24 Ekim 2015

Istanbul'da bir guzel, Istanbul kadar GUZEL SEVDA'mmm

Merhabalarrrrr,

Eveettt hanimlarrrr, catlayabilirmisiniz rica etsem? :))))
Gerci biliyorsunuz ama birde benden dinleyin istedim Sevda masalimi.
Turkiye'ye ayak basmadan daha Sevda ile telefon trafigimiz baslamisti. O yazlikta idi benimse tatil guzergahim surekli degisiyordu, derken yaz bitiminde Uskudar'da sahaflarin onunde bulusmaya karar verdik. Ne kadar guzel tesaduf ki teyzem Uskudar'da oturuyor ben onu ziyarete giderken Uskudar sahilde 2, sahaf fuarini gordum, hemen aradim Sevdayi fuarda bulusalim diye:)
Ben yakama karanfil takayim beni taniman icin dedi, eski turk filmlerindeki gibi:)
Bendede kirmizi puskullu fes olacak dedim:)) Gulustuk:)
Ben herturlu tanirim dedim. Tanidim mi? Tabiki tanidimmmmm:))
Ben pasakli hatun, Sevdam'la bulusacagim diye bir heyecan bir hazirlik, manikurler yapildi, saclar fonlendi, kizkardesimin gardrop asagi dokuldu:))
Sonra nemi oldu? ;( Bir guzel yapgmur yagdi, buz gibi hava, butun hazirliklar gitti gume:) Ben islak kedi yavrusu gibi ciktim ortaliga:))

Daha kalabaligin icinde gorur gormez, hava birden aydinlandi, ortalik simsicak oldu, onun o sahane gulumsemesi ile. Dedim ya Istanbul kadar guzel diye, gercekten oyleydi. Sikir sikir giyinmis oyle guzel ozenmis bezenmis ki paspal kaldim yaninda, utandim da utandim:))



Ben ev sahibiyim dedi, o yuzden boyle sikir sikir giyindim, yoksa bi kazak bi kot tamamdi yani deyince rahatladim biraz. Nasilsa oda bana gelecek o zamanda ben evsahipligi yapip dengeyi koruyacagim:))

Uskudar meydandaki cesmede bulusup fuara gidene kadar kahkahalarimiz birbirini kovaladi. Dur bi tanissaydik dimi? Ama biz yillaaaarrrr oncesinden tanisip sonra izimizi kaybetmis cok eski dostlardik.Sohbet etmekten cokta aramadik dergileri.  ilk onumuze gelenden iki dergi alip, eski dergileri almak icin sahaflarin bulundugu pasajin yolunu tuttuk.


70'lere ait elde kalan son 5 dergiyi aldim. Bu arada etiket bastirmistim, kankamda onlari getirdi ve 3 silahsorler olarak kucukyali'daki kumasciya yollandik.Oradanda biraz kumas alip Bostanci sahiline attik kendimizi. Sohbetin dibine vurmaya, iki lafin belini kirmaya:)))

Bu sefer fazla kumas almadim. Daha cok fularlik kumaslar sectim. Bu arada kizlar buraya mutlaka ugramalisiniz. Aker'in sifonlari kucuk parcalar 1 tl, (kucuk dedigimde yine 1mt falan var) 2 metreden baslayanlar ise 2 tl. Kac metre olursa olsun 2 tl'den yukari fiyat yok. (yanlis anlasilmasin kumas ister 2 mt, ister 10 mt olsun fiyati 2 tl!!!!! Adres cok basit: Kucukyali ptt karsisi.




Simdi bu kareye bakin ve baslik la bu guzelligin ortusup ortusmedigini siz soyleyin:) ISTANBUL'da BIR GUZEL, ISTANBUL KADAR GUZEL... Sevda'mi ancak bu kelimeler anlatabilir.


