19 Haziran 2015

Puskulludur puskullu ala......

Merhabalaarrrr,
Bu puskullullerle fotograflarimi cekerken, dilimde bizim yorenin turkusu: puskulludur, puskullu, ala gurgenin dali
Kiz babandan mi kaldi, yalan dunyanin mali, yalan dunyanin maliiiiiii...
derken oynak oynak cektim fotolarimi:)
 Kumandasi olan makinayla cekmesi cok zevkli ama, flu cikiyor, netligi birturlu ayarlayamiyorum bu makinada:((  O yuzden sanirim cok kotu bakmisim burada
 Neyse efenim, bu penyeyi 2 metresi 3,75 euroya aldim. Rengi cok hosuma gittigi icin. Yoksaki penyesi pek kaliteli degil.
 O yuzden aklimdaki bu modeli yapayim gunluge olursa olur olmazsa, cop konteynirini bir sekilde doldurmak lazim dedim. Base kalibimi yatirip kestim, sacaklarinida tirtikli makasimla kestim. Sanayi makinami ilk defa bunda kulladim, hem zigzag, hemde duz dikisini. Ev tipinde boyle penyeleri zigzagla dikiyordum, ama sanayide duz dikisle diktim cokta guzel oldu.
 Ciplak ayaklarima bakmayin, eve gitmeye usendim, terliklerde hos olmaz diye cikarip attim. ( Ama taslar buz gibiiiiii bbrrrrr:((
 Havalarda sogudu, cekim oncesi denemeler yaptigim icin usudum:)) Gordugunuz gibi buzusme modundayim:)
 Klos yada boyle sacakli seylerde icimdeki cocuk firliyor disari. Ben dur diyene kadar o yapacagini yapiyor, al iste fir fir donuyor, durdurabilene askolsun:)))
 Evet kizlarrrrrr, buda benim yeni oyuncagim:)
 Makina kafasinin altinda yag haznesi var. Oraya yagi dolduruyorsun, 3-4 ay oradan kendi kendini yagliyor. Ev tipindekiler gibi, orasina burasina yag surme derdi yok:) Tek sevmedigim tarafi, duz dikiste dikis araligi en fazla 2,5 olusu.
 Bunlarda overlok makinalarim. Bir ara esimin arkadasi dalga gecmisti bizimle her renk iplige bir makinami diye:)) Halbuki alinma sebebi cok komik; ayari bozuldugunda yada bicagi eskidiginde esime sunu yap deyince, ertesi gun bir bakiyorum bir makinayla geliyor. Gerekcesi: Beni boyle seylerle ugrastirma siskoo, zamanim yok. Eee iyi madem, benim icin daha iyi, iplik degistirme derdim yok:))
Gecen gun kirmizi ip icin overlogum yok diye dalga gececek oldum, sanayi tipi overlok alayim dedi, birisiyle anlasmis hatta, bakin burasi cok komikkk; Overlok makinasi diye anlastigi makina dugme makinasiymis:)))) Aldi aldi... yakinda eleman lazim desem, iki kisiyle cikip gelmesinden korkuyorum:)))

Neyse cok gevezelik ettim yine. Bizde macera bitmez:))

Musmutlu haftalariniz olsun.

Hayirli ramazanlar....

36 yorum:

  1. Bu makina işini sevdim valla ne güzel ohh bluz nefis ve size de çok yakışmış güzel günlerde kullanın:))

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel ışte her renk icin bir makinan var:) gule güle kullan canim.hayırli ramazanlar.

    YanıtlaSil
  3. Penye bluzla ilgili resimlere bakarken o kapanış yazında düğme makinası kısmını okudum. Gülmekten ölüyordum neredeyse. Ayyy siz bütün aile böyle şen şakrak, komik insanlarsınız herhalde. Ayrıca eşin neden sana şişko diyor onuda anlamadım. Hay siz çok yaşayın emi. Bluzunu güle güle giy, içindeki çocukla beraber.

