24 Şubat 2016

Kol cantasi & Sirt cantasi / Sac a Main & Sac a Dos

Merhabalarrr,
Bu cantayi burda pratik dikis dergisinden once yine burdanin sayisini hatirlamadigim sayilardan birinde vermislerdi. Hem kol cantasi, hem sirt cantasi olmasi beni cezbetmis, ayni kumaslardan alarak ( bu kadar kopyaci olunur:) dikmistim. Ama bitirmismiydim? Tabiki hayir. Aylarca, saplarin dikildigi deri parcalarinin, kumasla birlestigi yer kalin oldugu icin deri makinasini bekledi. En sonunda canima tak etti, Juki bunu diker dedim ve diktim. Birkac kiyafette aksesuar olarak kullandim, ama saplari, saplarin baglanti yeri ve cantanin sirtta durusunu hicccc begenmemistim.
Ic sesim dediki: tembelsin, membelsin ama sen bunu bir sekilde yaparsin.
Dis sesim: aman yaa kim ugrasacak bosver dursun boyle iste dedi.
Ic sesim: sacmalama, aklina dustu bir kere ben bosversemde, artik sen bosvermezsin dedi. Nitekim de hakliydi:)))) Ilk 4 resim, dergideki gibi.

Saplarin metal aparatlara takilan yeri guzel olmadi
Sirta takmak istedigimde, aparatlari tak cikar yapmak sinir bozucuydu ve zaten birkac takip,cikarmadan sonra birisi kirildi:(
 Sirtta durusu boyleydi. Hirsiza gel icimde ne varsa,  al senin olsun der gibi bir havasi vardi.:))


 Birkac cantada soyle bir ozellik gorunce neden bundada yapilmasin dedim. Ve asagidaki gibi yaptim.
Ilk once Deri olan saplari cikarip, yerine cantanin kumasindaki iki rengi kullandim. Sert durmasi icin icine canta saplarinda kullanilan ruban koydum.
Sonra deri  ile kumas birlesim yerindeki halka sayisini ikiye cikardim ve saplarin icinden gececegi halkalarida iki tane yaptim( ki aslinda bir tane yetiyordu, ama iste, arap yagi bol bulunca..... neyse nerede kalmistik:))
 Halkalardan gecirdigim saplarin kivrim yerleri gorunmesin diye uzerine deri gecirip diktim.

 Evet artik hirsizlar kendilerine icini bosaltacak baska canta aramak zorundalar. Zira ben bayagi onlem almisim gordugunuz gibi:) Orta yan halkalari iki tane takinca sirtta durusuda duzeldi . Ama keske biraz daha dikkatli olsaydimda orta yan halkalari dikisin oldugu yere dikseydim:(
Ama o zaman Mevlude isi olmazdi degil mi? Illa bir ariza olmali!!! :)

Gordugunuz gibi saplar bir ucta sabit iken, diger ucta serbestce halkalarin icinde kayiyor. Boylece saplari ortadan tuttugunuzda kol cantasi,

Yan taraftan tuttugunuzda sirt cantasi olacak duruma geliyor.
Evet yaptigim degisiklikleri ben cok begendim. Bir modeli, birden fazla sekilde kullanamazsam hic benlik olmuyor, artik ogrendiniz sizde:))
Musmutlu gunler diliyorum efenim.

46 yorum:

  1. Tek kelime ile süper olmuş diyorum. Başkada birşey demiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Yasemin. Canta ustasindan bunlari duymak cok guzel:)

      Sil
  2. Şaşkınlıkla bakıyorum Mevlüde,çok çok beğendim,fikir çok güzel,uygulama başarılı,uğraştığına değmiş,Gucciye rakip olacaksın Mevlüdeee,artık çantaları senden alacağız,ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben diktigim seyleri once koca kisisine gosterip soruyorum: Nasil olmus?
      Eger cevap muazzam olmus sisko! ise, mukemmel bir is cikarmisim diyorum:)
      Bir canta sitesinde gormustum bu modeli ama sirt cantasi degil sadece kol cantasiydi. Niye kaydirmali yaptiklarini cozemedim ama model degisik geldi. Bunda degisiklikleri yaparken o site geldi gozumun onune, neden olmasin dedim:)
      Cok tesekkur ederim Nuraycigim. Gucciyi bilmem ama senin kece cantalara rakip olacagim gibi:))

      Sil




  3. Canım yine döktürmüşsün :) çok güzel. Olmuş benim favorim her zaman sırt çantası olsada büyük. Kol çantalarınıda severim ikisi bir aradaysa süper :) ellerin dert görmesin cancağızım. Duşunuyorumda iyiki yemek bloğun yok senin yüzünden obez olurdum :) <3


