23 Mayıs 2014

Beyaz, Anne yalanlari mim'i.

Merhabalaaarrr,
Onceki gun Deep'i ziyaret ettim, genelde butun paylasimlarini okuyorum ama bazilarina yorum birakiyorum, cunku o kadar guzel yaziyorki, hadi onuda okuyayim, hadi bunuda okuyayim diye ordan oraya atlamaktan yorum yazmayi cogu zaman unutuyorum:)
Bu mim'de kendisini mimleyen sevgili Bahce perim. Sahane ve cok eglenceli, cok yaratici bir mim:))))
Bende yapmak istedim.
Benim annemde beyaz yalan yoktu. Dumduz bir hatundur kendisi. Birsey olacak dediyse olacaktir, baska yolu yoktur:) Olmaz demeye cesaret ister, annemin deyimiyle terlik bir oynamaya basladimi butun kotu huylarimiz birdenbire guzellige donusurdu:))
Simdiki cocuklar cok sansli, anne-babalar cok bilincli. Ama bana kalirsa yinede bizimkilerin verdigi terbiyeyi veremiyor, veremiyoruz ne yazikki...( Ben kendimi tenzih ediyorum, cunku annemden gordugumu aynen uyguluyorum heheheheheheh :))
Neyse gelelim beyaz yalanlara:
Abimin oglu ve kizkardesimin kizi corba sevmiyorlar, icmemek icin kirk takla atiyorlar. Verin dedim ben iciririm.
Koydum tabaklari onlerine, mirin kirin ediyorlar, corbada arpa sehriye corbasi...
Ama dedim bunlar kucuk yavru baliklar, ve kim yerse onlarin curuyen dislerini duzeltiyor
Elmira: yoooo yalaaannnn bunlar hamurrrrr
Berke: Benim dusen disimide geri getirirmi?
Ben: bunu denemeden bilemezsiniz. Hem kim once bitirirse, yavru baliklar, anne babalarina soyluyorlar, onlarda duzeltmek icin yavrularina yardima geliyor yaaa.!!!!
Iki dakika sonra once ben bitirdim, hayir ben bitirdim kavgasi vardi:)))Simdi Elmira cocuk egitimi okuyor, ve miniklere corbayi bu sekilde sevdirdigini soyluyor...
Kucuk oglum 11 yasindayken, tartistik, bana kizdi bende ona... Arkami dondum giderken agzini egme bana dedim.:)) Senin arkandada mi gozun var, nerden bildin dedi? Anneler herseyi bilir, gorur, duyar. Oyuzden dikkatli olmalisin, sen buyuyup baba oldugunda sende boyle herseyi gorecek,duyacak ve anlayacaksin dedim. Simdi 18 yasinda. Safim benim arkamda gozum olduguna nasil inanmissa:) gecen gun gorumceme; biliyormusun hala, guzel annemin arkasinda da gozu var, herseyi goruyor dedi. Koptuk:))))
Bunlar ilk aklima gelenler.

Hadi bakalim, boyle fikirleri, beyaz yalanlari olanlari yapin bu mim'i, okuyalim eglenceli eglenceli ne dersiniz????

Musmutlu yarinlariniz olsun...




12 yorum:

  1. HARİKASIN SEN:)KÜÇÜK BALIKLARI TORUNUMDA DENERİM:)

    YanıtlaSil
  2. HARİKASIN SEN:)KÜÇÜK BALIKLARI TORUNUMDA DENERİM:)

    YanıtlaSil
  3. Harikaaa. Ne kadar çok sevindim, bilemezsin. Demek, yavru balıklar dişleri kurtarıyor. Çok sevdim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. :))) tatlı ve yaratıcı yalanlarmış. Mevlüde Hanım baksanıza minik balıklar başkalarına da örnek oluşturmuş ve işe yaramış. Elbise sokhos Olmuş bu arada Çok yakışmış elinize sağlık. Ne güzel bir yazlık. Bu arada size 12 Mayıs da ve bugün bir e_posta gönderdim. Fırsatınız olurda bakarsanız memnun olurum. Sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
  5. gooogoook: Cok tesekkur ederim, hem elbise icin, hem baliklar icin:)) Evet yaa yeni gordum mailini, ve cevapladim hemen. Bunun icinde ozeur diliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. :)) güzel anılar .ahh çocuk yetiştirmek dünyanın en zor işi.beyaz yalanları söylediğim yıllar bir miilyon yıl uzak geliyor bana.şimdi o kadar farklılar ki!

    YanıtlaSil
  7. bloguma bak amaaa bişi vaar :)

    YanıtlaSil
  8. Deeptone: Geldim baktim, canim cok tesekkur ederim. Yuzunuze kucukte olsa bir tebessum kondurabiliyorsam ne mutlu bana:))

    YanıtlaSil
  9. Mutluluklar sokagi: Tesekkur ederim, dene den kesin ise yarar:)

    YanıtlaSil
  10. bahceperisi: aaa tabi hayatim, sen hic duymadinmi yavru baliklari ne iyi kaplilerrrrr

    YanıtlaSil
  11. Alanay Yildirim: Kucukken iyiydi beyaz yalanlarla hallediliyordu bazi seyler, simdi kocaman oldular, bazan onlar hallediyor islerini beyaz yalanlarla. Roller degisti ne yazikki :))

    YanıtlaSil
  12. Mevlüde hanım gerçekten oruçluyken espirinizi anlayamamışım...bende çok üzüldüm neden böyle oldu diye...Adsız yorum yapan arkadaşın uyarısı ile fark ettim ama sonra dönüp tekrar yorum yazamadım....sizinde kabahatiniz yok bu sıralar değişik yorumlar alıyorum hatta balık çorbası muhabbeti olmuştu demekki bende direk düz mantıkla okudum o nedenle espirinizi anlayamadım...sonradan okuyunca anladım...bende sizden özür dilerim ramazan kafası kusura bakmayın....

    YanıtlaSil