05 Kasım 2015

Daha once sabirsiz oldugumu soylemis miydim ben :)))

Merhabalarrrr,
Antalya'da tatil yaparken bir iki gunde kardesimle beraber turist pazarina tezgah actik. Kardesim turistik esyalar satiyor Kemer ve cevre pazarlarda.
Pazarda dolasirken turistlerin en cok ragbet ettikleri seylerin basinda magnetler sonrada boyle ufak tefek ihtiyaclarin geldigini gordum. Tamam magnet yapamam ama canta ve bandana dikebilirim dedim.:)
Bu kucuk cantalardan daha birrrr suru dikecegim, bunu biraz buyuk yaptim, digerleri daha ufak olacak, evden, odadan otelden cikarken hemen bir telefon, bir cuzdan atip icine dogruuuu gezmeye gidilsin diye:) Canta kumaslarina para vermedim. Koye gittigimde bir akrabamiz kuran okutuyordu, oraya gittik. Icerde yer kalmadigi icin bizi balkona aldilar. Aman allahim, onlar ne guzel yastiklar oyle!!! Hele yer minderlerinin ortusune bayildimm. Halama sordum bu ne kumasi diye? Goblen denir onlara dedi, benim mutfagimdaki sedirdede var!!!!
Ev sahibinin kizi gelinimiz, hemen Seyhan'a sordum, annen nerden almis bunlari diye. Biraz sonra cagirdi beni abla gel bak ayni ortuden cekyat ortusu var ama annem kullanmiyormus al bunu diye. Aldim tabiki, kirmak olmaz degil mi? :))
Sonra tam cikarken dayisinin hanimi elinde iki yastikla geldi. Bunlar ne dedim? Sen bunlari cok begenmissin al bunlari dedi. Gozlerim doldu, nasil duygulandim anlatamam. Yurdum insani iste yaa. Yok falan dediysemde dinletemedim, atti arabanin arkasina. Bende tesekkur mahiyetinde kendisine bol cepli bir canta dikecegim:)

Bu cantada sadece otantik desen olan yastik yuzlerini kullandim. Ama diger cantalar icin butun parcalar kesildi dikime hazir bir sekilde bekliyor.
Dedim ya sabirsizim diye illa hemen gosterecegim:))

Tabii hepsi boyle kirkyama olmayacak, ama elimdeki otantik kumaslari birlestirerek degisik seyler dikmeyi planliyorum.
Yine her zamanki sabirsizligimi gosterdim:) Ilk canta ve ilk bandanayi hemen paylasmak, begenilerinize sunmak istedim.
Fermuari en son diktigim icin beni bayagi zorladi, sanirim ilk basta dikmek daha mantikli olacak yada cirtbant , citcit kullanmak!!! 
Tabii degisik fikirlerede sonuna kadar acigim. :))
Cantanin on ve arka yuzunde meridyen koltuga diktigim kilifin artan parcalarini kullandim. Boylece bir kumas kalabaligindan daha kurtulmus olacagim:)


Buda Istanbul'da Filiz'den ve Kadikoy kumas pazarindan aldigim sifonlardan diktigim bandana. Bandanalarda kesildi,  kenarlarina overlok cekilecek, renklerine gore kenar oyalari ayarlanacak ve dikilecek.

Kumas ve oyalari hic birbirine uydurarak almadim ama cok guzel cuk oturanlar oldu. Tipki bunun gibi:))

 Ilk canta ve ilk bandana...


Devami gelecek. Ama sanirim bundan sonrakilerin hepsini toplu olarak paylasacagim. Kendimi tutabilirsem tabii:)))

Musmutlu gunleriniz olsun...


30 yorum:

  1. Ellerine sağlık, çok güzel olmuş yine :)

    Cırtcırt kullanınca içine atılan şeyler ona takılabilir mi diye düşündüm. Ben şal çok koyarım çantama da cırtlar yakaladığını kapıyor, beni sinir ediyor :)

    YanıtlaSil
  2. Şahane görünüyor. Yaşadın yine. :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Mevlüde,istekle dikmen ,coşkuyla anlatman çok hoşuma gitti,diktikçe daha da geliştireceksin eminim,geliştirdikçe de yaratıcılık artacak ,heyecanın bol olsun,kolay gelsin arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  4. Harikasınız ellerinize sağlık :)) Zaten balkonda yastıkları gördüm deyince ahanda söktü aldı dedim bilmişim ;))

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık... çok güzel olmuş...
    goblenlerin ülkesi belçikadır inanılmaz güzel koltuklar, çantalar, yastıklar, tablolar ve dekoratif detaylar görmüştüm...

