07 Ocak 2016

Yelek Dikecegim - Dikiyorum - Diktim / Bitirecegim-Umarim :)

Merhabalarrr,
Aslinda boyle yarim bir sekilde paylasmayi sevmiyorum, sonra suprizi kaciyor, ama su aceleciligim ve tembelligim var yaaa!!!
Hep onun yuzunden yoksa beni biliyorsunuz: caliskannn, hamaratt, sabirliii...
Yaa tamam bende inanmadim soylediklerime caktirmayin:))

Bu kumasi kumas fuarinda koca kisisi gorup atlamisti ustune, illa alalim sisko (nerem siskoysa artik:) cok guzelll diye. Etnik desenlere bayilir, koy cocugu ya cekiyor hala:))
Ne dikeyim dedim, yelek dik dedi. Oy benim boncuk gozlum isterde ben dikmezmiyimmmm???Sonra 3 metre daha aldi etekde dik dedi:) (illa zorlayacak:)

 Internetten bulup aldigim eski burda dergisindeki bu yelegi cok begendim, cikardim kalibi kestim. Ben cepleri yapmadim ama. ( Yalniz arkadas, nasil guzel bir kalip anlatamam. Hic bir sekilde prova istemedi ve cuk oturdu)





Isteyen arkadaslar icin kalip bilgisi: Nisan/2003 - 110 nolu model.
Ilk defada her ayrintisini aktardim kaliba ve kumasa. Cunku ben genelde herseyi goz karari yaparim, daraltir beni oyle incik cincik seyler:) Yemek yaparkende butun olculerim gozkararidir. O yuzden kimse benden tarif istemesin:)) Pilav yaparken Goz karari pirinc, goz karari su, kek yaparken, goz karari yag, goz karari sut, goz karari un:)) Neyse, evet ne diyordum ben, ha evet yelek...

 Kol evlerine tela yapistirdim. Cunku pervazla dondurecektim. Fakat dondurmek icin citlatmam gerekiyordu, kumasin dokusundan dolayi citlatma tehlikeliydi. Birazcik kutnu kumasina benziyor cunku. Oyuzden son dakikada tulumlama ile cevirdim. Suanda birtek dugmeleri kaldi. Uygun dugme bulamadim. (Buda benim imtihanim herhalde dugmelerle:))
Hadi birazda gulelim: hem bilmeyen arkadaslar ogrensin, hemde kendime not olsun diye videoya cekmeye kalktim, bennn, hemde benn:))
Sonrami? Dikise kendimi nasil kaptirdiysam artik, kendimi uyan sunam turkusunu soylerken buldum:)))
Tabiki kendime not olarak kendi arsivimde saklamaya karar verdim zira blog alemine iskence etmenin bir mantigini goremiyorum :))
Sonra dikilmis madem, uzerinde anlatayim dedim. Ondada kendi anlatimima koptum.:)
Yani sizin anlayacaginiz benim arsiv bayagi zengin ama rezillik dizboyu:))

Musmutlu yarinlariniz olsun



56 yorum:

  1. Ellerine sağol sağlık canım bende denedim olmadı yelek koptummmm okurken supersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yelek cok guzel oldu sadece videoyu beceremedim :) Sagol hayatim

      Sil
    2. Ne yazmışım ben öyle ellerine sağol :) telefondan yazınca böyle oluyor yaaa sen videoları yolla bende sana rezilliklerimi aramızda kalır :):):)

      Sil
    3. Sikinti yok, ben anladim:) Telefondan girince boyle oluyor.
      Hahahahahhaa anlasma fena degil gibi, ama simdi hayattan sogutmayayim seni:))

      Sil
    4. Bende seni dikişten soğutabilirim :)

      Sil
    5. Ozaman soyle yapiyoruz: herkes kendi arsivinde sakliyor:))

      Sil
  2. Oy senin uelek anlatan dillerine kurban,düğme de getireyim ben sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahaaa Sevdam bana getireceklerin oyle cogaldi ki sanirim bir ucak kiralaman gerekecek bu gidisle:))

