21 Kasım 2013

Gitti kazaklar gittiiiiiiii :(

Merhabalaaaarrrrrrr,
Iste benim bogazli kazaklarim. Tabi bunlari bogazli giyemedigim icin hepsinin bogazlari degisik sekillerde kesildi. 

 Ama oncesinde hemen belirteyim, dokunusundan dolayi kesildiginde ilmekleri atmadigi icin (ki tekstil sektorunde buna hamur  diyorlar)  her  modeli gonul rahatligi ile kesebilirsiniz.
Evet kankamla kafa kafaya verip her kazak icin bir model belirledik, ve benim sahane cizimimle :) kagida dokuldu:
Ama gordugunuz gibi ne yazikki ben herzamanki aceleciligimden kaynaklanan gereksiz atraksiyon ile hepsini katlettim. Okadar derin kesmisimki bogazlari ne yaptiysam yakasini pacasini bir araya getiremedim. Atmayada kiyamadigimdan dolabin bir kosesinde yeni olusumlarini bekliyorlar :(

Bu kazagimda bogazliydi biliyorsunuz ve ilk degisimi bu sekilde olmustu. (daha onceki postumda paylasmistim) Ama yakayi kapali kestigim icin giydigimde onde potluk olustu, mecburen yaka'dakileri sokup, yakayi biraz daha oymak zorunda kaldim. 
Tabi yakayi oyunca kenar oyasi kisa kaldi, bende mecburen yesil kazagimda uyguladigim igne ile zincir modelini uygulamak zorunda kaldim.



Sislerim uzun zamandir orda burda surunup duruyordu. Bende marketten aldigim iki tane tuz kutusundan birinin altini keserek ustuste koyup bantladim.
Ve yapiskanli kagit ile kaplayip, sislerime yuva yaptim. Ufakligida tiglar icin:) Gariplerim surunmekten kurtuldular. Eeee onlarda yerini yurdunu bilsinler dimi ama? :)))

 Buda internetten buldugumuz,  yegenim icin mezuniyet elbisesi olarak dikilecek modelimiz.  Henuz renk secimi yapilmadi, renk belirlenince kumasida belirlenecek insallah. :))
Eveeeetttt bir postun daha sonuna geldik, hadi bakalim musmutlu gunler sizinle olsun...

18 yorum:

  1. :)) güldüm am asen kusura bakma.geçen yıl iki kuzu yünü kazağımı böyle katlettim ben :))ama sonra onları kitap kabına çevirip süsledim.aklında olsun :))ama en güzel öğrenme deneme yanılma yoluyla oluyor bundan sonrakilerde benzer hataları yapmazsın.senin canın sağolsun.şiş ve tığ kabları gayet güzel ve kullanışlı olmuş.ama yeğenine dikeceğin elbiseye hasta oldum rüya gibi.çok şık.ne rek olacak?

    YanıtlaSil
  2. evet kafayla kafa kafaya vermenin faydaları çok gerçekten. ama naptın Mevlüde güldürdün beni yaa o kazakların hali ne!! :))) ilk yaptığını çok beğenmiştim bende ama zincir işi de çok yakışmış. Sen becerikli kadınsındır onların hepsinin ağzını burnunu bir hale bir yola koyarsın. Kolay gelsin şimdiden! :)

    YanıtlaSil
  3. evet kafayla kafa kafaya vermenin faydaları çok gerçekten. ama naptın Mevlüde güldürdün beni yaa o kazakların hali ne!! :))) ilk yaptığını çok beğenmiştim bende ama zincir işi de çok yakışmış. Sen becerikli kadınsındır onların hepsinin ağzını burnunu bir hale bir yola koyarsın. Kolay gelsin şimdiden! :)

    YanıtlaSil
  4. unuttum şimdi aklıma geldi şiş ve tığların kutusuna bayıldım ne iyi olmuş derli toplu arayınca yeri hazır. ellerine sağlık canım. :)

