18 Haziran 2015

Kardese Janjanli bluz

Merhabalarrr,
Nasil baslamali bilmiyorum ki? Beni biliyorsunuz, azbucuk maymun istahliyim. Onuda yapmaliyim, bunuda yapmaliyim derken birsuru yarim isim oluyor. Cunku birini bitirmeden digerine basliyorum. Bir sure sonrada dikis terapim, dikis stresine donusuyor.
Benim koca uzun zamandir makina istiyorum dirdirlarima daha fazla dayanamadi ve isi abartip bana Juki sanayi makinasi aldi. Ben ev tipi istiyordum, sonra bir bilene sormak lazim deyip, sevgili Dikis Dersi Blogunun sahibi Cigdem'e sordum. Sagolsun en guzel fikrini paylasti benimle.
Kesinlikle sanayi tipi al dedi. Zaten markamiz belliydi, JUKI!!!
Duz dikis yapan juki'nin sifir fiyati daha uygun iken, ben hem duz dikis, hemde zigzag yapani tercih ettim ki ikinci eli, duz dikisin fiyatindan daha pahaliydi. Ama her zigzag dikisinde makina degistirmek istemedim ve ikinci el olani aldik. (Ikinci el ama 1 yil garantili) Neyse bak konu nerelere geldi.
Makinayi alinca koca'ya kiyak yapayim dedim ve ona bir gomlek dikmeye karar verdim!!!!!!!! ( Bendeki cahil cesaretine bak sen:))
Ama tabi once yarim isleri tamamlayip, kafayi rahatlatmak lazimdi ki Koca gomlegi guzel olsun:)))
Onceki gun  puskullu yelegimi, dunde janjanli kardes bluzunu bitirdim.
Geriye birtek hem kol cantasi, hemde sirt cantasi olarak kullanilabilen cantam kaldi. ( Onunda sadece saplari dikilecek.
Janjanli bluzun fotograflarini cektim, tam puskullu yelegimi cekecegim makinanin jarzi bitti:((
Onada ayri bir post yaparim artik:))
Buyrun Janjanli bluza:
 Kollarini ve etek ucunu yapiskanli tela ile cevirdim. 60derecede yikanabiliyor ki kumas krep oldugu icin 30'da yikanir. Sorun cikmaz yani:))

 Sirtina pencere detayi ekledim. Ama kizkardesimin: janjanli olsun bana diktiklerin sesi kulaklarimda cinlayinca bu suslu zimpirtiyi kullandim yakada.
 Sirttaki o pembe tuy tam ortaya gelsin diye cok ugrastim ama ancak bu kadar oldu.:)
Simdiiiiiii: Inandiniz mi sirta detay koymak istedigime? Bencede inanmayin:))
Modelde arkada kucuk bir aciklik ve biritle dugme vardi. Ben onu yapabilmek icin cabalarken bir turlu pervazi ceviremedim, cevirmeye ugrasirken de arkadaki aciklik buyudu:) Vee ister istemez sirt penceresi ortaya cikti. Hatayi kapatmak icinde bu puskullu seritle cevirip,  bluzun valizdeki yerini almasini ve kizkardesin gonlunu almayi basardim:)))
Musmutlu gunleriniz olsun...
Hayirli ramazanlar....

28 yorum:

  1. Böyle olması çok daha güzel olmuş, pek havalı duruyor. Kardeşiniz güzel günlerde giysin. Makineniz hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  2. Püskül detaylarına ve ve sırttaki tatlı dekolteye bayıldım! Nasıl güzel düşünmüşsünüz... Güzel günlerde giysin kardeşiniz ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Ben sırt detaylı şeyleri çok severim. Bu da çoook güzel olmuş. Yeni makinende hayırlı olsun. Acep bir haftalığına senin atölyeye misafir kabul eder misin? :) Bavuluma kumaşlarımı tıkıp geliyim hemen :)

    YanıtlaSil
  4. a kumasca: Dimiiii? Boyle daha havali olmus? Ben zaten bilerek yaptim dermisim:)) Tesekkur ederim hem bluz, hemde makina icin:)

    YanıtlaSil
  5. Melislicious: Hata, boyle bir guzellik getirdi Melis Hanimcigim:) Yoksa ki aklimda yoktu sirt detayi:) Opuskulude cantam icin almistim. Neye niyet, neye kismet oldu:)) Tesekkurler...

