23 Ocak 2016

Cizgili Triko Kazak

Merhabalarrr,

Bu aralar canim pek bir sikkin. Hicbirsey yapmak istemiyorum. Oyuzden ara ara atolyeye ugruyorum.
Josephine koltugumun rengiyle butunlesip, butun yerli dizileri hatmettim bu aralar:))
Atolyeye ugradigim birgun bu trikoyu diktim. Ayni gun bitirdim, giydim, hatta kirlettim yikandi bile.
Atolyeden ciktim, baktim benim bucur geliyor sevgilisiyle. Hemen atladim ustune: bocugummm bana foto cekermisinnn?
Ukala yaa blog icin hemııı? dedi. Hemi diyemiyor. Aslinda  "h"'yide diyemiyor ama kendini zorluyor soylemek icin. (Ara ara horul horul dedirtip kopuyorum :)) Kizin yaninda bozmamak icin heeee dedim:))
Bastan tehdidimi savurdum: baban gibi yapma ama flu cikarsa yeniden cekersin, olmadi yeniden, olmadi yeniden. Bu arada Constance bunalir tek basina ona gore dedim:) Peki dedi, her cektiginden sonra gosterdi: olmus mu? diye:))
Anam babam korku, cennetten cikma valla:))
( Ay harbiden guzel anneyim galiba:))
Guzel anne, uvey annenin fransizcaya cevrilmis hali:))
Baktim gelin hanimda izliyor bizi, hadi dedim vakitlerini almayayim, o yuzden ayakkabi giymeye, sac bas duzeltmeye ugrasmadim. Ayagimda terliklerim vardi ayaklarimi cekme pasam dedim.

Cok soz dinler, guzel annesinin yakisikli bocugu. Cek annem arkadan da cek!!!
Ben boyle dondukce kikir kikir guluyorlar sipalar:)) Bu yastan sonra maskara olduk iyimi? :))

O ara Constance birsey sordu, ona cevap verirken, konusurken cekme diyede bocugume cemkiriyordum:))

Sevdaaaa baakkk gene aldim ribanalardan:)) Hatta kumascim asmis kendini birsuru getirmis.

Cizgililer yeni gelmis, ama fiyatlari bayagi tuzlu; 12,50 euro metresi en: 70cm

Cizgilinin altindaki raftakiler ribanalar. Kirmizi, lacivert, krem, beyaz, siyah
Sadece krem olan 2,5 eurp metresi, gerisi yine 12,50

Sorun degil, simdi pahali olsun, nasilsa onlarda dusecek  2 metresi 2 euro'ya.:))
Ben kirmizi, yesil, lacivert ve krem aldim, 2metresi 1 - 2 - 3,75 euroya.:) Ilk magazaya geldiginde onlarda boyle pahaliydi:) 

Eveettt bunlarda benim kucuk pasamla, gelinim:)
Caktirmayin, kizin derdine hayir diyemedi fotograf cekmeme. Yoksa fotografini cekeyim dedigimde kacacak delik ariyor:)) Hehehehehheee yasasin kotuluuuukkkkk!!!! :))
Ama aramizda kizlarrr, bir duyarsa bloga koydugumu, yeminler blogumu cokertir:))

Mutlu haftasonlari herkese...

52 yorum:

  1. Yakala oğluşu sen, kötü emellerime alet et bi de gizlice fotoğrafını yayımla. Söylemez miyim ben şimdi. Oğluuuuş bak annen.. Kırpma yorumumu Mevlüde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooooo Handannnn kirpmak zorundaydim arkadasim kusuruma bakma yani:))
      Hani aramizdaydi yahu!!! :)
      Yok pasam yokk, bu arkadas kiskancligindan ne dedigini bilmiyor, bak Constance birsey soruyor sana git oglusum sen!!! :))

