02 Ekim 2013

Camasir Suyu ve kazak katliami...

Merhabalarrrrrrr Dostlar,

Artik bende cok yogun bir hatun oldum, haftanin 5 gunu kurslara gidiyorum, sabah ve aksamlari, sabahlari dikis kursu, aksamlari Ingilizce kursu.
Eeee bir dil bir insan demisler, demislerde ben Romanya havalaninda dilsizler gibi saga sola kostururken farkettim bunu:))
Ay ne kotu seymis meger, eee zararin neresinden donsen kardir degilmi? :))
Neyse  gelelim gecen ki postumda yayinlayacagimi soylediklerime.
Once 2 aylik tatilin sonunda 2 hafta suren temizlikte katlettigim kazaga bir goz atalim. Rengini cok begenerek almistim bu kazagimi. Birde ukalayim, birde ozguvenim nasil tavanda sormayin gitsin. Ben asla giysilerimi camasir suyu yapmam!!, siz bunu nasil beceriyorsunuz diye :))
Eeee buyuk lokma ye, buyuk konusma sozunu tokat gibi kendi yuzume ancak boyle vurdum iste.:)
Neyse, kazagimin onune ve koluna birkac damla camasir suyu gelmis ve beyazlamis, daha dogrusu sarimtrak olmus:) Atmaya kiyamadim, ee oylede giyilmez ki dedim. Mademki camasir suyunu bu kadar sevdin al sana camasir suyu dedim:))
Bekarken yegenlerim resim defterlerini alip hala- teyze bize resim yap dediklerinde ya cin evi yada tavsan cizerdim, bundan yola cikarak yine tavsan cizdim:) Thsirtlerde moda ya hayvan figurleri:)))
Iste sonuc:
 Bakmayin dislerinin oyle yamuk yumuk olduguna. Dokulecekler, onlar sut disleri:))

                                         
                           Onu ve kollari hallettikten sonra omuzlarda bos kalmasin dedim:)


Eveeettttt temiz is 6 ayda cikarmis derler ya hani inanmayin!!! Bu cok temiz bir is oldu 2 senede cikti:))
Bu gorumceme diktigim trenc. Bunun hikayesi cok uzun, kisaca: 1 sene elimde surundu, 1 sene Turkiye'de iliklerinin acilmasi icin bekledi, ve bu sene basinda son rotuslari bitip giyime hazir hale geldi. 

 Gorumcem'de krem rengi vardi siyahini istedi. Modeli cikardim, dikis hocamizin cok hosuna gitti model,( ozel bir kalipmis oyle dedi) gerci fiyatindan belli ya ( 1.200 euro) hoca internetten bakmis fiyati gorunce dikmeye karar verdi oda:)) Ama ilk defa boyle teferruatli bir ise kalkistim.
 O kadar cok ayrintisi, o kadar ince hesaplari vardi ki yok artik dedim:) Birde kumas ta farkli bir kumasti. Kurstaki makinalarda ilik acamadik. Turkiyeye goturdum, bir konfeksiyon atolyesinde ozel ilik makinasinda actirdim ilikleri.

 Yakayi oturtmak icin cok ugrastik. Kalibi cikardiktan sonra modeli geri verdim, patron var ya elimizde:)) Yakayi diktim, dugemelerini dikecegim biz yaka uclarini birbirine denk getirmeye calisiyoruz!!! Simdi guluyorum bu halimize:)
 Astarini gri istedi gorumcem. Gri saten kullandim bende. O gormus oldugunuz plinin altinda cep var. Kemer baglanti yerinin 5 cm kadar asagisinda gordugunuz plilerin  arasinda yani.
 Buda buyuk gorumcemde gorup, aaaa pazeeeennnn. dedigimde o ne diye soran gorumcemden:)) Ay ne guldum pazeni bilmiyor diye ki birde koyde buyumus hee. Neyse madem bu kadar begendin al senin olsun dedi; (Insan yok mok falan der dimi, yooookkkk ben hemen atladim, tamam benim olsun!! )
Temel kalip elbisemi kullanarak diktim. Arkayi V yaptim.
 Guya onde V olacakti ama benim bir yanlis makas darbem ovale dondurdu yakayi:)
 Arkaya 40 cm gizli fermuar diktim.
 Kol takmadigim icin astarla dondurdum. (Ilk astarla dondurme denemem. Sanirim basarili oldu)
 Veee kumasin icindeki her renkten hirkalar aldim. Ben birinciyi cok begendim.
                                                                       Ya siz???????


