20 Şubat 2013

Hakim cubbesi:)

Merhabalaaaaaarrrrr,
Aslinda istanbul barosunda gonullu hakim olacaktim, cubbemi bile hazirlamistim ama boyle bir uygulamalari yokmus, illa okumam gerekiyormus:))))
Bu model burda dergisi gazilerinden:)) 
aslinda dergide kalin kase tarzi bir kumasla dikilmisti, ben baharlik olsun diye ince bir kumasla diktim. 
aslinda bunun paylasilcak bir tarafi yok bana gore, ama paylasmamin sebebi : ( bazi blogger arkadaslar gorselleri yayinladiginda, cogu arkadasimiz bu modeli cok begenmislerdi) dikecek olan arkadaslarimizin benimle ayni hatayi yapmamalari icin:)
Hata 1: Asla ince kumasla denemeyin, cunku modelin onunu acik kullanmak istediginizde ondeki dokumu ince kumas vermiyor. 
Hata 2 : Kalibi ayni sekliyle asla kullanmayin:) kalca hizasinda mutlaka genisletme yapin, cunku model boru gibi iniyor, onunu kapatmak istediginizde sekil birdeki goruntu ortaya cikiyor:)))
Hata 3: Model astarsiz bir model oldugu icin, kenarlarina dikis, piko vs. gibi isler gerektirmeyecek bir kumas secin.  
Haaaa dersenizki; arkadasim ben bunlari gozonune almam kafama gore dikerim, o zaman yanima hosgeldiniz der, kendi baromuzu kurariz:))))





 Burada da onerilerinize ihtiyacim var: Bu cubbeyi diktim, kenarlari icin yazin Turkiye'de kenarlarina piko yaptirdim. Ama piko icin su gormus oldugunuz beyaz (kagit sandim ama degil sanirim) malzeme kullanilmis. Cikarmaya calistim çikmadi, bende yikadim hemde iki defa, ve islakken tekrar cikarmayi denedim ama bazi yerlerinden maalesef cikaramadim. Bunu cikarmanin puf noktalarini bilen arkadaslarimdan yardim bekliyorum:(((

 Bu hata 1'in kanitidir, ne kadar sekil vermeye calistiysam da ; birak daginik kalsin modundan kurtaramadim
modelin aslida budur arkadaslar. 
 

27 yorum:

  1. aslında hiç de kötü olmamış evet kalın kumaşla dikilmeli ancak yine de kötü değil, baharda giyilir güzelce, moru da çok severeim, yakışmış,güle güle giyinin sevgilerrr:))

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş ellerinize sağlık ... rengine bayıldım :) güzel günlerde kullanın...

    YanıtlaSil
  3. Modavesaire Burcu: Evet baharda giyilebilir ama ben pek severek giyecegimi tahmin etmiyorum:)) Mor rengi cok severim bende:) Tesekkurler

    YanıtlaSil
  4. Hikmet Erdogan: Tesekkur ederim, sadece renk icime sindi:) Dedigim gibi paylasmamin sebebi dikecek arkadaslara bir fikir vermek icindi:)

    YanıtlaSil
  5. Ben de beğendim, ama verdiğiniz ipuçları da harika, dikiş dikenler için oldukça yararlı bilgiler, ellerinize sağlık.. Rengi de çok sevdim..

    YanıtlaSil
  6. Hilal Akinci: Tesekkur ederim, amacim dikecek arkadaslara yardimci olmakti, sonucta dunya para veriyoruz kumaslara. Benimki heba oldu, bari diger arkadaslarin ki olmasin:)))

    YanıtlaSil
  7. mevlide hanım valla doğrusunu söylemek gerekirse benim çok hoşuma gitti özellikle kemer taktığınız fotoğraf ayrıca kenarlarına yaptığınız desende o kadar güzel olmuş ki ve evet rengi bence rengi hem çok hoş hem de size o kadar yakışmışki güle güle kullanın hiç deretdütünüz olmasın eminim her kez de bayılacak ve sizin yaptığınızı öğrenince de hamaratlığınızı kıskanacaklar:)))

    YanıtlaSil
  8. Fatmariko: canimsin yaa:) Mest oldum valla. O kadar heveslendirdin ki beni bu soguk havada giyesim geldi yeminle:) Cok tesekkur ederim:)Renk konusunda hemfikiriz, mor en sevdigim renklerden biridir...

    YanıtlaSil
  9. Rengi çok güzelmiş kumaşınızın:) üçüncü ve dördüncü resmi beğendim ben... Mevlüde hanım modelin orjinalinde olduğu gibi durmuş kıyafetiniz demek ki önüne bu duruşumu vermişler..

