23 Nisan 2013

1938 Model Renault Arabam

Merhabalaaaarrrrrrrrr, 
Yine ben geldim:)
Esim Antika araba meraklisi, haliyle banada bulasti.( Bosuna dememisler, korle yatan sasi kalkar diye:)) Ben bu BMW'yi gorunce resmen kafayi kirdim, esimin basinin etini yemeye basladim, ne olur bunu yaptiralimmmm, ben bunu dugunlerde kiraya vereyim diye:) Tabi bu, arabanin iyi durumdaki hali. Ustunden bi 15 sene daha gecmis, araba iyice paslanmis. Esim bunda cok is var, ama istersen sana baska araba aliriz dedi, gonlum kirildi ama neylersin?, firsati da kacirmayayim dedim, boynumu yana bukup, (kucuk emrah modunda) peki  dedim:)))

Sonra buyuk arastirmalarin sonucunda bu 1938 model Renault'u almaya karar verdik. Ama gelgelim araba Iskocya'da. Nasil yapalim edelim derken, esimin Ingiletere'deki arkadasi Ted'den davet aldik, ahh nasil mutlu olduk anlatamam:)) Ted'in davetine degil tabiki hahahahaaaa. Esim hemen organizasyonu yapti, Renault'u satan kisi arabayi Ingiltere'ye getirecek bizde hem Ted'i ziyaret edecegiz,  hemde arabamizi alip donecegiz. Ve oyle de oldu:))
Bunlar ilk getirdigimiz zamanki fotograflari, paslanmasin diye hemen bakimini yaptik.
 Bu dokulmus yorgun halimin sebebini anlamissinizdir:) Arabayi temizledim, arkadaki piknik masasinin ortusunu cikardik, yeni ortu dikmek icin. Onu diktim :)
 Evet iste bu piknik masasinin ortusu. O kadar konfor dusunulmus ki sasirdim, agzim acik kaldi, tam gelin arabasi oldu yani:) Arka koltugun onunde kucuk bir masa aciliyor, kadeh koyma yerleri var, arka bagajda yine piknik yapilirken icecekleri ve  yiyecekleri koymak icin masasi var. Tabi o zaman blogum olmadigi icin ayrintili fotograf cekmedim. Su an ufak tefek teferruatlar icin serviste. Gecen hafta icinde yine onunla ugrastik, sonra  garaja goturduk, daha sonra cabriole (spor tek kapili opel astra)  arabami cikardik. Esim evlilik yildonumu hediyesi olarak almis, 4 yil daha hediye istememi soylemisti :)))Onu temizledim.  Ama garajlarimizda yer olmadigi icin bir kac hafta disarda biraktik, tabi yagmurdan biraz zarar gordu:)) Elektrik aksaminin elden gecmesive ust acilan tentesinin bakimi icin onuda garaja goturduk:). O yogunluk ve yorgunluk arasinda onun fotograflarini cekmeyi unutusum:)
 Bu bizim Ted :)))  Ve Ingiltere maceramizdan bir kac kare. Bu arada Ted' de antika araba meraklisi ve buda bitirip suan ozel gunlerde kullandigi, ve bizim serefimize disari cikardigi arabasi.
 Ford Zafir 1944
 Bunlarda Ingiltere Kuzulari:)) Cok guzellerrrrr, Laf aramizda Belcika'nin koyun ve kuzulari cok cirkiiiiinnnnn :((
 Bu tam bir kara kuzuuuuu, Serseri birde durdu poz verdi bana:)))
Evetttttt benden bu kadar canlar, arabalarim geldikten sonra yeni halleriyle gorusmek uzere:))
Saglik ve mutluluk sizinle olsun....

27 yorum:

  1. keyifli günlerde kullanın...

    YanıtlaSil
  2. süper bir haber bu.çok sevindim senin adına.araba şahane görünüyor canım.yorulmuşsun ama değerrrr!güle güle kullan,kazasız belasız günlerde..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Petek Ulug Petegin keyif dukkani: Tesekkur ederim, insallah:) gerci biraz zor olacak gelin arabasi, cunku direksiyonu ters tarafta, nasil alisacagim bilmem:))

    YanıtlaSil
  4. Alanay Yildirim: Tesekkur ederim Alanay'cigim, araba gercekten cok guzel ve birkac senedir cok moda oldu bu tip arabalari dugunlerde kiralamak. Burda bayagi bir ragbet goruyor, umarim en kisa zamanda yani dugun sezonuna yetisir:))))

    YanıtlaSil
  5. İMRENDİM VALLAHİ SİZE
    HAYIRLI GÜNLERDE KULLANIN

    YanıtlaSil
  6. Rabbim kazasız belasız kullanmak nasip etsin.sanada hayırlı bol kazanç getirir Inşallah.

    YanıtlaSil
  7. VAYYYY SÜPER BİR İŞ BU .BAYILDIM ARABADA ARABA YANİ

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar güzel bir zevkiniz var ama eşinle :) Çok güzel hobiler bunlaarrrrrr... National ve discovery de izlerdik eski hurda arabaları alır harika hale getirirlerdi :) Gerçek hayatta da varmış bunlar demek :) Kuzular da güzelmiş siyah kuzuya bittim ama çok cici :)
    Konuyu saptırmadan söyleyeyim güle güle kullanın yeni antika arabanızı :)

    YanıtlaSil
  9. Seyyah Gul: Tesekkur ederim:) Allahim her isteyenin her istedigini gonlune gore versin insallah...

