiyor:))
      Gorumcem provada begenmisti insallah bitmisinide begenir. Gerci model eksik oldu ama:))
      Sari ceketin astardaki o parcayi dantelden yaptim, cok hos bir goruntusu oldu. Ben cok begendim:) Eminim seninkide guzel olmustur.

      Sil
  2. Çok çalışkansınız. Bakalım ben yetiştirebilecek miyim? Ama Funda hanımın bluz etkinliğine zor yetiştim ama yetiştim:) Bu arada BAYILDIMMMM. sİYAH ceket enfesto! elleriniz dert görmesin emi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler. Yetistirirsiniz. Uzerine durunca 1 gunluk is:))
      Insallah gorumcemde begenir:) Yoksa gorumce gok tasi, gordugun yerde bas tasi sozundeki gibi tasa tutarim ben onu:)))

      Sil
  3. Çok şık ikisi de ellerine sağlık canım benim :)) İlk ceketin kalıbını verseydin iyiydi yalnız model harika. Danteli de ayrı sevdim ama orada ayakkabılara bakmaktan cekete pek bakamadım ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol hayatim. 2002/04 110 nolu model. Ama arka ve on parcalarin olculeri birbirini tutmuyor, uzunlu kisali. Olcerek yaparsan sorun olmaz sanirim. Birde arka etek ucundaki parcada olculerek kesilmeli.
      Ben buyuklu kucuklu dugme bulamadigim icin ( ayni model) arka, cep ve kollara dugme kullanamadim maalesef:(( Malzemesiz bu kadar oldu ancak:)) Sevdam yaptimi oyle yapar ayakkabilari iste:))

      Sil
  4. Mevlüdeciğimmm,çalışkan arkadaşımmm görümcesine de dikermiş,pek de hayırlı gelinmiş mış mış da mışmışmış....Helal olsun sana öncelikle bunun için :)) Ama o astarı göstermeler ,ceketi ters çevirmeler falan,beni kıskandırmak için yaptın değil mi,itiraf et :)Sarı ceketin de çok güzel olmuş,çok beğendim,ama ben de 40 beden çıkarıyorum orda kafam karıştı,sen 36 gibi görünen bir hatunsun,yoksa kocanın dediği gibi gerçekten şişko musun açıklama bekliyorum tez zamanda :)) iyi günlerde sağlıkla giy,pantolanla,ve puanlı ayakkabı ile kombinini de çok beğendimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok vefali gelinim cooookkkk:)) Her eve lazim benim gibi gelin:)) Ama benim gorumcelerim sahane insanlar kiz. Allah herkese boyle gorumce versin valla.
      Astari gosterirken de aklimdan gectin haa. Dedim Nuray gene soylenecek bana:))
      Hic kafan karismasin, soyleki; usten 38 beden alttan 40 giyiyorum. Ama triod ciktigindan bu yana yakasi kapali yada dar seyler giyemiyorum. Oyuzden ya bir beden buyuk aliyor yada dikiyorum, yada cok esnek kumaslari tercih ediyorum. Eee ama tabi bu aralar gobus kirli'nin gobusu gibi aldi basini gidiyor, tamamen bagimsizligini ilan etti:)) Oyuzden 42'ye dogru yol aliyoruz:)))
      Optum en kocamanindan...

      Sil
  5. İlk gördüğümde de çok beğenmiştim,ikisi de şahane olmuşlar Mevlüdem,sen de fıstık gibisin maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol Sevdam, simdi yine almaya gidiyorum sari'dan baska ne dikerim bilmiyorum ama dursun kenarda. Aklimda kalacagina kumas yiginimda kalsin:)) Evet tombul fistik:)))

      Sil
  6. Ellerine sağlık canım iki ceketten birbirinden güzel olmuş. Ben de bu etkinliğe katılacaktım güya, kalıbı bile çıkardım ama kısmet olmadı daha kesemedim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Neclacigim. Aaaaa o zaman hemen bir savunma yazip ver Aysel'e. Ceza indirimi uygular belki:)))