    YanıtlaSil
  6. Yasemin Avun: Bende severim sirt detayini ama pek giyemem. Sanirim biraz tutucuyum ben:) Ama baskasi giyse bayilirim:)
    Aaaaa oda sorulurmu, gel tabiki basimin ustunde yerin var. Zaten atolyenin ust kati misafirhane:))
    Bir hafta kisa olur ama, hem gezip hem dikis dikecegiz, daha uzun gel sen.

    YanıtlaSil
  7. Mevlüde sana çılgın dediğim kadar varsın sennnn :)) vee harikasın yaa enerjine de bayılıyorum...Planda gömlek var ,çanta var,bluz dikilmiş,,,şu iş çeşitliliğine bakar mısın,,,ellerine sağlık,çok güzel olmuş,o tüyler hele...bayıldım inan ,kardeş candır,güle güle giysin,sevgiler canım

    YanıtlaSil
  8. DIKTIM DIKTIM GIYDIM: Valla ben onceden cok hanim hanimcik biriydim, hayat beni cildirtti, cilginlastirdi:))
    -Ay Nuray bu bluzun basina gelen psimis tavugun basina gelmedi valla. Iki aydan fazla bekledi dolapta. Sutaslarimi denenmedi, fermuarlarmi dikilmedi, dantellerden seritlermi kesilmedi? Neler neler denedim. En sonunda bu geldi aklima. Yaptim oldu:))
    - Bu enerji gun boyu surse yandiniz zaten. Allahtan en fazla bes dakika suruyor:))
    - O cesitlilige ben maymun istahlilik diyorum iste :)) Kirmizi etegimin ustune kestigim beyaz bluzu unutmusum yazmayi:))
    Tesekkur ederim Nuray'im, evet can kardeste begendi ama arsiz, birde alt dik dedi:))
    En kocaman sevgi benden hayatim...

    YanıtlaSil
  9. Şekerim öncelikle dikiş makineni güle güle, iyi günlerde kullan. Kardeşine diktiğin bluzada ayrıca bayıldım. Valla hata oldu diyorsun bir bakıyorum havalı bir şey çıkıyor ortaya. Böyle hatanın gözünü yiyim. Banada hatalı bir bluz dikseneeeee.:))))

    YanıtlaSil
  10. Funda Caglayan: Sus sus Funda hep senin yuzunden ortaya cikti bu:))
    Senin mavi reglan kollu bluzunu cok begenmistim, bende dikeyim dedim. Senin one koydugun acikligi ben arkaya koymak istedim modeldeki gibi, ama caktirma beceremedim ya ben:((
    Sen iste hemen senin icin, hatanin agababasini yapayim hayatim :)))
    Tesekkur ederim makina icinde.

    YanıtlaSil
  11. Dikiş terapisi= dikiş stresi... :D Süpermiş! Çok samimi anlatmışsınız dikiş maceralarınızı. Ayrıca janjanlı bluz da bence çok güzel olmuş. Güzel günlerde kullansın kardeşiniz. Bakalım eşinizin gömleği nasıl olacak. Merakla bekliyorum. Takipteyim. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  12. complete_the_sentences: Eevet yaa valla yarimlar birikince tam stres oluyor:)
    -Yazim konusunda ozel caba sarfetmiyorum icimden geldigi ve yasadigim gibi yaziyorum sanirim ondan bu samimiyet:)
    -Kardeste begendi bluzunu ki normalde akli basinda seyler dikmiyorum diye pek begenmez:)
    - Esimin gomleginin basina neler gelecegini henuz bilmiyorum ama sorunsuz olacagini hic sanmiyorum. O yuzden yakin bir zamanda beklemeyin bence:))
    Bende takibe aldim sizi, sizde cok eglenceli yaziyorsunuz, cok hosuma gitti :)

    YanıtlaSil

  13. Hiç öyle denir mi, Mevlüde'ciğim ; Yok arkadaki açıklığı yapamadım, brit olmadı, ne demek ! Sen modeli yeniden yorumlamışsın, kendi dokunuşunu, imzanı atmışsın ! Ve gerçekten de bambaşka bir model olmuş. Güle güle giysin kardeşin.
    Makinen hayırlı olsun, hep zevkle dik.

