10 Temmuz 2015

Yine Kizkardes'e...

Merhabalarrrr,
Yine kizkardes penyeleri ile karsinizdayim. ( Hayir bide koca'yi ikna edemezsem bu penyeler Ekim ortasinda giyilirmiki? :)
Ay kesin altina birerde pantalon dik diye tutturur mizildanan huysuz!!! (kizildereli ismi gibi oldu buda:))
Neyse efenim, ben cok bilmis, hangi akla hizmet bilinmez her iki penyedende 60cm almisim, artik ne dusunduysem o anda? Ki mizildanan huysuzun totosunu ortecek penyeler tercih ettigini bildigim halde!!!!
Careler, caresizlikten dogar dedim, elimde kalan bu mavi parcayi gogus ustune monte ederek penyenin boyunu uzattim:))
 Mavi cok esnemeyen bir dantel. Kenarlarida atmiyor, o yuzden yakasini V seklinde kesip elimde geriye kivirdim.
 Kol kenarlarini da yine girintili cikintili olarak motiflere uygun sekilde kesip, oylece biraktim.
 Hihihihhh cok kolay oldu cokkkkkk:)) koca gomleginin arkasindan yarim gunde diktim iki penyeyi...
 Moralim tavan yapti:)

 Amaaaaaa!!!!! Bende aksilik biter mi? Bitmez. Bu pembe penyenin kollarini koton biye ile ice dondurdum, yakada cok kalin durdu biye, kendi kumasindan biye kesip dondurdum yakayi. Buraya kadar sorun yok. Etek kismini cift igne ile dikeyim hazirvari olsun dedim. Gelgelelim makinam olurumde dikmem dedi. Ne yaptiysam alta iplik toplamayi gideremedim. Bende makinayi 2-3 gun nadasa biraktim.:)) Bazan dinlenince kendine geliyor cunku. O yuzden etek ucuna odaklanani yakarim ona gore!!! :))
Simdi janjanli hale getirmek kaldi. Fikirleri alalim. Susleme secenekleri asagida: Sizce hangisi olsun??? Illa bunlar olacak diye bir kural yok tabii, farkli susleme fikirlerinede acigim:))
                                 1
                                  2
                                 3
                                 4
                                  5
Benden yine bu kadar.
Musmutlu hafta sonlariniz olsun efendim..;
Hayirli Ramazanlar...

29 yorum:

  1. 2. Resim daha hoş göründü gõzüme. Sen penyeleri hep 60cm al:) güzel olmuş güzel. Çabuk biten dikişler insanı ne mutlu ediyor dimi:)

    YanıtlaSil
  2. Şanslı kızkardeş :)) Mevlüde gibi bir ablası var çünkü... Ben sadece kendime dikiyorum, bencil terziyim (diktiğim zamanlar da çok oldu tabi) ilkinin renkleri çok güzel,hafif ve rahat güle güle giysin...İlk defa ben de diktim penye,maksi eteklerin üstüne,fena da olmadı,zor gibi geliyordu ama değilmiş...Pembe olanın da ikinci yerleştirmeyi beğendim ,çantasını da almış...Türkiye'ye gelme işinde son durum ne ...

    YanıtlaSil
  3. 2 numarayı sevdim kendi penyesinden varsa 3-4 cm lik parçalar kesip ortasından dikip büzerek de süsleme yapılabilir telden bakmasaydım link atardım ellerine sağlık ikisi de harika :))

    YanıtlaSil
  4. Mevlüde Hanım, elinize sağlık, bence renkler harika olmuş. Sizin hikayelerenizde benim arka planda yaşadıklarımdan farklı değil inanın ben anlatmıyorum ama her birinin ayrı hikayesi oluyor çoğu zaman, şak diye problemsiz iş çıkınca şaşırıyorum:)))! Neyse Kız kardeşler bizim için çook özel ben de şu an kız kardeşime birşeyler dikiyorum inşallah bayrama ona hediyem olur. Bu arada ben sorduğunuz karelerden 2 yi çok beğendim. 2.dizayn daha hoş göründü gözüme renkler çok soft o da güle güle giyilsin:)Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Fatma Basaran: Aslinda evet yaa, elimde az kalip tek basina ise yaramayacaklar icin 60 cm'lik almaya bir mdet daha devam etsem iyi olacak sanirim:) Gecen yaz ki penyesinide bu tarz suslemistim, simdi boyle istemiyormus, cunku utulemesi zor oluyormus, tas, pul, gupur birseyler uyduracagim artik:) Mutlu etmezmiiii, resmen kendime geldim:))