    YanıtlaSil
  4. Püsküllü demeyin bana hemen koşar gelirim. çOk güzel olmuş Mevlüde Hanımcım. Elleriniz dert görmesin hiç. Hele dönerkenki resminize bayıldım. Atölye de iyice büyümüş maşallah. Kocaman sevgiler benden size:)

    YanıtlaSil
  5. püsküllüne bayıldım, aynı dönme hareketini bende yapıyorum tatlım, püsküllü giyilince dönülür...:))

    YanıtlaSil
  6. Yaaa Mevlüde, çılgın kadınnnn...Bir de püsküllü bela var onu da biliyor musun :)))) sen kocanın başına püsküllü bela olmuşsun ,adam da ne yapsın her söylendiğinde elinde makina ile geliyor...Şaştım kaldım,ne çok makine var öyle..Yok yok bizim orda bir atölye çalıştayı yapmamız şart oldu,yerler soğuk moğuk anlamam....Bakayım ilk uçak ne zaman varmış :)) Her yenilik sende,bak şimdi bir de kumandalı fotolar çekmeye başlamış :)) hele o dönerkenki poza bayıldım,o kötü bakışlı fotoyu da atlamayalım o da fenaaa...

    YanıtlaSil
  7. O etekle dönmeden olmazdı, ben de hemen dönerim etrafımda:-) (Neyse kız olduğum da bir yerden belli olsun.)

    Bizim evde de taşlar ısınmadı hâlâ, ama bu iyi bir şey tabi, dışarıyla arasında on derece fark var neredeyse:-)

    Valla ben olsam şüphelenirim, sanırım eşin atölyeyi kurdurdu, diktiklerini satmak üzerine anlaşma da yapmış olabilir, dikkatli ol:-)

    Güle güle kullan yeni makinanı, bu kadar üretici olana da böylesi yakışır:-)

    YanıtlaSil
  8. Bluzu da makineyi de hep böyle gülerek kullanın :)

    YanıtlaSil
  9. Ayy ne güzel ALLAH mutluluğunuzu daim etsin :-)) artık yeni makina istediğinde ne yapman gerektiğini anlamışsndır :D
    bir sorumm varrr: penyenin Püsküllerini keserken kumaş dağılmadımı?? Püsküllerdede dikiş varmı??
    çok sevdimmm ben bu modeli . dar uzun eteklede güzel olurr diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  10. Gule gule kullanin makinanizi, guzel seyler dikiyorsunuz ve her yaziniza ses veremesem de cok eglenceli yaziyorsunuz:))

    YanıtlaSil
  11. Püsküller çok güzel olmuş. Geçen bi mağazada gördüm bu boy püskül kesmişler. Düz ve yaka penyenin önüne ve şeklinde dimişlerdi. Çok sık durmuştu. Öylede deneyebilirsin. Çok anlatamadım. Ama sen anladın beni . eminim :):)

    YanıtlaSil
  12. aycan ulus: valla makina isini bende sevdim:)
    Aslinda bluz degil yelek o ama onunu kapatinca bluz gibi durmus, herkeste bluz demis:) Eeee birde bluz olarak dikmek sart oldu bu durumda :))Tesekkur ederim. Gozlerim alismis yorumlariniza, bu kadar ayri kalmayin bizden Aycan hanimcigim...

    YanıtlaSil
  13. Havva Guney: Evet yaa, halimden memnunum valla, overlokta ip degismeye gicik oluyorum cunku:) Tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  14. Funda Caglayan: Sen onu diyorsun, ben makinayi almaya gittigimizde kapida ogrendim dugme makinasi oldugunu. (Ben overlok diye gittim)
    Esimin Turkcesi duzelmeden once daha komiktik, simdi anliyor ya pek ugrasamiyorum kendisiyle:))
    Onceden Kalbim diyordu bana yegeni hafif yollu dalga gecince birkati kalbim demeyi ve o donem ben tartida 60'i gormustum. O zaman siskom demeye basladi , simdide dil aliskanligi diye devam ediyor:)) Tesekkur ederim hayatim. Icimdeki zipir opuyor seni:))

    YanıtlaSil
  15. nilgun aydin: Zaten postu yazarken dedim nilgun hanimcigimami ithaf etsem acaba diye:) Kosun gelin buyuyen atolyede sizede dikeriz bir puskullu:)) Elde kumanda olunca cok zevkli oldu donerken cekmek:)) Cok tesekkur ederim, kocaman sevgiler benden de...