      Sil
  2. Mevlüdee aynı anda yayın yapmışız :) Çılgın arkadaşımm ne olduuuu,sıkılma(eskiler ne der sıkı can iyidir hehehehe,güya espri yapmaya çalışıyorum),iyiki de uğramışsın atölyeye,yaka on numara,çok düzgün olmuş,sen zaten trikoların kraliçesisin :)) Hem de çok güzel annesin,böyle çılgın hayat dolu bir anne daha bulamazlardı,gelinin de çok tatlııı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveettt ayni ana denk gelmisiz Nurayim. Zaten ayni anda da dikiyorduk en son konusmamizda degil mi? Yaa yakin bir arkadasimizin kizkardesi vefat etti, 3 gun once aldik haberini, bugunde kilisede torendeydik.
      Bu yayini birazda o yuzden yaptim, yorumlarinizda kendime geleyim diye. Cok sagol ortmenimmmm, pekiyi vercenmi banaaa???
      Hicccc aramis aramis, en guzel, en cilgin anne adayi beni gormusler, beni secmisler:))
      Ayyyy gelinim harbiden cok tatliii, kendisini gormesen, varmi, yokmu anlamazsin:)) Tam pasama gore. Bide derlerki oglan anneleri gelinlerini sevmez. Ben cok sevdim valla:))
      Ay yok anam benden kaynana olmaz:))

      Sil
    2. Mevlüdee ,ikimiz de oğlanların fotosunu koymuşuz,benimki de koyma bak dedi,sivilceli halini hiç sevmiyor,kumaş da almışız,tesadüfler çoğaldı...Allah rahmet eylesin canımm

      Sil
    3. Ribana ney diye baktım,ayy ben de hiçbir şey bilmiyorum yafuu :)) meğer o yakalara ,kollara dikilen lastikli dokumaymış...sayenizde öğrenmiş oldum efenim çok sağolun yoksa pek bi cahil kalıcaktım:)))) İzmir'e gittiğimde(bir kaç hafta önce) orda Murat Tekstil diye bir yer var ,üç katlı (İkeaya yakın) orda her şey kilo işi,kilosu 6lira....Orda denk geldi bunlardan çook sevindim görünce de hemen atladım,siyah ,lacivert,pembe,ekru hepsinden aldım,beş altı metre var en az...Sevdaaaa sen duy özellikle(İstersen gönderirim de ) İzmire gideceksin sanırım ( Mevlüdem sana da gönderirim alma öyle euroya kızzz) Ben ordan 20 kilo kumaş aldım,her şey var,top top hazır biyeler,danteller ne ararsan var

      Sil
    4. Hahahhahahaa seninkinin yine haberi varmis Nurayim, benimkinin hic haberide yok. Ama bu sefer sakin biryere koyma diye tembihlemedi. Demekki sorun yok diye dusunmusum hahahahhaha

      Sil
    5. Hahahhahaaa Nuray'im caktirma bende Ayselden ogrendim onun adinin ribana oldugunu. Kenar lastigi deyip geciyordum bende:)) Neyseki cahil geldik ama, cahil gitmeyecegiz:))
      Oooooo sende renk yelpazesi genismis, biz once siyah ve lacivertle basladik, yillar icinde 5'ye cikti cesit:)) Ooooo fiyatta iyiymis hayat. Sevdaaaa hadi pazari cogalttin gozun aydin bacim:)) Iyi vurgun yapmissin, hepsini gule gule dik hayatim.

      Sil
    6. eneeemmm,tutmayın beniiii,ben İzmir'e gidiyooommm,boşver Veda'yı Murat textil bekle beniii,hihihihi

      Sil
    7. Bak yaa Iki dakikada kumas icin baciyi satti:)) Tabi bide duydu MURAT ismini ya daha durmaz:)) Hadi koss Sevda kossss:)))

      Sil
  3. Yaa tabii tabii..hazir hazir kiyafetleri alip alip bize kendim diktim die yuttur..'hemiii'?