    YanıtlaSil
  6. DIKTIM DIKTIM GIYDIM: Dikemem sansim yokki Nuray'im. Dikmesem, benimkilere el koyuyor, iki valizle gidip, tek valizle donuyorum her sene:)) Birde cok hosuna giden bir sey olursa, amaaannnn orasi soguk ulke, orada giyemezsin, burada birak geldikce giyersin diyor ama birdahaki gitmemde, dolabimi tamtakir buluyorum:)) Penye dikmek hem kolay hem zevkli, cok salas istediginde sadece yanlari ve omuzlari dik gerisini yamuk yumuk kes giy:))
    Turkiye isimiz muallakta hala. Esim, sonbaharda beraber gidelim diye bekletiyor beni ki her an cayma sorunsalimiz zirvede ama bana caktirmiyor guya :))

    YanıtlaSil
  7. aycan ulus; Bende ikinciyi tuttum ama utusu zor oluyor diye istemedi mizildanan huysuz. Baska alternatifler dusunuyorum, bakalim???
    Tesekkur ederim. Evet penyesinden bir parca var, acaba sac orgudu yapip, yakasinami diksem???

    YanıtlaSil
  8. gooogoook: Tesekkur ederim Handan hanim. Arka plandakileri anlatmazsam olmaz:)) Kamera arkasinida yayinlamak lazim ki hem ogrenip, hem eglenelim:)) Kizkardesler candir cann!!!
    Susleme konusunda beni ikilemde birakti bizim huysuz. Bakalim baska alternatifleri arastiriyorum su an:) Yinede fikir icin tesekkurler...

    YanıtlaSil
  9. Bence 1 numara, pembe tişörtün süslemesi için...ellerinize sağlık ikiside harika olmuş kardeşiniz güle güle giyinsin...

    YanıtlaSil
  10. Ay ama hep kız kardeş hep kız kardeş, başka kızlar da var burda di mi, tı tı tı:-)

    İkiyi sevdim ben anacım, ikinciyi yap:-)

    YanıtlaSil
  11. Kardeşiniz çok şanslı, yine harika bir iş çıkarmışsınız. Güle güle giysin.

    YanıtlaSil
  12. Sizin yazıları okurken çok eğleniyorum. Eğlenceli tarafınız yansıyor yazıya. Sizinle karşılıklı sohbet hoş olurdu sanırım. Mevlüde hanımcım bana sorarsanız 2 numara tasarım iyi. Çünkü diğerleri basit kaçıyor gibi. Nacizane fikrim. Hani yakadan omuza doğru çiçekler daha şık olur diyorum. Kızılderili eşinizin de fikrini alın derim:) Bu arada penye dikmek zor ama siz yien dügün dikişlerle bizi mest ettiniz. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. OOO bu arada herkes iki numero demiş:)))

    YanıtlaSil
  14. Şanslı kardişşşş :)))
    Bence hiç mızmızlık yapmasın, dikeni bulmuş daha ne istiyor :))

    YanıtlaSil
  15. Benim oyum 4 numaraya :) Bu arada keşke sen benim de ablam olsaymışsın :( Evin en büyük cocuğu benim. Bende kız kardeşime çanta dikip duruyorum habirem. Ama bi ablam olsaydı da bana da böyle ciciler dikseydi diye geçirmeden edemedim şuan :):)

    YanıtlaSil
  16. Tulin Akin Atesal: Tesekkur ederim ama maalesef mizildanan kus hicbirini istemedi. Utulemesi zor oluyormus:)

