28 Mart 2016

Bana Satolar yakisir :))

Merhabalarrrr,
Bu aralar dizilere takmis durumdayim. Kiralik ask'ta Koray Sargin'in hastasiyim:))
Onun laflarini cokca kullanir oldum. " gez hayatim, sana gezmeler yakisir, sana yalilar yakisir gibi:))
Baslikta o yuzden oyle:))
Neden yazdim bunu? Cunku bu hafta sonu Fransaya gittik koca kisisiyle. Cumartesi sabah 7'de dustuk yollara. Neden? Eski araba almak icin:)
Tamam kabul ediyorum biz normal bir aile degiliz:)) 1954 model bir mercedes aldik. Restore ettirecegiz. Cunku ikinci restore ettirdigimiz arabamiz bitmek uzere. Garajci bos kalmasin degilmi ama?:))
Bkz. arabamiz bu:
Arabayi aldigimiz sehir hakkinda koca kisisi hic ipucu vermedi. Bakalim begenecekmisin deyip durdu.
Sehrin ismi Belleville (guzel sehir demek) Hakikaten cok guzellll!!!
Ilk giriste sanki bir koye giriyormussun gibi, evler dokuluyor, eski yapilar, boyasiz, bakimsiz.Ilk etapta hayal kirikligi yasadim.
Sehrin icine girdikce biraz daha duzeldi yapilar ama, oyle aman aman modern degil evler. Hemen hepsi tas ev, pencereleri ahsap, ama Belcika gibi bakimli degil bahceleri, kapi onleri falan. Nedenini sehri biraz cikmaya baslayinca anladim.
 Megerse saraplariyla unluymus. Gozunuzun gordugu heryer uzum baglari. Ve gordugunuz gibi insanlar gecimlerini saraptan sagladiklari icin butun ihtimami baglara gosterirlermis.

 Karsida gordugunuz sato bir otel. Orada kalmayi planlamistik. Ama fiyatini duyunca neyse canim, normal otel neyimize yetmiyor dedik:))
Ama dedim ya bana satolar yakisir diye.:)) Arabayi aldigimiz kisinin normal bir evi oldugunu dusunurken, bir satoyla karsilastim.Koca kisisi biliyormus tabi, benim gibi uzayli gormus masum koylu gibi bakmadi satoya:))
Benim ev yaninda mustemilat gibi kalir diyeyim siz anlayin ihtisami:)) Burasi satonun on tarafi, giris yolundan eve kadar bayagi uzun bir yol var.

Burasi salondan arka bahceye cikis.

 Arka bahceye ciktiginizda solunuza baktiginizda mustemilatla ana binayi birbirine baglayan subasman,

Saginiza baktiginizda satonun kalan kismini goruyorsunuz. Binanin karsisina gecip baktiginizda tek bakis acisinda tum binayi tek seferde goremiyorsunuz:)  Bina 1863 yilinda insa edilmis, ve tarihi dokusu hic bozulmadan muhafaza edilmis.
 Evin icinden birkac kare aldim. Evin icine girdiginizde sanki deepfrize giriyorsunuz. O yuzden evsahipleri sadece yaz aylarinda yazlik gibi kullaniyorlar evi.




Ay ben cok begendim hem sehri hem satolari, hem uzum baglarini. Sehri cok gezemedik, cunku butun yollar ralli yarislarindan dolayi kapaliydi. Hangi yola girdiysek, kapali oldugu icin geri donmek zorunda kaldik. Bir sure sonra artik vazgectik gezmeye calismaktan. :))


Mutlu yarinlariniz olsun...

35 yorum:

  1. Ne mutlu size kafadengi bir kocisiniz var ..sevgilerimizi saygilarimizi iletin lutfen
    mumkun olaydi klonlardik kendisinden
    Sagolsun bizimkide iyidir ama kendi dedikleri oldugunda bende beklerim efendim..tanisiriz insallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah hayatim, kendi istekleri dogrultusunda cok kafadengi oluyorlar:))
      Ama koca kisisinin hakkini yemeyeyim simdi evet kafa'dir. Dusun ki kendi araba fuarini birakip beni kumas fuarina goturmuslugu vardir:)))
      Son uretimmis benim koca. Ondan sonra birdaha uretilmemis. Onuda ben kaptim hahahhaaa:)))) Klonlamayi cogu zaman bende dusundum. Tatile giderken falan kullanmak icin:))
      Birazdan gelecegim sizinle tanismaya. Dun aksam bir ugradim, ama cok gezemedim.