Dikis etkinligindeki elbisemi henuz bitiremedigim icin onun yerine bunu koydum:))

Musmutlu gunleriniz olsun...




44 yorum:

  1. çok alemsin nerden aklına gelir kazagı çamaşır suyuyla desenlemek.ama iyi iş çıkarmışsın.trenç harika olmuş.çok beğendim.zor bir modelmiş.kırmızı kazakla elbise daha hoş olmuş.eline sağlık.iyi günlerde giy.

    YanıtlaSil
  2. Ayy ne dolu bir yayın, ne hamarat bir kadın ! Kazak yenilenmek istemiş, estetik ameliyat olmak istemiş, istemekte de çok haklıymış, sonuç harika olmuş.
    Trençkot 2 yılda çıkmış ama çıkmış ya sonuçta. Üstelik çok şık görünüyor.
    Pazen elbiseye bayıldım ve evet, birinci hırka en çok yakışmış.

    Ellerine sağlık, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. NE GÜZEL DEĞERLENDİRMİŞSİNİZ KIYAFETLERİ ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  4. Maşallah ne hamarat kadınsın 10 elinde 10 marifet bende elbisedeki kırmızı hırka uyumunu çok beğendim birde o çamaşır suyu resmi ne güzel fikirmiş kaçtane öyle kazağımı attım çöpee kadınmıyım bende beee :))

    YanıtlaSil
  5. Hepside cok guzel ellerinize saglik bencede ilk hirkayla cok hos durmus;)

    YanıtlaSil
  6. okurken ve bakarken yoruldum resmen.helkal olsun sana cidden.şahane işler yapmışsın yaa.hele o trenç cidden hem maharet hem sabır istiyor ama çok güzel olmuş.çamaşır suyu iyi ki damlamış diyeceğim neredeyse:)ne şirin bi hale gelmiş yahu!ama favorim pazeen.çok severim.bir kaç elbisem var hatta birini ben diktim:)ve bence her bir renkle ayrı bir havaya bürünmüş ayırım yapamadım.sen ruh hallerine göre giy derim:)ellerine sağlık canımcım.bu arada kurslardan özellikle dilden dolayı tebrik ediyorum ve tabiki geç değil.süpersin.sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  7. Harika olmus hepsi bayildimmm. Bu seferde ben kiskandim:)) Pembeli olan hirka bence de en guzeli o olmus cok guzel one cikarmis desenleri ama digerleri de hos. Gule gule giy canim.

    YanıtlaSil
  8. trençte elbisende çok güzel olmuş canım,kazağınıda iyi kurtarmışsın :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. eee insan ayıpladığını yaşamadan ölmezmiş
    siz de bir çamaşır suyu gazisi olmuşssunuz
    pazen bu sene moda oldu bide ohhhh yaşadın desenide çok güzelmiş
    bu kadar bol posttan sonra ne de desem çok hızlısınız yavv

    YanıtlaSil
  10. Çamaşır suyu olan kazağa bayıldım ben :)

    YanıtlaSil
  11. Fatma Basaran: Valla hayatim ilk damladigi gun simsekler cakmistida ancak firsat bulabildim:) Evet ya trenc beni bayagi bir zorladi ama ilk ve sondu bu:) Dimi dimi kirmizi cok guzelllll??? :) Tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  12. Nowacraft: Aslinda tembel bir kadin, uyusuk bir kadin!!! birde dedigin gibi olsam varya saat basi yayin yapardim herhalde:) Yaa disler pek estetik olmadi ama sut disi onlar:)) Valla gorumcem bu yilda beklemiyordu trenc'ini ama artik bitireyim bari dedim:) Pazeni bende cok seviyorum, tesekkur ederim bende birinci hirkayi begenmistim:))