    YanıtlaSil
  17. a kumasca: Evet cok sansli, ama bende sansliyim hersene fularlarimi da kardesim oruyor bana cunku:)) Tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  18. nilgun aydin: Tesekkur ederim, yazilarimi yazarken, icimdeki cocuk ortaya cikiyor, onun nesesi parmaklarima vuruyor:)) Bende cok isterim biraraya gelip sohbet etmeyi:) Kizildereli olan kizkardes...:)) Gecen yaz susledigim penyeside hemen hemen ayniydi 2 numara ile, ve utulemesi zor diye bu suslemelerden istemedi. Pul, boncuk, tas, gupur gibi seylerle susleyecegim o yuzden:)) Banada en kolay penye dikimi geliyor. hata kaldiriyor, dikisi duzgun oluyor, cok eglenceli benim icin:) Cok tesekkur ederim guzel yorumunuz icin, sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Handan: Kiz sen ne dert edip, uzuluyorsun. Soyle hangi modeli begendin? Hemen dikeyim sanada birtane. Aaaaa istedigin penye olsun senin.

    YanıtlaSil
  20. Oytunla Hayat: Ah Sebnem ahh hemde ne mizildanma!!! Once bu suslemelerden istemedi, sonra altina uzun ve kapri olmak uzere siyah, beyaz, lacivert, gri pantalon istedi:))
    Bende ona cok yiyeyim diyen ac kalirmis bilirsin dedim:)) Hain tarafim hortladi:))

    YanıtlaSil
  21. Yasemin Avun: Cok tesekkur ederim ama sen hicccc uzulme. Ben senin ablanim ki zaten. Soyle hangisinden dikeyim sana bacim kiz:))

    YanıtlaSil
  22. İkinci süslemeyi beğendim ben,ellerine sağlık,koca ikna olmazsa sen giyersin kız,gelemiyorum ne yapayım dersin kardeşine de,hihihihii

    YanıtlaSil
  23. Yasemin Avun: Bende seni opuyorum en kocamanindan:)) Sen iste ben sana valla dikerim.

    YanıtlaSil
  24. Sevda Sahin: Artik bu parcalarla suslemiyoruz ne yazikki :) Utulemesi zor diye istemedi.
    Bazan oyle yapiyorum zaten, burda giyiyorum, giderkende goturuyorum:)) Caktirma, aramizda :))

    YanıtlaSil
  25. Ben senin kızkardeşinmi olsam, ablanmı olsan, kızınmı olsam ne olsam. Bişeyin olayım ama. Banada dik ben hiç mızırdanmam. Sesimi çıkartmam. Bana "mazlum kuş" diyebilirsin. Kardeş candır cicim. Bende kardeşime birşey dikerken 40 çeşit kaprisimi yapıyorum tabiki. Edepsizliğimden ona sıra gelmiyor. Sesini çıkaramıyor çocuk. Eeee sanatçı kaprisi. :))) Mevlüdecim iki penyede çok güzel olmuş. Kızılderili kardeşin güle güle giysin. Pembe olanın önüne ütüye gelebilen hazır aplikede dikebilirsin. Çok öptüm.

    YanıtlaSil
  26. Funda Caglayan: Hangisini istiyorsan onu ol, ben hepsini kabul ederim.:)) Dikeyim bacim ne demek? Ama nereye koyacaksin dikilenleri?:) Sen dikiyorsun, ben dikecegim ohhhhh hayat bize guzel hemi? :) Aaaa bak seninki iyiymis, senin kaprisinden kardesin mizildanamiyor, dur bende deneyeyim aynisi diyecegim ama benimki cadi. Bastirir beni valla:)) O dedim cik dedi, bu dedim cik dedi, iyi o zaman sade sade giyersin hic ugrasamam seninle dedim:)) Bakalim ne olacak??? Bende cok optum seni hayat...

    YanıtlaSil
  27. :)) İkinci sanırım favori durumda. Bu araa sana evlatlık olur gibi kızkardeş mi olsam. En çok ona çalışıyor gibisin. Aman bizim saçımızı başımızı yolmasın sonra. :D :D

    YanıtlaSil
  28. Bahce Perim: Hahahahhaaa Safiye amma guldum:)) Yok yok kankamin sacini basini yolmadigina gore seninkinide yolmaz merak etme:)) Ama habire laf sokar ona gore:)) Ol tabi bacim ol, sanada calisayim ben:) Sevgiler

    YanıtlaSil