    YanıtlaSil
  16. Tarzim ve el emegi: Degil mi? Bir klosta birde puskullude donmek gerek:))

    YanıtlaSil
  17. DIKTIM DIKTIM GIYDIM : Askolsun Nuray'im yaa, bak kendimi dirdirci kadinlar gibi hissettim:) Benim gibi puskulluyu bulmus daha ne istiyor:))
    Diyorum ya, bir yeri bozulsa makinanin yapmak yerine yenisini aliyor ugrasmamak icin:)) Kendi kasiniyor yani:)) Bak makinalar cogaldi, kesin bir calistay yapilmali. Okullar kapandi buraya biletlerde uygundur simdi, atla gel hemen. Kumandali makina 2 senedir vardida bizim kucuk sipa tripota takilan yuavyi bozmus, o yuzden kullanamiyordum. Gerci hala bozuk ya uydurdum birseyler bende:)) Donerken cok eglenceli oluyor etekler ucus ucus:))

    YanıtlaSil
  18. Handan: Kiz oldugumuz anlasilsin tabee :)) Taslarin soguk olmasi sicak yaptiginda iyi oluyor be Handan. Su an kis geri geldi resmen, yine coraplar hirkalar cikti, lahana gibi giyinmeler basladi:) Gecen aksam kendiside dedi atolye kuruldu diye, kizzzzz birseymi ima etti yoksa da ben anlamadim:) Yapar mi yapar valla, benim koca sonucta, cok akli basinda sey beklememek lazim:)) Tesekkur ederim, kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Begum Sen: Cok tesekkur ederim Begum hanim.

    YanıtlaSil
  20. Sym Couture: Sagol canim benim. Tabi tabi isi cozdum ben:)) Penye oldugu icin kenarlarda dagilma yapmiyor, o yuzdende puskullerde dikis yok. Dikimi gayet basit yani, dik hemen eteklerin ustune bir tane:))

    YanıtlaSil
  21. Meri bagatur: Tesekkur ederim. Sen yine kayboldun ortadan. Bu kadar bos birakma, biliyorsun ben merakli bir insanim, merak ediyorum sonra:))

    YanıtlaSil
  22. Yasemin Avun: Anladim ve yakayi gozumde canlandirdim hosuma gitti hayalimde bile:) Tek anlayamadigim, etek ucundada varmiydi puskul? Tesekkur ederim bu arada.:)

    YanıtlaSil
  23. Şaka yaptım ben sana Mevlüdeciğim,sen bela olur musun ,olsa olsa şans olursun :)))

    YanıtlaSil
  24. Aaa,ilk yorumu ben attımdı ama uzayda bir yerde takıldı demek.Valla çaaattadanak çaticiimm yaa.İyice atölyeye döktün sen işi,bir de hamaratlık var üzerinde...Çok püsküllü ve çok şıksın ama çıplak ayakla yere niye basıyon bacım,sistit olacaksın.Zaten vukuaatlısın.Bir daha görmeyeyim bak.Düğme makinası süper olmuş,inanmayacaksın daha geçenlerde internette düğme makinesi aramıştım ben de.Bizim damata da helal olsun ne de olsa memleketlim yani.Kız çatlayacaktım kıskançlıktan ama benim koca da bana zımba makinesi almış,onunla idare edeceğim artık.Seni seviyorum güzel ve hamarat kadın.

    YanıtlaSil
  25. DIKTIM DIKTIM GIYDIM: Bende saka yaptim hayatim, biliyorum en sansli belayim ben :))

    YanıtlaSil
  26. Sevda Sahin: Janjanliya geldi ilk yorumun, bunda kesin uzayin derinliklerinde kayboldu:)) Kiz catlama ne catlayceenn, benim malim senin malin, beim atolyem senin atolyen, atla gel hemen. Kizma doktorucugum valla 10 dk. bile durmadim ciplak ayak, ben cok narinim soguga karsi:))
    Yaa bence cok gereksizsi dugme makinasi, alma diye cok direttim ama aklina koydugunu illa yapacak, laz inadi var koca'da:)) Senin zimba makinani merak ettim bak simdi. Ne guzel isler cikarirsin sen simdi onunla suslu suslu... Bende seni seviyorum yuzu, kalbi guzel kadin ...