    Giyilmeyecek gibi değil bence sizede çok yakışmış baharda ifil ifil giyersizniz, hayırlı günlerde giyin canım:))

    YanıtlaSil
  10. Saadet Yamak: Tesekkur ederim, valla gaza gelip giyecegim baharda galiba:))

    YanıtlaSil
  11. süper olmuş valla, morun en güzel tonlarından baharda falan ne güzel olur. Dikişin inceliklerinden anlamıyorum ama bence çok hoş durmuş giymelisiniz Mevlüde hanım:)))
    bu arada sizin şu tüylü maskeli fotonuza bayılıyorum ben yaa bloga girince içim açılıyo neşeleniyorum:)))

    YanıtlaSil
  12. tü tü tü maaşşallah bu ne hamaratlık hangi aralıkta diktin bunu :)
    bunu da kemerli çok sevdim canım,
    ellerine kollarına sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. bence süper olmuş,bu konuda pek bilgim yok ama görüntü güzel bikaç düzeltme ile harika olur.elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. çok şık görünüyor kıskandım valla :)

    YanıtlaSil
  15. Melislicious: tesekkur ederim, galiba giyecegim:)) Foto icinde tesekkur ederim, bilseydim muzedeki butun maskeleri kullanirdim:))

    YanıtlaSil
  16. Terzi Esma; Esma hanim bunu gecen yaz basi diktim ama hic giymedim olmadi diye. paylasmamin sebebide benim hatalarimi dikecek arkadaslarda yapmasin diyeydi:)) ama galiba yavas yavas gaza geldim, birde su pikonun altindaki beyazlari yok edebilseydim:((
    Sevgi bizden...

    YanıtlaSil
  17. Hayatin kokusu; Tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil
  18. Ceyda Cicek: Tesekkur ederim, ama yok yaa kiskanilacak kadar degil:))

    YanıtlaSil
  19. Hiç de kötü durmuyor. Bu arada model hakkındaki açıklamalar dikecekler için çok makbule geçecek. Güle güle giy arkadaşım.

    YanıtlaSil
  20. kemerli hali inanılmaz şık duruyor ben çok beğendim.o tela gibi görünenin üzerinden dantel vb gibi bişey geçsen de çıkarmaya uğraşmasan.zira nasıl çıkacağı ile ilgili fikrim yok :) aklıma böyle bişey geldi.ellerine sağlık ve güle güle giy çook yakışmış..

    YanıtlaSil
  21. Mevlüde pikonun alt kısmındaki görüntüyü ince uyumlu bir harçla kapata bilirsin.

    YanıtlaSil
  22. Nurtenbegendi: Tesekkur ederim canim benim, bende dikecek arkadaslara fikir vermesi acisindan paylasmis, bunu coktan gozden cikarmsitim. Ama o kadar guzel yorumlar aldim ki bir kere giyip gorucuye cikarmaya karar verdim:)

    YanıtlaSil
  23. Alanay Yildirim: Canimcigim model oyle fena ki; o piko yariya kadar icten yariya kadar distan, tek tarafli olsa dedigin cok mantikliydi, ama iki tarafli olunca cirkin olur kanaatindeyim. Yinede fikir icin tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil
  24. Turkan:cigim Alanay'ada dedigim gibi, piko hem icten hem distan. O yuzden o beyazlari cikarmam sart, baska cozum gelmiyor aklima:) Yinede tesekkur ederim fikir icin, cok sagol:)

    YanıtlaSil
  25. valla ne diyim, ellerinize sağlık Mevlüde hanımcığıım :)) Çok başarılı bir çalışma olmuş. Annesi 20 yıl piko saran biri olarak şuna kanaat ettim. Kumaşınız ince olduğu için piko toplanma yapmasın diye altına tela konmuştur. Çıkartılması başka yöntemlerle mümkün değil bildiğim kadarıyla. İnce ince elcağazlarınızla sökmeye çalışmak en mantıklı yöntem Ben'Ce de :))) Aman öyle dursun ne olacak. Gaayet şık bir görüntüsü var ;)

    YanıtlaSil
  26. Bence Fikirler: valla dun aksam yorumunuzu okudukfan sonra aldim cubbeyi elime basladim teeek teek sokmeye:)) yakasi bitti, onler kaldi:) Beyazlik tam yok olmadi ama sanki daha iyi gorundu gozume:) kalmasi onemli degilde hayatim beyaz beyaz gozume carpiyor ya o rahatsiz ediyor beni. oneri icin tesekkur ederim, artik gonul rahatligi el emegim diyebilirim:))

    YanıtlaSil
  27. el emeğinin en gözde örneklerinden diyebiliriz evet :=) Tekrarr ellerinize sağlık olsun diyeyim o zaman :)

    YanıtlaSil