16 Ocak 2014

Ordan, Burdan, Surdan -2-

Merhabalarrrr,
Gecen postta bu elbiseden bahsedecegimi yazmis ve anlasmami bastan yapmistim. GULMEK YOK!!!!!!

Yarasa kol'a taktigimi soylemistim, bunuda yarasa kol yaptim ve sonra altina klos etek ekleyip elbise yapmak istedim. Yaptim da!!!
Ama kumasi verevden kestigim icin kenarlar olmadi, orayi duzelteyim, burayi duzelteyim diye kese kese, ultra mini bir elbise elde ettim:)) Etegi soktum, iki parca halinde beklemedeler. Ama adam olacaklar, ben umutluyum:))


Serpil arkadasimiz blogunda bir bere paylasmis, yapilisini anlatmisti. Cok begendim, kazagimdan kalan iple ordum. Ipim kalin oldugu icin ben 6 numara sisle ordum.

 Bitirirken 40 olan ilmek sayisini keserek 25'e dusurdum. Kalan ilmekleride buzerek kenar dikisini yaptim. Haraso orduklerimi baklava dilimi olacak sekilde birlestirip diktim. Renk siyah olunca ornek pek belli olmadi. Ama Serpil'in blogundan ornege bakabilirsiniz:))



Bu kazagin 3. hali:) Ilk once koltukta hic kesme yapmadan buradaki penye gibi ordum. Sonra begenmedim, komple soktum, duz bir kazak ordum, onuda begenmedim tekrar soktum  bir karis kalana kadar. Bir karistan sonra kesme islemini yapip, eteklerimin uzerine giymek icin kisa bir kazak elde ettim. Bu hali daha kullanisli oldu. Sadece klos eteklerimle giymeyi dusunuyorum, zira pantalonla olmaz. (yani olur da ben rahat edemem.) Pantalon giydigimde kazak yada penyelerim kalcadan asagida olmali. (oylede mutaassip ev kiziyimdir:)))
Etek yine klos ama bu defa beline lastik diktim. Yanlarda, onde, arkada hic biryerde dikis yok. Tek dikis astarla, lastigin birlestigi bel kisminda. 
Bunuda Miray arkadasimiz yapmis, dikis olmamasi cok eglendirdi beni, denemekte fayda var dedim ve yaptim. Ama tek kotu tarafi her defasinda kafadan giyip cikarmak zorunda olmamiz, cunku kalcadan gecmiyor. 


 Sukufe salonda cok usumus hepsini ona giydirdim:) Kazagin yaka ve etek kismina tig ile kucuk kucuk bidiklar yaptim. Bu seferki yaptiklarim;  fikirler blog arkadaslarimizdan, el emegi benden oldu:))


Eveeetttt, benden bugunluk yine bu kadar. Musmutlu gunleriniz olsun...

09 Ocak 2014

Yol, Su, Elektrik ve CAMUR :)))

