27 Aralık 2015

KARELI ETKINLIGI ( KABANDA FINAL )

Merhabalarrrr,
Evett gorucuye cikiyoruz, yuzgorumlulugunuz hazirdir umarim:))
Nuray hocam, bu KARELI ETKINLIGI icin.
Bu karelimi deme ama, burada kareli diye satiyorlar bunu:))
(Sevdaaa destek verseneee, ne bicim kopyacisin sen yaa:))

Sagdaki orijinali, onlar 6 dugme kullanmislar ama ben usttekileri hic kullanmadigim icin, kendiminkine 4 dugme yaptim. (Birazda dugme kitligindan, gorseli kistim:))
 Noel dolayisi ile heryer kapali olunca eldekileri degerlendirip, dugme sorunsalini halledeyim dedim. Cep astarinda kullandigm penye kumasi ile mavi dugmeleri kapladim. Ama elimde 4 tane dugme vardi. ( Hos kullanilan da 4 tane zaten.)
 Simdiiii: baktim koca kisisi ciftligin onunde, bodrumlardaki sulari bosaltiyor, firsat bu firsat dedim, mekan da azicik farkli olsun diye tutusturdum eline makinayi. Ama bir tir dolusu soylendi tabii herzamanki gibi:))
Ve bilin bakalim ne oldu?

10 pozdan, sadece 3 tanesi adam gibiydi. Onlarda ne kadarsa iste!!!:)

Hehh bak, bu pozu sevdim ama:))

Dur! sagim solum duzgunmu? derken, 
makinayi tutusturdu elime, bir suru cektim siskooo!!!
La havle cekerek aldim makinayi, birde bakarim ki  adam gibi bir poz yok.
Kolaj yapabilseydim hepsini paylasacaktim, gorun diye:((

Gene beni tripot halleder dedim, gectim atolyeme.

Firlayan gobusten cek gozleriniii!!! Biyelere bak biyelereeee, bak cebi nereye saklamisim dimi ama? :))

Sagdan, soldan,

Arkadan,

Yakadan,

Onden,

Derken bitttiiiii!!!! Askidaki yerini aldi. Sonuctan cok memnun kaldim.
Ve ilk defa diyorum ki: kocaman bir AFERIN bana:)))

Buda kabanima uygun bere olacakti, ama modele karar veremeyince yetismedi. En sonunda iki pirinc yapmaya karar verdim, bu aksam bitirecegim insallah.

Musmutlu haftasonlariniz olsun...

44 yorum:

  1. Çok güzel canım ellerine sağlık, kocamannn tebrikler:))

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuşş güle güle giy :) bereyi de paylaşırsın di miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim kuzuu, tabiki paylasirim, hele bir bitireyim:)

      Sil
  3. Canım benim, çok güzel olmuş. Kareli olması konusunda sonuna kadar arkandayım :) Mühim olan etkinliğe katılmak. E bir düzen içinde standart olmasa da karoları var. Daha ne olsun. Ellerine sağlık. Pek yakışmış, güle güle giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Nurteeennnn, destek verin bana:)) klasik bir kareli olmasa, dikdortgenleri bol olan bir kareli:))

      Sil
    2. Bu arada söylemeyi unuttum, düğme fikrini çok tuttum. Ben bazan kumaşından düğme bastırıyorum çarşıda. Ama küçücük bir dükkan, adamcağız kendisi tezgahın ardına zor sığıyor, üstelik çok güleryüzlü müşterisi de çok, düğme bastırma işi uzun sürüyor. Yada bırakıp gideceksin, bir ara o yapacak, sonra gidip alacaksın, ohooo uzun iş! Bu yöntemi de deneyebilirim. Teşekkürler.

      Sil
    3. Ooooo harbiden uzun is Nurten!!! Ben o kadar uzun boylu bekleyemem herhalde. Baksana 1 gun beklememek icin dugme kapladim ben:)) Ama iste guler yuz, tattli dil icin insan aradada olsa ugramak istiyor boyle yerlere:)) Dene bak memnun kalirsin...

      Sil
  4. Yahu sen tam bir fıstıksın ,ustasın seni ayakta alkışlıyorum hem kabanın için hem resimlerin için hemde güzell yüreğin için :) yayınlarınla ilgili yazılarındaki espiretüelliğinde bir başka güzel beni gülümsetiyorsun :)düğmeleri keçe ile kapladın sanırım ya da kumaşın parçası bende örgüde hırkalarımın düğmelerini bu şekilde yapıyordum ,görüntü harika...sağlıcakla giy Mevlüde sultan süper bir finalle postunu tamamladın emeklerine sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yerlere kadar egilip selam vererek tesekkur ediyorum:)) Koca kisisiyle benim ic sesim arasinda cikan espriler onlar:))
      Dugmeleri penye kumas ile kapladim. Dugme satin alamayinca boyle bir yontemle cozdum isi:)) Cok tesekkur ederim gonlu, gozu guzel arkadasim:)

