17 Haziran 2013

Mutfakta Yaz Degisimi

Merhabalaaaaaarrrrr,
Umarim hersey gonlunuze goredir.:))
Cooookkkk uzun zamandir evde boya yaptirmayi dusunuyordum ama bir turlu boyaci bulamadik, evi goren kaciyor. Kacmayanlar da cok para istiyorlar:)))
Baktim bu evin boyanacagi yok, yavas yavas isin ucundan baslamak lazim deyip, mutfakla ise koyuldum. 
Buzdolabim kucuk olanlardan. Kisin zaten mutfak sibirya gibi oldugundan yemekleri dolaba koyma ihtiyaci duymuyorum, ama yazin cok zorlaniyordum. Mutfagin stilini bozmamak icin yeni buyuk boy buzdolabi yerine yine kucuk ikinci bir buzdolabi aldik. Ee haliyle mutfakta yeni dolaba yer acmak icin bu dolabi disari cikardik. (Bunu dikis odama koyacagim:))

 O dolabin yerine kose dolabi yaptirip buzdolabini icine koyduk. Butun beyaz esyalar ancastre olunca bunuda oyle yaptik. Tabi renk farki oldu. Kollari sivayip dolabi diger dolaplarla uygun hale getirdim:)
 Raflarina da bakirlarimizi koydum, cok otantik oldu:)) Tabi dolabi koymadan once arka duvari boyadim, (firsat bu firsat dedim). Eh dedim madem basladim butun mutfagi boyayim, ve boyadim( cok becerikliyim valla, hic firca izi olmadi:))) Dolabi bitirdim bayagi hosuma gitti.
                                           
Ama sandalyelerde uzun zamandir gozume batiyordu, once tek tek disari cikarip lekeleri gidermek icin zimparaladim.
                                     
Sonra dolaplarla ayni renk te boyadim. Fakat oturma yerlerindeki kadife kumasti ve surekli silinmekten artik rengi iyice solmustu. Onlarida tek tek sokup suni deri ile kapladim. Renk olarak kina yesilini sectim.

 Cunku mutfakta kullandigim cop sepetleri, perdeler ve masa ortusu yesilin tonlarindaydi.
Burada da kadife ortulu hali, zimparalanmis hali ve yeni kaplanmis hali. 
Kaplanmis boyanmis hali boyle oldu. Ben cok memnun kaldim, sanki yeni yapilmis bir mutfaga giriyormus gibi oluyorum her defasinda:))) Sirada gordugunuz gibi masanin ayaklari var. 
                                       
Vay arkadas o kadar direndim ama sonunda boyaci ve dosemeci de oldum ya... Ama asil korkum esim simdi koca evi bana boyatmaya kalkar, iste o zaman gider Taksim'e eylem yaparim valla:)))) 2-3 oda olsa ic sorun degil ama totalde 16 oda 3 banyo:(((( Ama her turlu imece'ye'de acigim arkadaslar haberiniz ola:)))))))


26 yorum:

  1. Süpersin!
    Eller,ne sağlık!
    Bir de 16 oda mı ? Sizin ev butik otel falan mı?

    YanıtlaSil
  2. sabırım bu tür konularda çok yetersiz helede yaramaz bir ufaklık varsa :) ellerine sağlık canım harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle kolay gelsin. Sonuç çok hoş görünüyor, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Colette: Tesekkur ederim, benim icime sindi, sirada yemek odasinin sandalyeleri var:)
    Yatak odasi yemek odasi diye ayirmadan toplamda 16 evet. 1800'lu yillarda yapilmis bir ciftlik evi. Bir ara diger 3 evi butik otel haline getirmeyi planladik ama askida kaldi:)

    YanıtlaSil
  5. Ceyda Cicek: aslinda bende cok sabirli degilimdir ama ortaya icime sinen seyler cikmaya baslayinca kasiyorum kendimi sabretmek icin:)) Tesekkur ederim hayatim

    YanıtlaSil
  6. Petek Ulug Petegin Keyif Dukkani: Tesekkur ederim, bir butun olarak bakildiginda dahada hos gorunuyor.(cok icime sindi ya, o yuzden mutevazi olmayacagim :)))

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık mevludecim, çok güzel olmuşlar.eşya yenilemeye ben de bayılırım, hatta geçen hafta kullanmadığımız kahverengi ayakkabılığı beyaza boyayıp dikiş odama koydum :) tekrar eline sağlık canım güle güle kullan :)

    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. :)) yakın olsan gelirdim yardıma şekerim(16 yıl boyunca kendim boyadığımdan ustasıyım artıkın)amma velakin uzaksın.ama ne yalan söyleyeyim harika işler çıkarmışsın.helal sana.özellikle sandelyelerin rengine bayıldım.güle güle kullan canım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. MEVLÜDE'CİĞİM SERTİFİKAYI ALMIŞSIN.HAYIRLI OLSUN.AMA BURALARDA BÖYLE ANLATIRSAN KOCACIĞINDAN ÖNCE BİZLER SIRAYA GİRERİZ...NE ZAMAN GELİYORSUN. PASTA YAPACAKTIM YA SANA.... ARTIK GELMİŞKEN BENİM MUTFAĞIDA TESLİM EDERİM SANA KORKMA CANIM BENİM SADECE 3 SANDALYEM VAR...

