01 Aralık 2015

Triko Senden Nefret Ediyoruuummm :((

Merhabalarrr,,
Lutfen yardim ediniz, zira butun trikolar cop konteynirini boylayacak...
Yagmurlu ve saatte 100 km ile esen ruzgarli bir sabah baslamisti bu heyecanli ve neseli dikis gunum.
Cooookkkk begenerek ustune atladigim bu trikoyu kesip sicacik bir kazak yapacaktim kendisinden... 

 O sogukta her asamasinda fotograflayabilmek icin bu pozu bile goze almistim.
 Kollarini takip igneledim. Haa bu arada dikis makinasi kullanmadim, overlokla diktim yanlari, omuzlari ve kollari...
 Uzaktan kumandali makinayla cekerken ,diger makinanin da ayarlarini duzeltiyorudum.
  Sira yaka kol ve etek uclarina gelince zurnanin zirt dedigi yere geldim. Yakayi ice kivirip diktim guzel oldu,

lakin kol ve etek uclari volanlasma yapti ki zigzag da diktim:(( Rezilligim cok gorunmesin diye marullari Sukufenin arkasina gizledim:)
 Daha onceki diktigim trikoda etek ucuna ince tela koydum ama oda esnemeyi engelledi?
Velhasil sonuc olarak ben isi beceremedim. Yardiimm, help, aidez-moi????

42 yorum:

  1. Yaaa Mevlüde bi dur ,sakin ol...Çok felaket bir durum bekliyorum,baktım üzerindeki ilk foto şahane görünüyor,zaten çok beğenmiştim bu kumaşı,bunların hazırları var bilirsin,üniversite yıllarında çok giyinmiştim...Etek ucunu makinada değil de elde,esnetmeden dikseydin nasıl olurdu...Ya da giydikçe kaybolur o takma kafana o kadar Melvlüdeeee,kıyamam sanaa :)) satıcısı ölmemiş bir daha alırsın :)) senden kıymetli miiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahhaaa sakinim Nuray coookkk sakinim. DUnden bu yana kafayi yedim, yiyecek birsey kalmayinca sakinlestim:)) O uzun gibi gorunen kazak neredeyse belime cikti, duzeltmeye calisirken:)
      Simdi elde bastirmayi deneycegim, olmazsa Hande'nin dedigini yapacagim sanirim, cunku baska turlu kurtulmayacak. Geride iki kazaklik daha var, ama guya koca kisisinede dikecektim aynisindan... Dur bakalim hayirlisyla bi kendiminkini basarayimda:))

      Sil
  2. Aslında güzel duruyor da, acaba esnemeyi engellemek için ayrı bir parça ekleyerek kol ağızlarına bant mı yapsanız. Ben geçen öyle yaptım bir trikoya ama daha blogda paylaşmadım. Facebookta ve Instagramda var. Belki etek ucuna bile bant dönülebilir, neden olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahaa guzel durmuyor Hande Sukufenin arkasina igneledim bollugu:)) Sanirim senin dedigin gibi manset, yani bant koyacagim. Az once hem blogunu, hemde face'ini talan ettim. Umarim cok dagitmamisimdir:)) Tesekkurler onerin icin.

      Sil
  3. Canım,insan eline almayınca sorunu tam olarak anlayamıyor.Bence kol ağızları ve etek ucunu daraltmalısın.Yani yan sikişleri koltuk altından uca doğru hafifçe verev indirirsen toparlanır sanki.Yok eğer uçlardaki dikişlerin kendisi marullandı diyorsan onu da overlok makinesinde reçme dikişi yöntemiyle çözersin.Nerede izlediğimi hatırlamıyorum bulursam atarım sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daralta daralta neredeyse bady gibi oldu Sevda'm :)) Evet uctaki dikisler marullandi. Pratik dikiste izledin sanirim, cunku bugun bende arastirirken izledim onu. Ama makina altina girdiginde cok esniyor. Sanirim elde dikecegim, olmazsa, kollara ve etek ucuna bant gececegim.

      Sil
  4. http://sadecedikis.blogspot.com.tr/2013/11/overlok-ile-recme-yapm.html. Burada okumuşum.Tarz'ı Zeynep blogunda.Bir bak istersen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bende izledim ama care olacagini dusunmuyorum :((

      Sil
  5. Ah neden benim böyle yeteneklerim yok çok kıskanıyorum :) bence çok şık olmuş güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahahaa Sevgi hanimm, beceriksizligimi kiskanan tek kisi olarak blog tarihime not ettim sizi:)
      Sizin becerileriniz daha sahane ama, haksizlik etmeyin,o konuda bende sizi kiskaniyorum bilesiniz:)

      Sil
  6. yardımları sabırsızlıkla bekliyorum, ben de tiril bir penyeden bluz dikmiştim, hırka içi penyesi yaptım kendisini mecburen :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyle cok acan penyelerde ben normal genislikten 3-4 cm daha dar kesiyorum etek uclarini cunku esnemde ayni olcuye geliyor. Yinede umarim isinize yarayacak oneriler bulursunuz cevaplar icinde.