      Sil
  7. hıhhh, pratikmiş! benim ceketin macerasını okuyunca göreceksin pratikliği, ne acılar çektim ahhhh, o pratik yaka beni mahvettiiii :((
    iki ceketi de çok beğendim, ikincinin yakasını çok çok kıskandım! Türkiyeye geldiğinde seni kaçırıp hapsedicem, bi sürü yaka diktirecem sana, intikamım acı olacak, nihahhhahh :P
    İlk ceketin düğme mekanizmasına ayrıca hayran oldum, onu da deniyecem, eminim o da çokkk pratiktir!
    ellerine sağlık civciv sultan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa izlemedinmi o videoyu? Kiz valla pratik diyecegim ama agzima agzima 45 numara terlikle vuracaksin diye korkuyorum:))
      Kacirip hapsetmene gerek yok, oklavayi sallaya sallaya ogretirim bende sana o yakayi:)) Gor bak intikam nasil oluyormus:)))
      Ilk ceketin dugme mekanizmasini bende ilk defa denemedim. Evet pratikmis gercekten demeyecegim tabiki:)) (korkudan diyemiyorum anladin sen)
      Bu arada google+'dan bir arkadas ta demis o yakaya pratik demissiniz ya biraz aciklarmisiniz diye:))
      (Ay beni Belcika sinirina kadar kovalayacaklar valla:))
      Tesekkur ederim hayatim optum

      Sil
    2. izledim o videoyuuu, izledim de gaza geldim zateen, hep senin yüzündeeen!
      ahahhahahh, biraz açıklarmısınız çok iyiymişş :))

      Sil
    3. Heppp benim yuzumdennn! Atin beni denizlere:))
      Tamam Turkiye'ye gelince butun ceketlerinin yakalarini ben dikecegim soz:))

      Sil
  8. En çok giydiğin sarı ceketi sevdim bebişim ♥
    Ayyy şu zayıflama işini halledip senin kilona düşmem lazım... Gardrobuna bir fare gibi girip ne varsa toplayacağım ahahahaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Seboomm bende en cok onu sevdim:)) Sanirim ilk defa acik renk birsey giyecegim icin:)))
      Hahahahhaahaaa gardrobumda birsey bulamazsin ki!!! Turkiye'ye gelirken getiriyorum, kumaslarla geri donuyorum, cunku orada el koyuyorlar:))
      Ama merak etme, sen zayiflamasan bile ben size dogru emin adimlarla geliyorum:))
      Sen benim kiloma dus, soz bak hangi modeli istersen hediye olarak dikecegim sana...

      Sil
  9. Böyle gelin dostlar başına :) Görümcelerin beklentisini yükseltiyorsun bak demedi deme. Her iki ceket de çok şık, ellerine sağlık canım. İkiniz de iyi günlerde giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben diyorum her eve lazim benim gibi gelin:)) Bir gorumce olarak kendi beklentilerimi one cikarmak istedim ama, bizim gelinler pek bi beceriksizler. Onlar benden bekliyor:)) Tesekkur ederim Nurten, insallah gorumcemde begenir...

      Sil
  10. Yine döktürmüşsün Mevludecim , gelin görümce giyip bol bol hava atın artık . Bu arada taş duvarlar çekim için güzel fon oluşturmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla benim etkinlikte millete bi dunya laf ettim, onlarda bana etmesinler diye diktim onden onden.:)) Benimkinin rengi gorumceminkini dover bence:)) (Kiskanc-cadi gelin modu:)
      Gunesimiz olsa surekli kapi onunde cekecegim ama, gunesi bulamiyoruz:(

      Sil
  11. ceketler harika görünüyorlar.özellikle dantel çok şık olmuş ellerinize sağlık.Bu arada o puantiyeli ayakkabılrınıza bayıldım,ne şirinler müzipliğinizede çok yakışmış.iyi günlerde giyinin dost ayağa bakmaz derler ama o kadar güzellerki buradayım der gibi bakıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim bende benimkini cok begendim. ( gelinim ya illa hasetlenecegim:))
      Ayakkabilarimi Sevdacigim geldiginde yapmisti. Cok sirinler degil mi? Ayni benn! :))
      Dostlar bu ayakkabiya bakabilirler:)) Cok tesekkur ederim.

      Sil
  12. Aaaaa Serverrr, ceketlerimede bak amaaa! :)))

    YanıtlaSil
  13. Ben ki çok ceketle alâkam yoktur, ikisine de bayıldım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiz bakma bende gaza gelip dikiyorum ama saysan bir kee giymeyecegim:))

      Sil
  14. Şükufeden daha çok yakışmış size sarı ceket :) elinize sağlık, ben de sabırla yapıp olmayınca söküp tekrar denesem güzel şeyler yapıcam ama hiç sabrım yok maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi amaaa? Bana daha cok yakismis:) Ciroz iste tasiyamadi ben gibi:))
      O sabirsizlik yuzunden cogu kez iki uc kere sokmek zorunda kaliyorum zaten:) Bendede yok o sabir:))