    YanıtlaSil
  6. Handan: Tesekkur ederim, yine cok tatlisin:))
    Evet soyledigin cok mantikli geldi banada, o yuzden cantayi kapakli yapip, cirti disarida kullanmak daha iyi olacak. Tesekkur ederim bu ince ayrinti icin. Kocaman opuldun canisi...

    YanıtlaSil
  7. bahce perim: Valla yasadim Safiyee. Ama gonlu guzel insanlar sayesinde:))

    YanıtlaSil
  8. DIKTIM DIKTIM GIYDIM: Tesekkur ederim Nurayim. Gercekten heyecanlandim niyeyse artik? Alt tarafi iki kare yada dikdortgen birlestiriyorum iste:)) Belki heyecanim sizede gecsin istemisimdir:)))
    Yaa bu sabah uyandigimda canta modeli tasarlarken buldum kendimi:)) Yok yokkk, b u is cigrindan cikmadan bitirmem lazim bunlari:)) Insallah dedigin gibi olurda ortaya temiz iscilikler, guzel modeller cikar Nurayim. Cok sagol can arkadasim, kocaman sevgi ve opucuklerimi yolluyorum sana...

    YanıtlaSil
  9. Aycan Ulus: Hahahahaahaaa ne sokmesi hayatim, minderleriyle beraber aldim:))
    Bari minderlerini alin baska yuz dikersiniz dediysemde dinletemedim ya!!!
    Cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  10. ELIF GULIZ BAYRAM: Cok tesekkur ederim.
    Eskiden evet Belcika imis. Ama simdilerde sadece ozel koltukcularda bulabiliyorsunuz bu tur goblenleri, onlarda satisini yapmiyor:(( Bir iki yerde bazan rastliyoruz ama fiyatlari inanilmaz pahali. Simdilerde onlarda kalin dosemelik coton ve microfibre kumaslar kullaniyorlar.

    YanıtlaSil
  11. Maşallah seri üretime geçmiş siniz. Fermuar yerine öne doğru kulağı olsa

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel olmuş ikisi de.Çanta fikri süper tam yazlık.İlham verdi bana da.Fermuarı baştan dikince de zorlandım ben.Potluk yaptı.Sanırım cırt ya da çıtçıt en iyisi.Kolay gelsin size sevgilerr..

    YanıtlaSil
  13. Alimin fikri neyse, zikride o olurmuş derler ya, kimbilir o yastıklara, minderlere bakarken ne tasarımlar geçmiştir aklınızdan tahmin edebiliyorum :)) Ve sevimliliğinizle samimiyetinizle haketmişiniz goblenleri. Ellerinize sağlık çokta güzel olmuş çantada bandanada. Devamını bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  14. Şekerciğim heyecanın yeni bir tasarımla uğraşmak ve farklı bir dkişe el attığındandır inan bende aynı sen gibi olurdum :))
    çanta , bandana şık güzel olmuş gören gözlerine diken ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Neslihan Eryuksel: COk tesekkur ederim herikisi icinde. Evet gercekten tam yazlik, helede yazlik yerde cokta pratik bu cantalar.
    Ilk cantadan sonra bayagi video izledim ve artik canta benden sorulur diyorum:))
    Cok kolaymis megerse. Bugun 3 tane diktim 1,5 saatte.
    Astar,canta ve fermuari ayni anda dikiyorum simdi. Hatta alt uca koydugum puskul ve sapida. Istersen su videoyu izle cok yardimci olacaktir sanada.
    https://www.youtube.com/watch?v=e4nrDMgOSq8
    Ben artik boyle dikiyorum ama kumaslari tek parca kesip ortadan katliyorum ben.