      Sil
    2. Aa,abin uçak da kiralar senin için ayol

      Sil
  3. Yaaa ben izlemek istiyom :(

    YanıtlaSil
  4. Merhaba; blogunuzu takipteyim:) Bloguma beklerim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Mevlüde görmek için sabırsızlanıyorum ama dikkat et bunu gerçekten çok fena kıskanabilirim,kulenzüleri oku sen :))) Hem yelek hem etnik kumaş diyorsun bak dikkat et...Bayılıyorum etnik kumaşlara,renkler çok güzel,güle güle giy canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikinci fuarda bulamadim aynisindan cok aradim, bulabilseydim birer metrede olsa sana ve Sevdaya alacaktim. Yoluna feda olsun Nurayim, etek dikmem sana yollarim kumasi askolsun...
      Koca kisiside bayildi iste gorur gormez:)) Siz bu isi biliyorsunuz.
      Ama bende trikolarda iyiyim, hakkimi yemeyin:))

      Sil
    2. Sen trikolarda iyi olmaz mısın canım,gerçekten çok çok iyisin ..Hele o enişteye ve kendine diktiğin baklava dilimli triko,çok çok güzel...Kız sen enişteyi ikna et de takım bir foto çek ,hep bekledim öyle bir foto...Ayrıca canım benim güzel kalpli arkadaşım düşünmen yeter ,sen eteğini dik (kalem etek lütfen) sonra da keyifle giy canım..Zevkli seçimler görmek mutlu ediyor gözlerimi :)) Öpüyorum seni en kocamanından

      Sil
    3. Hehehhehe tesekkur ederim ortmeniimm:)) Kiz kafasini koparma sozu verdikten sonra cektik. Bir onceki yayinimin en altinda var ikimizin fotosu.
      Ben soyle yarim klos, onden dugmeli salas bir etek dusunmustum ama, kalem etek diyorsan ehh peki derim bende. Operim o guzel gozlerinden o zaman:)

      Sil
    4. Hemen bakıyorum,nasıl göremedim ben ..Senin dediğin model de çok hoşşş,önden düğmeli bak hiç aklıma gelmemişti ...

      Sil
    5. Oyle gozumde canlandirdim onden dugmeli etegi hos oldu yelekle:))

      Sil
  6. Bir kere o kumaşı fena halde çok beğendim. İkincisi seçtiğin model fena halde kumaşa uymuş. Şöyyyle bir salaş etekle ayyy ne kadar da güzel olur. Çok otantik bişey olcak Mevlüde. Bir an önce bitir kız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etegin modeli tamam zaten sadece dergiyi bulmam ve azicik ustunde degisiklik yapmam lazim:) Cok guzel olceeekkk insallah:)
      Tamam kiz, senimi kiracagim, yarin giriyorum atolyeye:))

      Sil
  7. Hani video bendemi görünmüyor yoksa finaldemi yayınlayacaksın meraktayım türkülü sesine dikişin anlatımına hadi çabuk yarın olsun ama ben güne gideceğim akşama kızım gelecek oooo sanırım gece göreceğim hadi bana ya sabır :)) canısı kumaşın oldukça harika severim bende etnik desenleri ama henüz dikmek nasip olmadı .Kalıpta uzunn bir parça gördüm o neresiki :) eee bilemediklerim çok ,sayenizde öğreneceğim şekerciğim :) yarın cabuk olsun amann geç olsun da temiz olsun :)) hamaratım benim sanada musmutlu akşamlar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa Ayselll, sen sevmiyorsun bu blog alemindekileri galiba:))
      Tabiki yayinlamayacagim hayatim, onlar benim arsivimde kalacaklar:))
      Kiz eziyeti haketmediler bee, baksana ne guzel seyler dikiyorlar, dikisten sogutmayayim simdi:))
      Kaliptaki o uzun parca on yaka pervazi.
      Etegide bitireyim oyle paylasacagim hepsini, azicik daha bekleyin beni:))

      Sil
  8. "uyan sunam"ı dinlemek isteyen bi kitle olustu şu an bence :)) hadi hadi bekliyoruuuz :)))
    (Yelek çok hoş olacak gibi, şimdiden eline sağlık:)) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geline oyna demisler, yerim dar demis. Benimkide o hesap izlyici az sekerim, bu kadarcik izleyici icin mikrofonu almam elime:))
      Yelek gelecek etekle birlikte, ama video ASLAAA!!!! :))