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim hayatim. Ikisi bir arada daha cazip degil mi? Piyasa ya sursemmi acaba ben bunlari:))
      Hahahahahaaa yemek blogum olsaydi kesin gozun cayirlarda olurdu. Cunku ben bir ot oburum. Dolayisiyla yemeklerimde otlu coplu seyler olur, kilo almazdin:))

      Sil
  4. Söylemeyi unuttum bu çantanın aynısından bendede var yeşil ve bordo olarak tasarlanmış yazarken unuttum uff ya heyecanlandım :) hediye gelmişti çok derin içi bir şey ararken tombala çekiyorum sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa bak renkler guzelmis. Banada alternatif renk olsun o zaman. Dikeyim birkac tane Turkiye'ye giderken gotureyim. Cunku her defasinda kol cantasiyla gidip, cuzdanla geri donuyorum:))

      Sil
  5. Şimdi gördüm deyip yatayım da sonra gelir yorum yazarım ayrıca. Mcuk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyi uykular, guzel uyu, dinlen ki guzel yorumlar birak bana:)
      Opuldun en kocamanindan...

      Sil
  6. Çoook güzel çookkk :)) Ellerine sağlık bence de böyle daha kullanışlı olmuş hakikaten ilk hali hırsıza davetiye çıkarır nitelikteydi neyse halletmişsin sen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama insallah aranizdaki aska engel olmamisimdir:)) Yada belkide percinledim askinizi:)) Evet yaa, bu Burda bazan oyle seyler yapiyor ki acaba prim falan mi aliyor diye dusunuyorum:))

      Sil
  7. Valla süper olmuş :) hazır gibi, bazı bloglarda yeni alınan eşyaları Vs tanıtıyorlar ya çanta burdan ayakkabı şurdan diye.. hazır tasarım çanta olmuş kendileri, bi de hırsız alarmı olaydı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla o zaman cok tesekkur ederim :)) Ne guzel yorum bu bolye, cok pis havaya girdim bak simdi:)
      Ama hirsiz olayinda haksizmiydim? :)

      Sil
    2. O ilk haliyle istiklal de yürüdüğünü düşünsene :) çanta sırtında hırsızın gözünün içine baka baka geel geel geel geel diyodu :)) ben daha korunaklı çantayla istiklal de yururken bi kere cüzdanımı bi kere de telefonumu çaldırdım :)

      Sil
    3. Ooooo kayip buyuk olmus. O zaman sana boyle bir canta lazim. Yada boyundan asmali kucuk cantalardan. Satisini yaparken de: gel abla gelll, Istiklal'de yurume cantasi bunlarrr deriz:))

      Sil
  8. yakında seri üretime geçeceksin bacım yav,senin yaptığın şekil tam olmuş valla,eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla 3-5 tane dikip gotureyim genclere diyorum. Belki benim cantalari rahat birakirlar o zaman:) Sekil guzel ve kullanisli oldu boyle. Sagol Sevdamm.

      Sil
  9. dost acı söylermiş hazır mısın? bu ne böyle yaa (bir an ürktün itiraf et :)))))) "muhteşem" olmuş renkler ve materyal kullanımı hepsi birbirini tamamlamış..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Urktum valla:) Ama kesin o dikis olayini soyleyeceksin diye bekledim:))
      (Hatami biliyorum ya:)
      Cok tesekkur ederim. Ama bir daha urkutme vak-vaklaaari :))

      Sil
  10. Afedersiniz, çantanızı hangi mağazadan aldınız acaba???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahhahaaa Melined diye bir yurtdisi sitesi var, oradan aldim:)

      Sil
  11. harika olmuş canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Bence hiççç olmamış o ne öyle yamalı yamalı hııı şişkolar öyle çanta kullanmaz omzunda kaybolur sen gndert bana tepe tepe kullanayım sana da dua edeyim :)) kızzzzz yalannn dedimmm nasıl güzel nasıl dikmiş diye kıskançlık krizine girdim asla böyle huyum yoktur da sende oluveriyor :))) ayy balım benim şaka bir yana çok beceriklisin biliyormusun aynı mağaza ürünü gibi iş çıkarmışın uğraşan ellerine dert görmesin şahane çalışmaların var tatlı dillim güler yüzlü Melined'im.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :(( Olmamis dimiii? O zaman ben bunu textil konteynirina atayim da, sokup, kumasi, deriyi birseyler de kullansinlar bari:)
      Bende dedim: siskolar boyle canta kullanmaz dedim, dedim ama dinletemedim. Illa her gordugunu dikecek ya!!!
      Sana feda olsun cantalar Ayselim. Ben sanada dikerim ki.
      Ay ben sizin hormonlarinizla oynuyorum. Dahada birsey dikmeyecegim soz:) (Mantomu bitirebilirmiyiiimmm? Yarim kalmasin:))
      Cok tesekkur ederim hayatim, kocaman optum seni.

