09 Kasım 2013

Deli kiz bir ornek ogrenmis....

Merhabalaarrrr,

Kis geldi sayilir, yagmurlar basladi, ara ara kar  soguklarida kendini gosteriyor. Kis deyince akla ilk gelen orguler oluyor haliyle:)
Aksamlari televizyon seyrederken elim bos kalsin istemiyorum, illa bir seyler yapmaliyim. Annemin bir lafi vardi: Deli kiz bir ornek ogrenmis, ceyizini ondan tamamlamis diye. Bende annecigimi hakli cikarmak icin 10 tane or-sok bere ordum:)))
Niye derseniz, hem birseyler yapmak, hemde bazan acil hediyeye ihtiyac oluyor, kenarda kotu gunler icin bulunsun diye yaptim:))
(Caktirmayin bence gayet iyi bahane! )
Tabi orneklerde azicik degisiklikler yaptim, mesela beyazlarin birine nohut ornegi uyguladim, birine duz ve ters orgu uyguladim, birine iki kes bir birak uyguladim, ama ozunde or-sok bere yani:))))

Kendime uzun zamandir trench dikmek istiyordum ama klasik bir model istemedigim icin internette arastiriyordum surekli. Ve en sonunda bu mantoyu cok begendim, bunu trench yapmaya karar verdim. Chic degilmi???




Ben renk olarak kirmizi'yi sectim, kumasim gorumceme diktigim trench'in kumasiyla ayni. Ama tabi tecrube iyi oldu, mesela ilik acilacak parementure kesinlikle tela koyacagim ki ilik actirmak icin bunuda Turkiye'ye goturmek zorunda kalmayayim:)
Model olarak Burda'nin bir manto kalibinin ustunu kullandim, ama biraz degisime ugradi tabii. Yakasini burdanin modelindeki gibi yapacagim. Dik yaka olacak yani.
 Overlok makinalarimi cikardim ortaya. Trench'in kenarlarina overlok gececegim dikise baslamadan once.
 Bunu cok uzun zaman aradim, ama bir turlu hicbiryerde bulamamistim. Dikis makinasinda cift igne kullanirken, ikinci ip'i overlogun bir ipini cikarip oraya takiyordum. Pazartesi kursta baktim masanin ustunde 4 tane var. Nerden aldiniz dedim, fuardan dedi, satiyorum isteyenlere deyince atladim hemen:)) Artik overlogumu rahat birakacagim:))
 Insallah trench'imi onumuzdeki hafta  bitirip, bitmis halinide yayinlarim.

                     Musmutlu gunler diliyorum...


22 yorum:

  1. bereler çok sevimliler hem de gerçekten çok tatlı hediyelikler:))) hem örgü stres de atıyor ne güzel, ellerinize sağlık!
    Kaban da çok chic:))) harika bir model seçmişsiniz, kırmızı da nasıl güzel duracağını tahmin bile edemiyorum, süper olacak! merakla bekliyorum:)))
    sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık!
    Trençkot dikmek her yiğidin harcı değil :)

    YanıtlaSil
  3. Bereler çok güzel olmuşlar. Trench modeline bayıldım. Umarım yapım aşamalarını eklersin. Çok merak ediyorum bitmiş halini.Sana kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  4. :)) hemde 10 tane.harikasın valla.oh ne güzel her kıyafete uygun tak çıkar.:))trench güzel olacağa benzer.merakla bekliyorum şekerim.kolay gelsin.çook öpüyor ve sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  5. hehe sen dıkte bende bunun pardusesını yapayım mevlude ablacım canım ablacım opuyorum :D

    YanıtlaSil
  6. Sen geçen kış ta güzel bereler yapmıştın dye hatırlıyorum eminim bunlarda güzel olmuştur. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Bereler çok şeker olmuş, ohh değiştire değiştire giyersiniz.
    Dikiş hazırlıkları tamam olmuş, hadi, bakalım kolay gelsin. E artık tecrübe de var, daha çabuk biter inşallah.