    YanıtlaSil
  14. Hmm, tamam peki, yakın zamanda bekleyip, strese sokmayalım o zaman. Ama gömleği paylaşınca bloguma bi yorum atarak haber ederseniz çok sevinirim. Çünkü her zaman günü gününe takip edemiyorum postları. Böylece meraktan çatlamamış olurum. ;)
    Teşekkürler güzel yorumunuz için... :)

    YanıtlaSil
  15. Nowacraft: Denmez dimii??? Daha guzelini yaparim dedim bunu yaptim iste :) Kendi dokunusum, kendi tarzim, kendi tasarimimi yarattim:)) Bak ya nasil gaza getirdin beni, neler soyletiyorsun bana:)))
    Modelin asli bunu gorse,modelim diye o kitaba girdigine utanir ki zaten:))
    Tesekkur ederim canim benim, icimdeki cocugu costurdun yine:)

    YanıtlaSil
  16. complete_the_sentences: Bencede:)) Zaten yarimlar yeteri kadar stres yaratiyor bende birde beklneiyor olmasi kasmasin beni:))
    Bitirebilirsem, ortaya adam gibi birsey cikarabilirsem( ki ilk defa gomlek dikecegim, hemde mukemmelliyetci bir kocaya:) vede en onemlisi unutmazsam tabiki yorum birakip haber veririm:)

    YanıtlaSil
  17. Ha ha ha, ben de olsam kesin aynı şeyi yapardım :D Yazık mı olsun onca emek. Hem de çok güzel durmuş, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  18. E süper olmuş gene.Makineni güle güle kullan.Kızkardeş bayılacak bluzuna.Kız ellerin dert görmesin be hihihihhii

    YanıtlaSil
  19. Handan: Dimiiii? Yazik edermiyim kiz ben ona yer bezi yaparim, toz bezi yaparim yine kullanirim:))Tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil
  20. Sevda Sahin: Olmus dimi Sevda'mmm? Gerci kizkardes begendi, pantalon yada capri de dikersem altina bayilacakmis ya neyse:)) Tesekkur ederim de sen nerelerdesin? Merak ettim seni. Bu aksam mesaj yazacaktim cikmasaydin ortaya.

    YanıtlaSil
  21. Amerika'dan dönüşte jet şeyinden oldum,bir hafta uyudum,şimdi de Ramazan geldi,üstümde bir tembellik var ki sorma.Makine masanın üzerinde bana bakıyor ama ben hiç ona bakmıyorum :))

    YanıtlaSil
  22. Çok güzel olmuş. Bayıldım. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  23. İyi ki o pervazı çevirmeyi becerememişsiniz böyle daha bir havalı olmuş :)) Sizin şu kardeş nerede ki ben bir bulayım onu o bluz sana yakışmaz bana ver sen onu diyeyim ;))

    YanıtlaSil
  24. Mevlüde hanımcım çılgınlığa devam, boşverin hanımhanımcık olmayı size böyle yakışıyor. Süpersiniz. Makinayı güle güle kullanın. Bluz da çok afilli:)

    YanıtlaSil
  25. Sevda Sahin: Bak Funda maxi etek etkinligi duzenledi, makinanla yildizini baristir gel olurmu? Sensiz tadi olmuyor...

    YanıtlaSil
  26. Aslihan Karaaslan: Tesekkur ederim :))

    YanıtlaSil
  27. aycan ulus: sonucu gorunce bende aynisini soyledim:))
    Kardesi arayip bulmaniza gerekyok, ben daha janjanlisini dikerim sizin icin biliyorsunuz:) Rengini soylemeniz yeterli...

    YanıtlaSil
  28. nilgun aydin: Bazan cok kasarim kendimi hanim hanimcik olmak icin, ama valla hic bana gore degil, ben kassamda, cilginlik biryerden firlayiveriyor.:)) Cok tesekkur ederim, sizinkilerin yaninda lafi bile olmaz ya neyse...:))

    YanıtlaSil