      Sil
  5. Ellerine sağlık. Çok hoş olmuş gerçekten. Dikiş bilmek ne güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Sezr, bazan bende diyorum, iyiki dikebiliyorum diye:) En azindan istedigim sekilde; uzun, kisa, dar, bol yapma sansim oluyor:)

      Sil
  6. Simdi bu kareli kumaş değilde ne peki üçgen desenlimi. Bildiğin kareli işte kız. Ama çok güzel olmuş ha ellerine sağlık. Bereye özellikle şirret şirret baktım. Hemen o renk örmem lazım.Bu adamlar neden böyle fotiğraf çekemiyorlar al bir tanede bizde var. Allam yaa. Son olarak sen fırlayan göbüş görmemişsin. Kendine haksızlık ediyorsun cicim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konus kiz Funda!!! Ucgen mi dairemi, degilll, bildigin dikdortgen iste:)) Ama karelinin amcasinin kiziymis, ben sordum:))
      Orijinali kadar detayli olmasa ilerleyen gunlerde bakarsin ekleniverir baska detaylarda:) Simdilik sade takilsin bakalim:)
      Ay bilmiyorum, bunlari toplayip acaba fotograf kursuna falanmi gondersek? Boyle yaparsak belki toplu indirimde aliriz:))
      Kiz ben niye siyah giydim saniyorsun? Gobus cok belli olmasin diye, caktirma:)))

      Sil
  7. Muhteşem oldu beee,ustaa kurtulmaz senden bir şey artık.O botların da başka renk çiçeklilerini yapacağım ben sana,hep ayağındalar canım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi lenn. Herzamnmi etkinlik oluyor sanki. Simdi butun enerjimi senin pazen etkinligine saklayacagim:))
      He kizz yap valla, azicik dinlensin garipler:)) Yagmur, camur surekli ayagimdalar:)) Bide botlarda rahat, hic cikarmiyorum ayagimdan, koca kisisi deli oluyor:))

      Sil
  8. Tatlım güle güle kullan çok güzel olmuş, rengi zaten bir harika. Ellerine sağlık. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim hayat, renkleri on numara bencede:))

      Sil
  9. Hatun bitirmişte giymiş vallahi :))
    Pek de şık olmuşsun kuzum ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evetttt, deneme suruslerinden tam not aldi:)) Tesekkur ederim seker. Opuldun

      Sil
  10. Muhteşem olmuş ellerine sağlık,güle güle giyin...ama ben en çok botlara takıldım üzerinde güller var sanki harika...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sankisi fazla Tulin hanim, guller var gercekten.:)) Blog arkadasim Sevda yapti. Cok tesekkur ederim.
      Sevgiler...

      Sil
  11. Çok çok güzel olmuş. Şapka çıkardım. Ben gobis falan görmedim. Harika biyeler ve cilveli bir hanım gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocaman tesekkur ettim bende:)) Gozlerini yerim senin ben:)) Gorme tabii:)) Cok tesekkur ederim:)
      O cilveler koca kisisi duzgun fotograf ceksin diyeydi=))

      Sil
  12. Merhabalar.
    Beceri ve hünerin birleştiği ellere yüreklerin kattığı sevgiyle harikalar yaratan emeğiniz sonucu ortaya çıkan eseriniz her türlü beğeninin üzerindedir. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Kaban gerçekten çok şık, zarif ve hoş olmuş. Böyle ayrıcalıkları olan bir giysiyi sırtında taşımanın hazzı içerisinde olmak ne büyük mutluluktur.
    Şurada üç gün kadar bir zaman kaldı. 2015'in son yaprağını da bir güz gazeli gibi yere düşürdükten sonra yeni bir yılın 365 tane yaprağı duvarlarımıza misafir olacak. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl dilerim. İnşAllah her bir günü güzel yaşanan bir yıl olur ümidiyle her şey gönlünüzce olsun. Allah'a emanet olun.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin gibi daha once textil ile ugrasmis bir beyefendiden boyle guzel sozler duymak cok onore etti beni. Tesekkur ederim.
      Gunumuz kadinlarinin tuketici olmaktan cok uretici oldugu su gunlerde bende kendi payima dusen hazzi yasiyorum dediginiz gibi:)
      Umut ediyorum ki 2016 sizin icinde saglik, mutluluk, refah dolu gunler getirsin hayatiniza... Sizde allaha emanet olunuz.
      Saygilar...

