13 Temmuz 2015

Etkinlik Etekleri

Merhabalarrr,
Direkt konuya dalis yapiyoruz:) Sevgili Funda Caglayan'in duzenledigi Maxi etek dikelim etkinlik eteklerim. Ilk etek siyah-beyaz cizgili kalin penye kumas. Ic gostermedigi icin astar yok. Uzerindeki bluzun ayni renk, farkli kumastan olanini kendime dikmistim burada
Bunuda kankama diktim, cunku benimkini cok begenmisti. Ikisi bir arada ciksin dedim.:)

Dumduz sade bir model. Dikdortgen iki parcayi iki tarafindan dikiyorsunuz, o kadar. Etek diktim diye hava atmaya gerek yok yani :))

Etegin sol tarafinda cok derin olmayan rahat adim atmami saglayacak bir yirtmac var.
Etegin bel kismini ice katlayip diktim, siyah uzerinden siyah iple dikilince dikis yok gibi gorundu:)
Ama var gordugunuz gibi:)
Yirtmac kenarlarina dikis yapmadim, kumas yapistirici ile yapistirdim. 60 dereceye kadar dayanikli bir yapistirici. Siyah klos etegimde test edip onayladim:) Etek ucunuda yine siyaha denk getirip diktim, orasida dikissiz gibi gorunuyor.

Bluz                   Ben diktim
Etek                   Ben diktim
Canta                 Ben diktim
Ayakkabi Diy     Ben yaptim



 Ikinci etegim, yine cok tatli bir yesil


Kumas burumcuk dedigimiz kumasa cok benziyor, o yuzden hafif bol bir etek chic olur dedim. Esim ilk gordugunde, annenemi aldin, sana gitmez o dedi.
Ic ses bagirdi yine:  hadi leeeennnnn :)) Kumas cok ince ic gosteriyor, astar dikeyim dedim, sonra bir anda dur degisik bir sey olsun dedim. Yarim astar kullanacaktim, neden astar yerine kendi kumasindan ic etek yapmiyorsun dedim?
ic etegin yan ortasindan 7 cm bosluk birakarak ust etegin ici ucunu diktim. Birde tembelimmmm, kumas kenarlarini kenara getirdim, boylece orayada dikis yada kivirma yapmadim:))
Sonra kalan kumasa baktim, senide ust yapayim ayrilmayin bari dedim. Kalipsiz, olarak kestim,  kol ve yaka kenarlarini kendi kumasindan biye ile cevirdim, etek ucunu cift igne yaptim.
Ister etek olarak, ister iki parcayi kullanip elbise olarak kullanima hazir hale geldi
Esim gordu fotograflari cekerken: aaaa siskom muazzam olmus bu dedi. Ben gayet sakin: hiii anneme diktim, begenirmi acaba? dedim:)) Hadi canimm!!! der gibi yuzume bakti :)  Oh olsun!!! :))
Bluz                   Ben Diktim
Etek                  Ben Diktim
Canta                Ben Diktim
Ayakkabi DIY   Ben Yaptim

Evettt musmutlu haftalariniz olsun ve,
Hayirli ramazanlarrr....

37 yorum:

  1. Yine harikasın ve harikalar yaratmışsın.

    YanıtlaSil
  2. Çok tatlı olmuşlar, yeşil olanın tasarımını çok beğendim. Bu haliyle oldukça havalı durmuş. Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
  3. İkisi de çok güzel olmuş:-)

    Yazın uzun etek giymeyi çok severdim ama şişko olduğumdan beri içinde şort giymem gerekiyor, ne sinir bir durum :'(

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş hepsi de!... sana da çok yakışmış mevlüdecim... bayılırım zaten böyle çok amaçlı kullanışlı parçalara... iyi günlerde giy yeni cicilerini!... :)

    YanıtlaSil
  5. Çok şık olmuşlar ellerinize sağlık en çok merak ettiğim şey kumaş yapıştırıcı ilk fırsatta deniycem sanırım :)