    YanıtlaSil
  5. o şişlikler pek bi güzel olmuş ya eline sğalık

    YanıtlaSil
  6. Hay Allah.. Giden kazaklar n'olacak şimdi. Amaaann.. Zaten kullanamıyordun değil mi? Bir süre dursun bakalım. Nasıl olsa ilham gelip yardımcı olacaktır sana. Ama düzenlediğin kazaklar pek şık olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Alanay Yildirim, Bende sana guldum odestik:) Kitap kabini hic dusunmemistim ama iyi fikirmis, benimde aklimda var bir iki sey bakalim adam edebilecekmiyim, yoksa gercekten copemi gidecek? Deneme-yanilmada ilk ogrendigim: iki kazagin varsa once birini kes bitir sonra ikinciyi katlet oldu:) Yegenime dikecegim elbisede insallah ruya gibi olur, renk henuz belirlenmedi...

    YanıtlaSil
  8. Saadet Yamak: Ay hic sorma bosuna bagirmiyorum buralarda gitti kazaklar diye:) Dur bakalim aklimda bir-iki sey var, bakalim kazak olmazsa baska sey olurlar:) Sislikler icinde uzun zamandir istiyordum boyle birsey ama bulamiyordum, tuz kaplarini once bi attim cope sonra geri aldim:) tesekkur ederim hayatim

    YanıtlaSil
  9. Birmavimbirpembem: biri tuz kabi, digeri pringles chips kutusu:) Valla artik aramiyor nereye koydum diye, iyi oldu...

    YanıtlaSil
  10. Gulsum Guven Tuncer: Evet bogazli iken giyemiyordum zaten, giyilebilir hale getireyim derken bu hale geldiler. Suan icin eline yuzune bakilir gibi degil, ama birazda boyle beklesinler bakarsin ilham perileri birseyler fisildar. :))

    YanıtlaSil
  11. Ayyy, kazaklar bu hale geldi diye mi "eski kazak değerlendirme " işlerine bakıyordun. Ziyan olmaz onlar, neler neler yaparsın sen onlarla. Yakasını çok açık kestiğin kazaklarına iç taraftan uygun renkte dantel veya kumaş koyabilirsin. Ben bir tişörtte uygulamıştım. http://nowacraft.blogspot.com/2012/08/tisort-gelistirme-4.html

    Veya hırka haline getirebilirsin :

    http://nowacraft.blogspot.com/2012/07/kazak-donusumu.html

    Olmazsa çanta, yastık ve birçok başka şey daha yapabilirsin.
    Kolaylıklar dilerim !

    YanıtlaSil
  12. Nowacraft: Aynen oyle valla, nasil kurtarabilirim, yada adam edebilirim diye arastirma icindeyim. Insallah bulacagim birseyler, dar badi olduklari icin hirka biraz zor, birde ben yakalari cok acik kestigim icin yakalari toplayamiyorum. Bakalim cikacak birseyler insallah:) Fikirler icin tesekkur ederim, o tisortu mutlaka deneyecegim, bayildim cunku

    YanıtlaSil
  13. Yaparsın elbette ve merakla sonuçları bekliyorum :)
    Bak bugün bulup Facebook sayfama koydum, kazak olarak kurtaramazsan harika bereler yapmışlar : https://www.facebook.com/pages/Nowacraft/389600801093669

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Süper olmuşlar bayıldım kazaklara çizimler zaten müthiş :) eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  15. Ful Atolye: Gul sen gul Fulya ablasi, onlarin agzi gozu toplansin o zaman gor sen onlari... ( Ayyy cok fena atar yaptim ):))

    YanıtlaSil
  16. Bu arada öğretmenler gununkutlu olsun canım. Yaa ben gercekten begendim ama :) ince dantellerde çevirebilirsin yakayı yadaaa deri biye

    YanıtlaSil
  17. Yazık olmuş kazaklara:( Umarım değerlendirmenin bir yolunu bulursunuz. Şişilikler çok akıllıca

    YanıtlaSil
  18. Sende Incel: Evet yazik oldu gercekten, birde hepsini birden katlettim ben :( Insallah bulacagim birseyler. Tesekkur ederim sislikler icinde, blog arkadaslarimiz sagolsun boyle seyleri paylasinca bizede degisik materyeller kullanarak fikri uygulamak dusuyor iste :)

    YanıtlaSil