      Sil
  13. Çokk güzel olmuş bee:) ellerine sağlık güzel günlerde eskit kareli kabanını:) İçinde hiç üşüme:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim bee:)) Ama sanki hafif yollu bir ima geldi kareli kabanima:)) Cok tesekkurler Fatma, insallah usumem:)) Zira (-)'ler geliyor onumuzdeki hafta:((

      Sil
  14. Elinize sağlık, çok yakışmış:) Kumaş da harikaaa, hem kareli(!) hem morrr, bayıldım, güle güle giyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haahhh hemde kareli dedin ya tamamdir bu is:)) Cok tesekkur ederim.

      Sil
  15. ellerinize sağlık ne kadar güzel olmuş! Hharika bir kumaş ve renk seçimi güzel günlerde giyin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Melis hanimcigim, renklerine vurulmustum bende :)

      Sil
  16. Bu sıralar dikişe azıcık ara vermem gerekti,katılamadım etkinliğe. Ama sizleri gördükçe tüm kumaşları ortaya döküp delice tasarım yapıp dikiş dikmek geçiyor içimden bilesiniz.Kabanın renklerine bayıldım,çok yakışmış size.Düğmeleri iyi ki kaplamışsınız ayrı bir hava, güzellik katmış.O berenin rengi beni benden aldı resmen.Bu aralar bir mor tutkusu var bende :) Güzel günlerinizde sıcacık giyin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne duruyorsun o zaman, dok kumaslari ortaya. Bak bak, duyuyormusn kumas dolabindan gelen cigligi; dik beniiii, dik beniiii diyorlar:)))
      Valla kabanin renklerine bende bayildigim icin o kadar yiginin icinden ucu gorundugu halde cekti beni:) Dugmelerde tamamen caresizlik ve sabirsizliktan oldu, ama iyi oldu bende begendim:)
      Ah ahh o ipi hic sorma, ne zaman o dukkana gitsem, hep ayni reknleri alip geliyorum, yesil ve mor:))) Cok tesekkur ederim canim benim...

      Sil
  17. Mevlüdeee hazırlara taş çıkartan bir kaban dikmişsin kısss,senden kurs almak istiyorummm,ben ben de kabanlar dikmek istiyorummm...Çok güzel olmuş,ben önce kumaşı kendin birleştirdin sandım,pathcvork gibi ,aaa ne güzel fikir diye düşündüm ,ama olmayacak bir şey de değil aslında,sadece uğraştırır biraz.
    Rengi,modeli,dikişteki ustalık,özellikle biyeler ,düğmeler,üretilen çözümler çok çok beğendim,ellerine sağlık ,keyifle giy,kendimi kötü hissediyorum,daha beni kareli bekliyor...Oy ben nerelere gidem,sınavlar,ortalamalar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocaman tesekkur ediyorum Nurayim hocam. TV'lere elbise diken sen, kursu verecek benmiyim? :))
      Ay galiba bir patchwork yapacagim bu gidisle:)) ceket icine kullandigim astarda ayni hissi yaratmistim cunku:))
      Ama biraz daha kislik kumasim biriksin yapacagim bu isi:)) Aklima yatti:)
      Cok tesekkur ederim. Aslinda kalibi cikardigim kabanim kisa oldugu icin boyle bir calisma vardi aklimda kumasin kareliye yakin olmasida denk geldi.
      Hocammmmm valla kareli sayilir bak ama yaa, ben arastirdim dikdortgenle kareli birinci dereceden akrabalarmis. Nooluuuurrrr not kirmayin, nooooluuuurrr???? :))

      Sil
  18. zaten ilk gördüğümde de beğenmiştim ama bu kombinle özellikle ayakkabılarla harika olmuş :) benden 10 numara 5 yıldız :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simardim ama ben su an, hatta tavan yapti simarikligim:))
      Cok tesekkur ederim
      Sevgiler en kocamanindan:))

      Sil
  19. Ben boşuna uğraşıyormuşum. dolap dolap burda dergisi kalıplar vs. nasılda pratikten eski kabanı koyup çıkarıverdin kalıbı. Harikasın canım. Eline sağlık. Kumaş da rengide mankenizmiz de hele o çiçek açmış botlarla muhteşemsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Sebnem o bir hastalik, bendeki dergileri gorsen, bu kadar dergiden bir kalip bulamadindami hazirdan cikardin dersin:)) Cunku ben kalibi cikarirken dergi dolabina bakip cok soyledim bu lafi kendime:)) Cok tesekkur ederim. Botlarim bir numaradirrrr:))

      Sil
  20. Mevlüdeeee ben geldim sen kayboldun şimdi kısss,çılgın arkadaşımm kimbilir neler dikiyorsundur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradayim Nurayy, ama birsey dikmiyorum maalesef:(( Kolumu zorlamisim, dun bugun buz masaji ve bandajla dolaniyorum. O yuzden koltukla butunlestim ha bire dizi izliyorum:)) Suan yorumlara yanit veriyorum ve bu yuzden koca kisisiyle didisiyoruz kolumu yordugum icin:))

      Sil