    YanıtlaSil
  6. Mevlüdeciğim,şu anda senin fotoğraflara bakarken diyorum ki,ne güzel bir duygu,ben şimdi makinemin başında uğraşırken ,dünyanın başka bir yerinde başka bir kadın da aynı duygularla makinenin başında dikişini dikiyor,sağına bakıyor,soluna bakıyor...bunları düşünmek mutlu ediyor beni :))) (ayrıca benim böyle her şeyi romantikleştirmek gibi de bir yanım var ...)siyah beyaz çizgiliyi çok seviyorum zaten,yeşiln de fark yaratmışsın,ne güzel düşünmüşsün ,sürprizli bir tasarım olmuş,ellerine sağlık...Ayrıca yine güldürdün beni,sen de senin koca da alem insanlarsınız,ama kapak güzel olmuş :)))) iyi günlerde giy canım,ama şu her şeyi senin yapman da ayrıca hoş..çanataya varıncaya kadar.... öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  7. Süper diyorum başka da bişey demiycektim ya biraz açalım yorumu:)))) Melined Collection olmuş. Eşinizle olan atışmalarınıza da bayılıyorum. İç ses falan, harika. Benimki pek karışmıyor, beni bu konuda duayen gördüğü için olsa gerek:))))) Ama iyi yorumlar yapmasını isterdim. Bizimki tamamen yorumsuz:))))) Çizgili eteğin kumaşına da ayrıca bayıldım. Manken gibi fiziğinizle harikalar yaratmışsınız. Yeşil etek iç astar olayı da tamamen tasarruf ve yaratıcılık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Mevlüde'ciğim, bu ne hız bu ne marifet, maşallah !
    Pratik insanlara her zaman şapka çıkartırım. Yok kumaş kenarını denk getirmek, yok dikiş yokmuş gibi dikmek, kendi kumaşından astar yaparken süper model tasarlamak, hadi bir de takım olsun- üst dikmek....Sana kolaymış gibi geliyor, hatta mütevazı davranarak "tembellik" diyorsun ama öyle herkesin yapacağı iş değil bunlar.
    Süpersin, tebrik ederim ve bir daha maşallah sana !
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Bu bluzu çok beğenmiştim zaten,inşallah bende vardır o sayıdan :)

    YanıtlaSil
  10. Yasemin Avun: Tesekkur ederim hayatim,valla ne yalan soyleyeyim eteklerimi bende begendim:))

    YanıtlaSil
  11. a kumasca: Cok tesekkur ederim, evet degisik ve havali oldu yesil:) Biranda geldi aklima, yaptim ve icime sindi:))

    YanıtlaSil
  12. Handan: Cok tesekkur ederim,
    bir itirafta bulunayim bende, ic gosteren etekte astar yoksa bende sort giyiyorum alrina:) Birde o taraftan bak olaya, astardan kurtariyoruz:))

    YanıtlaSil
  13. Siyah Dantel: Oooooo Sedacigim dondun nihayet:) Ne guzel yorumunu gormek inan cok mutlu oldum.:)
    Cok tesekkur ederim, evet cok amacli olunca bayagi iyi oluyor parcalar.

    YanıtlaSil
  14. Suslu puslu: Cok tesekkur ederim. Valla tembel islerde ve dikisin hos olmayacagi yerlerde kurtarici bu yapistiricilar. :) Ben cok memnunum...

    YanıtlaSil
  15. DIKTIM DIKTIM GIYDIM: Bazan dikis dikerken bende dusunurum, suanda kimbilir kimler kumaslariyla oynuyor, yeni tasarimlar yapiyor, dikisler dikiyor diye. Ve o dusundugum insanlar gibi mutlu oluyorum bende:) Demekki icinde bu aski tasiyan herkeste var bu mutluluk:) Belkide bu duygudur bizi birbirimize ceken kimbilir? :))
    Suprizli tasarim lafini cok begendim:)) sagdan bakinca normal soldan bakinca suprizzzzz!!! haklisin valla. Ooooo bu bizim koca'yla normal halimiz:) Daha neler var bizde bir duysan:) Evet yaa bu kapak biraz buyuk oldu sanki, logar kapagi gibi:)) Ama haketti askim yaaa:)) Ilk dikise basladigimda bazi blogcular yapardi bunu vay beee derdim ne becerikli insanlar var. Beceri gelistikce oluyormus demekki, bende yaptim:)) Cok tesekkur ederim Nuray'im. Kocaman sevgiler yolluyorum sana...

    YanıtlaSil
  16. nilgun aydin: Tesekkur ederim Nilgn hanimcigim. Atismalarimiz bizim rituelimiz artik:) Ama seviyorum benimkiyle ugrasmayi:) oda seviyor tabii:))
    Herkesin duayeni farkli, benimkide esim!!! Dikiste biryere kafam takildimi ona sorarim, gelir bakar fikir verir, begendigim bir modelin kumasinda kararsiz kaldigimda ona sorarim, bazan kumasciya gelip kendi secer kumasi. Kendisiyle bu kadar ugrasmama ragmen zevkine cok guvenirim, fikirlerine cok onem veririm, cunku o asla yanilmaz ve ben asla onu dinledigim icin pisman olmam. Diktigim herseye mutlaka yorumda bulunur, olmayan yeri soyler hatta gosterir, cunku dikisten cok iyi anlar.
    Cizgili etegimin kumasini kadikoy cuma pazarindan almistim. Penyesi cok kaliteli cikti.
    Yesili gercekten santimine varana kadar kullandim, tasarrufun dibine vurdum ayni:)) Cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şanslısınız. Bu arada byantigone hanimla da çizgili etekleriniz pişti olmuş :)