    Yav saka biyana da, harbiden hazir alma gibi yahu...bravo, ne güzel birsey su dikis dikebilmek. Ellerine saglik ve güle güle giy canimcim.
    Hic kiskanmiyorum bide...ne kiskanacam. Siz dikis dikebiliyorsaniz, ben de sey yapabiliyorum...eee...cok iyi islik calabiliyorum mesela. Tamam pek bi moka yaramiyo olabilir ama eglendiriyo bazenneri.
    Bir de seyi cok iyi yaparim mesela...neydi o... Dur aklima gelecek simdi...mmmmm... Adini sen söyle....sey yaa istee, hani... A-A!! Kapi caldi!
    Acil cikmam lazim! Kim ola ki bu saatte?? Hay Allah...,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa sus aramizda kiz. Hazir soldes baslamisken alayim dedim.Almiskende ben diktim deyip kiviririm dedim, niye acik veriyorsun anlamadim ki? :))
      Ya Ayse hakikaten iyi birsey dikis bilmek. Her aldigimin yakasini zaten bi elden geciriyordum, eee dedim niye o kadar para veriyorum, ona verecegim parayi kumasa verir, kendi istedigim gibi dikerim dedim:)
      Kiskanma hayatim, bak ben senin yazim dilini kiskaniyormuyum, meyva tabaklarini kiskaniyormuyum, o sahane sofralarini kiskaniyormuyum, arada yaptigin tatli sakarliklari kiskaniyormuyum, herseyden onemlisi o caldigin isligi kiskaniyormuyum?
      Kimmis gelen Ayse bu saatte merak ettim:)))
      Tam da seyi soyleyecektin daha... Hay allah...

      Sil
  4. Oğğğlaaan güüüzel kız güüüüüzel, çatlaaaasın kaynaaanaaaası! Anası değil ayol, kaynanası dedim :) Allah bağışlasın hepimizin evlatlarını. Gençler kazaktan rol çalmışlar ama kazak da çok şık olmuş. Ellerine sağlık. Güle gül giy şekerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oglanin anasi, kizin kaynanasiyim. Hangisini alayim uzerime Nurtennnn:)))
      Anayi alayim degil mi? :) Ikiside cok guzellerr, bocugumun bozulmayacagini bilsem, cocuk gibi yumus yumus sevecegim ikiside. Ama bizim ki pek bi erkek kizin yaninda:)) Calsinlar kiz, severim onlarin rollerini ben:)
      Tesekkur ederim hayatim

      Sil
  5. Hahahaa ay ALLAHim hep gülüyorum bu bloga girince neden acaba . Hep mutluluk fışkırıyor maşaAllah diyelim. Yine süper bir iş. O kadar temiz dikmişsinki abla tekrar okudum acaba hazır mı diye.
    Ellerine sağlık. Süper

    Ay kaynanasının gelini, pekte güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gulme tozu serptim bloguma ondandir gulmelerin :))
      Halbuki burada pek havamda degildim ama? !!!
      Yok valla hazir degil, kumas fuarindan aldigim trikom, inanmazsan bakabilirsin yani:) Valla ben diktiiimmm!!!! :))
      Tesekkur ederim canim.
      Eeee gelin kaynana topragina cekermis, guzel olcek tabi:))