      Sil
  7. Mevlüdem,altına yapışkan yela koyup dik ama telayı ütüleme.Dikiş birtikten sonra telayı sök,böylece hem esnemesi istediğin gibi olur hem de dikiş muntazam olur.Ya da Nurayım haklı,satıcısı ölmediya canın sağolsun.Bir de iğnen streç iğnesi mi,ayağın streç ayağımı ve ipliğin polyester mi?Bunlar bulabildiklerim.İnşallah toparlarsın sen onu,füveniyorum ben sana.Hiç olmadı eteğe çevir fitsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparladim adam ettim cokta guzel oldu. Amaaaannnn hobi fobiye donustu bu ne yaa:)))

      Sil
  8. Pantalon paçası baskısı için kullanılan iki taraflı yapışkan tela desem? Yok yok dememiş kabul et. Veya demiş olayım da sen lüzumsuz bir parçada kazağın iplik yönünün geldiği şekilde o parçada bir dene bari. Kolay gelsin ne diyeyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onceki kazagimda denedim onu dikis izi olmasin diye,ama oda esnemeyi yok etti, o yuzden hiiiccc dememis ol:)) Cift igne ile diktim, oldu. Tabi marullasan yerleri kesmek zorunda kaldim ama neyseki adama gondu/) Sagol oneri icin. Opuldun

      Sil
  9. Bence çöp falan olamaz bu kazak ben etek ve kol uçlarını çift iğne ile dikiyorum bu tarz penye ve triko kumaşlarda hatta bloğumda bile var siyah sırtı dantelli yüzücü bir atlet dikmiştim ona bakabilirsiniz. Bir de kendi kumaşından bant şerit de yapabilirsiniz hatta farklı renkten yaparsanız mesela kırmızı daha bile şık durabilir. E hadi kolay gelsin bakalım ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cift igne yaptim bende, cokta guzel oldu. Israrla niye yapmak istemediysem artik:)) O bant olayi koca kisisinin kazagina yapacagim, malum er kisiler etek ucunu oyle seviyorlar:))
      Tesekkur ederim fikir icin, ise yaradi:))

      Sil
  10. Şöyle bişeyler belki işe yarar 😊
    http://www.craftsy.com/blog/2014/06/how-to-hem-knit-fabric/?ext=FB_SC_PP_Registrations_pattern_20140602&utm_source=Facebook&utm_medium=Social%20Engagement&utm_campaign=-Registrations&initialPage=true
    Sewgiler, ML...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Link'te harika secenekler var. Kopyalayip duvarima yapistirdim. Tesekkur ederim

      Sil
  11. Sorun yaşamana üzüldüm. Bõyle olunca insan soğuyor, , dikişten olmasa da kumaştan. Sanırım trikonun uçlarına sikzak çekmen marullandırmış. Bazı triko türleri zikzak olayında çok açılır. Artık üstündekinin etek ucunu elinde kıvır.diğerlerini de uçları çok kalın olmayacaksa bir tur içe kıvırıp makinenin dikiş genişliği çok sık olmasın.ikiyse üçe getir.inşaAllah işe yarar. Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslina bakarsan ben sanayi makinasina cok gorev yukledim. Penyeleri normal duz dikisle gayet guzel dikince bunuda yapar dedim:) Ama beceremedi, kabiliyetsiz:)) ( butun suc makinanin, onu kullananin degil:))
      Bu trikoda hem ne acilma yapti bir gorsen!!! O kadar acilmayi gorunce zaten keske dedim eni boy yapsaydim:) Cift igne ile hallettim. Tesekkur ederim

      Sil
  12. Bak mevlüdecim nefret falan etme sonra ısıtmaz seni benden söylemesi..:))) e ne güzel olmuş işte sıcak sıcak giy bakalım trikonu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eli mahkum mecbur isitacak, yoksa atersin icinde o isinir:))) Simdi hallettim ve guzel oldu

      Sil
  13. Trikolarda gözüm kalmıştı ahahahaaa :)))
    Kolları ve etek uçlarını gerdire gerdire overlok çeksene
    Benim öyle bir bluzum vardı... Tatlı bir marullaşma oluyor...
    Bu modele olurmu bilmem ama :)
    Öpüldünnnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hain Seboooooo!!!! Bende diyorum niye olmadi:))
      Niye gozun kaliyor kuzumcan. Geride daha iki kazaklik var, iste sanada dikeyim. Hem cozdum kiz isi, seninki daha guzel olur simdi:))

      Sil
  14. amann bi şey olmaz yola devam

    YanıtlaSil
  15. Merhaba mevlüde hanım postlarınızı zevkle takip etmekteyim trikonuzdaki marullanmanın sebebine gelince overloktaki büzgü ayarından kaynaklanmaktadır ben trikoya ovarlok çekerken makinamın büzgü ayarını biraz sıkıyorum bu ayarı o kumaştan bir parçada biraz biraz deneyerek oturtabilirsiniz dokuma kumaşta overlok bol olması gerekirken trikida daha gergin olmalı yoksa marullanma yapar normalde trikoda kol ve etek uçlarına reçme dikişi çekmek gerekir fakat benım de reçmem olmadığı için overlok ayarımı sıkıp bu şekilde çalışıyorum kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Rumeysa hanim. Tesekkur ederim. Kesimi yaptiktan sonra omuzlari, yanlari ve kollari overlok ile diktim sorun cikmadi. Etek ve kol uclarinada overlok cektim, makinada bastirmak istedim marullasma o zaman oldu. Ama geri sokup marullasmayi ortadan kaldirdiktan sonra (daralttim yanlardan) ciftigne ile diktim, cok guzel oldu. Ilk etapta trikom kalin oldugu icin ciftigne guzel olmaz diye dusundum ama gayet guzel oldu. Oneriniz icin tesekkur ederim. Kivirma yapmayip overlokla birakacagim islerde aklimda kalsin oneriniz, oldukca pratikmis.

      Sil
    2. Aklımda bulunsun yorumlara iyiki bakmışım :)

      Sil
    3. Ay evet trikoda mutlaka akilda bulunmasi lazim, yoksa benim gibi kafayi yersin:))

      Sil
  16. Aaa ben biliyom neden başına bunlar geldiiii. O kumaş kocanındı ondan :))
    Yaparsın sen bi şekilde bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degil miii? Tabi koca kisisinin hakkini gasp etmeye kalkinca... Eeee iste allahin parmagi yok gozume soksun:)) Boyle cikar acisi:)
      Bu triko koca kisisi icin cok kalin, ona baska triko ayarladim, o daha guzeeelllll.
      Hem zaten yaptim ki ben... Cok guzel oldu:)

      Sil
  17. Cancağızım penye iğnesi kullanmadınmı ben öyle dikiyorum ya da triko boyuna esnekse yani likralı ise boyu en yapıyorum uzaktan ahkam kesmek kolay bir de acemi olunca akıl veren çok olur :))) düzelmiyorsa boşver be gülüm canın sağolsun buda sana bir tecrübe işte yaparsın daha güzelini öptm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanayi makinam da iki igne kullaniyorum biri ince biri kalin, onun disinda igne takilmiyor Aysel'cigim. Bende sanayide diktim boyle oldu. Ama haklisin bir daha bu kadar esneyen kumaslarda bende boyu en yapacagim. Strech ciftigne ile hallettim cok guzel oldu. Tesekkur ederim oneri icin. Ahkam kesmek ne demek hayatim, herzaman herkesin herkesten ogerenecek birseyleri mutlaka olur. Opuyorum...

      Sil
  18. Mevlüdeciğim , biz ev tipleri ile uğraşırken sen sanayi makinasını yola katmışsın bile . Gerçi çözümü bulmuşsun ama esneyen dikiş olursa kumaşın altına kağıt koyarak dikmekte bir çözümdür . SEVGİLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turkan hanimcigim ben 7 yil boyunca Singer'in ev tipi ilk modeli ile diktim. Sanayi makinam daha yilini doldurmadi henuz:)) Insallah en iyileri sizlerin olsun.
      Onerin icin tesekkur ederim, aklimin bir kosesinde dursun, bakarsiniz birgun lazim olur:)

      Sil
  19. Wuuu bu kadar yorumun ardindan benimkini gorur musunuz bilemiyorum. Blogunuzu takibe geldim bloguma beklerimmm

    YanıtlaSil
  20. Wuuuu gordum bile:)) Hatta geldim seni ziyaret bile ettim ve yumurta akini yarin deneyecegim:)))
    Hosgeldin, herzaman gel beklerim:)

    YanıtlaSil
  21. Fotografta cok güzel duruyor ama anlayabiliyorum benimde başıma geldi maalesef :) şimdi bütün yorumlarınızı okumaya başlıyorumm:)) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cunku fotografta butun marullasma arkaya saklandi:)) Neyseki hallettim, tesekkur ederim.

      Sil