                                                                      Merhabalarr,
Bir onceki postumda koca'ya kizdigim seylerin yol, su elektrik ve camur olarak olaylarin kendisine doneceginden bahsetmistim:) Dondumu? !!!!! Tabiki dondu, Kadin azmi kazandi yine:))
Surekli sikayet ediyordum, bir dolabim bile yok, kumaslarim sagda solda diye... Artik nasil kulaktan kuruttuysam, gidip bu kose dolabi almis:) 
 Icine kumaslarimi yerlestirdim ama kose olusundan dolayi ici ucgen olunca pek fazla bir kumas almadi, kumaslarimin yarisi yine baska bir dolapta kaldi:(( Tabii ben soylenmeye devam ettim:) Soz verdi daha buyuk bir dolap alacak. Ama ne zaman allah bilir? :)))
 Bu aralar bir deri sevdasi basladi bende, vamp yanim hortladi sanirim:)) Tutturdum deri istiyorum da deri istiyorum. Yine herzamanki gibi salliyordu beni. Taa kii 2.el sitesinde bu derileri gorene kadar.
 Aaaaa askim bak adam  deri satiyor, hemde birsuru dedim. He hee dedi. Ara bu numarayi sor fiyatini dedim, yine he hee dedi.
 Baktim ilgilenecegi yok, seytan kulagima fisildadi, zayif noktasindan yakala diye:)))
 Aaaa askim bak bir suru deri, bunlar senin oldtimer arabalarinin koltuklarina dosende ne hos olur dedim; gozleri aninda 4x4 oldu:)) Hani bakayim dedi.
 Icimden icimdeki seytana tesekkur ettim:)) Adami hemen aradi. Adam bir konfeksiyonla anlasmis ve konfeksiyon icin bu derileri almis, ama adamlar vazgecinde deriler elinde patlamis. Ve yaklasik 2. 000 euro degerindeki 30 m2 deriyi 300 euroya aldik. Hem koca mutlu, hemde ben:)) Eteklik, baharlik montluk, kemerlik ve cantalik derileri ayirdim kalanini kocaya teslim ettim. Birde ustune tesekkuru kaptim kendisinden, bunlari buldugum icin:))) Hahahahahaaaa yasasin CAMURRRRRR.....
 Yaklasik 1 yildir bu meridyene ortu dikecegim, ortu elimde surunup duruyordu.
 Dun gel artik bu kadar surundugun yeter, sefaletin son bulsun dedim ve kenarlarina fitil gecirerek diktim.Bas tarafinada 45 cm lik bir fermuar diktim.
 Sadece ust tarafina fitil koydum, altina koymadim diye koca'dan fircayi yedim ama!!!! O kadar biliyorsan sen dik diyecegim ama, dikerde rezil olurum diye ses etmedim:)))) (diker cunku)
Evetttttt benden yine bu kadar, musmutlu yarinlariniz olsun.....

01 Ocak 2014

2014'un ilk postu...

Merhabalarrrrrr,
2014'un ilk postuna hosgeldiniz :))
Gecen hafta kumasciya gittik askbocugumle. Etek icin kumas begen dedim, sanki koca toplar arasinda kumas kalmamis gibi gidip bu parca kumasi begendi:) 1,70 cm di. 80 cent verip aldik, pahali ama tasarruf ederiz artik iki ay:)) Dikip Sukufe'ye giydirdim. Birde kombinide yaptim Sukufe'nin ustunde, bugunde Luksembourg'a giderken giydim.  
 Tam kapidan cikarken fotografimi cekermisin?  Bloguma koyacagim dedim, hayir cekemem deyip cikti kapidan:(( Dumur halde baktim arkasindan sonra is basa dustu deyip kendim cektim, flasparlayinca yuzum kapandi, ama onemli olan etek zaten dedim bosverdim:)) Ama bosvermedigim birsey vardi!!! Kocakisisine bu yaptiginin ona, yol,su, elektrik  ve camur olarak geri donecegini hatirlatmak. :))
Bu arada Sukufe'nin ustunde ki elbisede ayri bir post konusu, ama simdiden anlasalim gulmek yok!!!

 Kendi kendime ancak bu kadar oldu idare edin artik:))  Ama bakin burada yuzum cikmis, flasi kapatmayi akil edebildim cunku:))
 Esim isi geregi surekli afrika ulkelerine gidiyor. Zenci cocuklari cok sevdigimi bildigi icin her gittigi yerden boyle fotograflar yolluyor bana. Ben bunlara bayildim... Hemen siparis verdim koca'ya, gelirken getir 3-5 tane diye. Getirdimi? Hayir, buda yol, su, elektrik  ve camur olarak donecek kendisine:))
 Belcikada hava -3 derece iken koca, boyle sicak yerlerde is gezisi yapiyor... diye biliyordum ki son telefonda yakayi ele verdi. Hadi sisko kapatmam lazim havuza girecegiz dedi. ( Burada sisko ben oluyorum:))
Ahhaaaan da o havuzda, onu bogmak farz oldu!!! Yav arkadas ben seni calis diye gonderdim senin ne isin var havuzda degilmi ama? Hemde ben -3 derecede donarken. Ama ben Ilahi adalate guveniyorum, ben sicak guneste kemiklerimi isitirken de o donacak biliyorum :)))
Evettttt bugunluk bu kadar musmutlu yarinlariniz olsun...