    YanıtlaSil
  10. Fatma Basaran: Cokkk tesekkur ederim, boyle guzel dualarinizi allahim gorur ve duyar, biliyorum. Ama kazanctan cok, birseylerle ugrasmak ve bir nebzede olsa insanlarin hayalinn gerceklesmesine katkida bulunmak amacim.:))

    YanıtlaSil
  11. Serpil Cakici: Tesekkur ederim hayatim, evet degilmi? Bende garajin icinde beyaz BMW'yi gordugumde ilk aklima bu gelmisti:) Gerci aklim hala beyaz'da ama???:))))

    YanıtlaSil
  12. Senay Atilgan: Canim benim cok tesekkur ederim, ilk buraya geldigimde bu ne be dedim, ama zamanla bu zevk banada sirayet etmeye basladi:)) O kadar zevkli ki bunlarla ugrasmak, insallah arabayi faaliyete gecirdigimde dahada zevk alacagim.:))))Basima gelmeden once bende hep tv'de izlerdim, gercekten varmidir boyle insanlar derdim:) Buyuk mu konusmusum?, cok mu icten dilemeisim? ki basima geldi bilemiyorum:)))

    YanıtlaSil
  13. Cok severim klasik arabalari, eskinin dikis makineleri gibi cok karakterli gelir bana.. fikrinize de bayildim, bol kolayliklar, bol bereket dilerim.. gecen marmaristen donerken ortacada klasik araba parki gordum yol kenarinda, bi suru araba minubus felan vardi..gorulmeye deger.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. çok kıskandım çok, bende çok severim klasik arabaları ayrı bir duruşları asaletleri var. gençken hep sarı vos vos istedim, son yılarda ise kırmızı koca burunlu bir kamyonet ama kullanmayı bildiğim tek araç bisiklet :)

    YanıtlaSil
  15. Ne güzel bir arabaymış böyle. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

    YanıtlaSil
  16. Jasea: Cok tesekkur ederim, ah sen benim evi gorsen demekki....:)) Birde eski antika dikis makinamiz var, ayakkabi icin ama:) Salonumun bas kosesinde:) Dugun sezonuna yetisirse super olacak ama pek umudum yok gibi. Garajci isi biraz agirdan aliyor gibi geliyor bana.:)

    YanıtlaSil
  17. Ornitorenkhandmade: Kiskanma sen Goncaaaaa:)) Daha guzeli senin olsun insallah, hem sen bende vosvos da var. (ama mavi:) hem araba surmeyi ogretir, hem vosvosla gezdiririm. Soz bak:))))

    YanıtlaSil
  18. Yelda Kaya: Ay amin Yelda'cigim, iste buna cok ihtiyacim var, cunku kiraya verdigimde soforu ben olacagim ama diraksiyonu sagda, nasil olacak bilemiyorum:)))

    YanıtlaSil
  19. ne güzeeel.
    keyifli bir hobi.
    ben olsam gelin arabası yapmam kiii.
    :)
    ama neşeli oluyodur herhalde evet.
    :)

    YanıtlaSil
  20. Deeptone: merak ettim sen olsan ne yaoardin? :))

    YanıtlaSil
  21. Demek araba merakın var ha senin kuşum... Ama araban şahane... Onu kullanmak nasılda zevkli olur :)
    İyi günlerde kullan canımcım

    YanıtlaSil
  22. Hayırlı olsun canım yeni araban kazasız belasız kıllanırsın inşaAllah! :) Kuzular ve o çayırlara bayıldımmm. :)

    YanıtlaSil
  23. Oytunla Hayat: Valla Sebnemcigim evlenene kadar sadece flimlerde izlemekle yetiniyordum. Simdi hastalik gibi oldu:)) Sagol hayatim insallah.

    YanıtlaSil
  24. Saadet yamak. Sagol hayatim insallah diyelim:) O kuzular benide mest etti:) Cok guzel yerler. Insallah sende gorursun bitanem buralari.

    YanıtlaSil
  25. Mevlüde Hanım, eşinizle sizin güzel hobiniz gözlere şenlik gerçekten, hayran kalınacak cinsten ama Maşallah demeyi ihmal etmedim bilesiniz. Yorgunluklar güzel yorgunluklarmış ama eminim burada bizlerin göründüğünden çok daha yorduğunu tahmin edebiliyorum kolay olmasa gerek bu tür arabaların bakımı ve korunması, neticede sahip olmak kadar korumak da son derece önemli olsa gerek. Öte yandan çok güldüm Belçika koyunları duymasın vallahi, neyse laf aramızda dediniz, aramızda kalsın. Ama çok haklısınız baksınıza ne masum ne şahane şeyler nasıl da tatlı tatlı bakıyorlar yaa. Kuzularım benim dersem tam yerini bulacak çok şirinler. Özel poz vermiş gibiler hakikketten. Güzel uğraş ve koşuşkurmacalarınızda kolaylıklar diliyorum. Sevgi ve selamlar buralardan;)

    YanıtlaSil
  26. gooogoook: Handan'cigim cok tesekkur ederim, evet haklisin sahip olmak kadar korumakta onemli, daha henuz kullanima acamadim arabayi ama, garajciya gitmeden once yaklasik bi 10 kere falan temizligini yaptim, paslanmamasi icin butun metal aksamlarin her hafta yaglanmasi falan bayagi yoruyor. Koca'dan cok firca yiyorum araba kullanmaktan degil temizlenmekten eskiyecek diye ama ne yapayim:)) Ama valla Belcika'nin kuzulari cok cirkiiinnnn, ama lamalari cok yakisikli:)) Sezar'in hakki sezar'a yani:))Yinede aramizda kalsin:) Butun guzel dilkeleriniz icin cooookkk tesekkur ediyorum, ve bende buradan kocaman sevgiler gonderiyorum...

    YanıtlaSil