      Sil
  9. Ahahah niye yaa izlerdik biiz :D yalnız kumaş cidden çok hoşmuş abla moda hem bunlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzucuk sen yapma bari, daha gencsin, daha sevgili kisisiyle uzunnnn bir omur var onunde. Simdi o videoyu izleyip hayattan sogumanin bir manasi yok bana gore:)) Kumas gercekten guzel, ama insallah dikis yerlerinden atmaz giyildikce:)

      Sil
  10. Yaa bişey diyecektim ondan geldim tekrar ama unuttum iyimi uff diyecektim ya:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatirlayinca yine gel:)) Ama video icin gelmeeeee!!!! :))

      Sil
  11. :D :D Göz kararı pirinç, su falan filan... Gözüm kara diyorsunnn. :D Düğmelerin Mevlüdesi bölüm 2015. Aha aha.. :D Çılgınnn.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa sorma, iki haftalik dikis kursu maceramda birgun kek goturdum, tarifini istediler, hoykk dedim kaldim:)) Yarin yapip olculeri getiririm dedim, iki gun kursa kek goturmus oldum:))
      Ay hakikaten Safis yaa bu gidisle dugmelerin Mevludesi bolum 2016-2017......olacagim:))
      Opuldun canim

      Sil
  12. Ayyyy o videoları görmem lazımdı yaaaaa :)))))) Abim de zevkliymiş yalnız kumaş şahane Bence model de cuk oturmuş. Ayrıca diyeyim o model bende de var yapardım aynısından ama o kumaştan bulamam o derece kıskandım yaniii ;)) Ellerine sağlık kocaman sevgiler ve öpücükler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehehheee daha cok beklersiniz canimcigim:)) Gulelim dedim anlattim gulduk. Arkasindan videoyu koyup aglatmanin alemi yok:)) O model sendede varsa dik bence kalip sahane. Ayni kumas olmasi sart degil, sart diyorsan bu yil icinde buraya geleceksin fuara gidecegiz, sansin varsa metrelerce alacagiz:))
      Cok tesekkur ederim
      Bendende sana gelsin kocaman sevgiler ve opucukler...

      Sil
  13. Ne demek Mevlüde hanım tabiki ben zaten onun için Paylaşmıştım...kolay gelsin işiniz kuş gibi çabucak bitiversin....sevgiler mutlu yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Tulin Hanimcigim, benim hicbir isim kus gibi olmaz ama:)) insallah dualariniz sayesinde bu ilk olur:))
      Sizede mitlu yillar

      Sil
  14. Aslında iyi olurdu uyan sunam eşliğinde kumaşın çok tatlı kutnuyu çok andırıyo evet ama o üzerindeki kurtçuk misali şeylerin ne olduğunu anlayamadım yada gözlerim seçemedi merak ettim üzerinde de görmeyi isrük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahaaa Sebahatttt, siz olmeyi bayilmami saniyorsunuz kuzum:)) Ses bildigin boru ayol.
      O kurtcuklar kumas bekleye bekleye kurtlandi desem inanmazsin degilmi? :)) O zaman onlar dugem, bel cep icin koydugum isaret ipleri:))
      Etegi dikip yelegin dugmelerinide diktikten sonra uzerimde fotograflayacagim

      Sil
  15. Ellerine sağlık canım, bir de videoyu izleseydik, iyiydi:=)))
    Güle güle giy, yalnız üstünde de görelim.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiiiiiicccc israr etmeyin, bak ne guzel seyler uretiyorsunuz, devam edip, beni dinleyip hayattan sogumaniza gonlum musaade etmiyor:)) Tesekkurler
      tamamlayinca uzerimdede gosterecegim, Videosuz!!! :))

