05 Temmuz 2014

Temmuz'un ilk postu olsun...

Merhabalaaarrrr,

Ben yine kaybolmadim, haril haril dikis dikiyorum.
Malum yaz geldi, bizim tatil-Turkiye iliskisi yogun bir sekilde gundemimizde.
Gecen yaz anneme soz verdigim etekleri dikiyorum, 3"u bitti, 4'uncu yolda. Bu arada araya iki elbise birde kimono sikistirdim. Ama listede dikilecek iki elbise daha var. Insallah yetisir.

Haa tabi bu arada koca'dan fircalar da okkali okkali yeniyor, gene kendinize calisiyorsunuz, bizim tarafimiza bakan yookkk diye. Bende haksizlik etme askim, kumas alirken hep senin tarafina bakiyorum ya diyorum. Ters ters bakiyor bana, niye oyle bakiyor anlamadim :)) Anlayan varsa banada anlatsin :))

Bu arada fotolar anne ustunde cekilecek, cunku Sukufe annemden bayagi ince, ustunden dusuyor:))
( Annem bunu duymasin aramizda kizlarr )) Iki etek bu kumaslardan dikildi, ayni model, basen hafif oturuyor, asagisi can etek gibi bollasiyor,
Diger ikisi normal duz etek biri siyah, biri lacivert renklerde. Kumaslarini Yazin Bursa kumas pazarindan almistik.
Evdeki makinalar bozulunca alip Belcika'ya getirdim. Burada diktim.
Bu arada overlok makinalarimdan biri bozuldu, yani bozuldu derken ayarlari bozuldu ne yaptiysam ayarlarini duzeltemedim. Cok moralim bozuldu, kocaya azicik sitem azicik duygu somuru ile yeni bir tane daha aldirdim. Aldirmaz olaydim, o gun bu gundur benimle dalga geciyor, askim istersen kirmizi ip  icinde bir overlok makinasi alalim, gri icinde bir tane, lacivert icinde bir tane diye. Tabi erkekler nereden bilecek ip degistirmenin ne sinir bozucu oldugunu.:)) Saka bir yana, ikinci el sitesinde cok ucuz makinalar, aslinda tamam mi desem ki? :) Ama yok bu aralar JUKI profesyonel makinalara takmis durumdayim. Ev tipi makinalar kesmiyor artik beni:))
Seri uretime gecersem alirmis, yoksa lafini bile etmeyecekmisim:) Tamam dedim sen musterileri hazirla, dikmesi benden dedim kabul etmedi.:)
Niye kabul etmedi onuda anlamadim. Bu aralar anlama zorlugu cekiyorum, sanirim oructan :)))
Neyse sanirim ikinci postum Turkiye'den olacak. Diktiklerimi orada fotograflayabilecegim ancak.
Simdilik benden yine bu kadar
Musmutlu yaz tatilleriniz olsun...

20 yorum:

  1. Yine guldurdunuz beni, erkek milletini anlayan beri gelsin. Benimkisi aldigi gunden beri makinaya ters ters bakiyor. Garezi var makinaya, bozulursa senden bilirim,daha iyisini alirsin dedim. Simdilik sesi cikmiyor ama dikis dikmemi engellemek icin yapmadigi yok. Ha bir de bana da dik mevzusu var. Ne dikecem arkadas, adam en iyi markalarda hata buluyor. Benimikilere neler der.. Size iyi tatiler..

    YanıtlaSil
  2. Cok tatlisiniz. Postunuzu hizlica okudum. O anlama sorunlari hepimizde oluyo donem donem. Diktiklerinizin fotograflarini merakla bekliyorum. Ayrica bu kadat cok makineyi evde nereye sikistiriyorsunuz ve disariya dikiyor musunuz merak ettim. Galiba ben sizi merak ettim :) cok sekersiniz. Bir de Allah hepimizin oruclarini kabul etsin. Hayirli ramazanlar diliyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. Maşallah Mevlüde Hanım, bu nasıl hız, Tempo. Allah kolaylık versin. Bravo size. Cicileri merak ettim çok artık daha sonra görürüm inşallah. Benden bahsettiğiniz yayına yorum yapmıştım ama ulaşmamış olabilir. Yeniden asıl ben teşekkür ederim. Buralara gelirseniz beklerim. Sevgiler;).

    YanıtlaSil
  4. Meri Bagatur: Desenize gitti 3 kilo biftek yine :)) Gulmek iyidir, siz hep gulun... Ay hic sorma, alirken bir suru tantana, aldiktan sonra bir suru tantana. Yapiyorsun bir is sessiz sedasiz yap ama degil mi? :)) Ben kulaklarimi tikiyorum, sizde oyle yapin, onlar anliyor ne demek istedigimizi :) Dikmeyeceksin, taki diktiklerini sahane olmus diyene kadar:)) Tesekkur ederim insallah iyi bir tatil olacak...