      Sil
  6. Mevlüde ne şanslısın gurbet ellerde her kumaştan buluyorsun kaç seferdir kumaş pazarında araştırıyorum triko yok olanlarında renkleri bana göre değil kazağın harika görünüyor sanada yakışmış tam sportif olmuşun sağlıcakla giy cnm.
    Arkadaşına da sana da başsağlığı dilerim .Ölümlü dünya işte bugün benimde köyde amcamın kızı vefat etti çok yaşlıydı yıllardır yatalaktı allah kurtarıverdi ama duyunca kötü oldum birde kardan cenazeye gidemedik buna daha da üzüldüm:(
    Oğlun maşallah çokk yakışıklı manitasıda çokk güzel yakışmışlar birbirlerine senin gibi kayınanne dostlar başına herşeyin hayırlısı arkadaşım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Aysel'im, hepi topu bir kumas magazam var yakinimda. Sagolsunlar her cesit kumasi getiriyorlar da bende buluyorum. Bulamadiklarimdada kumas fuarlari imdadima yetisiyor iste:) Triko burada cok var ama genelde ince oluyorlar. Tam mevsimlikler yani. Bu cizgilide mevsimlik aslinda. Ama uzerine hirkayla falan giyilir kisinda. Sonucta triko yani sicak tutuyor:))
      Olumlu dunya tabide, 6 ay once annesinin olumunu haber vermek icin gelmislerdi, simdide kendi haberi geldi. Kanserdi. Bekliyorduk ama yinede uzucu haber sonucta. Allah razi olsun, dostlar sagolsun ne diyelim:(
      Sizinde basiniz sagolsun.
      Oyyy cok yakisiklidir benim pasamm, kiz arkadasi yonundende sansli cok sukur. Aminnnn :))

      Sil
  7. uyy kız döktürdün gene hee.Bana bak,ben gelene kadar ucuzlar onlar ,alırım ki bir sürü.Kız o Ati dediğin kadar tatlıymış ya.Haklısın valla mıncırmakta.Geline de bak sen,bebek gibi.Kız Ati görürse,valla Sevda teyzen montajlamış seni buraya dersin.Fotonu 0 baksın diye yolladıydım,buraya yapıştırmış dersin.Hihihihih

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ucuzlar ucuzlar, ucuzlayanlardan aldim ben zaten merak etme:))
      Degil mi? Cok yakisikli, cok tatlii, hele birde utangac gulumsemesini gorsen sarilip yememek icin zor tutarsin kendini:) Benim pasamda bebek gibi ama Sevda teyzesii:)) Hadi montajlama icin kandirdik diyelim peki yazilari ne yapacagiz? Onlarida mi Sevda teyzen yazdi diyecegiz.:))

      Sil
  8. kız Ayşee,valla hepsini kendi dikiyor,gittim kontrol ettim ben,hihihih

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhh bak Ayseee, sahidim de varrr:))))
      Turkiye'den kontroleur getirttim, inanin diye:)) Konus Sevda'mmmm

      Sil
    2. Tamam ozaman, inandim. Bir gün kendim de gidip görücem insallah:))

      Ya bide sey dicektim dün, sebeklik yapip seni güldürmek isterken unutmusum... arkadasinin ve senin basiniz sagolsun Mevlüdem. Allah rahmet eylesin... öpüyorum.

      Sil
    3. Aslinda sey demem lazimdi " hee hee, siracinin sahidi bozaci"...sanki senin diktiklerin hazir degil, Mevlüde'den asagi kalir yanin var da sanki...hih!



      (valla ikinizkiler de hazir gibi yaaa...Nuray desen ona keza. Süpersiniz gercekten):)

      Sil
    4. Aysecigim bassagligi mesajin icin tesekkur ederim. Digerlerine gelince he valla siracinin sahidi bozaci olduk tamda :))
      Ama ne zaman istersen gel, yaninda dikecegim. (Anaaaammmm bide kotu birsey oluyormus, iste o zaman vur beline kazmayi:)))
      Diktigim olmazsa bizde oturur sarma yeriz bosver... :))

      Sil
    5. Senin tatli sohbetin yeter be Mevlüde'cim....:)

      Sil
    6. bak kız gördün mü,çıktı foyamız meydana,ühüüü artık ünlü de olamayız yaaa

      Sil
    7. Kiz Sevda biz bu alemde unlu olduk, gerisini bosverrrrr!!!! :))
      Atsemm sagol hayatim, en kisa zamanda gorusup iki lafin belini kiralim o zaman :)