      Sil
  2. Vaaaooovvvvv uuuuuu diyorum hayalimdeki şato prensim nerdeee:))
    Bnede neden seviyorum diye merak ediyordum ben gibi normal değilsinde ondan seviyormuşum meğer kan çekiyor:))) Boşuna dememişler hacı hacıyı mekkede deli deliyi dakkada bulurmuş:))) Çok güzel yerler ne hayatlar var :( Cici arabanızı güle güle restore ettirip güle güle kullanın. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah ahhh kugumm, seni beklerken sarap kuvetinin icinde sizip kalmis. Ayiltacaklardi, yok dedim yanina iki sise daha koyun, kugum gelince kendisi ayiltsin dedim usaklara. Peki dediler:))))
      Hahhhh iste bizim oralardada, deli deliden, imam ölüden hoslanir derler.:)) Hakikaten oyle? Bunlari gordukce bizimkide hayatmi diyor insan kendi kendine. Cok sagol hayatim, insallah

      Sil
    2. Amann Alkolik prens istemem ben ,yeşilaycı bir lort olsun içki sigara yok sağlıklı yaşam küvette meyveli çkolata içebilir izin veriyorum:)) ben kendimi bayağı kaptırdım yorumu uşağıma yazdırıyorum:)))
      Bizimki de hayat ama işte şükür ne yapalım yine iyiyiz , beni arabanla gezdirirsin artık:))

      Sil
    3. Aaaaa ama sende bi karar ver ne istedigine. Bi prens istiyorsun bi lord! :))
      Hem bu pirens alkolik degil. Fazla uzum suyu icmekten sizmis:)
      Hahahahhahaaa usagini seveyim, parmaklarini yirim ben onun:)))
      Cok sukur bugunku gunumuze tabi. Gel kiz gezdirim tabi ne demek:)

      Sil
    4. Karar verdim uşağı istiyorummm :) haha

      Sil
    5. Olmazzzz da olmazzzzz, benim arkadasim usaklarami kalmisss? Sana lorlar yakisir, pirensler yakisir. Usak ancak usagin olur, o kadar...

      Sil
  3. Sana şatolar yakışır elbette canım,ayrıca zaten şatoda yaşıyorsun kiii ...Çok güzel fotoğraflar canım,fotodaki sen misin tam anlayamadım yalnız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol Nurayimm. Bizim ev herkesinden daha guzellll (yedirmem evimi satolara:))
      Bu arada bak ayagin alisti Turkiye disina cikmaya, bize dogruda uzanin...
      Fotograftaki ben degilim. Kiz baksana cirpi bacak o! Ben o kadar zayif olsam keske:)) Satonun sahibi bayan o. Optum

      Sil
  4. Şekerim senin ev bu şatonun yanında müştemilat gibi kalıyorsa bizim evde fare deliği falan olur heralde. Anammm millet nerelerde yaşıyor kız şaştımda kaldım. Ama arabanıza bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Fundam evi gorunce pardon satoyu! dudagim ucukladi resmen. Bu evse bizimki ne o zaman dedim dusun yani!!!
      Kiz bide orayi yazlik gibi kullaniyorlar. Gerci obur turlusu icin multi milyarder olmak lazim. Cunku uc odayi gezene kadar bildigin parmaklarim uyustu. O kadar sogukki icerisi. Alttaki mahzenler cok buyuk, bos ve rutubetli oldugu icin sanirim. Isitma cok buyuk sorun. O gun bayagi gunesliydi hava, disari cikip isindik, sonra mahzenleri dolastik:)))
      Arabamizin insallah bitmisinide yayinlarim. Tabi daha once bu haftaki fuarda satmazsak.

      Sil
  5. Korişi bende çok severimmm size gerçekten şatolar yakışır çok güzel gezmişsiniz şatoda harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ama sevilmeyecek gibi degil serseri:) Allah herkese oyle dostlar versin:))
      Ralli yarislari olmasaydi daha guzel gezecektik ama olmadi. Birdahakine insallah. Cok tesekkur ederim...

