28 Haziran 2015

Erkek gomlegi dikimi 2

Merhabalarrr,

Bol fotolu oldugu icin 3 post olacak sanirim :)) Oyuzden arka arkaya asamalari bittikce yayinliyorum.

Hiiicccc maceralarimi anlatmadan direk gorsellere geciyorum :)
Kollarin yan overloklarini cekip, dikisi kapatmadan ( haaahh zurnanin zirt dedigi yer, bunlarin adi ne???)
Valla bilmiyorum,  iste 2 duz biye 2 de ucu ucgen olandan kesiyoruz:)) Sonra kol ucundan ayni fermuar takarken kestigimiz gibi kesiyoruz( kesigin sonunda iki kucuk verev kesik olacak)duz biyeleri kesigin bir ucuna, ucu ucgen olani diger uca dikiyoruz.

Yine yan dikisleri kapatmadan kollari takip, kol ve yan dikisi cekiyoruz.
 Sonra temiz olmasi icin overlok yapiyoruz.
 Kol mansetleri 4 adet kesiliyor.  uste kalan parcasini telaliyor, 3 kenarini dikiyor ve citlatarak donduruyoruz. Altta kalan acikligin arasina kol agzini takip once bir katini dikiyoruz.
 Ilk kat telali olan. Telali olani once dikiyoruz. Boyle gorunuyor.
 Sonra ikinci yani icte kalani ustune cevirip igenliyor ve ustten sus dikisi ile manseti kapatiyoruz.

 Distan dikilmis hali
 Icten dikilmis hali.

 Eveettt bugunlukte bu kadar. Yarin, yaka, onler, dugme ilikleri ve final olacak insallah.

Herkese mutlu pazarlar.
Hayirli ramazanlar.


16 yorum:

  1. Bu gömleği bitirdikten sonra kimse seni tutamaz artık:-) Ne olsa dikersin anacım:-)

    Günaydın:-)

    YanıtlaSil
  2. Handan: Yok kiz Handan, ben bildigin bahtsiz bedeviyim haa. Az once denettirdim esime ve kollari cok uzun geldi:(( Ki eski gomlegiyle birebir kaliplar. Ama tinede mansetlerin ve yakanin sert olusu cok hosuna gitti:))
    Bir daha dikmeyecegim sanirim, senin taktigi uygulayacagim: Askimmmmm soldes'lar baslamis, hadi alisveris yapalimm!!! :))

    YanıtlaSil
  3. Vallahi gidişat süper. Benimde zamanında dedeme dikmişliğim vardı. Manşet, yaka filan sıkıntılı işler :) Bende şimdi bir heveslendim. Ama hiç kıyafet dikesim yok bu aralar :) Tüm burdalarımda Türkiye'de kaldı zaten :(

    YanıtlaSil
  4. Yasemin Avun: Bak Ysaemin kalp kalbe karsiymis, bende simdi sana yorum biraktim, birde nihayet seni izleme listeme ekledim, bir haftadan fazla oldu yeni blog eklemesi yapamiyordum. Oooo sen benden tecrubelisin o zaman, hatalarim varsa soyle lutfen!!
    Sen dikmek iste, ben sana burda dergisi yollarim buradan. Fransizca ama olsun, zaten bende hic aciklamalarini okumuyorum:))

    YanıtlaSil
  5. Canım şimdi aldım güzel yorumlarını. Çok teşekkür ederim. Yok yaaa onlar eskidendi. şimdilerde bir çok püf noktayı hatırlamıyorum :) hahah bende İtalya'ya gittiğimde kendime çantalar için dergi almıştım. Okuyamasam bile resimlerine kalıplarına bakmayı çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  6. Mevlüde yine şahanesin canım..Ya ben hep yan dikişleri kapattıktan sonra yapardım böylesi daha mı kolay ne,inan adım adım izliyorum,ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  7. Yasemin Avun: Ben tesekkur ederim. Ben dikis kursuna sadece makinalrini kullanmak icin gittim, yani dikisin puf noktalarini bilmiyorum. Ama dikiste biraz tecrube edinincede kaliplarda numaralar isimi goruyor, aciklama okuma geregi duymuyorum dergilerde. Turkce dergilerimde var, ama onlarida okumuyorum:)) Kor gibi burnumun dikine dikine gidiyorum:))

    YanıtlaSil
  8. DIKTIM DIKTIM GIYDIM: Nuray'cigim bende ilk once yan dikisleri kapatiyordum, ama simdi artik boyle yapiyorum, hem omuzlari oturtmasi kolay, hemde dikmesi. Onceden kolu dikene kadar tegel almayi sevmedigim icin igne takiyordum, o igneler ellerime batar, binbir kufurle bitirirdim dikisi:))) Aslinda bu aksam 3. postu girecektim ama cebi kesip dikmeyi unutmusum:)) Birde makina sorun cikardi, kafamda huniyle tamamladim gunu. Oyuzden yarina kaldi:)) Optum.

    YanıtlaSil
  9. Harikasınız Mevlüde Hanım valla hazır gömleklerden hiçbir eksiği kalmayacak :))

    YanıtlaSil
  10. Ee,acaba benim yorum gene araya kaynamış olabilir mi??Eğer öyleyse,dedim ki,sen oldun bacım,çoğu terzi bile dikmez erkek gçmleği.Şapka çıkarıyoruuuzzz

    YanıtlaSil
  11. Adım adım anlatmışsın vallahi bravo Mevlüdem. Çok yol gösterici bir post olmuş. Ne güzel dikmişsin tebrik ederim arkadaşım. Bence seninki bayılacak ve üstünden çıkarmıycak bu gömleği.

    YanıtlaSil
  12. aycan ulus: Tesekkur ederim Aycan Hanimcigim:)) Makinam sorun cikarmasaydi oyle olacakti ama, sorunu cikaran makinami kumasmi cozemedim. Oyuzden 3. postun dikisleri pek icime sinmedi:(

    YanıtlaSil
  13. Sevda Sahin: Kiz senin yorumlarinin bana bir garesimi var. Valla ilk yorumun bu:)) Once tesekkur ediyorum motive edici yorumun icin. Sonra diyorum tak sapkayi yerine, cunku artik hunili bir bacin oldu:)))

    YanıtlaSil
  14. Funda Caglayan: Valla Funda kumas seciminde dogru olsaydi super olacakti, ama ben nerden bileyim sanayi makinalarinin ignelerinin en incesinin 12 olacagini:(( Kumasim cok ince keten oldugu icin, her igne batisinda cekti kumasi, yol yol iz oldu:(
    O yuzden moralim bozuldu, dun, bugun elimi hic surmedim. Yarinda doktor randevum var evde yokum aksama kadar. Bu 3. post bayagi bir surunecek sanirim.
    Yok kiz daha simdiden soylenmeye basladi bile. Gomlek bitene kadar doverim ben bunu haa :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canın sağolsun canikom. Olmazsa olmaz amannnn odamı dert be. Dövmeye adam lazımsa atlayıp geleyim hemen. İyi çakarım. Geçmiş olsun bu arada umarım önemli birşey değildir.

      Sil
  15. Funda Caglayan: Dimi ama bencede canimiz sagolsun:)) Valla rahatsizlaninca adam soylenmekten vazgecti, dovmeye gerek kalmadi :)) Siddetli bir kalp agrisi yasadim gece, ama kontrollerde tas gibi saglam cikti kalbim:)) Daha cok can yakarmisim oyle dedi doktor amca:)) Strestenmis. Tesekkur ederim. Opuldun kocaman...

    YanıtlaSil