      Sil
  9. :)))
    Döktürmüşsün gene mevlüdecim. Yaptıklarından çok yazdıklarını merak ediyorum çok eğlenceli kalemin var. Ne diyim güzel anne umarım yakalanmazsın :)
    Bu arada 12.5€ ne yaa. Çizgili kumaş dikmek zor bence hatanı hemen gösteriyor. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol hayatim:) Yaptiklarimi degil yazdiklarimi okumak icin geliyorsun yani:))
      Gelde ne icin gelirsen gel sorun yok!!! :))
      Ayyy sus sus insallah yakalanmam:)) Aramizda!!!!
      Yaa dimi ama? Sanki parayi sokaktan topluyoruz!!! Yok yaa zor degil kalibi duzgun yerlestirmekte butun maharet. Ben genelde onu kestikten sonra cizgiler denk gelecek sekilde arka kalibi yerlestiriyorum o zaman sorun olmuyor. Kollara cok ozen gostermiyorum, yoksa kumas cok ziyan oluyor, hatta yetmeme ihtimali bile oluyor...
      Tesekkur ederim canim benim...

      Sil
    2. hahaha... bir yanım takı olsa da diğer yanım dikiş biliyorsun. yaptıklarında fikir ve yöntem katıyor bana... sadece yazdıklarına gelmiyorum yani :)))

      Sil
    3. Biliyorum bir yaninin dikis oldugunu, bilmezmiyim? Fikir verebiliyorsam tamam o zaman, herzaman gel:))

      Sil
  10. Kazağın harika olmuş canım,kumaşlarına da bayıldım eminim ellerinde çok güzel kıyafetlere dönüşecekler..
    sevgi ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Esma hanimcigim. Insallah birgun sizin kadar guzel dikebilirim bende...

      Sil
  11. Merhabalar.
    Çizgili Triko kazağınız gerçekten çok güzel olmuş. Başka bir yerde görsem, hazır olduğuna inanırdım. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Ben de sizin oğlunuz ve geliniz gibi fotoğraflarımın web ortamında yayınlanmasını hiç sevmem. Eğer görürlerse, emin olun blog sayfanızı çökertirler. Oğlunuz ve eşine Maş'Allah diyorum. Allah kem gözlerden esirgesin, her türlü kötülüklerden ve şerlerden muhafaza eylesin ve onları size bağışlasın.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Recep bey.
      Fotograf konusunda bizim cocuklar sadece ebeveynlere yasaklar koymayi seviyorlar, kendi hesaplarinda ooooo bir suru fotograflarini paylasiyor kendileri:) Garezleri bize:))
      Ama yinede duymasin tabii, bilgisayar muhendisligi okuyor, darma duman eder blogumuda bir daha toparlayamam mazallah :))
      Amin butun guzel dilekleriniz icin.

      Sil
  12. Çok tatlısıniz mevlūde hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooooo kimler gelmissss:)) Tesekkur ederim Yasemin hanimcigim :)
      Kocaman sevgiler...

      Sil
  13. :)) Ya ne hayat dolusun sen! Bayılıyorum. Işığın bize ışık olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok be Safisim bu aralar beni gorsen, amaaannnn yazilarin olmasa cekilmezsin dersin, oyle dusuk bir moddayim. Ama yinede cok sagol, azicik canlandim mesajinla:)
      Cok opuyorum

      Sil
  14. Güzel anne haaa :))) Yerim seni güzel anneliğini...
    Senin küçük paşa çok yakışıklıymış mevlüdem :)) Aslam parçası vallahi..
    Hep mutlu olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi tabii. Fransizlar kibar insanlar neticede:) Uvey anne, uvey kardes, uvey baba yok. Guzel anne, guzel kardes ( erkekse, yakisikli kardes), yakisikli baba var. :))
      Cok yakisiklidirrrr. Birde utangactir, yakisikli desen, hemen yuzu kizarir. Amin insallah hepimizin ki cok mutlu olsunlar.

