20 Temmuz 2015

Blog Yazmaya nasil basladim / MIM

Merhabalarrrr,
Ben kendime tembel derken siz hep mutevazilik ediyorsun diyorsunuz ya, gorun bakin mutevazilikmiymis:)
Oytunla Hayat yani Sebnem beni 26 Haziranda mimledi. Neredeyse bir ay olmak uzere. Hadi sizde kabul edinde de anlasalim, valla bildiginiz tembelin agababasiyim ben:)))
Neyse kendime bir guzel giydirdikten sonra gelelim mim'e. Blog yazmaya nasil basladim?
2006'da evlenip Belcika'ya gelince, ve oturdugumuz yer medeniyetten uzak biryer olunca kendime bir ugras bulmali dedim. Dil kurslarina gidip, hocalarima Turkce'yi ogretince ( ogrenmede  bildiginiz kabiliyetsizim dil konusunda:)  biraktim kursu. Sonra evdeki masa ortulerinden ufak ufak kesmelere basladim. (Yazik, bu masa ortulerinin nedir benden cektigi :) O siralarda siki takipcisi oldugum iki blog vardi. (ki onlarida sunu nasil dikerim, bunu nasil keserim diye internette ararken karsima cikanlar) Lilibebek ve Keddy'nin dolabi. Lilibebek hala aktif olarak devam ediyor blog yazmaya. Diktigim ilk elbisede suzy'nin D elbisesi idi. Tekrar tesekkur ediyorum beni bu camiaya cektigi icin:)
Keddy'nin dolabi gecen yil birakti blogu ara ara geliyor, cok aktif degil eskisi gibi ki, daha sonra marka oldu, cok chic tasarimlari var ve bircok dizilerde dizi oyuncularini giydirerek bayagi bir isim yapti sevgili Selen,  Two Dream Maker markasi ile. Sonra birgun dedimki kendi kendime sen neden blog acmiyorsun? En azindan diktiklerin belli bir yerde olur, iki ademogluna bir faydan dokunur:)) Internette biraz arastirdim nasil acilir diye ve hooppp aciverdim. Tabi ben teknoloji ozurlu oldugum icin sagolsun Sevgili  Pratik Dikis (Zeynep), Esma Eslem Unlu ve Dikis Dersi (Cigdem)'nin yonlendirmeleri ile eksiklerimi tamamladim, nasil post yazacagim, nasil cevap verecegim, kelime dogrulamayi nasil kaldiracagim, sablonlari nasil ayarlayacagim falan derken eski blogcanlarin kafalarini utulerken, baktim o kadar guzel insanlar, o kadar yardima hazir yuregi guzel kadinlar varki!!!! Ohhh dedim iyiki buradayim:))
Iste boyle. Blog acmam da boyle gokten duser gibi, acele ve sabirsizca oldu:))
(Hangi isim sabir doluki zaten?) :))
Gecen defa birkac arkadasimi mimledim ama prensip olarak mim yapmadiklari icin ( Aycan ulus ve Ornitorenkhanmade)'i es geciyorum cunku beni kirmadilar, onlarada cok tesekkur ediyorum:) isteyenler yapsin, bizde zevkle okuyalim diyorum.
Sebnem'e bu mim icin, tesekkurlerin en buyugunu kargo ucagi ile gonderiyorum tabikiii :))

Caktirmadan da bayagi tesekkur biriktirmisim haa :))

Musmutlu haftalariniz olsun...

15 yorum:

  1. Aman ne de güzel olmuş. İyi ki başlamışsın blog yazmaya, iyiki bende seni tanımışım. Biliyorsun Meliden fanım ben :):)

    YanıtlaSil
  2. Yasemin Avun: Dimiii bende diyorum iyiki baslamisim, iyiki bende sizleri tanimisim. Biliyorum bilmezmiyim:)) Hep ilk yorum senden geliyor bana:) Simsicak sevgileri yolluyorum sana...