    YanıtlaSil
  10. Semra Demir: Cok tesekkur ederim, ben ilk defa esya yeniliyorum bayagi zevkliymis:)) Eminim seninkide sahane olmustur, sende gule gule kullan hayatim

    YanıtlaSil
  11. Alanay Yildirim: Uzakligi sen dert etme hayatim ben hemen ucak biletini ve vize isini hallediyorum:)) Hazir 16 yillik usta bir boyaci bulmusken kacirmayayim dimi ama:))Ay evet yaa kumasciya girip suni derilere bakarken 6 tane yesil tonlarinin icinde buna vuruldum, zaten oldum olasi yesili ve tonlarini cok severim, ama ne yalan soyleyeyim ilk defa kullanmaya cesaret ettim. Yemek odasi icinde Turkuaz dusunuyorum, sen ne dersin?

    YanıtlaSil
  12. Hobby Dunyasi: Ben unuttugum halde pasta sozunu sen unutmadin ya iste 6 sandalye yapayim hayatim:)

    YanıtlaSil
  13. Boya yapmak zevklidir aslında.ben severim.boşver en iyisini yapmışsın. Hem paran cebinde kalmış, hemde kendine göre yapmışsın. Diğer taraflara bir yorum yapamıyorum. 16 tane oda var diyorsun. Tıkandım vallaha tıkandım.mutfak çok değişik geldi bana.bazı yabancı filmlerde görüyordum. Buna benzer. Senin evinde tarihi film bile çekilir herhalde.sandalyelerde harika olmuş. Güle güle kullan ve otur evinde.

    YanıtlaSil
  14. tek kelime becerikli hatunun hali hep başka olur...:))elinden birçok iş gelen kadınlara hep tebrik etmişimdir...seni görünce aklıma geldi bende bu sene baktım kocamın badana yapcağı yok kolları sıvayıp evi badana boya yaptım::))

    YanıtlaSil
  15. Fatma basaran: Evde 3 tane zebellah gibi sipalar dururken boyanin bana kasilmasi hic hosuma gitmiyor, o yuzden hic zevk almiyorum yaparken:)) Ama mutfakta sadece iki kucuk duvar olunca boyadim, gerci simdi gozumu kararttim, koridorlarida boyayacagim ama sadece alt kati, diger iki kati valla boyamam:))Buralarda boyle evler cok fazla, oyuzden bize sira gelmez sanirim film cekmek icin:))

    YanıtlaSil
  16. Meryem Akdeniz: Sagol hayatim, ama is basa dusunce ister istemez becerikli oluyorsun, valla erkekler hic rahatsiz olmuyorlar kirden pastan. Eee bizimde gozumuze batinca mecburen maharetlerimizi konusutruyoruz:))

    YanıtlaSil
  17. tatım benim sandalyelerede bi el atsana :)))
    çook güzel olmuşlar valla hamarat hatunsun vesselam :)))

    YanıtlaSil
  18. Terzi Esma: Esma hanimcigim yemek odasinin sandalyelerini bitirip hemen geliyorum:)) Tesekkur ederim bu arada, sizin kadar olamasak da yapiyoruz iste birseyler:)

    YanıtlaSil
  19. tamam sen bilet ve uçak işini hallet ben geliyorum:)) turkuaz süper seçim(öhöm benimde hayalim bu arada ama tüm ev için)
    country tarzını dekorasyonda çok seviyorum.beyaz turkuaz şahane olur diyim ben sana:)

    YanıtlaSil
  20. Alanay Yildirim: Vize , bilet tamam atla gel:) Ohoomm hayaline salca olmamak adina acik kreme karar verdim cunku butun mobilyalar kahverengi yemek odasinda:)

    YanıtlaSil
  21. Becerikli hatunun hali başka olur.Hepsi çok güzel...Ellerine sağlık.Sanırım şuan Türkiyedesin.Hoşgeldin......

    YanıtlaSil
  22. Nisa hobi: cok tesekkur ederim:) Evet Turkiye'deyim, hosbulduk hayatim

    YanıtlaSil
  23. cok keyifle izledim...uygun bir zamanimda uzun uzun bloga bakicam ...insallah
    opuyorum

    YanıtlaSil
  24. Cihan'in Bahcesi: Keyfine limon olmak istemezdim ama, 2 aylik tatilin arkasindan yeni postlari biraz bekletecegim hayatim. Bu arada dondurma malzemelerinden arabana bayildim, ondan ignelik olmazmi diye dusunmedende edemedim yani :)

    YanıtlaSil
  25. bayılım.. bayıldım.. bayıldım..

    YanıtlaSil
  26. Idil Guven Kocas: Tesekkur ederim:) Ayiltmak icin ne yapabilirim bilemedim ki simdi:) Sokeyim dagitayim hepsini, sen yeterki kendine gel :))

    YanıtlaSil