      Sil
  6. Ayyy, çok güzelmiş. Arabayı önce arşivden filan sandım. Siz de baya ilginç işler varmış. Koca kişisi bence sana kızamaz. Onun oyuncakları çok daha pahalıymış. Bir e tebrik ediyorum, bak seni şatolara götürmüş Mevlüde'ciğim. Ne diyimm darısı başıma. :))
    Bu arada sana yazdığım şarap için ne düşüneceksin? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten cok guzelde Safiye. Tam senlik bir sehir. Sarap bilgine ne guzel destek olurdu orasi.
      Benim koca kisisi antika araba meraklisi. 40'a yakin boyle eski arabasi var, hala gozu diger arabalarda:)) Bende onu iyi anliyorum, benim kumas hastaligimda oyle cunku:))
      Bencede kizamaz. Onun tek arabaya verdigi parayla, ben 10 sene butun fuarlara gider, istedigim kadarda kumas alirim:))
      Sen buraya gel, bende seni gotururum satolara:))
      Late Harvest Muskat'i icecegim, sonra sana masalini yazacagim:))

      Sil
  7. Şekerim tevekkelli sesin soluğun çıkmıyor bakıyorum da şatolarda resim çektirmek gezmek ee ne yapalım biz garibanlarda sayende resimlerle avunuruz :)))) sefan olsun kız gez eğlen hayatını doyasıya yaşa .
    Araba çok eski değilmi (şimdi içinden söylenirsin sen ne anlarsın diye hhahahaa) nasıl restore olacak buu adama benzeyecek valla sonuçu merakla bekleyeceğim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O var tabii ama birde burada paq tatili vardi. Koca kisisi evde olunca buralara pek ugrayamiyorum. O yuzden yani:)) Eee tabi birde araya hem ziyaret, hem ticaret isini sokunca boyle oldu:)) Ay ben yerim sizin gibi garibani. Kiz bizde garibaniz bee, ama arada oluyor iste boyle kacamaklar:))
      Hiiicccc dimiii gezmeler, tozmalar yakisir bana:))
      Hahahhahaaa ilk zamanlar bende oyle diyordum; bu ne bee hurda yigini, sen kafayimi yedin, bu demir yiginina bu kadar para verilirmi diye adamin basinin etini yiyordum:) Simdi ben bile arastiriyorum:))
      Bu hafta sonu burada bir fuar var. Belki orada satabiliriz. Ama diger biten arabanin oncesi ve sonrasi yaparim senin icin:))

      Sil
  8. oooo bombelere gel bombelereeee:)))
    Bayıldım ne güzel bir yermiş doğal dokusunu hiç bozmadan ne güzel korunmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemde ne bombeeee:))
      Evet aynen oyle Haticecigim. Hem icerinin hem disarinin dogal dokusunu hic bozmamislar. Hatta icinin dosenme tarzi bile ilk zamanlariyla ayni gibi. O cicekli kabartma perdeler, duvar halilari, gizli gomme dolaplar, somineler ve daha neer neler. Eve girdiginde sanki zaman tunleinden o devire gecmis hissi veriyor. Sanki bir koseden o kabarik elbiselerle ev sahibi cikip hosgeldiniz diyecek diye bekliyorsun:))

      Sil
  9. Kız çok güzel de,nasıl temizlenir bu şato.Yok bacım,en güzel şato sizinki.Hem şato,hem de makul ölçülerde hihihii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hhahahahahhaaa sevdamm, tam bizden beklenen hareket bu iste:))))
      Valla en az 10 kisi lazim temizlik icin. 10 kisi diyorum cunku ikiye bolmusler satoyu. Sadece sol tarafi kullaniyorlar. Ora icinde 10 kisi yeter:))
      O acidan dusununce zaten evim evim, guzel evim dedim:)) Kesinlikle bizimki daha makul.:))