    YanıtlaSil
  27. kız bak kıymetini bil bu kocakişinin şişko falan diyorsada sevgisinden samimiyetindendir o, benimki makine arıza yapınca benim tamir etmeme alıştı servise götürsem şaşırır o derece. hem bizde servis te yok ayda bir kere gezici servis geliyor randevu alıyorsun :). evde yer vardır nasıl olsa senin benim iki göz gibi değilki bildiğin şato kız senin ev, ben olsam sarı içinde bir makine aldırırdım :)

    YanıtlaSil
  28. Ornitorenkhandmade: Bimezmiyim Gonca'cigim, tabiki biliyorum kiymetini de yok dedigim seye israr etmese daha cok bilecegim:))
    O bana siskom deyince ben kalbim anliyorum zaten, kesinlikle sevgisinden. Ilk zamanlar annem cok sinir oluyordu, senin neren siskoda sisko diyor sana diye:):))
    Eeee sen alistirmissin hayat, alistirmasanda tamiri koca'ya biraksaydin oda her arizada yeni bir makina ile gelirdi:) Oooooo o servis olayi kotuymus be Gonca!!! Hem ayda bir gelecek hemde randevu alacaksin!!!!
    Evde yer yoktu bende kiraya verilecek evlerden birine el koydum. :)) Simdi makinalarda cogalinca evin biri bana atolye oldu:)) Evet sato konusunda haklisin zaten ciftlik sato olarak geciyor.
    Bu yorumunu okutsam kendisine, birde firca yerim bak arkadaslarin alsin derken sen bana aldirmiyorsun diye:))) Adamda alma hastaligi var, durduramiyorum:))

    YanıtlaSil
  29. Püsküllü herşeye bayılırım elinize sağlık şahane olmuş...sizi öyle betona çıplak ayak basarken görünce içim gitti.. sistit olacaksınız :)...sevgiler

    YanıtlaSil
  30. çok yakışmış ellerinize sağlık makineler de süper güzel dikişli günler sevgiler:)

    YanıtlaSil
  31. Sertac Cihan: Bende ilk defa diktim ve giydim puskullu ama bende sevdim:) Hic iciniz gitmesin ve merak etmeyin sistit olmadim:)) Sadece 10 dk. belki daha az bastim. Tesekkurler. Kocaman sevgiler benden de:))

    YanıtlaSil
  32. zehra gencoglu: cok tesekkur ederim. Hem makinalar hem puskullu yelek hemde guzel dikis dilekleriniz icin :)

    YanıtlaSil
  33. Bence esinizle tencere kapak olmussunuz. Darısı başıma mı desem. :))

    YanıtlaSil
  34. bahce perim: Aynen oyle olduk valla. Ikimizde tencere yaka ikimizde kapak olsaydik ne olurdu halimiz:))
    Bende diyeyim sizin icin: Darisi basiniza:))

    YanıtlaSil
  35. Melined, OVERLOCKLARINA AYRI BAYILDIM.BABY LOCK VARYA O BABY LOCK:)) SÜPER .nakış makinene diyecek hiç bir şeyim yok .olsun 2.5 da diksin dikiş uzunlugunu zaten markalı kıyafetler hep öyle minicik dikiyor üst dikişlerini ,:)hepsin de güle güle dik

    YanıtlaSil
  36. dikisdersi: Evet o LOCK varya o LOCK!!! Gercekten sahane. Elize'de guzel ama Toyota'dan pek memnun degilim. Iyi bir ayar istiyor sanirim:) Ama dikis makinamdanda memnun degilim. En sinir oldugum sey dikis dikerken ip kirilmasi ve bu makina onu cok yapiyor. Neresi sanayi makinasiysa artik:(((

    YanıtlaSil