    YanıtlaSil
  8. Melislicious: Tesekkur ederim, acil gunlerin kurtaricisi olarak Ingilizce hocama dogumgunu hediyesi olarak gitti bile birisi:)) Bu modeli gorur gormez bende cok begendim. Japon style diye geciyor sitelerde adi. Bu gune kadar hic kirmizi giymedim. Bakalim seytanin bacagini bununla kiracagim insallah :)

    YanıtlaSil
  9. Coletté: cok sagol, evet ama ben artik cok yigit oldum ki:)) Gorumceme diktigim o teferruatli trench'ten sonra bu coooookkkkk kolay bir model oldu benim icin:)

    YanıtlaSil
  10. Miray: Bereler icin tesekkur ederim, berelerin boynu bukuk kalmasin diye yanlarina boyunluk/fularda oruyorum:)) Trench'in yapim asamalarini fotograf cekmeyi unutmazsam koyarim tabiki. Opuldunuz...

    YanıtlaSil
  11. Juliette: Evet cok haklisin, gecen sene acemice orup sokmus en sonunda tutturmustum:) Bu sene profesyonel oldum ornekli bile yaptim:) Tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil
  12. Nowacraft: Cok tesekkur ederim, evet kendime kirmizi, beyaz,siyah, yesil yaptim. Degisik degisik takiyorum. Hatta Ingilizce kursundaki arkadaslarda istediler:) Evet yaa insallah cabuk biter ve aksilik cikmaz, yoksa buda surunurde surunur elimde :(

    YanıtlaSil
  13. Alanay Yildirim: Tesekkur ederim He valla 10 tane yaptim, halada devam... Ama takim olsunlar diye fularlarinida yapiyorum simdi:) Trench'i bende merak ediyorum nasil olacak diye hadi bakalim:)) Bende opuyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Nedime Akdogdu: Hic beni bekleme bence. uste bir ceket kalibi altada yarim klos bIr etek kalibi ohhhh alsana model iste:) Hemen basla derim:)

    YanıtlaSil
  15. yaaa mevlude ablaaa benı gaza getırme yapabılırmıyım acaba :(

    YanıtlaSil
  16. Nedime Akdogdu: Vallahi gaz degil hayatim. Okadar gomlekler etekler dikiyorsun, bunumu dikemeyeceksin? Ama haklisin baslamadan once bende cok gozumde buyutuyordum, ama buyutulecek birsey yok inan bana. Sen yaparsiiiinnnnnnn :))

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar:)
    Elinize sağlık bereler ne güzel renk renk..Güle güle kullanın.
    Model çok hoş bakalım kırmızı da nasıl olacak..Şimdiden kolay gelsin.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel eline sağlık, güzel günlerde giyilsin. Hediyeyi alacak olanlar çok şanslı:;)) Bu arada Trençkot hakikatten kolay değil ama geçen senelerde de çok güzel çalışmaların olmuştu o nedenle bunu da en güzel şekliyle tamalayacağına eminim. Kolaylıklar dilerim:).

    YanıtlaSil
  19. Noyumberry: Tesekkur ederim, ilk defa kirmizi giyecegim, cesaretimi toplayabilirsem, toplayamazsam hediye olur gibi geliyor bana :)

    YanıtlaSil
  20. Gooogoook: tesekkurler, hic uzulme sen, belki biride sana hediye olur, bellimi olur:)) Evet 2 yilda bitirdigim bir trech'im vardi. Umarim buda o kadar uzun surmez :))

    YanıtlaSil
  21. Hediye bere fikri güzelmiş. Ellerine sağlık Benim de akşam projelerim ayrıdır
    Trencin de modeli çok güzel
    Alttaki kloş kısmı biraz şişman gösterebiliyor
    Sana şimdiden kolay gelsin

    YanıtlaSil
  22. Gullerle Dikis: Evet ve ogretmenler gununde hocalarima hediye olarak gitti 3 tanesi, super oldu yani:) Trench'in modelini bende sevdim, ama yok daha oncede alti klos bir manto dikmistim, sisko gostermiyor:)) Yani bence :) Tesekkur ederim

    YanıtlaSil