      Sil
  10. Size gelince bu arabayla tur attırmazsanız vallahi küserim Mevlüde. Şimdi düşündüm de öyle sessiz sessiz küsmem ihtimal mızul mızıl mızıl illallah dedirtirim. Hahaha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahhaaa Handanim, sen gelene kadar yapilmaz yada satilmazsa, ben romorkun uzerine koyar, romorkuda arabaya baglar yine tur attiririm sana, sen yeterki gel:))
      Ama bu araba ee-tuu- kaka, bosver sen bunu. Sana cabriole spor alfa romeolar yakisir. (Caktirma bitmisiyle tavlamaya calisiyorum seni:))
      Ben sana oyle arabalar gosteririm ki sen mizildanmaya baslayana kadar geri donus gunun gelir:)))

      Sil
  11. O araba ne kuzum öyle yaaa.... Elden geçince şahane olur o...
    Baa-yıııl-dııımmm ♥
    Koray Sargına bayılıyorum bende... Hıhhhıııhııııı diye gülmüyormu hastasıyım... Birde taşekkürlerinin ahahaaa :)
    Ben güzele güzel demem güzel benim olmadıkça demedinmi şatoya sen :) Ben olsam fesatlıktan kesin öyle derdim...
    Şarap stoklamışsındır herhalde oraya gitmişken :))
    Handana attırdığın turadn bende istiyorum traktörün tepesinde ahahaaaaa :)
    Sen çok yaşa emi deli kadın ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al senin olsun kiz, senden kiymetlimi:))
      O gulmesini cok denedim ama yapamadim birturlu:))
      Demedim, diyemedim, dilim tutuldu, lal oldum kizzzz:))
      Bir sise bile sarap almadik. Ama bol bol beyaz sarap ictik:)) Kafamiz iyiydi almayi akil edemedik:))
      Sen iste ve gel yeterki. Biriniz sofor koltuguna oturur, biriniz diger tarafa, bende traktoru surerim:)))))

      Sil
    2. Bir ara oytunun koray gülüşünü çekiyim sana gönderiyim ben :)))

      Sil
  12. Araba müthiş.Restore edince de yayınlayın lütfen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satmazda restore ettirirsek yayinalrim tabiki.:) Tesekkur ederim

      Sil
  13. Bayılıyorum korişe hastasıyım onun :))) O mercedes benim ona göre geçmiş olsun hediyesi karışmam :)) Lütfen restore ettirip gönder tatlım bana böyleleri yakışır ;))) Ev süper yanlız ayyyy ev dedim ayıp olmaz dimi ;)))

    YanıtlaSil
  14. Ilk Sinan karakteri icin izlemeye basladim diziyi (cok sempatik cocuk, gulunce gozlerinin ici guluyor:)) sonra korise takildim:))
    Ne demek hayatim, orta boylu kocamla sana gecmis olsuna gelirken Mercedesi getiririz. Oyle fakirler gibi cicek getirecek degiliz herhalde:)))
    Sana Oldtimer Mercedesler yakisir...
    Aaaaa ev dedi ayol, neyse sahibi duymadi sorun yok:)))
    Bilirsin benden de laf cikmaz, bir bayramda soylerim, birde cami kapisinda o kadar yani:)))

    YanıtlaSil
  15. Şatolardan korkarım,içindeki bazı mobilyalar güzelmiş.Arabanın restore işi bitince görmek isterdim.Birde hazır gitmişken şarap denemek isterdim şöyle yıllanmışından güle güle geziniz ben hala halaycılara gülüyorumya daha komiğini sen bulana kadar da güleceğim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Aaaa niye korkuyorsun ki? Bildigin ev! Birazcik mahzenleri urkutucu o kadar:))
    Insallah restore ettirebiliriz. Bazan satabiliyoruzda cunku:)
    Ben hepimizin yerine denedim. Beyaz saraplari sahane:)
    Hahahahhaaa o halayli karikatur bizim etkinliklerin maskotu olsun dedik. Bakalim cokca gorebilirsiniz artik:)
    Sevginin en kocamani benden... :)

    YanıtlaSil
  17. Vaaav şato araba fotoğraflar yaşam biçimi hepsi ilginç ve çekici. Her ne durumda olunursa olsun Allah herkese mutlu ve huzurlu ortamlar nasip etsin. Huzur olmaz ise ne şato ne yalı hepsi boş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hayatlar var degilmi Sebnem? Herseyi basi once saglik. Sonra huzur ve mutluluk/ Amin hayatim insallah.

      Sil