Burada sohbetin dibine vurduktan sonra bu guzel kadinin, yakisikli ve cana yakin koca kisisi ve dunya guzeli kizi'da katildi bize. Oradan cikip, lahmacun yemege gittik. Kari koca tam bir evsahipligi yaptilar... Sevda'm, Murat abim, Beliz'im prensesim ve yakisikli Baha'm, sizleri tanimak benim icin cok buyuk bir keyifti. Nadir bulunan sahane bir ailesiniz. Misafirperverliginiz, hossohbetiniz ve guzel kalpleriniz icin en kocaman tesekkurlerimi ve sevgilerimi yolluyorum size.


18 yorum:

  1. Evet önce Sevda çatlattı şimdi sen. Devam edin bakalım. Yarından tezi yok Türkiye turuna çıkıyorum bloggerların alayıyla buluşuyorum ve boy boy fotolarla her gün yayın yapıyorum. Ay yok daha fazla tahammül edemiycem. Çatlamada level atlayıp yarılmaya geçtim. Ne bu canım. Gideyim birkaç dilaltı alayım da kendime geleyim bari. :)))

    YanıtlaSil
  2. Nasıl güzel anlatmışsın;yıllardır tanışan ama uzun süredir görüşememiş iki dost gibiydik gerçekten.Biz ailecek seni çok ama çok sevdik.İnsanın içi dışına bu kadar yansır,olduğu gibi görünen -göründüğü gibi olan çılgın ve tatlı kadın.Biz seni çok özledik.Ama özlemimiz çok sürmeyecek merak etme.Daha sohbetin dibini göremedik,ona da sıra gelecek.Bizim evden sana doğru gönül dolusu özlem ,sevgi ve selam akıyor,yakalayıp sakla gönlünde,çok yakında görüşeceğiz.Gönül'e de söyle valizi hazır tutsun.

    YanıtlaSil
  3. Sevdanın kıskandırdığı yetmiyor,bir de sen ballandıra ballandıra anlat ha gayret Mevlüde :)) Tabiki çok kıskandım ve size sinir olmuş da olabilirim,ben de olmalıydımm diye hayıflanmış da olabilirim :)) Neyse çok hoşsunuz ikiniz de,çok tatlı gülüşleriniz var ve yıllardır tanışıyormuş gibi olmak da ayrı bir keyifli..Öpüyorum ikinizi de...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel fotoğraflar bunlar eğlendiğiniz her halinizden belli ne kadar hoş :)) Dolu dolu bir tatil geçirmişsiniz sizin adınıza çok sevindim ;)))

    YanıtlaSil
  5. Hem de burnumun dibine gel de bana haber verme, bak çok küstüm şimdi :(

    YanıtlaSil
  6. Bayıldım ya. Ne güzel bir gün olmuş sizin için. Sevda Hanım da hakkaten İstanbul gibi güzel hatun kişi:)

    YanıtlaSil
  7. Funda Caglayan: Haahahahahahaaa cik kiz cik valla, golge gibi arkanda olurum bende:)) Dur level atlama kiyamam ben sana yaa:) O zaman yarinki yayini yapmayayim ben. Hem bak dilaltilarla olacak sey degil bu, dur ben sana doktor gondereyim: Sevdaaaaaaa ilgilen Funda'yla:))
    Soz bak seneye sen, ben, handan, sevda, aycan bulusup, blog aleminin tozunu attiracagiz. Optum kocaman gonlu guzelim benim.:)

    YanıtlaSil
  8. Sevda Sahin: Bende cok ozledim, hadi gelin biran once, bak atolyeyide hazirladim. Tarih belli oldumu? Gonul ablam suan Ordu'da. Koyumuzde buyuk yangin cikti, 8ev ve 3 samanlik yanip kul oldu, evlerden biri Gonul ablamlarin:(( Allahtan yangin gunduz cikmis ve evlerde kimse yokmus, ama bir igne bile kurtaramamislar evlerden:(
    Yalniz valiz konusunda eminmisin? :) Kumaslarimin yarisindan cogu kaldi cunku!!!