    YanıtlaSil
  13. Atahan ile hayat Demet Ozgol: Cok tesekkur ederim, sevdigim seyleri cincigini cikarana kadar giymeyi seviyorum:))

    YanıtlaSil
  14. Haskumas:) Dimi uyum renkler cuk oturmus kirmiziyla... Aman yok yaa ne hamarati, bunlar varya, laf aramizda tamamen tembellikten, azicik caliskan olaydim, kendime bir trenc dikerdimde hirkayla gidip gelmezdim kurslara:)) Eneeeemmmmm cope atilirmi kizzz yaziiiikkk yolla bana ben donusturuvereyim senin icin:) Cok guldum son lafina, herkes senin kadar kadin olsun yeter hayatttttt

    YanıtlaSil
  15. Mutlu dunyam: Tesekkur ederim, evet oy cogunlugu ile kirmizi hirkayla kombinlenecek pazen elbise:))

    YanıtlaSil
  16. Alanay Yildirim:) Ozur dileriiimmmm:) Seni yormak istemedimmmm:) Saka bir yana trenc hakikaten zor bir modeldi. Ama alnimin akiyla ciktim, mutluyum.
    Face sayfamda da yayinladim, herkes kazak ve thsirtlerini siraya koydu:))Evet pazeni Ornitorenkhandemade blogunun sahibi Gonca sayesinde sevdim bende:)Dil icin gerci gec oldu ama derdimi anlatacak kadar ogrensem yeter diye dusundum. Aslina bakarsan Fransizcadan sonra cok kolay geldi bana Ingilizce:) Sanirim basaririm, telafuzlar cok zor ama!!!...

    YanıtlaSil
  17. Ful Atolye: Yasasiiiinnn, seni kiskandirdimmmm :) Yok sen kiskanma, kiskanmak bana has cunku:)) Tesekkur ederim ilk hirka acik ara onde:))

    YanıtlaSil
  18. Terzi Esma:) Tesekkur ederim Esma hanim. Evin icinde cok severek giyiyorum kazagimi, komsularda bakip gulumsuyorlar hos oluyor:))

    YanıtlaSil
  19. Gezdim gordum yedim ictim BendenCesitlemeler:)Valla dogru soze ne denir. Aynen oyle oldum. Evet sansim donuyor sanirim, gecen sene almistim pazeni ama dikmemistim, demekki modaya cikmasini bekliyormusum. Cok tesekkur ederim Guzel yorumun icin...

    YanıtlaSil
  20. Miray: Ularim bekledigine degmis, hayal kirikligina ugramamissindir.:) Tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  21. çamaşır suyu değmiş üstü kurtarma projesi süper olmuş bence :)

    http://rebeltakipte.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  22. Elbisenin ben de ilk hırkayla çektiğin halini daha çok beğendim. Hepsi güzel. Kazak da güzel değerlendirilmiş.

    YanıtlaSil
  23. Yazını okurken duygu fırtınası yaşadım desem... "Hiiii... gitti kazak" derken "AL SANA ÇAMAŞIR SUYU,ÖYLE OLMA BÖYLE OLUR" DİYEN SESİNİ DUYDUM. Harikasın ya.. Gelelim trençkota.. Ölsem böyle bir işe girişmem herhalde. Nasıl bir emek ve nasıl bir sabırdır bu. Helal olsun sana. Elbise ise hırka kombinleri ile olağanüstü görünüyor. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  24. sırıta sırıta okudum valla.
    :)

    YanıtlaSil
  25. harika olmuş kazak ve elbisenin kırmızı hırkası şık olmuş takipdeyim sizi bende beklerim :)

    YanıtlaSil
  26. Rebeltakipte: Tesekkur ederim, sonuc fena degil ha? :)

    YanıtlaSil
  27. Yelda Kaya: Evet kirmizi hirka sizinde favoriniz oldu, bende encok onu begenmistim:) Kazak icinde tesekkur ederim, yaptik birseyler kurtarma adina iste:))

    YanıtlaSil
  28. Gulsum Guven Tuncer: Hadi yaa oralara kadar geldimi sesim:) Farkinda olmadan bayagi sesli dusunmusum desene!! :) Cok tesekkur ederim harika yorumun icin. Trenckot icinse bencede kalkisma zaten, kendime yapacaktim, fazgectim, dusun artik:)Tekrar Tesekkurler...