    YanıtlaSil
  3. mevlüdeciğim instagramda da izleyicinim iyiki blogcansın uzun seneler yazıların tükenmesin

    YanıtlaSil
  4. Canımsınız yaaa :)) Hiç görmeden de olsa insanlar birbirleriyle bağ kurabiliyorlarmış bu blog aleminde öğrendiğim en önemli şey benim için. Ve siz bunlardan birisiniz (bir kişi daha var onu da sonra söylerim :)) İyiki varsınız iyi ki blog yazmaya başlamışsınız iyi ki sizinle karşılaşmışım :))
    Not: Siz sormadan söyliyeyim bilgisayarım çöktü yayın giremedim yeni yaptırdık en kısa zaman eteğimle yayındayım ;)) Kocaman sevgiler öpücükler :)))

    YanıtlaSil
  5. Ha ha ha, ben de bir ara mimlendiydim sanki, bak sen deyince hatırlar gibi oldum. Gördüğün gibi hem tembel hem de bunamış vaziyetteyim, oyy :)

    İyi ki açmışsın bloğunu .D

    YanıtlaSil
  6. aysel melike: Ama ben instagramda aktif degilim. O yuzden bence birakin takip etmeyi:)) Cunku gelmeyi dusunmuyorum:) Instagram hesabini yegenim acmis, banada actiktan sonra soyledi. Olurda paylasim falan gorurseniz, emin olun o ben degilim!!! Yinede cok tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  7. aycan ulus: Bende hep diyorum iyiki buradayim diye. Birde insan alisinca sanki aileden biri gibi bekliyor bloga ziyaretleri. (Yani kendi adima ben bekliyorum:)) Lafida agzimdan aldin, geliyordu mesaj yine kayboldun diye:)) Hadi bakalim bekliyorum etek yayinini. Kocaman sevgiler benden:))

    YanıtlaSil
  8. Handan: O tembellik bende everest biliyorsun artik. Bunama durumlari bendede basladi baksana bir ay sonra icabet ediyorum mimlere:))
    Iyiki acmisim ve iyiki tanimisim sizleri:)

    YanıtlaSil
  9. lily bebek okuyom ben yaaa eskiden beri. terzi zeynep ile terzi esma da biliyom yaaa. iyi yapmışsın oh. bi de çok eskiymişsin ha handan gibi :)

    YanıtlaSil
  10. deeptone: Evet bende okuyorum hala:)) 2012 Eylulde baslamisim, eskimisim valla:))

    YanıtlaSil
  11. Yerim ben seni :)
    Selen evet bıraktı... Ne güzel dikerdi... Bayılırdım farklı elbise modellerine onun ;) Yolu açık olsun inşallah...
    İyi ki şu biçki dikiş işine merak sarmışsın da ben de seni tanımışım Mevlüdem... Hatırlıyorum ilk yorumlarını... Su gibi bir sürü yazıma yorum atmıştın en sıcak halinle... Ne mutlu olmuştum senin içtenliğin karşısında... Delim benimmm :)
    Kargo uçağın geldi bu arada, sarıp sarmalandım :)
    Bu arada yine mimledim ben seni ahahahahaaaaaa :)
    Ne fenayım ben yahuuuu

    YanıtlaSil
  12. Oytunla Hayat: Selen'in bir gomlegi var hala aklimdadir o modeli entersandi unutmadim hala:))
    Bende senin Istanbulda olsanda etinden sutunden faydalansak yorumuna bayilmis, al benim gibi bir deli daha demistim te icim akmisti sana dogru:)) Gormedigim halde bu arkadasim diyebimdigim nadir insanlardansin Sebnem'im. Bende iyiki tanimisim seni:) Sen hep boyle fenaliklar yap bana, tembelim membelim ama yapiyorum sonucta degil mi? :))

    YanıtlaSil
  13. Mevlüde Hanım Ne güzel olmuş blogunuz. Arkadaşım yine harikalar yaratmış. O büyük M harfi de logo gibi olmuş bayıldım. Çooooook güzel. O işini biliyor. Maşallah.

    YanıtlaSil
  14. Bu ARADA MİM yazuınızı da okudum. İyiki gelmişsiniz. O masa örtüleri sağolsun. E bakarsınız siz de birgün hemşeriniz Belçikalı Hadise ye dikersiniz. Hayat bu:)

    YanıtlaSil
  15. nilgun aydin: Bende cok begendim nilgun hanim. Sizede tesekkur ederim, sayenizde tanidim Sevgi hanim'i. Gercekten isini biliyor, isi ayri guzel ama ben kalbinin guzelligine hayran kaldim:)
    Eski yayinlarimda masa ortusu diye ararsaniz gorursunuz ne demek istedigimi :))
    Hadise esimin kapi komsusuymus zaten. Ailece tanisiyorlar. Kendisini gordugumde teklifimi sunarim kendisine:) Bakarsiniz olurmu olur yani:))

    YanıtlaSil