    YanıtlaSil
  16. NEHIRCE HOBI: Gercekten o otantik desenli gobleni gordum once, allahimmmm dedim, soyle soyle bir canta dikilmeli bundan dedim:)) Yalan yok yani!! :)
    Aslinda almamak icin cok direndim. Cunku en sevmedigim seydir birinde gordugum seyi almak yada istemek, zatende istemedim nerden almis dedim onlar hediye ettiler:)
    Devami geliyor ama toplu olarak geliyor:) Cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  17. aysel melike: Canimsin yaa, cok tesekkur ederim. Yeni seyler ogrenip isi kolayladikca dahada heyecanlaniyorum:) Artik cantanin envai cesidinin dikimini sorabilirsiniz bana:)) Iki gun surekli canta dikim videolari izledim:)) Her cesidin piri oldum sayilir:))
    Tekrar tesekkurler ve kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. nilgun aydin: Valla oyle oldu Nilgun hanimcigim:))
    Artik fermuar dikmek cok kolay benim icin. Ama kulaklida yapacagim, maksat cesit olsun:))

    YanıtlaSil
  19. Mevlüde Hanım ne kadar güzel olmuş, turistler bayılmıştır bu etnik detaylara ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  20. Vallahi sadece böyle eskiye dair kumaşlar objeler sehpalar bulmak için köy köy dolaşasım var. Çantayada bandanayada bayıldım. Pazenden de çanta yap Mevlüdecim. Çok kolay gelsin şekerim.

    YanıtlaSil
  21. Bence çok şeker olmuşlar, keşke ben de sabırsız olsam dedim doğrusu:)) çok tatlılar elinize sağlık Mevlüde Hanım.

    YanıtlaSil
  22. Selammlarrr çok özlemişim blogunuzu.
    bence kendinizi tutmayın ara ara paylaşın bitmesede :-)))
    bandanaa gerçekten cuk oturmuş renkler harika kesin turistler bayılır.
    Dediğiniz gibi her turist bir tane alıp çıkmalık çanta alıyorr süper fikirlerrr

    YanıtlaSil
  23. Allah Allah ben buraya yorum yazdım. Neden çıkmıyor Mevlüde heeee. Dedimki çantalarda birde pazen kullansan nasıl olur. Ayrıca bu aceleciliğinede bayılıyorum. Çok güzel olmuşlar. Diğerlerinide sabırsızca bekliyorumki, bende hemen kendime dikeyim. Heh heh heh.Kolay gelsin ciğerim.

    YanıtlaSil
  24. Melislicious: Cok tesekkur ederim, ama henuz cantalar turistlerle bulusmadi, yaza bulusacaklar :))

    YanıtlaSil
  25. Funda Caglayan: Kumaslar icin dolas ama objeler icin bana gel hayatim, envai cesidi var bende:)) Dolasip yorulma, illada dolasacagim dersen benim evi ve ciftligin etrafini dolas oralarda bulduklarin yeter sana:)) Cok tesekkur ederim, evet pazen de iyi fikir ama ben pazenlerimi kesmeye kiyamiyorum ki nasil canta yapayim? :))

    YanıtlaSil
  26. gooogoook: Tesekkur ederim Handan hanimcigim, valla azicik sabirli olmayi cok isterdim, ozelliklede dikis dikerken:)))

    YanıtlaSil
  27. Sym Couture: Aaaa nihayet burdasiniz, bende cok ozledim valla gozlerim aradi seni. Cok tesekkur ederim. Evet bandanaya gercekten cuk oturanlar dun dun biraz ayarlama yaptimda gordumki ezbere de alsam uymuslar birbirine:))

    YanıtlaSil
  28. Funda caglayan: Hehehehe kiz yok yorumun denetime takilmis, niye bilemedim:)) Bir sonraki postumu bekle sonra dik kendine en kolay canta dikim video linkini verecegim.Sayende pazenlerime kiyacagim galiba:)) Aklima yatmaya basladi:))

    YanıtlaSil
  29. Ama kimbilir oralarda nelere rastlardım. Gördüğüm herşeyi yüklenip getirirdim buralara. Sağolasın ben ciğerim gitmiş görmüş kadar oldum. Pazen konusuna gelince bende kıyamıyorum vallahi. Çooook öptüm.

    YanıtlaSil
  30. Funda Caglayan: Valla gercek ahsap irili ufakli sandiklarmi istersin, Afrikadan maskelermi istersin, dokumden ufak utulermi istersin, at nallarimi istersin, eski arabalarmi istersin, hasir sepetler, masalar, sandalyeler mi istersin? Aklina gelebilecek herseyi bilursun yani, al gotur bacim senden kiymetlimi?

    YanıtlaSil