01 Kasım 2013

Sandalye Yenileme -2-

Merhabalaaaarrr,
Umarim hersey gonlunuzden gectigi gibidir...
Biliyorsunuz daha once mutfak sandalyelerimin kumaslarini cikarip suni deri yapmistim burada. ve yemek odasinin sandalyelerini siraya almistim. Derisini alali bayagi uzun zaman oldu ama tembellik birturlu yakami birakmadigi icin bu zamana kadar sarkti:)) 
Eehh dedim artik sunlarida yapayimda aradan ciksin bari. 
Eveeeettt sandalyelerimin oturma yerleri hasir oldugu icin uzerlerinin minderleri var. Otururken rahat olmasi acisindan. Ama bunlarinda kumaslari yikanmaktan asindigi icin (gordugunuz gibi alacali, bulacali olmus) degistirdim.


  Once kose baglantilari icin 2 cm genisliginde bagciklarini diktim.
 Daha sonra sungerini kullanarak kalibini cikarip diktigim minderlerin koselerine bagciklari yerlestirip diktim.
Son olarakta kapanma yerini diktim. Kumas olanlarda fermuar vardi bu kisimda.  Yikarken cikarmak kolay olsun diye. Ama deri silinebilecegi ve yikama gerektirmedigi icin ben fermuar olan kismi dikis ile kapattim. 

Evet buda bitmis halleri... Tabi ilk dikimlerde bayagi bir acemilik oldu ama 2. , 3. derken hatalar en aza indirgendi.
 Buda arkadan baglanti yerlerinin gorunusu
 Buda yemek odamiz, ve cici sandalyelerimiz:)) (Acaba biraz daha canli bir renkmi kullansaydim?)Bak simdi tereddutte kaldim. Siz dersiniz? Baska hangi renkler hos olurdu sizce?
 Gecen sene kestaneleri ben toplayana kadar sincaplar hep yemis, bana ancak 1 kg kadar birakmislardi hainler. Ama bu sene gun intikam gunudur dedim, erkenden gidip topladim.
Bir guzel ayikladim, yikadim ve garaja serdim kurusun diye.Yaklasik olarak 5 kg kadar vardi. 
 Simdi heraksam bir tabak psirip pisirip yiyorum, sincaplara nispet yapa yapa:)))
Ama sunu ogrendim. Tarlamizda kestane agaclarinin oldugunu ogrenmeden once marketten aliyordum ve fiyati, 4 eurodan 9 euroya kadar cikiyordu. Cok pahali, bu ne yaa diyordum. 
Ama kendim toplamaya basladiktan sonra anladim niye bu kadar pahali oldugunu. Onlari toplamak, ayiklamak, yenecek hale getirmek bayagi zahmetliymis. Yani bu fiyat az bile dedirtiyor insana o derece yani.

Bugunluk bu kadar canlar, 
Musmutlu haftasonu diliyorum hepinize...

18 yorum:

  1. minderler çok güzel olmuş ellerine sağlık. açık renk çamaşır suyuyla silmeye iyi gelir. ama ben de renk seviyorum, nasıl olsa tecrübe oldu senin için yıpranınca renklendirirsin. hayırlı günlerde kullan. kestaneleri yerken beni de hatırlarsan sevinirim. oh taze taze gerçi zahmeti çokmuş ama kendi bahçende yetşşenin tadı başka. afiyet lsun! :))

    YanıtlaSil
  2. KESTANEYİ ÇİĞ YEMEĞE BAYILIYORUM OLSADA YESEK ŞİMDİ.

    YanıtlaSil
  3. sandalyeler harika olmuş.yeni halleri süper.güle güle kullan.kestanelerde çok hoş.afiyetle ye.bize çarşı pazardaki ürünler çok pahalı geliyor ama gel onu birde yapanlara sor değilmi.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ooo sen bütün evi yenilicen bu gidişle :) güzel olmuş güzel beyaz herzaman güzeldir boşver. hem her renklede uyum sağlar. gözüne sade geldiyse şöööyle çiçekli cıvıl cıvıl bir masa örtüsü ile hareket getirebilirsin yemek odana. güle güle kullan canım keyifli sofralarda inşallah...
    eee artık bide keyifli sofra resmi yayınlarsın bize :)

    YanıtlaSil
  5. Saadet Yamak: Ilk aldigimda benimde hosuma bu gitmisti, ama dikip sandalyelere koyunca pek bir sade gorundu gozume:) Ama haklisin, suni deri oldugu icin cabuk yipranir, bende o zaman degistiririm nasilsa:) Cok tesekkur ederim hayatim. Kestaneleri yerken derim, buda Saadet'im icin hoooppp mideye:)) Evet yaa kendi yetistirdigin organik urunler gercekten bir baska oluyor...