    YanıtlaSil
  29. Deeptone: Sen hep bana siritiyorsun ki zaten :) Hosuma gidiyor ama... :)

    YanıtlaSil
  30. Sakibekilic: cok tesekkur ederim, hemen geliyorum iade-i ziyarete...:)

    YanıtlaSil
  31. Yaratıcılık yine de sınır tanımamış.Kırk yıl düşünsemaklıma gelmezdi.Kocaman bir gülümseme yayıldı yüzüme.bana da beklerim,bir de pazende de gözüm kaldı.Sevgilerimle.bahceperim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  32. Hahaa bana hayal gücü geniş diyene bakın hele.. vallahi şekerim senin hayal gücün benimkini sollamış çoktaaannn. O kazak benim asla aklıma gelmeyecek ve yapamayacağım bir iş..:)

    YanıtlaSil
  33. Bahce Perim: Valla sitelerde gezerken pantalonlara boya ile yapilan desenler oluyorsa, camasir suyu neden olmasin dedim:)) Tesekkur ederim. Hic gozun kalmasin sen iste ben dikerim sana, ama kumasini yolla dersen, iste onu yapamam:)) Cunku burda pazen yok :((

    YanıtlaSil
  34. Ay-Ser: Eeee senin yaninda olsun o kadar yaraticilik degilmi ama hayatim? :) Uzum uzume baka baka kararmis nede olsa:)))))

    YanıtlaSil
  35. Özledim ama nerelerdesin?

    YanıtlaSil
  36. >Ful Atolye: Birkac gundur yoktum evde, kucuk bir tatil yaptim:) Geri donuncede malum temizlikti, kurslardi yarim islerdi derken uzak kaldim. Ama buralardayim. Optum...

    YanıtlaSil
  37. okurken gülümsedim.hepsi harika olmuş.tşört favorim..

    YanıtlaSil
  38. oooo bi posta ne kadar çok iş sığdırmışsın ben olsam kaç posta bölerdim bunu eee hamarat hatunun hali başka tabi :))
    gerçi en sona koymuşsun ama ilk önce ona değineceğim pazen kombinlerine bayıldımm bencede en güzeli kırmızı. elbisen çok güzel pazen olması ayrı bir güzel. bende pazen görsem birinde senin gibi atlardım muhtemelen :))
    çamaşır suyu yaratıcılığın süper :) trenökota gelince hep yapmak istediğim bir şey ama şuan için hayal :( okadar becerikli göremiyorum kendimi. görümcemizde yokki seinin gibi diksin :))

    YanıtlaSil
  39. dikiş dikmek en büyük hayalim..
    İnşallah sizin gibi güzel şeyler dikebilirim günün birinde..
    ellerinize sağlık..
    Bana da beklerim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  40. Funda Oztkn: Tesekkur ederim :))

    YanıtlaSil
  41. X Madame: Hayatim hepsine ayni anda kocaman tesekkur ederim:) Trenc aslinda o kadar zor. (Tabi cok detayli bir model secmedigin surece)
    Mantik olarak astarli elbiseden farki yok. Bu sekilde bakarsan gozun kapali girisirsin:) Veee senin elinden kurtulmaz bence hemen basla derim :)

    YanıtlaSil
  42. Amigurumi Askina: Cok tesekkur ederim. Iadei ziyarete geldim ve gordumki sende dikise basladigin taktirde muthis bir cevher var. O kadar sirin ve detayli orguleri oren dikisi haydi haydi yapar. Bence hemen basla ufaktan ufaktan:))

    YanıtlaSil
  43. Hepsi birbirinden güzel olmuş bence, Pazen elbise dediğin o kadar hoş bir şey olmuş ki..! eline sağlık. Sandalyelere de bayıldım. Kestaneleri bu sene kapman iyi olmuş;)) sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  44. Gooogoook: Tesekkurler Handan'cigim. Evet bu sene kaptim kestaneleri cok sukur:) Sandalyeler en kisa zamanda canli bir renkle degisecek gibi geliyor bana. Yinede tesekkurler.

    YanıtlaSil