      Sil
  15. çok hoş güle güle giyinin

    YanıtlaSil
  16. Mevlüde hanım piyasada triko kumaş bırakmadın cicim. Ne oluyor böyle ayrıca bak benimde çatlayacak bir konum çıktı. O trikonun yakasını ben yapamam mesela çünkü hiç çalışmadım. Cuk diye oturmuş. Ayrıca jean pantolonunlada çok uyum sağlamış. Sinir şey (incecik olduğun içindi bu) O evlatlarda çok sevimli, benim oğlumda böyle sakallı gözlüklü, temiz suratlı bir çocuk. Bende sürekli mıncırıyorum zaten. Oyyy anne o 1 numaraya vurulmuş kel başını yesin. Ay kendimi kaybettim. :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birakmadim valla:)) Sizin pazeniniz varsa benimde trikolarim varrr!!! ( ay kiskancligada bakarmisin :))
      O trikonun yakasi cok zor zaten. Hic deneme bosuna, sen yapamazsin. Cok becerikliler yapabiliyor bunu:))
      (Umarim belli olmaz catladigim, caaarrttt!!!! ayys o neydi kiz oyle! Ayy catlamisim yaa!!! :(((
      Hem sonra ben orda sisko cikmisim aslinda biliyorsun ben 34 bedenim.
      ( Ay ruyamda 34 oldugumu anlamamistir umarim)
      Heee bak iste bu evlatlar konusunda hemfikiriz seninle:)) Kac yasina gelirse gelsinler, hala gozumuzde miniminnaciklar degil mi?
      Bu arada sgol Funda'm yaa iyi guldurdun beni:)

      Sil
  17. Maşallah oğlunla arkadaşı ne güzel yakışıyorlar, hayırlısı!
    Ay, kedinin ciğeri beklediği gibi kumaşların ucuzlamasını bekliyorsun :)) Ama gerçekten bu dikiş işi böyle, diktikçe dikesi geliyor insanın :D
    Neşen, enerjin daim olsun Mevlüde'ciğim, süpersin !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gercekten cok guzel yakisiorlar:) Amin insallah hayirlisi.
      Aynen iste benzetme tamda bu; kedi ve ciger. Valla bekliyorum yani. Halbuki bastan verseler ucuz ucuz, surumden kazansalar ne guzel olur. Ama yokkkk illa bi ciger bakisi attiracaklar bana:))
      Sagol Nevin'cigim, hepimizin nese ve enerjisi bol olsun.
      Opuyorum...

      Sil
  18. Başınız sağolsun hem senin hem de arkadaşının insan yaşıda büyük olsa hasta da olsa beklese de ölüm haberi alınca yine de üzülüyor. Kazaklarının hastasıyım valla o yakalar hepsinde mi güzel olur arkadaş :)) Ayyy benim oğlanda böyle manitasıyla gelecek mi ki görecekmiyim o günleri benn ;)) İkisi de çok güzel çok yakışmışlar birbirlerine maşallah :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol Aycan. Aynen dedigin gibi olum hicbirsekilde kabullenilmiyor maalesef:((
      O zaman beklemede kal, daha bir suru trikom var. Artan triko parcalardan da kirkyama gibi bir kazak yapma fikrim var:))
      Yakalari yapa yapa el becerisi kazandim, insallah dahada guzel olacaklar. Tesekkur ederim.
      Ooooo kesin gorursun, bende oyle diyordum. Simdi eve gelmiyor kizin ugruna:)

      Sil
  19. harika olmuş mevlüde hanım.. trikoda dikerken özel iğne, ayak ya da ip kullanıyor musunuz? yaka mukemmel olmuş.. ellerinize sağlık güle güle giyin...

    oğlunuz ve gelin adayınız da pek yakışmıllar.. maaşallah ;)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Seher hanim. Triko dikerken sadece super strech igne kullaniyorum o kadar. Geri kalanlar normal dikiste kullandiklarim.
      Cok yakismislar degil mi? Daim olur birliktelikleri insallah. tesekkurler
      Sevgilerimle...

      Sil