    YanıtlaSil
  6. Atahan ile Hayat Demet Ozgol: Ah sorma bende bayiliyorum cig yemege:) Ama esim oladigi zamanlar cig yiyorum, midem hassas oldugu icin kiziyor erkisi:)

    YanıtlaSil
  7. Fatma Basaran: Tesekkur ederim. Aslinda guzel oldular ama renk biraz sonuk gibi geldi bana:) Yas biraz ilerleyince hersey civil civil olsun istiyorum sanirim:)) Ah evet yaa marketlerde pahali diyoruz ama toplayip o tezgaha gelene kadar ne evrelerden geciyor. Mesela ben kestaneleri ayiklarken dikenler hep parmaklarima batti, iki gun sizladilar ki birde kalin insaat eldiveni kullandim. 3-5kg da bunlar oluyorsa daha fazlasini dusunun artik:(

    YanıtlaSil
  8. X Madame: valla keske oyle birsey yapabilesem ne hos olurdu:)) Ama sandalyelerle bitirdim sanirim yenileme isini. Ama yakinda farkli bir renklede degistirebilirim heran:)) Tesekkur ederim hayatim. Yilbasi masasi sunarim insallah sizlere. Almanyadan misafirlerim gelecek yeni yil icin:))

    YanıtlaSil
  9. Minderlerin rngi bence çok güzel açmış :) Ellerinize sağlık. Kestanee görünce böyle her akşam bir tabak günlerine bende girsem artık diyorum. Ağacımız yok amma dünya para verip alıyoruz. Zorsa dediğiniz gibi bizde iki kere helal edelim paramızı:) Afiyetler olsun canım.

    YanıtlaSil
  10. Zarif olmuş canım ellerine sağlık. Bayılıyorum senin bu doğa ile iç içe oluşuna. Afiyet olsunnn :)

    YanıtlaSil
  11. Çok şeker sandalyeler olmuş. Renk de çok iyi yemek odasına uygun olmuş. Kestane işi de cidden zor görünüyor. Ama her akşam afiyetle yemek o zorluğu unutturuyordur.:)

    YanıtlaSil
  12. Pinarin Dunyasi: Tesekkur ederim, deriyi alirken benimde cok hosuma gitmisti, ama simdi biraz daha canli bir renk olsa dahami iyi olurdu dusunmeden edemedim iste:) Benimle her aksam kestane gunu yapabilirsin. Hatta her aksam kestaneler benden:) Kesinlikle iki kere helal edilmeli hemde...

    YanıtlaSil
  13. Ful Atolye: Tesekkur ederim Fulya'cigim. Istanbul'da yasarken sakin, sessiz, dogayla basbasa olmayi istiyordum. Sanirim dilek kapilarim acikmis:) Darisi basiniza diyorum.

    YanıtlaSil
  14. Yelda Kaya: Tesekkur ederim, evet kestane toplamak, ayiklamak gercekten cok zor. Ama haklisin her aksam afiyetle yerken hatirlamiyorum bile:)))

    YanıtlaSil
  15. sandalyeler pek güzel olmuş.iyi günlerde kullanın.kestane görünce sobalı zaman dilimlerimizi anımsadım.afiyetle yiyin.
    http://icmdkiyolculuk.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. Funda Oztkn; Tesekkur ederim evet yemek odasindan her mutfaga gecisimde daha icime siniyor rengi. Evet yaa sobanin keyfi bir baskaydi valla. Ama ben sansliyim benim hala sobam var, ve soba sicakligini her ozledigimde yakip, geciyorum karsisina...

    YanıtlaSil
  17. Anacım hepsini yapmaya nasıl yetişiyorsun sen bunların. Enerjine hayranım :)) Sandalye kılıfları şahane olmuş bu arada ;)

    YanıtlaSil
  18. Oytunla hayat: Sebnemcigim bu sandalyeler iki ay bekledi yapilmayi, oyle hemen yapmadim yani:)) Dedigin gibi accik daha fazla enerjim olsa evi yikip yeniden insaa edecegim o kadar yani :)) (abarttimmi ne? :))

    YanıtlaSil