    YanıtlaSil
  9. DIKTIM DIKTIM GIYDIM: Butun gayretim bu kadar Nuray, umarim gayretlerimiz ise yaramistir:)))
    Kiskanmayin yaa, seneye sizinlede yapacagiz valla bak:))
    Sen bize sinir olmus olamazsin, belki hayiflanmis olabilirsin ama:))
    Bizde seni kocaman opuyoruz ogretmenlerin en sahanesi:)

    YanıtlaSil
  10. Aycan ulus: Cok tesekkur ederim. Ben size sormadan planlara dahil ettim sizi, sizede artik bize uymak dusecek:) Telefon numaranizi bekliyorum. Birde nerede oturdugunuzu? Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Handan:Handannnnnnnn ne dersen de, ne yaparsan yap, ama neolur bana kusmee...
    Cunku bastan sona haklisin, ben cok buyuk ayip ettim. Farkindayim. Ama soz seneye telafi edecegim bak gor.
    Kocaman bol findikli bi cikolata versem? :))))

    YanıtlaSil
  12. nilgun aydin: Cok tesekkur ederim. Gercekten cok guzel dolu dolu bir gun oldu bizim icin.
    Sevda'm dedigim kadar var degil mi? :))

    YanıtlaSil
  13. Eyvahhh küsenler de olmuş Mevlüdee ...Canım benim bakma sen öyle yazdıklarıma,başkasının yaşadığı güzellikleri kıskanmam ,kendim olmuş kadar sevinirim,başka zaman da hep birlikte buluşuruz,ayrıca böylesi de hoşuma gidiyor ,gizemini koruyor bir çok şey ( konuyu hemen romantikleştiriyorum :)) öpüyorum iki güzel kadını...

    YanıtlaSil
  14. Sabah da bir mesaj yazmıştım ama sanırım ulaşmamış. Sevda Hanım haber verdiğinde de hiç kıskanmamıştım, sen anlattığında da kıskanmadım. Hem de hiiiiç. Ne kıskanacam be? Durup durup hava atanlar sizi gidiiii! Seneye de bana gelmezseniiiiz, hadi gelmediniz beni çağırmazsanııızzz...
    Aman işte napiyim şeker, çağırsan gelemem Evropalara falan. Azıcık şaka yapayım dedim. Sefanız olsun, yarasın, oooh, misler gibi. Allah nazardan saklasın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Nurtenbegendi: Yok valla Nurten'cigim bu gelen ilk mesajin. Kiskanma tabi hayatim ne kiskanacaksin bu catlak hatunlari:) Iyiki bir bulusmuslar, bizde bulusamadik ne var yani dimi? :)))
    Seneye zaten bloggerlar bulusmasi duzenliyoruz Istanbul'da. Buradan tarihi ve yeri bildirecegiz. Gelmezseeeennnnnnn, cok fena yaparim ona gore:))
    Sevgilerin en kocamani benden sana gelsin hayatimm...

    YanıtlaSil
  16. DIKTIM DIKTIM GIYDIM: Evet yaa kusturdum Handan'imi;(( Eee haklida yani...
    Biliyorum senin icinin guzelligini hayatim:) Insallah seneye o gizemi bozacagiz biz ( boylede romantizmi alasagi ederim:)) Bizlerde seni opuyoruz...

    YanıtlaSil
  17. Çok özendim valla :) Sevda Hanım'ı sizin objektifinizden görmek de ayrı bir duygu! Hep böyle gülün birlikte :)

    YanıtlaSil
  18. Begum Sen: Biz bu sene cok kisiyi kiskandirdik sanirim:) Ama seneye hep birlikte olalim, sizinle tanismakta ayri bir keyif olacaktir buna eminim:) Hep birlikte gulelim:)

    YanıtlaSil