      Sil
  16. Amaaann yaaa ne kadar kötü olabilir ki video? Benimkinden kötü olamaz herhalde her şeye rağmen yayınladım ben! Hem şurada biz bizeyiz canım yabancı mı var izler iki teknik öğrenirdik :) Türküler falan çok doğal olmuştur o :) Kumaşın güzelliğine diyecek yok, yelekte süper seçim olmuş. Merakla finali bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaaaaannnn bir gorsen allahim neydi gunahim falan olursunuz buralarda:))
      Guya anlatacakmisim, ama hiiiccc anlatip yok, makinayi ayarlayip yerime oturana kadar unutmusum resmen:) Anlatim yok, makina uzakta ben sadece dikiyorum. Hic bir sey ogrenemezdiniz, turkunun disinda:))
      Tesekkur ederim dugme bulabilirsem dikip tekte olsa yayinlayacagim yelegi

      Sil
  17. Ellerine sağlık şekerim. En kısa sürede bitmiş resimlerini de bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insallah yass, su tembelligi bir atarsam ustumden. Hiiiccc elim kolum kalkmiyor, yeminle koltukla ayni rengi almaya basladim:)

      Sil
  18. Ellerinize sağlık güzel günlerde giyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Gizem, bitirebilirsem insallah:))

      Sil
  19. Kendinize haksızlık etmeyin Mevlude hanimcim. Kolay gelsin. Merakla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  20. Bu sezon etnik otantik desenler çok moda. Eşin işi biliyormuş. Modelde süper olduğuna göre harika pozlarla en yakın zamanda karşımızdasın demektir. Yazılarını okumak çok keyifli videolarına haksızlık etmeni istemen bence izlenme rekoru kırarsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otantik desenlerin modasi hic gecmiyor sanirim gecen yilda bez ayakkabilarda revactaydi yanlis hatirlamiyorsam. Evet koca kisisi gercekten bu isi biliyor. Dugmeleri diktim giyip fotograflamasi kaldi.
      Tesekkur ederim.
      Hahhahahaaa haklisin tiklanma rekoru kirar ama bet seslilikte:))

      Sil
  21. Al benden de okadar! Yani ben de hic gramla ölcüyle calismayi sevmem, hersey göz kararidir. Sadece bazi pasta tariflerinde tartmadan olmuyor maalesef.

    Hele su bizim Almanlar yok mu...illa gram ölcüleri isterler, hey allaaam, deli ederler beni. Kisir tarifi veririm "kac gram bulgur?" Len koy ordan iste bir-iki bardak falan, napacan gramini miramini Allahin Helga'si?

    (Farkindaysan dikisten bi mok anlamadigimdan böyle gevezelik yapiyom iste)

    Simdi o beyaz parcalardan yelek mi olacak o? Vay anasini... Copperfield gibi insanlarsiniz siz dikis bilenler yav... yok yok, kesin ip var ip!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay sorma belcikalilarda oyle, illa olcu olacak:) Oyuzden ikinci keki yaptim olcu ile, sirf tarif verebileyim diye:))
      Ay cok alemsin, illa dikisten anlaman mi gerekiyor, sende sahane masalar kuruyorsun, 10 parmaginda 19 marifet var. (dikis bilmedigin icin cikardim parmagin birini:))
      He yaa, o beyaz parcalar yelek oldu bile:)
      Valla itiraf ediyor, evet ip var!!! Ama sen gormuyorsun:))

      Sil
  22. mevlüde hanım çok hoşsunuz ve harika paylaşım olmuş.. teşekkür ederi.. tam da kutnu kumaşı ile ne yaparım diye düşünürken bu çok iyi oldu ;)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim, ziyaretiniz de benim icin hos oldu:))
      Eger orijinal kutnu kumasi ise kumasiniz, kendik dik bloguna ugrayip kutnu kumasini dikmeden once yapmaniz gereknelri mutlaka okuyun derim.
      Hatta sizin icin linkini buldum bakiniz asagida: ))

      http://www.kendindik.com/2015/03/kutnu-kumasinin-piriltili-potansiyeli.html#.VqPWrmO37tQ

      Sil
  23. Ellerinize sağlık pek hoş olmuş.
    Bu kalıp Burda'nın hangi sayısında?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. Eski bir sayi ama suan hatirlayamadim. Turkiye donusunde sizin icin sayisini yayina eklerim.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil