19 Aralık 2015

Ortaya Karisik Cek Ustaaaa!!!!

Merhabalarrr,

Bu bluzum yillarrrr once, (bana yil kadar uzun geldi) kollari yesil mi turuncumu olsun diye sordugum bluz. Biteli de yillaaarrrr oldu, kismet buguneymis:))

Vay arkadas, iki kare alacak, amma soylendi haa!!!
Bende sebege dondum karsisinda, sirinlikler yapiyorum ha bire ceksin diye. :))

Boyle guzel hatun cekilmezmi askiimmm,

 Tamam uslu duruyorum bak, cek hadi,
 Arkasinida gosterelim ama... Diyerek cektirdigim 3 pozdan sonra makinayi havada yakaladim resmen:)) Sanirim kucukken makinayla aralarinda bir husumet olmus, kanlisini gormus gibi davraniyor makinaya:)))
 Buda kendimden sonra koca kisisine diktigim kazak. Sukufe'ye giydirdim, tasiyamadi. Yada tasimak istemedi. ( Haspam 90-60-90 ya, cakasindan gecilmiyor)
 Koca kisis'nin isinden dolayi sosyal medyada fotografi yasak, yuzumu cekme siskooo dedigi icin, kafani yukari kaldir, az daha, az daha derken kafa govdeden ayrilacakti:))) Ayaga kalk birde ayakta cekeyim dedigimde isim var siskoo deyince iyi be tamam aglama hemen dedim:))
 Bunlarda denemesem catlardim dediklerimden:
Bu chenille teknigi ile yapiliyor. Bu teknigi cok sevdim, cantalar, cuzdanlar dikecegim artik kumaslarimdan.
3 yada 4 kat kumas kullaniliyor. Ben 3 kat kullandim. En alta krem keten, ikinci kata yesil ince koton, en uste dosemelik kumas. Uste goruldugu gibi dikiliyor.Sonra dikis aralari makasla kesiliyor. En alttaki kumasi kesmiyorsunuz ama!!!

 Sonra tuylendiriyorsunuz. Ben elimde camasir citiler gibi citiledim. Hafif ser tahta fircasiyla daha kolay oluyor. Ileri-geri, saga-sola fircalayin. Sonra cantanizi dikin. Bu halini belki begenmediniz ama birde surayi izleyin, kesin bayilacaksiniz.
 Buda videoyu izleyip denemem lazim dediklerimden ama sonucu hic begenmedim:( Istediginiz renk ojeyi ( ben gordugunuz uc rengi karistirdim) suya damlatiyorsunuz.

 Hafif karistirarak (ebru sanati gibi) sekillendiriyor,
 Sonra fincani icine yavas yavas daldiriyorsunuz. Direkt olarak boyayi uzerine cekiyor, o yuzden biraz hizli ama ahenkli olmak gerekiyor.
 Sonuc asagidaki gibi. Ben memnun kalmadim ama...
 Birde bos sut kutusundan portefeuille deniyorum. Ama onu bitince paylasacagim. ( oda denemesem catlardim'lardan:))

Musmutlu pazarlariniz olsun...

20 yorum:

  1. Bayıldım tişöre de kazağa da.Kazağın yakasını manşetini paylaş hemen çünkü,Nedim abimi görür görmez Murat da isteyecek biliyorum,çook selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevda'm bu manset ve yakada kullandigim triko metre isi satiliyor. 2metresi 2,50 euroya. Yanlarda dikis yok, 35-40cm eninde,Ben bir metre aldim (kiyamadim paraya cok pahaliydi:)) kol ve etek ucune 2,5 kat yapip, once makinada diktim sonra overlok cektim.
      Yakayada iki kat yapim overlok yaptim.Istersen ayrintilida fotograflarim.

      Sil
    2. Bak işte Beliz'in kazağının yakası için aradımdı öyle bir şey bulamadım.Demek yok burada,olsun eski tişörtlerden keserim yaparım,kazağın yakasını da manşetini de içten bir fotoğraflasana bakayım nasıl yapmışsın,anladım ama görmem lazım.Kız çok güzel olmuş ya

      Sil
  2. Fincan güzel yaa emek var ama bluza bayıldım ellerine sağlık. Canım eşine yaptığın işkenceye çok güldüm alemsin.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda acemi oldugum icin ojeyi top halinde cekti ustune o yuzden begenmedim, seri bir sekilde sekillendirebilseydim chic olacakti.
      Ama her defasinda onun bana yaptigi iskenceye ne demeli:)) Alt tarafi iki kere tusa basacak, bir onceki yayinda dedigim gibi arka bahceye nukleer santral kurmayacak ki!!! :))

      Sil
  3. Elini atmadığı iş de yok hatunun ha :)Becerikli şey :)

    YanıtlaSil
  4. Bluz kazak harika ellerine sağlık ama yazık abime yaaa ( bende abi yok abim oluversin lütfeenn ) eziyet etmişsiniz resmen yaaa ;) İntikam iyidir çaktırma ;)) Ben bardağı sevdim aslında güzel olmuş.. Bu arada bir sınavım kaldı onu da verip gelicem buraya merak etmeyin yanii :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. Olsun tabi yaa sizinde abiniz olsun, yazik kiyamammmm bak yokmusta. Ama artik uzulmeyin, bak belesten oldu bitane:) Hem bu modern abi karismaz oyle erkek arkadasa, etek boyuna falanda:))
      Etmedim valla, kendi kasindi:)) Beni sebege cevirmeyeydi bunlar basina gelmezdi:) Ehliyuetin fotosunu bekliyorum ona gore:))

      Sil
  5. Dün hep dedim ki kendi kendime ,Mevlüdenin sesi çıkmadı,bir yayın yapsa da okusam (Sevdanın yayınları dün beni mutlu etti ) dedim ooo baktım bugün iki yayın birden gördüm çok da sevindim :))) Buluzunu hatırladım mor yap demiştik çok da güzel olmuş,yakışmış ,,,Ama benim favorim eniştenin kazağı,çok çok beğendim ne güzel olmuş yaka kol detayları çok başarılı...Burda satılmıyor da o manşete uyguladıklarından,İzmirde bir parçacıda denk geldi aldım ama uygulamadım ..Ellerine sağlık arkadaşım keyifle giyin ama takım halinde foto da isteriz fakat eniştenin bu olaya sıcak bakacağını pek düşünmüyorum bilmem yanılıyor muyum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben telepatiyle aldim o duyguyu:) Madem dedim yazi bekliyor, cilkini cikarayim hemen dedim:))
      Evet aslinda yesil acik ara ondeydi ama, mor camura yatti kapti birinciligi:)
      Bak yaa, kiskanirim ama ben benim kazagim guzel degilmi yani :(( (sniff snifff; burun cekme:))
      Bende kumascimda denk gelmis, bu neki acep ne bicim sey hem dar, hemde kenari yok deyip yinede siyahini almistim. Bu kazakta lazim olunca dedim demek bunun icinmis, gidip birde lacivertini aldim:) ki fiyatida bayagi dusurmusler, siyahta cok pis kaziklandim yalniz!!!:)
      Senin bu onerinden sonra bugun eski araba fuarina giderken koca kisisi kazagini giyince bende hemen kendi kazagimi giyip zorlada olsa bir poz aldim,sirf senin icin. Tabi yine soylendi bak sakin yuzumu koyma diye. Sevda icten fotosunu istedi hepsini bir post yaparim artik:)

      Sil
  6. Ben de sırayla yazacağım: 1. Bluzu çok beğendim.Gri ve turuncu çok yakışmış. Hem de asimetrik olması çok hoşuma gitti.Ben penye dikemiyorum, uyduruk makinem kabul etmiyor.Çok özeniyorum overlok makinesi olanlara.2.Chenille tekniğini sizden duydum ama süper bir şeye benziyor.Bence potansiyeli çok.3.Oje ile ebru tekniğini birkaç yerde gördüm.Ben de çakma ebru tekniklerini araştırıyorum ne zamandır :) Ben ilk denemenizi bayağı başarılı buldum. Birkaç yerde suyun çok soğuk olması gerektiğini okumuştum.Hatta ojeyi koymadan önce içine buz atanlar var.Bir de öyle mi denemeli acaba?Oje yerine sprey boya ile de yapılabiliyormuş. Başka bir çakma ebru tekniği de traş köpüğü üzerine boya koyularak yapılanı. Birilerine çaktırmadan evdeki köpükten aşırıp denemek istiyorum onu da :) İyi ki yazmışsınız. Bayılıyorum ben deneylere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ozge hanimcigim, 1-siz gri deyince fark ettim resim flu ciktigi icin oyle cikmis, kollar mor aslinda:) Bende asimetrigi cok seviyorum ve her dikisimde annem aklima gelir: kizim sen ne zaman normal seyler giyeceksin? :)
      Bu penyelerin kenari atmadigi icin ben hic overlok yapmiyorum penyelere. Penyeyi dikmiyorsa makinaniz, altina ince kagit,(gramafon kagidi olabilir) koyup dikin,sonra kagidi sokun, yada yikaninca zaten yirtilip cikar kendisi:)
      2- Bu teknikle gecen yil kucuk bir canta denemem oldu, ve cok begenen kuzenime hediye edildi. Sonra unutmustum, gecen gun tesaduf gorunce videosunu tekrar costum.:) Video linkini verdim, oyle guzel seyler yapiyorlarki, izleseniz kesin dikmeliyim dersiniz.
      3- Benimde en sevdgimdir ebru sanati. Keske olsa burda kursu falan hemen giderdim. Zaten izledigim videoda boyalarla yapilmisti, araba kaportalari motosiklet kasklarina falan sekil veriyorlardi. Ebru sanati gibi desen yapmalari cezbetti benide denedim. O an kalkip dikis atolyesine gitmeye usendim o yuzden ojelerle denedim:) Ama dediginiz malzemelerin hicbirini duymamistim. Tras kopugu hemen elimin altinda en kisa zamanda denenecek:)) Ben asiririm bizimkilerden farketmezler bile,gelin beraber yapalim:)

      Sil
  7. Kazakları unuttuum :) Onlar da çok güzel olmuş. İşte örme kumaş dikemiyorum zalım dünya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh kara bahtim da kor talihimmm diye bide feryat koparin tam olsun:))
      Kagidi mutlaka deneyin eminim isinize yarayacaktir:))
      Tesekkur ederim bu arada:))

      Sil
  8. Canım bayağı bir denemelerde gördüm seni:=) Bu arada eşine diktiğin kazak çok güzel olmuş.
    Sevgilerle, denemeye devam.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep can sikintisindan:)) Tesekkur ederim, denemeler devam ediyor, ama artik denemeleri sonuclariyla birlikte paylasacagim:)

      Sil
  9. Asimetrik dikişler bu aralar fazlaca hoşuma gidiyor. Bu yüzden bluza bayıldım. Sana da çok yakışmış. Eşinin kazağıda çok hoşuma gitti. Zaten kumaşı güzeldi. Ee bir de senin dikişin ile birleşince süper olmuş. Ellerine sağlık. Hanımlı beyli mutlu günler de giyin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa unutmusum cevaplamayi kusuruma bakma ne olur...
      Asimetrik oldum olasi cezbetmistir beni. O yuzden hicbir firsati kacirmiyorum asimetrik modellerde:))
      Ilk defa koca kisisi hic soylenmeden ve ben yonlendirmeden giyiyor, oda begendi sanirim:)) Cok tesekkur ederim.
      Sevgiler...

      Sil