      Sil
  13. Hayranlıkla bir solukta okudum sonra bir daha bir daha harikasın ayrıntılarıyla çözüm önerilerinle bir numarasın. Güle güle kullan. Sen çantayı sağlama aldım tüm hırsızlar bize kaldı ne yapacağız bakalım aman dikkat:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Sebnem. Dikmek isteyenlere belki faydam olur diye dusunup ayrintili anlatmaya calisiyorum.
      Ama bu hirsizlara da yazik, bir sekilde mesleklerini devam ettirmeliler degil mi? :))

      Sil
  14. Sanırım bi daha okumam lâzım neyi ne yaptığını anlamak için :) Napıyosun kızım sen bööle, aştın aştın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahhaaa Handan anlarsan banada anlat, baksana yine hata yapmisim:))
      Valla her gordugumu deniyorum, birsey yapmiyorum yani:))Sagol hayatim...

      Sil
  15. bu süper olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim, bugun ilk defa kullandim, kumas olanlara sert durmasi icin birseyler yapistirsam daha guzel olamacakmi, onu gordum:)

      Sil
  16. Tembelim der, kim uğraşaca der ama guder 500 aşamadan oluşan çantalar diker. La havle. Kadın ne kadar zor model bu böyle. Okurken kendimi kaybettim. Ay birde güzel olmuş. Çanta ustaları fıtık olmuştur artık. Güle güle kullan cicim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok kizz, saplari haric 3 parca, dikimide kolay. Beni zorlayan degisim sureci oldu. Birde icini cekmemisim ama ic cepleri oldu. Cunku birrrrrsuru cep yaptim:)
      Beter olsun o canta uslatalari, makul fiyatlar isteseler cantalar hiiiccc ugrasmayacagiz boyle:)Cok tesekkur ederim Fundam. Opuyorum

      Sil
  17. Hazır çanta olmuş bayaa, pes diyorum sana, dikemeyeceğin herhangi bişey var mı dır ki senin ??
    Çokkkk güzel, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Gokceee, guzel olmus degilmi?:) Var kizzz, ayakkabi dikemiyorum ya ben? :( Ay ben ne beceriksiziiiimmmm? :))

      Sil
  18. Süper olmuş. Senin kafa bir başka ve güzel çalışıyor:) ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kucukken annem senin aklin hep hinlige calisiyor derdi. (temizlikten kacmak icin turlu entrikalar cevirdigim icin:)
      Sanirim o zamandan kalma:))
      Cok tesekkur ederim;

      Sil
  19. Maasallah size ilk hali de güzelmiş de Hırsız meselesi için Kalkıp değiştirmek.... Maasallah size. Ellerinize saglık. Gül'e Gül'e kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerci burada hirsiz yok ama, ( varsada ben denk gelmedim henuz:) Turkiyede kullanimi kolay olur dedim:)
      Cok tesekkur ederim

      Sil
  20. Yapa boza öğrenmek, en iyi öğrenme yoludur bence. Bak sen de Burda'nın modelini geliştirmişsin, onlarınki çok sakıncalıymış gerçekten. Onların memleketinde hiç hırsız yok mu, yoksa çantaları sadece evde mi kullanıyorlar.
    Bu halini çok beğendim, süpersin tatlım !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bu konuda haklisin Nevincigim. Yine bozacagim sanirim. Yada bunu boyle birakir ikincide duzeltirim hatayi. Kumas olan kisimlara sert durmasi icin canta kecesi kullanmak sart. Alttaki deriden dolayi kumas cok ince kaldi. Kullanirken daha cok belli oluyor. Hirsizlari yok herhalde, yada olanlari Turkiye'ye gnderdiler, nasil olsa suc degil diye:))
      Cok tesekkur ederim hayatim. Optum kocaman...

      Sil
  21. maşallah maşallah hanım kızımız çok becerikliiiiii hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahin emri peygamberin kavli ile Kubo'nun apartmanina talibim o halde :)

      Sil
  22. Aa tam benim tarzımdan olmuş pekbi beğendim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burda dergisi pratik dikiste vermisler bu modeli. Dik birtane hemen. Tesekkur ederim:)

      Sil