    YanıtlaSil
  5. Ilknur Yagmur: Tesekkur ederim. Evet sanirim hepimizin ortak derdi bu anlama sorunu:)) Turkiye'ye gider gitmez tek tek giydirip fotograflayacagim merak etmeyin:) Dikis odamda iki tane dolap var, biri bayagi buyuk, kumaslarimi ve makinalarimi onun icinde koyuyorum:) Kendimden sira gelmiyor disari dikmeye. Ama annemi, kizkardesimi, yegenlerimi, kankami ve gorumcemi saymazsak. Ama bunlari hep hediye dikiyorum( para vermiyor hainler) Merak ettiklerini sor ben anlatirim:) Allah razi olsun, hepimizin orucu kabul olsun. Sizede hayirli ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler canim, tabi dikis odasi buyuk nimet. Kiymetini bil. Bu kadar makine,dikis odasi filan bence sen gercek bir dikis asigisin. Sevgiler .:)

      Sil
  6. gooogoook: Tesekkur ederim Handan hanimcigim, aslinda bu aralar biraz tembellik coktu uzerime, yoksa hepsi bitmis olacakti simdiye kadar. Cicilerin fotograflari Turkiye'ye gelince insallah goruntulecek. Tesekkur postuna cevap yazdim. Bekleyen yorumlarda kalmis yorumunuz, o yuden gecikti cevabi. Bende tekrar tesekkur ediyorum. Ankara isimiz olursa mutlaka tanismak isterim. Sevgiyle kalin...

    YanıtlaSil
  7. Allah kolaylık versin, vaktinde yetiştiresin. Ama ne çok işin altına girmişsin, maşallah sana. Böyle güzel diken olunca herkes ister tabii.
    Sana da şimdiden iyi yolculuklar ve güzel bir tatil dönemi dilerim. Diktiklerinin bitmiş hallerini merak ediyorum.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Ilknur Yagmur: Evet esim dikis odasi yapalim sana dedi, kendisine bir calisma odasi banada dikis odasi yapti guya, ama hep benim dikis odamda oturuyoruz:) Evet sanirim dikisle buyuk ask yasiyoruz, oyleki gorumcem bana; sen dikmek kadar kumaslarini sevmeyi seviyorsun diyor. Bazan dikmeye kiyamadigim kumaslarim bile oluyor, gerisini sen dusun artik :)

    YanıtlaSil
  9. Nowacraft: Annem aslinda manto istedi ama 4 etege ancak fit oldu:)) Malum amnto buyuk is, yanimda olsa sorun degil olce bice 1 haftada dikeyim, ama uzak olunca tehlikeli oluyor.:) Senin bu guzel dilkelrin sayesinde bitiririm ki ben:) Tesekkur ederim, insallah guzel bir tatil olacak:) Gider gitmez ilk postum diktiklerimin fotolari ile ilgili olacak: )

    YanıtlaSil
  10. Ben de her sene tatilde bir sürü dikip annemgile getiriyordum ama bu sene daha yapamadım. Gerçi birer parça nisan da dikip gönderdim. Bence başka hediye getirsen o kadar hoşlarına gitmez.ilk önce seni sonra dikişlerini dört gözle bekliyorlardır şimdi:) eş faktöringine de arada bir pijama falan dikiver çok hoşlarına gidiyor. Uzun süre sesleri çıkmıyor:))hayırlı yolculuklar şimdiden. Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  11. allah seni yaaaa güldürükçü yaa :) kocan overlok ha haaa :)

    YanıtlaSil
  12. deeptone: Ben dimi? :)
    Yaaaa benim kocam overlok degillll :)

    YanıtlaSil
  13. ay biliyom kocan ve overlok esprileri 2 espri sevdim diyom yaniaaa :)

    YanıtlaSil
  14. pc virüs yedi tamirde stop.........cepten msj yazmak çok uzun sürüyo stop.......cepten msj yazarken çoluk çocuğa maskara oluyom stop.........maşallah diyorum çok hızlısın stop.......her ipe ayrı overlok fikrini çok sevdim stop.......kocalar ne derse desin onlara hep gülümsüyoruz stop......Allahım pc çabuk yapılıp gelsin amin by by stop......:)))

    YanıtlaSil
  15. annene diycem seni ::))))
    kuzucum kolay gelsin sana.hazırlıklar tam gaz gidiyor.ama sen yetiştirisinki hepsini :))

    YanıtlaSil
  16. Deeptone: Ama sen boyle debelenirken bende cok guluyorum:))) Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Letafet ve Hersey:
    -Pc'yi yolla bana, iki dakkada halletsin cocuklar
    -Telefonla ugrasma diyecegim ama bazan gerekiyor, bu durumda cocuklarla ugrasma, bosver gitsin:)
    -Bu aralar hiz gerekiyor, malum tatil yaklasiyor.
    -Zaman gectikce bu fikri bende sevmeye basladim:)
    -Oyle yapiyoruz, baska turlu sponsor bulamayiz dikis askimiza:))
    -Insallah diyorum. Kocaman opuyorum...

    YanıtlaSil
  18. Alanay Yildirim: Ama aramizda dediiiimmm :)) Bugun son etegide diktim, kemeri kaldi. 60 cm kadar kumas kaldi ondanda sort kestim:) 2 elbise dikecektim, vazgectim 1 elbise 1 tulum dikecegim. Tesekkur ederim, Koskocaman optum...

    YanıtlaSil
  19. Fatma Basaran: Ama senin arada dikip gonderme sansin var, ben oyle birsey yapsam astari yuzunu gecer:) Evet valla, hazirdan cok benim diktiklerimi istiyorlar cunku siparis veriyorlar soyle model olsun, boyle yaka olsun diye:)) Es soylensin dursun, bir suru kusur bulur dikdiklerime. Kusur bulmadigi gun ceket bile dikerim ona:))Tesekkur ederim, Sevgiler...

    YanıtlaSil