19 Kasım 2013

Seytanin bacagini burktum :)

Merhabalaaaarrrr,
Bu aralar pek keyfim yok, tembellik tavan yapmis durumda, ne kurslara gidiyorum, ne evde birseye elimi suruyorum... Arada bloglara girip bakip cikiyorum. Yorum yazmaya bile useniyorum, o kadar yani:)) 
Bekarken anneannem hep; usengecin cocugu olmaz derdi, acep bundanmidir ki bu lafin cikis yeri.!!! :)
Neyse seytanin bacagini kiramadim ama, burkmayi basardim bakiiiiinnnnn:)
Bunlar benim dikis dergilerim, bakmayin oyle birer tane olduguna, butun aylar var valla bak:)
Elena 38 bedenden basliyor, ama Diana 40 tan basliyor, genelde Diana buyuk bedene hitap ediyor, ve gelin gorun ki benim terslik herzamanki gibi burada devreye giriyor, ve ben hep buyuk bedenlerin modellerine bayiliyorum:))


Ottobre 'u ilk defa aldim, daha cok dikis dersi gibi, model sayisi az ama modellerin dikimleri cok detayli anlatilmis. Tendances 'da yine buyuk bedene hitap eden bir dergi .Arada bazi sayilari kucuk bedende olabiliyor:) 

 Coudre yine az modelleri ve tamamen dikis dersine dayali bir dergi, herzaman cikmiyor. Ilk defa denk geldim ve aldim. Burda yine ozel bir sayi. Ama gecen defa aldigim classics gibi guzel modelleri yok:((
 Bunlar cooooookkkkk eskilerin burda'lari. Kurstan bedava aldim, daha iki kutu var kursta. Hocamis istediginizi alabilirsiniz dedi, ben bu kadar aldim, aslinda kutuyu alacaktim ama ayip olur diye biraktim. :))
Gerci kutu dikis masamizin altinda isteyenler oradan alabilir dedi, arada bakip karistiriyorum modelleri, heran bunlara yeni arkadaslar gelebilir yani:)
 Bunlarda benim ilk dikise basladigim zaman kumascimdan aldigim modellerim. Bunlarin icinden sadece iki tanesini dikmedim. Geri kalan larin hepsini diktim, hepsine kizkardesim el koydu:(
 Fait Main gordugunuz gibi yine buyuk beden:) Icinde kucuk bedenlerde var tabi ama benim icimde biryerlerde salas bir kisilik yasadigi icin buyuk bedenler cekiyor beni. Haaa birde yanlis anlasilmasin, buradaki etine dolgun hatunlarin uzerinde asla akli basinda seyler goremezsiniz, genelde hep salas ve ilginc modeller giyiyorlar, ee haliyle dikis dergileride oyle oluyor. Sanirim bu yuzden beni bu kadar cekiyor:))
.
 Turkiye'de yengem bana fatmagul'un fularindan hediye etmisti bir tane. Bu yaz gittigimde renklerinden alayim bir kac tane dedim. Dedim ama tanesine 5 tl isteyince pazarcilar yok artik dedim. Cuma pazarina gittigimde 2 metre kumasa ve 5 mt kenar oyasina 3 tl verdim. Buraya gelincede kursta bunu diktim, daha kalandan 2 tane daha cikar bence:))

 Buda; malum burasi soguk bir ulke. Ilk defa kalin, makarna ip dedigimiz ipin az incesini buldum. Hirka ordum. Arka ve yakalar bitti. Yalanci selanik yaptim. Yalanci selanikte ( ki iki modeli var yalanci selanigin) arttirma yapilamadigi  icin kolda tikandim... Formul ariyorum bulunca bitirip, bitmisini de sunacagim hayirlisi ile.


Bugunlukte bu kadarrrr. Hepinizin Musmutlu haftalari olsun...

8 yorum:

  1. tembellikten yana benziyoruz bugünlerde.burada mevsim geçisindendir diyoruz ama ne biliyim
    dikiş cidden çok sabır istiyor.canım annem kendimi bildim bileli terziydi.gelinlik dahi dikerdi.ama ne kadar yıprattığını onu biliyorum.sinir incelmesi olunca atölyesini kapattı.iş olarak değil ama hobi olarak seviyorum.o yüzden bloğundaki dikiş hikayelerini okuyunca hoşuma gidiyor.
    şalın çok güzel olmuş.bende bir mağazada görmüştüm ama çift katlıydı ve fiyatı 49 liraydı.almadım evdeki kumaşlardan kestim ama hala makinem olmadığından elde dikmeye üşeniyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Madem bu kadar üşengeçlik var bu günlerde hadi biraz heyecan katalım:) o becerikli elinden yılbaşı kapı süsü yarışmamız için bir şeyler çıkar mı acaba ;)

    YanıtlaSil
  3. Oooo, dağıtmışsın ortalığı, ne çok işler yapıyorsun ! Hadi sana kolay gelsin. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Üzülme kuzum :))) Sen Dianayı beğenmeye devam et bende ölçüleri gönderiyim sana dik dik hevesini al :)))
    Nasıl teklif ama? Kendimi çok uyanık gördüm ahahahaaa :))

    YanıtlaSil
  5. Alanay Yildirim: Valla tembellikmi, mevsim gecisimi yoksa sabir danmi bilmiyorum ama bildigim tek sey elimin kolumun kalkmadigi:( Turkiye'de olsaydim kullanmadigim dikis makinami verirdim sana valla. Elde hakikaten cok zor. Senin bahanen cok gecerli tembellik icin, ya bana ne demeli:))

    YanıtlaSil
  6. Juliette: Ben hic girmeyeyim kapi susu isine bence. Cunku bende yaraticilik sifir. Birde ben karar verene kadar iki yilbasi gecer herhalde:)) Ama kulagima da kar suyu kacmadi degil hani:))

    YanıtlaSil
  7. Nowacraft: Valla bu sefer hic birsey yapmadim, olanlari doktum sadece. Niye? Sor hadi sor cekinme: tamamen tembellikten:))

    YanıtlaSil
  8. Oytunla Hayat: Hahahaaa super teklif:)) zaten yapacagimiz toplu bir katliam vardi, buda vesile olsun bari:) Hemen yolla. Iki tarafinda mutlu edecek iyi uyaniklik kabul edelim:))

    YanıtlaSil