      Sil
  17. Nowacratf: Yaaa bak simaracagim gercekten ama!!! :)) Cok tesekkur ederim, ne zarif bir yorum birakmissin oyle, gururumu oksadin resmen.
    Ama gercekten esimin gomleginden sonra hep basit seyler yapmak, hep isin kolayina kacmak istedim.:)) Bak basardimda:)) Yesilin kumasi cok narindi, kenar dikisleri hos durmayabilirdi, benimde onu hos gosterecek dikis yapacak sabrim yoktu acikcasi:) Mantolarin ve pantalonlarin disindakilerde oyle uzun uzun dikis yapacak sabri bulamiyorum kendimde, zaten sevmiyorumda uzun uzadiya ugrasmayi. Hep o yuzden bu yaraticiliklar, care caresizlikten dogarmis deyip yapiyorum birseyler iste:))
    Super olan sen ve senin yorumundu:) Tekrar cok tesekkur ederim, kocaman sevgilerimi yolluyorum sana yakala!!! ...:)

    YanıtlaSil
  18. DIKTIM DIKTIM GIYDIM :) Burda 07/2014 Model 114 Nuray'cigim. Eger o sayi yoksa uzulme ben kalibi cikarir yollarim sana. Opuyorum.

    YanıtlaSil
  19. ama hayranım sizin gibi şipşak dikiverenlere nasılda bakkaldan ekmek alır gibi çalışmanızı anlatmışınız sanki çok kolay :) helal size ve alkışlıyorum ...ben http://ayselmelike.blogspot.com.tr/ sevgiyle kalınız

    YanıtlaSil
  20. Diktikleriniz ayrı güzel anlatımınız apayrı güzell:)))Yazı bitince en sevdiğim dizi bitmiş gibi hissettim yahuuu:):):):)Harikasınız sevgilerrr....:):):)

    YanıtlaSil
  21. İkisi de harika ellerinize sağlık ben bir taneyi zor diktim maşallah size :)) Ben de yayınını hazırlayayım eteğimin en kısa zamanda ;))

    YanıtlaSil
  22. aysel melike: Bende senin orgulerine hayran kaldim, o nasil beceridir oyle, allah vergisi dedikleri sey bu olsa gerek :) Ama alayli olarak sen iyi bilirsin ki gercekten kolay etekler bunlar, iki dikdortgeni iki kenarindan dik bitti gitti:)) Yinede cok tesekkur ederim guzel yorumun icin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. kucuk kasif: Cok tesekkur ederim:) Cok guldum ama dizi bitim benzetmesine:) Cok merak ettim bak simdi, en sevdigin diziyi? :)) Senin yorumun daha harikaydi benim icin, tesekkurler...

    YanıtlaSil
  24. aycan ulus: Cok tesekkur ederim Aycan Hanimcigim. Ukalalik etmem istemem ama iki etegim daha var, fotograflayamadigim icin yayinlayamadim henuz. Funda'ya kocaman tesekkur etmek istiyorum bu etek etkinligi sayesinde seni sahalara dondurdugu icin.:) Hadi en cok ben merakla bekliyorum eteginizi:) Sevgiler en kocamanindan...

    YanıtlaSil
  25. Sende tasarımcı ruhu var kadınnn!!! Bunu inkar edemezsin:)) tembellik değil bu resmen kumaşla dans:))

    YanıtlaSil
  26. Woowww diyorum,başka da bir şey demeyeceğim.Fıstıkk gibisin,yeşilin modeline bayıldım,ben de dikeceğim aynısını,hot kutür etek by Mevlüde yazacağım içine de.

    YanıtlaSil
  27. harikasın!!!
    çizgili çok rahat hayat kurtarıcı ve çok sevilen bir parça olacak kesinde o yeşil var ya harika olmuş tek kelimeyle

    YanıtlaSil
  28. Fatma Basaran: Ayyyyy cok tesekkur ederim cancagizim:)) Havalanip ucacagim simdi, altimda da ucuan hali yerine ucan kuas olacak:)) Kumasla dans harikaymis, bayildim:))

    YanıtlaSil
  29. Sevda Sahin: Cokkkkk tesekkur ederim Sevda'mmm!!! Dik tabi hayatim, ne istersen de onu yaz, sana hersey serbest:)) Kocaman opuyorum seni guzel kadin...

    YanıtlaSil
  30. Ornitorenkhandmade: Sende oylesin Goncaaaaaa!!!!!
    Eevet siyah beyaz cizgili gercekten kurtarici oldu,elim heo ona gidiyor nedense:) Yesil kendiliginden cikti ortaya ama sonuc gercekten gulumsetti hem yuzumu hem icimi:)) Cok tesekkur ederim arkadasim. Kocaman sevgiler benden sana...

    YanıtlaSil
  31. Elinize sağlık.Keyifle giyin

    YanıtlaSil
  32. Fatma Aydin: Tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  33. Hepsi harika olmuş Mevlüde hanım, özellikle yeşil eteği çok beğendim çok tarz bir model olmuş. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  34. Hande Erdede: Cok tesekkur ederim Hande hanim. Cok mutlu oluyorum boyle guzel yorumlari aldikca sagolun. :)

    YanıtlaSil
  35. Çok güzel şeyler dikiyorsunuz.

    YanıtlaSil