      Sil
  15. ilk ceket cok guzel olmus, ellerinize saglik. ikinci ceket soyle boyle der ruslar. kiskandiklarini belli etmeden camur atmanin bir yoludur bu. Soyle boyle iste, rengi hele. Bes yasinda cocuk rengi. O ne ya!!! Soyle boyle iste. Overlok bile kiskanmis, ben niye kiskanmayayim? Hem de bilmem kac euroymus. Ben makara alamam o fiyata biliyor musun? Ama gozume kestirdigim sari bir kumas var, yarin alip en kisa zamanda sari ceket dikecegim. Hemde en soyle boylesinden:))
    Ellerine saglik!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafif yollu bozulacaktim az kalsin:)) O huy bizdede var, rus kizlarin fizigini gorupte; aman ne varmis fiziginde hicte guzel degil demiyormuyuz?:))
      Ama haklisin rengin gozunu cikarmisim, sanki baska renk bulamadim dimi?:)) Ayyy overlogu hic hatirlatma:((
      He yaa fiyatida pahali ama napceennn alcennn mecbuuurrr:))
      Senin yorumunda soyle boyleydi iste. Hicte gulmedim okurken:)
      Hadi dik bir Rus isi(adi bu olsun soyle boylenin:) de bizde soyle boyle olmus diyelim sana.

      Sil
    2. Aldim !Aldim! Sari renkli ceketim olacak benim de. Ufak capli bir kazik yedim ama olsun. Simdi kolay bir model ariyorum. Oyle tembelim ki istedigim kolaylikta ceket yok iyi mi? Soyle boyle denecek kadar iyi dikecegimi hicc sanmiyorum:)) Camur atamayacaksin ceketime. :))

      Sil
    3. Hahahahhahaa hayirli olsun, guzel kolay dikislerin olsun. Ama bende bu azim varken emin ol atacak camur bulurum ben :)))

      Sil
  16. her ikiside şahane olmuş ama senin sarı ceket fena yakışmış.çok beğendim.renkde seni çok açmış.ellerin dert görmesin başkada ne diyeyim ? ha birde güle güle giy canımcım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyyyy kimler gelmisssss:)) Amma ozlettin kendini.
      Denilebileceklerin hepsini demissin, daha ne diyeceksin?:)) Cok sagol hayatim. Hosgeldin

      Sil
  17. Ellerine sağlık canım. Sarı renge aşırı bir zaafım vardır hatta geçtiğimiz dönemlerde bir nevi sarıya bulamıştım her yeri. Çok özenli çok titiz çalışmışsın. Emine ablanın ceketide çok güzel olmuş. Güzel günlerde giysin kendisi. yine söylemeden edemeyeceğim o ev nasıl güzel bir evdir öyle...

    YanıtlaSil
  18. Bu dantel kumasi gorunce icimde dayanilmaz bir istek dutdum almak icin, ve ilk defa bu kadar canli bir rengi tereddut etmeden aldim:) Uzerindeki ceketten biliyorum bir zamanlar buladigin sari askini:))
    Cok tesekkur ederim. Ben benimkini cok begendim ama boyu bi 10 cm daha uzun olaydi daha iyi olacakti sanirim:)
    Umarim Emine ablamda begenir:)
    Ovunmek gibi olmasin ama evim guzel gercekten:))

    YanıtlaSil
  19. Oy MaşaAllah bir değil hemide iki tane dikmişsin. Dantel en çok sevdiğim kıyafetlerde. Kendimi çok tembel hissettim şimdi. Ama ama ben üç tane kursa gidiyorum ders çalışıyorum. Burda şimdi senden yook canım ne tembeli çok meşgulmüşsün demeni bekliyor olabilirim:)) ceketler mutlu günlerde giyilip eskitisin. Ellerine emeğine sağlık. Bu arada ikinci pardesüyü çok şükür paylaştım. Resim alabilirsin. Geç olsada o yayında bulunsun isterim:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayselim sagolsun uzun manto gibi olanida ceketten saydi, o yuzden 3 diyorum:)))
      Bende bu ikinci dantel ceket dikisim. Aslinda cok agir gelir bana dantel, sanirim hep spor giyindigim icin:))
      Tembeeelll, tenekeeee, tavuklara yem veeerrr. Derdik cocukken:)))
      Yok canimmmm 3 kurs dedigin nedirki, iki ara bir derede dikmen lazimdi. Tembelsin iste tembelllll:))))
      Yaa kuzum isinmi yok senin 3 kursa birden gidiyorsun ayyy valla daralirim ben. Bravo diyorum sana.
      Cok tesekkur ederim. Pardesunu aldim, yayina ekledim hayatim. Ellerine saglik seninde.
      Opuyorum...

      Sil
  20. Diken ellerin dert görmesin harikasın bir tanem. ikisi de birbirinden güzel. Görümcen de sende güzel günlerde kullanasınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim hayatim. Her ikimiz adinada:))

      Sil